- 9 Eylül 2015
- 3.641
- 1.322
- 63
- Konu Sahibi elifff_____
ne kıytırığı ya benm tatilim tabiki önemli olacakİşte bende onu diyorum.
Kardeşleri zor durumdayken senle tatile gitmedi diye niye bozuluyorsun?
Eğer malum sebepten işten atıldıysa bu insanlar fişlenecek ve belki de ömür boyu iş bulamayacak.
Ailecek endişelilerdir yani.
Tam koyun can derdinde kasap et derdinde durumu.
Millet artık nasıl geçineceği diye düşüyor, sen ise iki günlük kıytırık tatili dert ediyorsun.
Tatil bekleyebilir ama kardeşlik beklemez.
Asıl eşinin bozulması lazımdı, sen tatilin lafını açtığın anda.
bile bile bu duruma geldiler
ve bin kere söyledim vermesinde değilim ben ama verdiği miktar bizi zor duruma sokuyor
yazdıklarının altına imzamı atarımBen o sebepten dolayı işsiz kalanlara, fişlenenlere falan hiç acımıyorum. Biz nasıl temiz kaldık, çıkarımız için kimsenin yanına yanaşmadık bulaşmadık, üç beş kuruş için kimsenin peşinden gitmediysek, onlar da gitmeseydi. Bu hayatta çıkardan daha önemli şeyler var, onurlu olmak gibi mesela. Vatanını, onurunu üç beş kuruşa satmadan yaşamak çok zor değil. Bu nasıl bir hainlik aklım almıyor. Bu benim görüşüm, tartışmaya açık değil. Bu insanları savunanların da, onların mağduriyetinin yanında olanların da gözümde ihanet edenlerden farkı yok. Konu sahibinin yerinde olsam sırf bu sebepten bile kızardım yardım etme meselesine. Biz nasıl kendi hakkımızı kazandık, kimsenin maşası olmadık, onlar da olmasaydı. Ülkeyi ele geçirmişler resmen. Benim düşüncem bu.
elif valla ilk defa haklı buldum seni. ne demek 1500 tl. birikimleri de mi yok. resmen maaş bağlamışsınız.
bilmiyorum birikimlerinin olup olmadığını
malum sebepten iki kardeş açığa alindiysa sıra size de geliyor olabilir
o sebepten işinden olan bir daha kolay kolay devlet işi bulamaz
muhtemelen haklarında dava da var
içeri girseler hep siz mi bakacaksiniz tüm aileye
öncelikle ailenin neden yardım etmediğini sorun
sonra eğer israrciysa maasinuzi ev giderlerinden çekin
eşiniz sizi dinleyecegini pek sanmıyorum
hatta yine kavga edeceksiniz büyük ihtimal
ben olsaydım 1 kuruş onlara gitmesine razi olmam çünkü kendileri etmiş kendileri bulmuş
bizim hiç bir ilgimiz yok yani eşiminde benimde çok şükür
hiç kavga etmek istemiyorum umarım etmeyiz
yok o rahat bi ilgisi yok yani. kardeşleri çok farklı ondanAçığa alındılarsa maaş almaya devam ediyorlardır. Yardımın sebebini tam anlayamadım. Yalnız dikkat edin de sizin kocanız da alınmasın işten bu da bi ihtimal.
maaş almaya devam ediyolar evet ama biri 800 tl almış geçen ay
Oturdum dusundum
3000 lira maas alirken evim ve arabamin kredi borcu varsa yardimci olacagim miktar 1500 lira olmaz, teorik olarak olamaz zaten ac kalirim
Bunun onceliklerle alakasi yok tamamen matematik bana gore
Yardimci olmak isteyen elbette olabilir eline de vurmam yani
Benim 10 bin maas almam lazim ki birine 1500 lira yardimda bulunayim
evet krediler var ödediğimiz yani verilir yardım edilir ama bi sınırı olmalı
ben onların yaptıkları hatalar yüzünden neden kemer sıkıyorum
hiç bilmiyorum eltilerimin zaten umurlarında değil umurunda olan insan iş arar çünkü asla kınamıyorum yardım etmeyelim de demiyorum kesinlikle edelim tabi amaa bir sınırı olmalıSizin gelirinize göre büyük bir meblağ verilen,bu sebeple hak veriyorum Elif sana gayet. Anne/babada versin 300-400 sizde verin idare edilsin ama sadece sizin vermeniz doğru değil. Sonuçta ailesiniz ,zor durumda olana muhakkak yardım edilmeli ama tek kişi yapmamalı bunu. Zaten 1.500 bir kardeşe verilmiş,ötekinede verilse elinizde avucunuzda birşey kalmayacak. Bilemiyorum,eltiler iş bulabilir,eşler çalışmıyorsa,tek çıkış yolu siz olmamalısınız ki zaten işe alınıp alınmayacaklari muamma,kaç ay idare edilebilirki böyle?