Ne yapmam gerektigini bilmiyorum.

e.buyukkayhan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
32
0
0
İstanbul
Merhaba;

Ben eşimle 1,5 seneden beri ayrıyım.2 yaşında dünyalar tatlısı bir oğlum var.Eşim hayatına başka bir bayan olduğu için beni evden kovdu tabiri caizse :) dayak,hakaret herşey var yani :) 1,5 senden beri oğlumu aramıyor sormuyor aileside,kendiside(gerçi bulaşmalarını da istemiyorum).Benim açtığım tedbir nafakası ve hakaret davam var birde nur topu gibi bir boşanma davam var.Boşanma nedeni şiddetli geçimsizlik ben evi 1,5 sene evvel terketmişim.Elimde arkadaşlık sitelerinde bayan arkadaş bulmak için benden değil diye oğlum hakkında ki yazıları,hayatında olan bayana kokun üstümde diye yazıları,bana ettiği hakaretler,evine bayan oda arkadaşı araması,gelme evime falan demesi hepsi elimde mevcut yani kanıtlarım çok fazla.

Boşanma davasını anlaşmalı bitirmek için avukatım eşimi aradı fakat eşim lenf kanseri olduğunu oğluma istediğim 400 tl nafakayı veremeyeceğini ve en fazla 100 tl verebileceğini söylemiş ki ben eşimin lenf kanseri olduğuna inanmıyorum.Kendi ailesininin evinde kalmasına rağmen kira vs. ödediğini söylemiş.Eşim kendi avukatının avukatımı arayacağını iletmiş ve kapatmış.Eşimin avukatı ise benim ona açtığım hakaret,nafakasını falan bilmediğini söylemiş ve belirtilen 100 tl rakamın düşük olduğunu konuyla ilgili 4-5 güne kadar geri dönüş yapacağını belirtmiş fakat dönmemiş.İkametgah adresim hiç girmemiş olduğum ailesinin evi olarak verilmiş yani kötü niyet var.

Benim istediğim oğlumun bu evreyi sorunsuz atlaması ve bu evliliğin bir an evvel bitmesi.Oğlumun paraya pula ihtiyacı yok çünkü ben varım 7 gün 24 saat çalışır yine oğluma bakarım,kimseye muhtaç etmem fakat ailem ve arkadaşlarım ayrıca avukatım yaşadığım şeylerin ağır olduğunu ve oğlum için karşı taraftan tazminat ve ziynetleri istememin gerekli olduğunu belirtiyor.Çünkü ben ve oğlum o evden bir pantolon bir kazakla ve 15 bin borçla çıktık.Eşyalarımız vs hepsi halen karşı tarafta doğum masraflarını veya anlaşmalı boşanmaya imza atmadığım müddetçe vermeyeceğini belirtti.

Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.Elimde herşey var yazdığı çizdiği,yediği içtiği.Ben bir an evvel bitsin diyerek yanlış mı yapıyorum?Dest. rica ediyorum arkadaşlar...

ben olsam anlaşmalı boşanma işine girmezdim artık anlaışılacak bi tarafı kalmamış olayın ne yazıkki hukuki süreci işletin en uygunu belirlenecektir.aldığın tazminat,nafaka,vs ise çocuğunu hesabına yatırısın ilerde işini görür.

Kesinlikle yanlış yapıyorsun arkadaşım kendin için olmasa bile oğlun için herşeyi istemelisin takılarını falan zaten alman gerekiyor üzerinede o sorumsuz pisliğin donuna kadar alman gerekiyor derim ben. Bir an önce bitsin falan diye düşünüp aza razı olma bebeğin zaten çok küçük ha bir ay içinde bitmiş ha bir sene içinde bitmiş bence neyivar neyi yok herşeyini al oğlunun geleceği için. Allah bundan sonra ana oğul bahtınızı açık etsin arkadaşım daha iyileriyle karşılaştırsın inşallah

Oglunuz ve kendiniz icin mücadeleyi birakmayin anlasma olmadigi taktirde davalar uzayabiliyor ama hakkinizi o adamdan almak icin deger.

100 lirayimi layik görmüs evladina pes yani,o parayi bahsettiginiz kadinlarla 1 saatte yiyordur... catir catir neyi var neyi yoksa alin size ve oglunuza mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim arkadaşlar.Sanırım herkesin düşüncesi tazminat yönünde olduğuna göre benim yanlış düşündüğüm bir nokta var.İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim :)

arkadasim turkiyede hak hukuk nasil calisir bilmem ama.. boyle bir insandan para alabiliyorsan alsa vazgecme bu yoldan derim.. birak nekadar uzun surerse sursun sana zarari yok nasil olsa demi ? nede olsa o onun babasi bunlari odemek zorunda kolay kurtulmasina izin vermee

Canım haklısın ama benim oğlumun psikolojisi etkilenir diye korkuyorum.Çekişmeli boşanma davalarında ilerleyen sürecte pedagog çoçuğun psikolojisini sorguluyor.Oğlum şu an küçük ama ilerleyen süreçte bazı şeylerin daha çok farkına varacak sorgulamaya başlayacak.Ben onun dünyasını yıkmak istemiyorum.Zaten 1-0 yenilgiyle başladı hayata 5 aylıktı o zaman babası kedim köpeğim oğlumdan daha değerli diye bağırdı durmadan,git cami avlusuna bırak diye inletti dünyayı hayatındaki bayanı arıcam dediğim zaman senide çocuğuda öldürürüm diye kelimeler söylediBen o insanın bir kuruşunun oğlumun boğazından geçmesini istemiyorum.Ben yaparım başarırım,çalışırım ki çalışıyorum.Kimse yıkmasın istiyorum bundan sonra yavrumu.İlerde o insanların çıkıp bizim paramızla büyüdün,yedin demesini istemiyorum.Biliyormusun ben 2 ay erken doğurdum oğlumu 5 kuruş paramız yoktu cebinde ailesi ödemişti doğum masraflarını bunu bile laf ettiler biz ödedik ailen ödemedi diye.Babam aradığında boşanma davasını başlatalım diye paranız mı bitti diye cevap veren kişiler.Ne yapıcam bilmiyorum ama avukatım zaten tazminat talebinde bulundu.Hakaret davasında yakalama kararı çıktı eşim için yakalandı öyle açtı davayı zaten.Emekli oldu askeri personeldi bilerek yaptı dedi bana sana ve oğluna para yedirmektense ben emekli olurum size para yedirmem diye.O paraya ihtiyadi tedbir koydurdum ama geç kaldım :) Böyle birinin oğlum üzerinde hakkı olsun ve oğlumun psikolojisi etkilensin istemiyorum sorun bu :)

oncelikle allah kolaylik versin.hakkini soke soke al.yavrun icin.ilerde hastalik olur bisi olur lazim olur oyle ya zarar gelmez...

100tl de neymis pehh....bir pantolon gomlek alsan ortalama 60tl tutuyor hayat sartlarindan ve bebek bakimindan haberi yok sanirim.boylelerine sinir oluyorum.insan yavrusunu hic ozlemezmi.babam da bu modele yakindi hic arayip sormadi.simdi biz buyuduk aile kurduk yavrularim sizi cok seviyorum oldu...ne diyeyim allah islah etsin,sizden ayrilmis olmasi demek baba oldugu gercegini degistirmez.ayy cok sinirlendim kusura bakmayin...

Tabiki Alıcaksın Bu senin ve oğlunun en doğal hakkın
Eşya gibi atmayı ne seviyo bu erkekler yaa
Benimde aklımda bu aralar böyle şeyler olduğundan ilgimi çekti topic..
Haklarımı neler yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum..
Nafaka+ziynet eşyalarımın parası..
Bütün takılarımı aldı benden sonra yaparız diye tabiki fıssssss
Boşanma gündeme geldiğinde hepsini talep edicem..
Bir bir ödicek yerken iyidi verirken mi batıyomuşş..
Söke söke alıcam hiç ihtiyacım olmadığı halde çocuk esirgeme kurumuna bağışlarım yinede onda kuruşumu bırakmam..,

Kesinlikle acele etme ve anlaşmaya yanaşma. Anlaşmak için uğraşması gereken karşı taraf. Hem bu kadar şey yapacak hemde ayda 100 lirayla kurtulacak oh ne ala. Hakimin vereceği karara kadar kılını bile kıpırdatma. Delillerin sabitse kararda senden yana olacaktır zaten.
5 kuruşunu istemem diyorsun tamam kendin için istemiyorsun zaten cocuğun için istiyorsun ve almalısında.

Allah yardımcın olsun gerçekten sıkıntılı bir dönemdesin..
ben de arkadaşlara katılıyorum. onun parasını oğlumun boğazından geçirmem diyorsun fakat o yanlızca onun parası mı?? sen hiç kendinin de hakkı olduğunu düşünmüyor musun??
bence mücadeleni ver sonra ilerleyen yıllarda onun elinden almadığın paraları, hayatındaki kadınlara yedirdiğini düşündükçe keşke diyeblirsin..
bol sabır diliyorum sana..

bu adamı ne denir bilemiyorum ama ona adam demek bile gerçekten hata.hadi yediği haltları zaten saymıyorum birde üstüne kendi canından kanından olan çocuğa layık gördüğü paraya bak.inan kanser değilse de Allah ona verir cezasını bu düşünceyle ve umarımda verir.ya okadar sinirlendim ki okudukça elim ayağım titriyor.hakkını al hemde sonuna kadar al,bu haltı yemiş sana neler yaşatmış birde bunlar yanına kar mı kalacak sence?elbette çocuğuna bakarsın hemde herkesten güzel bakarsın annesin sen ama bu adamında yediği haltlardan bir bedel ödemesi kesinlikle gerekli.asıl hakettiğini Allah'tan bulmasını dileyerek size kesinlikle bu işin peşinizi bırakmamanızı tavsiye ederim.nekadar sürerse sürsün o dava ama tabiri caizse emdiği sütte boğazından gelsin.eşler anlaşamaz boşanır bir şekilde ama bu şekilde ucuz olmamalı,erkekler bukadar erkek olmayan hareketler yapmamalı,enazından ayrılırken yaşattım bunları bu kadını artık sevmiyorsam bile o benim çocuğum demeli,demekki gözü dışarda olduğu için yavrusunu hiç yavrusu gibi görmemiş yazık.Allah size sabır ve kolaylık versin.ama bu çektiklerinizin binde biri bile olmasada istediklerinizi mutlaka almak için uğraşın.

hata yapiyosun..

ne malum kanserim ayaklarina yatip paradan kacmadigi ?
ihanet ve siddet.. hicbir kadin bunlari hak etmez
donuna kadar her bi kurusunu almalisin !
en azindan cocugun icin..
yok öyle ödeyemem ayaklari onu o moklari yemeden önce düsünseydi

neyi var neyi yok en ufak ignesine kadar almaya calisin bu haysiyetsiz heriften
siz istemiyor olsaniz bile oglunuz icin almalisiniz

Siz bi şekilde oğlunuzu geçindirirsiniz belki ama insanın ağırına gider,
o kadar şey yapacak bunlar yanına mı kalacak.kesinlikle peşine düşün manevi olarak işe yaramamış bari maddi olarak bi işe yarasın beyfendi.
Siz anladığım kadarıyla oğlunuz için bi an önce kurtulmak istiyorsunuz,ama onun geleceği de önemli.
Kanser olmuşsa olmuş,siz de sinir hastası oldum deyip isteyin tazminatınızı

Allah sabır versin canım. ben de boşanma aşamasında olan biriyim. her ne kadar boşanma sebeplerimiz seninle çok farklı da olsa boşanmanın verdiği yıkım bakımından birbirimizi iyi anlarız.

benim de bu konudaki fikrim, arkadaşların dediği gibi haklarını sonuna kadar alman doğrultusunda. çünkü onlar sen istemesen bile oğlunun hakkı. hatta senin de hakkın. bunca zaman sen emek vermişsin bu adama ve de bu ilişkiye. harap olmuşsun, şiddet görmüşsün, hakaretler yemişsin. bunların hepsinin bedelini ödemeli en azından maddi olarak. canını anca bu şekilde yakabiliyorsan bu şekilde yak. ve alabileceğin ne varsa hepsinin peşine düş. ilerde pişman olmamak ve yaptıklarını yanına bırakmamak adına. Allah oğlunun ve senin yardımcın olsun. sevgiler...

Tatlım konunu biliyorum.Seninde rabbim gönlüne versin.Ben ayrılalı 1,5 sene olduğu için sıkıntılı süreci atlattım sende atlatacaksın hayırlısıyla.Sağol canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…