Ne yapmam lazım bilmiyorum 😔

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
Eşimle kötü bir evliğimiz var psikolojik ve ekonomik şiddet yaşıyorum bu evde her gün. Her gün evden kovuyor.7 yaşında bir oğlum var çok düşkün, babasının evden gitmesine izin vermiyor.Gidince beni suçluyor senin yüzünden gitti babam diye haklı haksız ayırt edemiyor. Babası bana kötü bir şey dese onu duymuyor ben karşılık verince bana kızıyor babama öyle deme öyle davranma vs. Babası gibi oldu o nasıl davranırsa bana oğlum da öyle davranıyor babası gibi evden kovuyor dediğini yapmayınca. Babasının tutarsızlıkları yüzünden bana düşman oldu babası sınırlama koymaz benim koyduğum kuralların tersini yapar ben ne yaparsam inadına aksini yapar o yüzden o iyi baba oğlumun gözünde ben kötü anne. Ben sürekli yemek, bulaşık oğlum babası ile sürekli eğlence, gezme keyif derken oğlum bana değil babasına bağlandı. Beni görmüyor gözü. Mahkeme oğlumu bana verse bile benimle kalmayacak biliyorum ilk fırsatta onun yanına gidecek. Hep söz verdim kendime oğlumu asla bırakmayacağım diye ama olmuyor artık dayanamıyorum. Birlikte gitsek gelmiyor evden çıkaramıyorum çıkarsam bile anlayınca çıldırıyor ben gitmem babamı bırakmam diye.Gidip ev tutsam içim el vermiyor yanıyor resmen. Ben ne yapayım kalsam evde kalmamam için her türlü pisliği yapıyor gitsem oğlum dinlemiyor.Huysuz, geçimsiz hiçbir şeyden memnun olmayan hiçbir şeye faydası olmayan biri. Tek gitsem gidemiyorum oğlumu bırakıp.

Babasından gördüğü için o tavırları sergiliyor. Babası size karşı saygısız çünkü. Ekonomik şiddet derken biraz daha detay verseniz ? Hani çalışmanıza mi engel oluyor , paranıza mi el koyuyor , kazandığı parayı mi sizden esirgiyor ?

Maaş kartımı istiyor vermediğim için sorun çıkarıyor ev için ben para harcadığım halde bunu görmezden geliyor elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor yiyor içiyor kirletiyor benim yaptığım her işi basit görüyor yaptıklarımı beğenmeyip sürekli eleştiriyor vs.

Bir uzmana danışıp öyle hareket edin. O evde kalmaya devam ettikçe oğlunuz sizden daha da uzaklaşacak farkında mısınız? Çünkü örnek aldığı kişi babası. Yani her şeyi göze alıp çıkmalısınız.

Ayrıca konunuz kötü evliliğine "oğlum/kızım babasına çok düşkün" diye devam edenlere ibret olsun. Eğer çocuğunuz anneyi değil de babayı örnek alırsa işte böyle pişmanlıklar yaşatır.

Maaşınız ile geçinme şansınız var mı boşansanız ? Çocuk içinde uzman desteği işe yarar belki. Aileniz var mı arkanızda durur mu bunlarda önemli tabi... Eşiniz çok saygısız bir insanmış...

Tek başıma oğlumu bırakıp mı çıkmalıyım onu terk ettiğim için nefret etmez mi ilerde benden ya beni hiç görmek istemezse beni bırakıp gittin diye.

Ailemden fayda yok annem hasta babam vefat etti yıllar önce annem ayrılmamı hiç istemedi maaşımla iyi kötü bir düzen kurarım ama oğlum gelmiyor ki benimle babasını bırakmak istemiyor.

Tek başıma oğlumu bırakıp mı çıkmalıyım onu terk ettiğim için nefret etmez mi ilerde benden ya beni hiç görmek istemezse beni bırakıp gittin diye.
Hayır. Bir uzmana danışın ve oğlunuzu alıp çıkın. Baba hiçbir zaman annenin yerini tutamaz bence. Hele böyle kötü huylu biri asla. Oğlunuz sizi suçlayacaktır ama buna hazırlıklı olarak ve sabretmeye karar vererek çıkın.

Ailemden fayda yok annem hasta babam vefat etti yıllar önce annem ayrılmamı hiç istemedi maaşımla iyi kötü bir düzen kurarım ama oğlum gelmiyor ki benimle babasını bırakmak istemiyor.
Aşşagıda ki arkadaşta belirtmiş çocuk için bir uzmanla görüşmeniz çok iyi olur. Allah yardımcınız olsun.

Psikiyatri için randevu aldım başlayacağım kendim duruma göre oğluma da başlamalıyım sanırım haklısınız.

Bence hemen bir uzman bulup yardim alın. Oğlunuzuda götürün neden böyle davranıyor nasıl değiştirebilirsiniz öğrenin. Ve bir uzman eşliğinde ayrılın derim. Çocuğum var diye bu hayatı kendinize zehir etmeyin. Bir çocuk istediği kadar babaya düşkün olsun annesiz yapabileceğini sanmıyorum. Bir piskolog yardımıyla üstesinden geleceginize inanıyorum.

Kendim için aldım randevu duruma göre oğluma da başlatacağım inşallah çözüm olur.

Çok zor durumunuz Allah yardım etsin . Normalde evlatlar annelerine üzülür , korumaya kalkarlar . Sizde bir an önce ev işlerini yapmayı azaltın bırakın her gün temizlik yapmayın ve oğlunuzla zaman geçirin . Biraz aranızdaki buzları eritin .
Benim bir öğrencim vardı 3 erkek kardeşlerin ortancasıydı . Sanki babaları emzirmiş gibi davranırlardı , anneyi sürekli küçümserlerdi 4 erkek . Hatta babaanne ve dede de aynı davranmıştı . Neyse anne sadece valizini topladı gitti bir yıl boyunca hem kendini iyileştirdi hem de çocuklarıyla kaliteli zaman geçirdi . Bu sırada baba da bunaldı iyice çocukların sorumluluklarından ve anneye döndüler. Sonra tekrar evlendiler ve şimdi küçük çocuk benim öğrencim ve kadın kendimi paralamıyorum artık . Herkesten ve her şeyden önce ben gelirim diyor çok mutlu .

Böyle bir adam oğlunun velayetini istemez ki? İstese de bir iki ay sonra size geri getirir o arada da oğlunuz babasının ne olduğunu anlar bence.. yalnız o adamla yaşamaya devam etmeniz halinizde oğlunuz babasının davranışlarını normalleştirecek ve ilerde belki o da eşine o şekilde davranacak bu çok acı..

Kendim için aldım randevu duruma göre oğluma da başlatacağım inşallah çözüm olur.
Insallah dua edecem sizin için şuan 8 aylik bir oğlum var ve ilerde bana böyle davransa yıkılırım. Bir anne olarak nelere katlanıyoruz. Insallah mutlu günler en kısa zamanda sizide bulur.

Ne güzel sevindim o aile için umarım ben de başarırım psikolojik destek için randevu aldım ben de umarım çözebilirim.

Ne güzel sevindim o aile için umarım ben de başarırım psikolojik destek için randevu aldım ben de umarım çözebilirim.
Dik dur bence her zaman her konuda . Evlatta olsa canın daha önemli , ben hiç cesaret edip uçağa bilemedim ama hep filmlerde önce maskeyi kendinize sonra çocuğunuza diyor . Bunu hayat felsefeniz yapın . Siz kendinize saygı duymazsanız eşiniz de duymaz , çocuğunuz da , anneniz de babanız da .

Haklısınız teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…