kızlar eşimin ailesi şehir dışındalar ,2-3 haftalığına yanımıza gelecekler,gelsinler severim kendilerini ,anlaşaırız sorun olmaz kızımıda çok seviyorlar deli oluyorlar resmen ona buraya kadar herşey normal,tek derdim kayınpederimin dışarıda kızımı gezdirirken dikkatli olmaması,geçen yıl onlara gittiğimzde kızımı alıp parka götürdü kızım daha yeni 3 yaşındaydı ozamanlar,sen kızımı bırak parktta taa yolun öbür tarafındaki parka gazete almaya git birde bunu anlatıp gülüyor içim gitti ya o an biri gelip alabilirdi yada kızım dedesinin peşinden gidip yola çıkabilirdi ALLAH korudu,hala kafası eski zamanlarda saldım çayıra mevlam kayıra bişey olmaz diye düşünüyor,başka zaman yine parka götürdüğünde kızım salıncakların önünden geçerken o hızla başka bir çocuk sallanırken kafasına çarpmış kızım düşmüş birde yere kafasını vurmuştu o anda yine dedesi yanındaydı güya o ilgileniyordu ..terleyince ben hemen üstünü değiştirirm sırtına bez koyarım rüzgar çoksa kulaklıklarını takarım onların umrunda olmaz ,kızım dondurma delisi ve azıcık bişey yese hemen boğazları şişiyor şimdi onlardanda isteyecek ve eminim onu üzmemek için alacaklar,su sğukmuş ılıkmış bakmadan verecekler çünkü rahatlar bişey olmaz bu kadar düşme üstine diye hep söylenirler zaten..şimdi gelecekler ve ben çalışıyorum kayınvaldemle kayınpederim bakacak gündüz,eminim yine alıp alıp parka götürecek kızım eğlensin diye ama çok korkuyorum bişey olacak diye,şimdi uyar diyeceksiniz ama uyardım uyarsamda aynı bişey olmaz diyor,şimdi annem bakıyor kızıma onlar varkende gel sen bak diyemem ayıp olur..kayınvaldemle konuşcam gelince sende çık onlarla yalnız bırakma dicem ama illaki onunda kendine göre işleri olacak ve gitmediğide olacak..napıcam ben nasıl dayanıcam nasıl duracağım düşünmekten aklımı oynatcam ya...ya kızıma bişey olursa ,ciddi ciddi oturup konuşsam çokta alıngan hemen tasını tarağını topar giderler bu kezde eşimle papaz olurum offff ,kızım şimdi 4 yaşında çok şükür kendini korumasını biliyor az çok ama etrafta kötü insanlar dolu neler duyuyoruz ben kızımla dışarı çıktığımda gözümü ondan alamıyorum tedirgin oluyorum şimdi nasıl dedesiyle yollarım dışarı..
uygun dille babacım burası büyük şehir ne olacagı bellı olmaz boş bırakma kızımı ya da yenı hastalıktan cıktı terlerse falan sırtına bişiy koyarmısın diyebilirsin ne bilim şimdi hayır cocugumu dısarı cıkaramazsın desen adın gelin olur.ya işten izin alacaksın sen söyleyemezsen oğulları söylesin
eşim söyler çekinmez ben söylesemde bişey demez sağolsun hep arkamda ,benim derdim biz bişeyler söyleseyince vereceği tepki aynen şu olacak :önce gülecek sonra da çok üstüne düşüyorsunuz biz böyle büyütmedik falan filan..anlatamıyorsun..en iyisi kayınvaldeme bu konuda sorumluluk vermek kızım sana emanet dicem gerisini zaten anlar..ya çok seviyorum iksinide onlarda bizi çok seviyorlar ama tek onlarla rahat edemediğim konu kızımı kayınpederimin alıp alıp gezmeye götürmesi onlar gelene kadar akla karayı seçiyorum..
eşim söyler çekinmez ben söylesemde bişey demez sağolsun hep arkamda ,benim derdim biz bişeyler söyleseyince vereceği tepki aynen şu olacak :önce gülecek sonra da çok üstüne düşüyorsunuz biz böyle büyütmedik falan filan..anlatamıyorsun..en iyisi kayınvaldeme bu konuda sorumluluk vermek kızım sana emanet dicem gerisini zaten anlar..ya çok seviyorum iksinide onlarda bizi çok seviyorlar ama tek onlarla rahat edemediğim konu kızımı kayınpederimin alıp alıp gezmeye götürmesi onlar gelene kadar akla karayı seçiyorum..
mahalleden çocuk kaçırılmış buralara hırsızlar dadanmış gibi bir hikaye uydurup kayınpederine uyarı amaçlı laf söyleyebilirsin belki... saçma oldu ama aklıma başka bişe gelmedi... belki o zaman daha dikkatli olurlar
mahalleden çocuk kaçırılmış buralara hırsızlar dadanmış gibi bir hikaye uydurup kayınpederine uyarı amaçlı laf söyleyebilirsin belki... saçma oldu ama aklıma başka bişe gelmedi... belki o zaman daha dikkatli olurlar
yooo hiç de saçma değil :)) bence aynen böyle yapın,o ihtimali göz önüne alır daha dikkatli olur ,bir nusibet bin nasihatten iyidir derler...
Bu arada eşinizin sizin gibi olmamasına sevindim,kızınız büyüyüp ergenlik çağına girdiğinde bahsettiğiniz genişliğiyle sizi sakinleştirebilir,orta yol bulmada yardımcı olur.
Benim annem de sizin gibi panik bi insan,ve babam da aksine rahat birisi-o şekilde dengeyi buluyolar.Ama annem gibi bi babam olsaydı o ev özellikle ergenlik yıllarımda yaşanmaz bi ev olurdu yani...Bence biraz rahatlayın ,sizin bu stresiniz kızınızın kişiliğine olumsuz yansıyabilir,mesela dünyadaki bütün felaketler kendisini bulacakmış gibi hisseden birisi olabilir (deneyimlerime dayanarak,samimi olarak söylüyorum,umarım yanlış anlamazsınız)
bence bu düşüncen çok doğru kayınvalidenle konuşmak,kızını ona emanet etmek...bir de öncesinden çevreden duyduğun bebeklerin başına gelmiş birkaç kötü olayı anlatırsan durumun ciddiyetinin farkına varır bana göre. çok güzel bu arada böyle konu okumak, şükür eşinle eşinin ailesiyle ciddi bir problemin yokmuş, ne güzel,insanın gözü korkuyor burayı okuyunca.
Kayinßaßanizin yaptigi cok yanlis taßiki,hangi devirde yasiyoruz.Bir dakka gözünü cevirdiginde olan oluyor vallahi.Allah korusun cocuklari.
Lakin sizin yaptiklarinizda cok dogru degil..Herseyden sakinmayin,saklamayin cocugunuzu,soguktan kulaklarini tikamak,dondurma yedirmemek..Oyle alistirmissiniz.Simdi en ufak bir soguk alsa kulaklari agrir o cocugun.
sakinan gozede cop batar. Kayinßaßanizi uyarin bu kez.Lütfen biryere goturdugunde dikkatli ol ßaßacim,yalniz birakma,birsey olur,devir kötü.Diye nazikce soyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?