ne yapmam gerektigini bilmiyorum

dodo84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
115
16
98
kizlar ben ve nisanlim 9 yildir birlikteyiz ve iki bucuk yildir nisanliyiz . yurt disinsa yasiyoruz.ama onumuzdeki yil turkiyeye donmeyi dusunuyoruz.yazinda dugun yapmayi planliyorduk.bunun icin gecen yazdan biz kina icin onlarda dugun icin yer tuttuk.ama kinayi bizde dugun gibi yapacagimizdan dolayi otel tuttuk yani biz kiz tarafi olarak tum masraflari ustlenecegiz.onlarda oturduklari sehirdeki en guzel mekanlardan birini tuttular cunku mekan sahibi tanidik ve guvenilir.ben nikah ve dugun ayni yerde olsun hayal etmistim hep ama gecen hafta nisanlimin babasi telefon etti ve ailevi davalardan oturu nikahi sadece cekirdek aile uyeleri katilacak sekilde kucultelim yada erteleyin dava sonucunu bekleyelim dedi.ama tabi benim hayalim bu olmadigindan dolayi baya uzuldum.ve insanlara neden nikaha kimseyi cagiramayacagimizi aciklamak istemediklerinden dolayi bizi zor durumda birakacak bir durum olustu.ve dun tekrar konusuldugunda babasi durumunun musait olmadigini dugunu erteleme durumumuzu degerlendirmemizi istedi.yada nisanlimin dusuncesi olarak kucuk bir dugun yapmak fikri.bu arada daha yeni ailesi kendi evini satip daha buyuk bir eve cikti.kendilerinde iki araba var.anne baba durumlari iyi.yani baskalarina gore luks yasiyorlar.oyle soyleyeyim.ve ben kavga etmekten baska cozum bulamiyorum.onlara gore dokuz sene beklemisim uc ay daha sabir gostermem gerekiyormus.benim aileme gore de zaten bu kadar beklenilmis bunun olacagi belliymis kendilerini bu duruma gore ayarlayamalari gerekiyormus.ne yapayim siz soyleyin.annem diyor sen herseye evet dedikce bu boyle olmaz diyor hep biz mi alttan alcaz diyor.nisanlimin ailesi de (zamaninda biz nisan yapmamistik dedem vefat etmisti sadece soz kesmistik.) zamaninda siz nisan yapmadiniz o zaman bizde ona mi tavir yapsaydik falan filan diyor iste.:) ay ben anlatirken yoruldum.

dodo zor durummus gercekten.Bende yenı evlnedım anlarım bu durumu :S nısanlın ne dıo bu duruma onun tavrıda onemlı esasında bısey karar vermen konusunda?

Nişanlının ailesinin yaklaşımı cok yanlış bence.. Nişan yapılamayabilir, sözde de yüzük takılıyor sonuçta.
ama nikah düğün öyle mi en güzel anlar. Bozmaya da hakları yok bence.
herseye evet dedikçe sonu gelmiyor , sonrasında nasıl olsa karşı çıkılmayacak ona öyle bunu da böyle yapalım düşüncesi oluşuyor

Bu tip meselelere aileler karışmamalı
2 nişanlı oturup karar verecek nikah şu günü şurada, düğün şu günü şurada konu kapanmıştır.
Aileler de kabul edecek.
Senin nişanlın ailesine söz geçiremiyor mu?
Ailesi çocukları üzerinde çok baskıcı bir aile mi?
Yani nişanlın ailesine bu kadar taviz veriyorsa yarın öbür gün evlenince sizin hayatınıza da çok karışırlar.

aileler karışmamalı diyoruz
ama bu zamanda karışmayan ailr yok
herkez kendi çocunu düşünüyo
bence sen kendin nişanlınla konuşup karar verceksin

zor bi durum tam hazırlanmışken ertlenmesi
ama anlayışla karşılancak bi durum ikiş tarafıda idare etmek zor
bu durumu başımızdaki büyükler yapıcana
yine biz küçükler yapıyoruz
onların arasında kalmamamk uğruna çookkkk şeylerimizden vazgeçiyoruz işte canım

kizlar ben ve nisanlim 9 yildir birlikteyiz ve iki bucuk yildir nisanliyiz . yurt disinsa yasiyoruz.ama onumuzdeki yil turkiyeye donmeyi dusunuyoruz.yazinda dugun yapmayi planliyorduk.bunun icin gecen yazdan biz kina icin onlarda dugun icin yer tuttuk.ama kinayi bizde dugun gibi yapacagimizdan dolayi otel tuttuk yani biz kiz tarafi olarak tum masraflari ustlenecegiz.onlarda oturduklari sehirdeki en guzel mekanlardan birini tuttular cunku mekan sahibi tanidik ve guvenilir.ben nikah ve dugun ayni yerde olsun hayal etmistim hep ama gecen hafta nisanlimin babasi telefon etti ve ailevi davalardan oturu nikahi sadece cekirdek aile uyeleri katilacak sekilde kucultelim yada erteleyin dava sonucunu bekleyelim dedi.ama tabi benim hayalim bu olmadigindan dolayi baya uzuldum.ve insanlara neden nikaha kimseyi cagiramayacagimizi aciklamak istemediklerinden dolayi bizi zor durumda birakacak bir durum olustu.ve dun tekrar konusuldugunda babasi durumunun musait olmadigini dugunu erteleme durumumuzu degerlendirmemizi istedi.yada nisanlimin dusuncesi olarak kucuk bir dugun yapmak fikri.bu arada daha yeni ailesi kendi evini satip daha buyuk bir eve cikti.kendilerinde iki araba var.anne baba durumlari iyi.yani baskalarina gore luks yasiyorlar.oyle soyleyeyim.ve ben kavga etmekten baska cozum bulamiyorum.onlara gore dokuz sene beklemisim uc ay daha sabir gostermem gerekiyormus.benim aileme gore de zaten bu kadar beklenilmis bunun olacagi belliymis kendilerini bu duruma gore ayarlayamalari gerekiyormus.ne yapayim siz soyleyin.annem diyor sen herseye evet dedikce bu boyle olmaz diyor hep biz mi alttan alcaz diyor.nisanlimin ailesi de (zamaninda biz nisan yapmamistik dedem vefat etmisti sadece soz kesmistik.) zamaninda siz nisan yapmadiniz o zaman bizde ona mi tavir yapsaydik falan filan diyor iste.:) ay ben anlatirken yoruldum.

nişan,düğün,nikah hepsi ayrı ayrı önemli güzel şeyler.hayallerinin yıkılması zor tabii ki üzülmen doğal...ama şöyle düşün bir de eğer evleneceğin kişi hayatının aşkıysa anlamıysa kalan herşey ama herşey formalite.mutlu ol sevip sevilirken.doğan cüceloğlunun bi yazısında okumuştum : Evlilikte eşten başka herkes yastık gibidir,sakın aranıza koymayın, diyordu sanırım yani hatırladığım kadarıyla.sen de öyle yap...bırak araban balkabağı olsun,sen prensinle mutlu olduktan sonra...dilerim çok mutlu olursunuz

Sorun sadece maddiyat ise kına için tutulan otelde güzel bir düğün yapın olmaz mı?

Son düzenleme:
Simdi bu durumlaarda kac arabasi evi okdugu ssoyleniyirda sunu anlamiyorum. Dugun icin evinimi satsin yadq arabasini. Boyle icinize sinecekmi... ev arqba alinca zenginmi oluyolar. Hatta daha cok borclari olabilme ihtimali artiyor

canım bu durumda üzülmen çok normal.kavga ederek hiçbirşeyi çözemezsin, aksine daha da sarpa sarar, oturup konuşulur ve ortak bir karara bağlanır durum. Ama bu demek değildir ki düğünün senin istediğin şekilde olmasın. Gönlün neyi istiyosa nasıl istiyosa onu yap, çünkü zaman geçtikçe keşke şunu da yapsaydım bunu da yapsaydım diye dert oluyo insanın içine. Sonuçta bir kere olan bişey, inşallah düzelir canım:)

Nişan başka iş düğün-nikah başka bir tutulacak bir şey değil.Arkadaşlarında dediği gibi önce nişanlın ile bir konuş.Sakince ama ailesine laf söyleme erkekler de ters tepiyor net bir şekil de isteklerini dile getir çözüme ulaşır gibi geliyor.

nişanlınla konuş.. de ki sen aileni bende ailemi düşünmeyelim şimdi biz ne istiyoruz nasıl yaparsak iyi olur diye konusun ortak bir karar verin..

sonra evinize gidin ailelere söyleyin.. kesin kararlılıkla nişanımız ve düğünümüz bu şekilde olacak diyin ve hazırlıklara başlayın.. olmaz derlerse olacak deyın duymayın bile ....insanlar ne zorluklarla evleniyor bir mahkeme sonucu düğünü neden erteletsin yani..

ne demek 9 yıl beklemişssin az daha bekle.. nişanlında bitiyor iş ailelerle kkonusma bile nişanlınla anlaş önce...

kizlar hepinize tek tek tesekkur ediyorum oncelikle...durum su ki biz suan yurt disindayiz oyle istedigimiz her vakit arayalim konusalim gibi bir durum olmuyor.nisanlima gelince ben zorla aileme baski yapamam diyor.anladigim kadariyla baba en son karari veriyor cunku anneside bu konuda pasif kaliyor.ve soylede bir durum var benim aileminde durumu ahim sahim degil ama ole bole dugun ugruna borc harca girecekler.bende burda para biriktiriyorum elimden geldigince kendi esyami ceyizimi almayi dusunuyorum.yani bana oyle geliyorki sadece dugun masrafi degil sorun olan.belki de biz donunce hemen is bulamiycaz ve onlara yuk olucaz gibilerine gelebilir.sonucta is bulmakta kolay degil.simdi mayis basi donup agustosta evlilik yapacagimiz dusunulurse nerden baksan 4 ay olacak ve bu dort ayda ev kurucan dugun hazirligi yapican onca masrafa giricen yani.bazen bende durup dusunuyorum ertelesekmi diye.ama bunca yildir annemleri bir sekilde oyaladim iste birbirimizi iyi taniyalim falan filan ananem falan dort gozle bekliyor yani.yani iki kisi oturup konussak bile ailelere bir sekilde aciklama yapmak gerekiyor.birde tutupta burdan donunce ayri da kalmak istemiyoruz gitsin herkes ailesiyle yasasin falan o da zor.yani ertelesen bir turlu ertelemesen bir turlu.ama su bir gercek maalesef ailesine bagli ve onlara hicbisekilde karsi gelmeyecek bir adami seviyorum.onun ailesinin bana karsi hicbir zaman bir tavri olmadi.hatta annesi ile aram cok iyi.ama iste bu soz durumlarindan sonra anlasmazliklarimiz oldu.onlara gore onlar hicbir problem yaratmiyorlar.hep biz elestiren yorum yapan tarafiz.onlarin davranislarini aslinda nasil olmasi gerektigini soyluyoruz falan filan...ki boyle sorunlar yasayacagim aklimin ucundan gecmezdi ama oluyor iste maalesef..

canım bu durumda üzülmen çok normal.kavga ederek hiçbirşeyi çözemezsin, aksine daha da sarpa sarar, oturup konuşulur ve ortak bir karara bağlanır durum. Ama bu demek değildir ki düğünün senin istediğin şekilde olmasın. Gönlün neyi istiyosa nasıl istiyosa onu yap, çünkü zaman geçtikçe keşke şunu da yapsaydım bunu da yapsaydım diye dert oluyo insanın içine. Sonuçta bir kere olan bişey, inşallah düzelir canım:)
Canım dogru soyluyorsun insan istiyorki hersey dört dörtlük olsun. Ama işler iyice sarpa sardı.babasının düğünü erteleme nedenleri anneme mantıklı gelmedi bunca yıldır ne olacağı belli ne zaman döneceğiniz belli annem bende Herseyi mi ona göre ayarlıorum diyo. Babası maddi durumundan ötürü ertelemek istiyor. Ve bunu anlamamızı bekliyor. Ben daha duygusal yaklaşıyorum tamam diyorum ama annem sonucta bir işe girip batmış sa anlarım ama sadece birkaç ay işleri durgun die ertelemesi saçma geliyor diyor. Birde anneleri böle konuları önce bize söylüyorlar. Yine aynı sekilde dugun tarihi yeri bu konuları önce bize danıştılar. Annem neden bize hicbirsey söylemiyorlar diyor. Bizi muhattap almıyorlar diyor. Yani annem istio ki arasınlar hatta birbirlerine gidip gelirken bu mevzular konuşuldu. Ama bunca zaman hep bizim geri dönmemiz beklendi. Ama bu arada bir sürü sey oldu bizdr telefonda ben annemi ikna et o babasını haklı bulsun ugrasıp duruyoruz. Babası özellikle bu maddi konuda kimseye hesap vermiycem dedi. Annem ikna olmuyor. Bence Araları cok fena bozuldu işin içinde den nasıl çıkılacak bilmiyorum

dodo zor durummus gercekten.Bende yenı evlnedım anlarım bu durumu :S nısanlın ne dıo bu duruma onun tavrıda onemlı esasında bısey karar vermen konusunda?
Canım nişanlım ailesinden yana toz kondurmuyor. Ailelerin olaylara bakış açısı farklı diyor. Annem inadım inat diyor. Bana sen kendini buna layık görüyorsan öyle yap diyor. Nişanlımın Ailesinin bizi adam yerine koymayıp sürekli onlar Nişanlıma nişanlım bana ben aileme konuları ilettiğim için kendilerinin yok sayıldığını düşünüyor. Ve arada bir sürü iletişim kopuklugu oldugu için de her olay cok buyuyor. Şuan da ne olacağını bende bilmiyorum. Onlar annemi arayı karıştıran gibi görüyor. Herkes birbirinden birşeyler bekliyor. Kaç sene oldu onlar bize dünür gibi davranmıyor diyor. Bu zaman à kadar cok seyi Alttan aldık diyor. Bu kadar uzakta olmak ta işin en kötü tarafı. Deneyimsizlik te bazen ne yapacağını bilememe en kötüsü..

kına ve düğünü ayrı ayrı yapmayıp iki tarafın da yardımları ile tek bir düğün yapsanız? böyle bir çözüm yolunu nişanlına sorsana belki olur hem de hayalin olan düğünü gerçekleştirmiş olursun. kınayı da ayrı istersen evde filan yapın mesela

kına ve düğünü ayrı ayrı yapmayıp iki tarafın da yardımları ile tek bir düğün yapsanız? böyle bir çözüm yolunu nişanlına sorsana belki olur hem de hayalin olan düğünü gerçekleştirmiş olursun. kınayı da ayrı istersen evde filan yapın mesela

canim valla herkes cok yardim etti yorum yapti inan ben herkese yeniden tek tek tesekkur ederim.ama olayin ne kadar buyuk bir yanlis anlasilma oldugunu bu sabah tekrar annemle konustugumda anladim.anneme en basta kucuk dugun olursa agustosta buyuk olursa ancak kasimda olabilecegini soylemistim.ama annem kucuk dugun kismini anlamamis ve dugunu tamamen ertelediklerini anlamis.o yuzden de olayin basindan beri bana hayallerinden vazgecme diye tutturmus.ve bu sabah tekrardan kucuk dugun kismini tekrar acinca anneme aa oylemi o zaman tamam yanitini aldim,ve cok sasirdim butun gun kardesime mesaj attim ve annemi dogru mu anladim o beni dogru mu anladi diye defalarca sordum.bu aksam nihayet uc gunun ardindan kocaman bir ferahlama oldu.ve bu yanlis anlasilmalarin kucuk te olsa ne kadar cok insani uzdugunu hem zaman kaybina yol actigini hem de psikolojik olarak ne kadar insani etkiledigine bir kez daha sahit oldum.bundan sonra olaylari sicagi sicagina konusmayip once nisanlimla tartisip idrak edip ondan sonra uygun kelimeler bulunup ona gore ailelerle paylasmak gerektigini anladim.bu da bana buyuk bir ders oldu....yine yeniden herkese cok cok tesekkur ediyorum..

Back
X