ne yapmam lazım bilmiyorum

300 değil yalnız rakam, 1500 hatta daha fazla bile olabilir.
Tamam ben de ondan bahsediyorum kardeşim bi zahmet zor durumda kalırsam 300 den fazla göndersin. Ömür boyu sürecek bir durum değil işten alinmislar vs ekstrem bi durum .
3 4 ay maaşının yarisini verse bir şey olmaz . Ben verirdim tatil paramdan feragat ederdim

Buradaki durumlar pek de öyle değil yalnız. Konu sahibini ciddi anlamda kızdıran bazı şeyler var.

İşte bende onu diyorum.
Kardeşleri zor durumdayken senle tatile gitmedi diye niye bozuluyorsun?
Eğer malum sebepten işten atıldıysa bu insanlar fişlenecek ve belki de ömür boyu iş bulamayacak.
Ailecek endişelilerdir yani.
Tam koyun can derdinde kasap et derdinde durumu.
Millet artık nasıl geçineceği diye düşüyor, sen ise iki günlük kıytırık tatili dert ediyorsun.

Tatil bekleyebilir ama kardeşlik beklemez.
Asıl eşinin bozulması lazımdı, sen tatilin lafını açtığın anda.

1500 tlye de niye etmesin yahu asgari ücret veriyorlar anne babaları da sağmış burda böyle yazanlar kendi başlarına gelse 100 tlye laf eder ortalık kaldırır.

Buradaki durumlar pek de öyle değil yalnız. Konu sahibini ciddi anlamda kızdıran bazı şeyler var.
Elif pek duygusal reflekslerine güvendiğim biri değil =) kardes kavramimiz sanırım farklı . Kardeşim yani sonuçta istediği şeyi yapsın kardeşim. 3 4 ay maaşımı paylasmayacaksam yazıklar olsun bana

1500 tlye de niye etmesin yahu asgari ücret veriyorlar anne babaları da sağmış burda böyle yazanlar kendi başlarına gelse 100 tlye laf eder ortalık kaldırır.
nişanlım kardeşinin ev kredisini odedi durumu sikisik diye 2 ay.bu ayda odeyecek gayette olumlu yaklaştim vay biz dugun yapicaz vs demedim . Kendi başımıza gelmis çok daha fazlası bak ortalığı kaldirmamisiz . Kendi kardeşimin radar cezasını ödedim ayrıca tatile gönderiyorum bu ay kendi tatilimden feragat edip .

Ben o sebepten dolayı işsiz kalanlara, fişlenenlere falan hiç acımıyorum. Biz nasıl temiz kaldık, çıkarımız için kimsenin yanına yanaşmadık bulaşmadık, üç beş kuruş için kimsenin peşinden gitmediysek, onlar da gitmeseydi. Bu hayatta çıkardan daha önemli şeyler var, onurlu olmak gibi mesela. Vatanını, onurunu üç beş kuruşa satmadan yaşamak çok zor değil. Bu nasıl bir hainlik aklım almıyor. Bu benim görüşüm, tartışmaya açık değil. Bu insanları savunanların da, onların mağduriyetinin yanında olanların da gözümde ihanet edenlerden farkı yok. Konu sahibinin yerinde olsam sırf bu sebepten bile kızardım yardım etme meselesine. Biz nasıl kendi hakkımızı kazandık, kimsenin maşası olmadık, onlar da olmasaydı. Ülkeyi ele geçirmişler resmen. Benim düşüncem bu.

malum sebepten iki kardeş açığa alindiysa sıra size de geliyor olabilir
o sebepten işinden olan bir daha kolay kolay devlet işi bulamaz
muhtemelen haklarında dava da var
içeri girseler hep siz mi bakacaksiniz tüm aileye
öncelikle ailenin neden yardım etmediğini sorun
sonra eğer israrciysa maasinuzi ev giderlerinden çekin
eşiniz sizi dinleyecegini pek sanmıyorum
hatta yine kavga edeceksiniz büyük ihtimal

ben olsaydım 1 kuruş onlara gitmesine razi olmam çünkü kendileri etmiş kendileri bulmuş

Valla herkes cezayı alırken evi alırken durumunu hesap etsin alsın kimse kimseye böyle büyük maddi yardımlar yapmak zorunda değil ,siz yapıyorsunuz kendinizden sürekli feragat ediyorsunuz diye herkes aynı olmak zorunda değil istemeyen vermez bu kadar yüklü miktar yani mecbur da değil kendi kazansın kendi gitsin tatiline yani ben kendim gidemiyorken kardeşim dahi olsa yollamazdım şahsen.

Zorunda değil de işte genelleme yapmayın burada öyle yazanlara bakma 100 tl için ortalığı ayağa kaldırırlar diye .
Demek ki herkesin öncelik sırası farklı
Kardes kavramı farklı
Kimi için tatil , maaş önemli olur
Kimisi kardeşim mutlu olsun der .
Kimi banane çeksin cezasını der
Kimi kardeşi huzursuzken rahat uyuyamaz .
Demek ki neymiş herkesi kendimiz gibi görüp genellemeyecekmisiz

Senin durumunla bu durum bana hiç de benzer şeyler gibi gelmedi.

O zaman siz de sizden farklı olana niye böylesin şöylesin ben yapıyorum bakın demeyin , demek ki herkes aynı değil kişide böyle düşünüyor hislerini yazmış.Tüm sevgiyi maddiyata indirenleri de anlayamıyorum açıkçası.Para kazanan kişinin hakkıdır dilediğine vermekte de vermemekte de özgürdür kardeş sevgisini bunla ölçemezsiniz.

O zaman siz de sizden farklı olana niye böylesin şöylesin ben yapıyorum bakın demeyin , demek ki herkes aynı değil kişide böyle düşünüyor hislerini yazmış.
Niye soylesiniz demedik kimseye .
Fikir sormuş fikrimızı söyledik .
Sizin gibi farklı düşünenleri yalan söylüyor gibi 100 tl için ortalığı ayağa kaldıracak karaktersizler olarak yansitmadik. Aksi fikriniz varsa dersin ki defnehan böyle diyorsun ama işte bence öyle değil. Ama 100 tl için ortalığı ayağa kaldırmak ne çirkin bi itham . Burada kim kimi tanıyor kime kendini ispat etsin insanlar

Oturdum dusundum
3000 lira maas alirken evim ve arabamin kredi borcu varsa yardimci olacagim miktar 1500 lira olmaz, teorik olarak olamaz zaten ac kalirim
Bunun onceliklerle alakasi yok tamamen matematik bana gore
Yardimci olmak isteyen elbette olabilir eline de vurmam yani
Benim 10 bin maas almam lazim ki birine 1500 lira yardimda bulunayim

Sizin gelirinize göre büyük bir meblağ verilen,bu sebeple hak veriyorum Elif sana gayet. Anne/babada versin 300-400 sizde verin idare edilsin ama sadece sizin vermeniz doğru değil. Sonuçta ailesiniz ,zor durumda olana muhakkak yardım edilmeli ama tek kişi yapmamalı bunu. Zaten 1.500 bir kardeşe verilmiş,ötekinede verilse elinizde avucunuzda birşey kalmayacak. Bilemiyorum,eltiler iş bulabilir,eşler çalışmıyorsa,tek çıkış yolu siz olmamalısınız ki zaten işe alınıp alınmayacaklari muamma,kaç ay idare edilebilirki böyle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…