ne yapmam lazım bilmiyorum

İşte bende onu diyorum.
Kardeşleri zor durumdayken senle tatile gitmedi diye niye bozuluyorsun?
Eğer malum sebepten işten atıldıysa bu insanlar fişlenecek ve belki de ömür boyu iş bulamayacak.
Ailecek endişelilerdir yani.
Tam koyun can derdinde kasap et derdinde durumu.
Millet artık nasıl geçineceği diye düşüyor, sen ise iki günlük kıytırık tatili dert ediyorsun.

Tatil bekleyebilir ama kardeşlik beklemez.
Asıl eşinin bozulması lazımdı, sen tatilin lafını açtığın anda.
ne kıytırığı ya benm tatilim tabiki önemli olacak
bile bile bu duruma geldiler
ve bin kere söyledim vermesinde değilim ben ama verdiği miktar bizi zor duruma sokuyor

Ben o sebepten dolayı işsiz kalanlara, fişlenenlere falan hiç acımıyorum. Biz nasıl temiz kaldık, çıkarımız için kimsenin yanına yanaşmadık bulaşmadık, üç beş kuruş için kimsenin peşinden gitmediysek, onlar da gitmeseydi. Bu hayatta çıkardan daha önemli şeyler var, onurlu olmak gibi mesela. Vatanını, onurunu üç beş kuruşa satmadan yaşamak çok zor değil. Bu nasıl bir hainlik aklım almıyor. Bu benim görüşüm, tartışmaya açık değil. Bu insanları savunanların da, onların mağduriyetinin yanında olanların da gözümde ihanet edenlerden farkı yok. Konu sahibinin yerinde olsam sırf bu sebepten bile kızardım yardım etme meselesine. Biz nasıl kendi hakkımızı kazandık, kimsenin maşası olmadık, onlar da olmasaydı. Ülkeyi ele geçirmişler resmen. Benim düşüncem bu.
yazdıklarının altına imzamı atarım

elif valla ilk defa haklı buldum seni. ne demek 1500 tl. birikimleri de mi yok. resmen maaş bağlamışsınız.

bilmiyorum birikimlerinin olup olmadığını
malum sebepten iki kardeş açığa alindiysa sıra size de geliyor olabilir
o sebepten işinden olan bir daha kolay kolay devlet işi bulamaz
muhtemelen haklarında dava da var
içeri girseler hep siz mi bakacaksiniz tüm aileye
öncelikle ailenin neden yardım etmediğini sorun
sonra eğer israrciysa maasinuzi ev giderlerinden çekin
eşiniz sizi dinleyecegini pek sanmıyorum
hatta yine kavga edeceksiniz büyük ihtimal

ben olsaydım 1 kuruş onlara gitmesine razi olmam çünkü kendileri etmiş kendileri bulmuş

bizim hiç bir ilgimiz yok yani eşiminde benimde çok şükür
hiç kavga etmek istemiyorum umarım etmeyiz

Açığa alındılarsa maaş almaya devam ediyorlardır. Yardımın sebebini tam anlayamadım. Yalnız dikkat edin de sizin kocanız da alınmasın işten bu da bi ihtimal.
yok o rahat bi ilgisi yok yani. kardeşleri çok farklı ondan
maaş almaya devam ediyolar evet ama biri 800 tl almış geçen ay

Oturdum dusundum
3000 lira maas alirken evim ve arabamin kredi borcu varsa yardimci olacagim miktar 1500 lira olmaz, teorik olarak olamaz zaten ac kalirim
Bunun onceliklerle alakasi yok tamamen matematik bana gore
Yardimci olmak isteyen elbette olabilir eline de vurmam yani
Benim 10 bin maas almam lazim ki birine 1500 lira yardimda bulunayim

evet krediler var ödediğimiz yani verilir yardım edilir ama bi sınırı olmalı
ben onların yaptıkları hatalar yüzünden neden kemer sıkıyorum

Sizin gelirinize göre büyük bir meblağ verilen,bu sebeple hak veriyorum Elif sana gayet. Anne/babada versin 300-400 sizde verin idare edilsin ama sadece sizin vermeniz doğru değil. Sonuçta ailesiniz ,zor durumda olana muhakkak yardım edilmeli ama tek kişi yapmamalı bunu. Zaten 1.500 bir kardeşe verilmiş,ötekinede verilse elinizde avucunuzda birşey kalmayacak. Bilemiyorum,eltiler iş bulabilir,eşler çalışmıyorsa,tek çıkış yolu siz olmamalısınız ki zaten işe alınıp alınmayacaklari muamma,kaç ay idare edilebilirki böyle?
hiç bilmiyorum eltilerimin zaten umurlarında değil umurunda olan insan iş arar çünkü asla kınamıyorum yardım etmeyelim de demiyorum kesinlikle edelim tabi amaa bir sınırı olmalı

Bence burdaki asıl mesele bu kişilere annesı babası yardım etmiyorken ben borç altında ezilip, kendimden feragat edip neden oturdukları yerden para vereyim? Çok zor durumda olsalardı iş ararlardı. Bir de o malum mesele var tabi.

Ben o sebepten dolayı işsiz kalanlara, fişlenenlere falan hiç acımıyorum. Biz nasıl temiz kaldık, çıkarımız için kimsenin yanına yanaşmadık bulaşmadık, üç beş kuruş için kimsenin peşinden gitmediysek, onlar da gitmeseydi. Bu hayatta çıkardan daha önemli şeyler var, onurlu olmak gibi mesela. Vatanını, onurunu üç beş kuruşa satmadan yaşamak çok zor değil. Bu nasıl bir hainlik aklım almıyor. Bu benim görüşüm, tartışmaya açık değil. Bu insanları savunanların da, onların mağduriyetinin yanında olanların da gözümde ihanet edenlerden farkı yok. Konu sahibinin yerinde olsam sırf bu sebepten bile kızardım yardım etme meselesine. Biz nasıl kendi hakkımızı kazandık, kimsenin maşası olmadık, onlar da olmasaydı. Ülkeyi ele geçirmişler resmen. Benim düşüncem bu.

Haklısın. Bende zerre acımıyorum.
Biz sınavı kazanabilmek için eşek gibi çalışırken onlar bir gün önce sınav soruları alıyorlardı.

Ama şöyle de bir durum var: Benim kocam kardeşim zor durumdayken elifin yaptığı gibi tatil de tatil diye suratını asarsa, çok net söylüyorum, valizini hazırlar kapının önüne koyarım. Çünkü "iyi günde, kötü günde" denmiş ama karım dediğim kadın sadece param varken iyi günde yanımda. Ama bir tatile götüremeyeceğim diye, aile kavramını silip atmamı bekliyorsa, ben onun benim yanımda benim için olduğunu düşünmem zaten. Ki zaten kocası kavga ediyormuş haklı olarak.

Tekrar söylüyorum, bu geçici bir süreç. 1-2 ay daha makul geçinmeye çalışacaklar. Düşmez kalkmaz bir Allah. Yarın öbür gün elifin ailesi zor duruma düşerse Elif "Kusura bakma anne sana para veremem, tatilde fink atmam lazım" diyebilecek mi? Eğer gerçekten kendi anne babasına da sırtını dönüp tatile gidebilecekse helal olsun diyorum.

Haklısın. Bende zerre acımıyorum.
Biz sınavı kazanabilmek için eşek gibi çalışırken onlar bir gün önce sınav soruları alıyorlardı.

Ama şöyle de bir durum var: Benim kocam kardeşim zor durumdayken elifin yaptığı gibi tatil de tatil diye suratını asarsa, çok net söylüyorum, valizini hazırlar kapının önüne koyarım. Çünkü "iyi günde, kötü günde" denmiş ama karım dediğim kadın sadece param varken iyi günde yanımda. Ama bir tatile götüremeyeceğim diye, aile kavramını silip atmamı bekliyorsa, ben onun benim yanımda benim için olduğunu düşünmem zaten. Ki zaten kocası kavga ediyormuş haklı olarak.

Tekrar söylüyorum, bu geçici bir süreç. 1-2 ay daha makul geçinmeye çalışacaklar. Düşmez kalkmaz bir Allah. Yarın öbür gün elifin ailesi zor duruma düşerse Elif "Kusura bakma anne sana para veremem, tatilde fink atmam lazım" diyebilecek mi? Eğer gerçekten kendi anne babasına da sırtını dönüp tatile gidebilecekse helal olsun diyorum.

bence sen olayı işine geldiği gibi yorumluyosun çünkü haksız olduğunun farkındasın
biz bu konuda kavga filan etmedik ben öyl birşey dedim mi?
ayrıca ben onlara yardım etmeyelim dedim mi öyle bir yorumum var mı?
tabiki yardım edeceğiz ama 1500 1500, 3bin bizze kalcak 3 bin küsür taksit ödüyoruz kredi ödüyoruz, bize ne kalacak pardon ama???
ayrıca kocamın parası varken yanında değilim benimde gelirim var ve 2 günlük tatil en büyük hakkım ayrıca gideceğimiz yerde üni misafirhaneleri var onda bile kalabiliriz maksat değişiklik olsun.

bunun üzerine yine aynı şeyleri tekrar ederek yorum yaparsan artık senden şüphe etmeye başlıycam

Hemen sinirli sinirli sorma esine. Gel gelir gider planimizi yapalim önümüzü görelim de. O sekilde başlayn konusmaya. Ters de cevap verse siz atarlanmayın çünkü biyere varamazsınız.

Konusmanın gidisatına göre anne ve babasının da yardim etmesi gerektigini söyleyin.

Ama lütfen gerilmeyin o ne kadar gerilmek istese de.

Ve artk elti konusunu acmayin, ne kadar cok taktınız bu kadını ya. Gören de sizi bütün günü bos bir insan zannedecek.

Ayrıca benim de kardesim isten cıkarılmış olsa ben de elimden geldigince yardim ederdim. Üstelik bunun boyutu da 100 lira gibi komik bi rakam olmazdı. Ve bu yardmı eşim sorun ederse onunla da bozusurdum. Ekstrem bi durum bu sonucta kendi evlilik yıldönümü keyfimi düşünemem hiç.

Hemen sinirli sinirli sorma esine. Gel gelir gider planimizi yapalim önümüzü görelim de. O sekilde başlayn konusmaya. Ters de cevap verse siz atarlanmayın çünkü biyere varamazsınız.

Konusmanın gidisatına göre anne ve babasının da yardim etmesi gerektigini söyleyin.

Ama lütfen gerilmeyin o ne kadar gerilmek istese de.

Ve artk elti konusunu acmayin, ne kadar cok taktınız bu kadını ya. Gören de sizi bütün günü bos bir insan zannedecek.

Ayrıca benim de kardesim isten cıkarılmış olsa ben de elimden geldigince yardim ederdim. Üstelik bunun boyutu da 100 lira gibi komik bi rakam olmazdı. Ve bu yardmı eşim sorun ederse onunla da bozusurdum. Ekstrem bi durum bu sonucta kendi evlilik yıldönümü keyfimi düşünemem hiç.
öyle yapıcam ama ben yardım konusunu konuşmayı düşünmüyorum yani hiçbizaman yardım etme demedim zaten sadece ben kendimi kısıtlamak istemiyorum derim bu konuda konuşurum 2 günlüğüne de biyere gidemeyceksek artık...

Çok haklısın. Kendi kardeşimi düşünüyorum maasimin yarısını veririm.
Aylık 300 tlyi bana arkadaşım da gönderir zor durumdayken. Kardesimle arkadasimin bi farkı olsun
Bende size katılıyorum kendi kardeşi olsa insan maaşı nin yarısında verir ama eşinin kardeşi olunca durum değişiyor. Ama memleket bu haldeyken tatil de umrumda olmazdı kaldiki bu yardım bi kaç ay olur en fazla sonra onlar da kendilerine is bulup düzenlerini kurarlar

Bende size katılıyorum kendi kardeşi olsa insan maaşı nin yarısında verir ama eşinin kardeşi olunca durum değişiyor. Ama memleket bu haldeyken tatil de umrumda olmazdı kaldiki bu yardım bi kaç ay olur en fazla sonra onlar da kendilerine is bulup düzenlerini kurarlar
hayır durum değişmiyor durum değişse zaten vermesine karşı olurdum vermesine karşı değilim beni kısıtlamasına karşıyım
tatil derken bir hafta tatili köyüne gitmiyoruz 2 günlüğüne 3 saat uzaklıkta bi yere gidecektik

Iyide bunalmış kadın,5 yıldızlı otelde haftalarca tatil yapayım kafasında değilki,2 gün neden gidemesin ki tatile? Misafirhanede bile kalırım diyor yani.
Bence gayette haklı.
Tabiki gidecek,kendiside çalışıyor,o parada hakkı var,verme de demiyor ama 1 sene çalışıp 2 gün tatile gitmekte gayet hakkı. Eltileri evde oturup para bekliyor,konu sahibi çalışıyor farkında mısınız?
Karşımdaki el elde baş başta oturup,çabasız,emeksiz her ay para beklese hemde asgari ücretten fazla bir para,kimse kusura bakmasın banada batar.
Biraz mücadele etsinler,evden bile iş yapıyor insanlar artık ,3 kuruşta olsa kazanıyorlar yeterki niyet olsun. Ama sırt dayamak kolay geliyor.

öyle yapıcam ama ben yardım konusunu konuşmayı düşünmüyorum yani hiçbizaman yardım etme demedim zaten sadece ben kendimi kısıtlamak istemiyorum derim bu konuda konuşurum 2 günlüğüne de biyere gidemeyceksek artık...

Yıldönümünüzde tatile gitmezseniz oleceksiniz hastalığına yakalanmadıysanız gitmeyiverin elif ne olacak.

Üstelik kardesleri böyle zor durumdayken sizin tatile gitneniz hiç yakışık kalmaz. Bi düşündüm de gerçekten kötü duruyor.

Eger esim ve ben çalışıyorsak birimizden birinin parasi da ucu ucuna yetiyorsa evi gecindirmeye digerinin parasını ben kardeslerime pay ederdim. Her ne sebeple atılmış olurlarsa olsunlar kardeş sonuçta. Eğer cok ciddi bir suçu varsa zaten hapse atılır, kardeşimi silerdim o durumda ama yegenlere yardım ederdim. Ama yoksa biyerlerden bağlantılı diye atıldıysa yardım ederdim kesinljkle. Çünkü şu dönemde ortalık cok karışık, ileride "pardon yanlışlıkla atmısız sizi" denilebilecek derecede. Kaldı ki siyasiler bile "yanlış yapmısız affedin" deyip sıyrılabiliyorlarsa düz vatandasın da bunu deme hakkı olmalı tabi cidden terorist degilse.. her neyse..

Elif kocanla tartısmamaya uğraş ve senin kendi degerin icin bu tatili ertele. En azindan bir iki ay sonra yaparsn ama daha kaliteli bir durusla yapmış olursun tatilini

Iyide bunalmış kadın,5 yıldızlı otelde haftalarca tatil yapayım kafasında değilki,2 gün neden gidemesin ki tatile? Misafirhanede bile kalırım diyor yani.
Bence gayette haklı.
Tabiki gidecek,kendiside çalışıyor,o parada hakkı var,verme de demiyor ama 1 sene çalışıp 2 gün tatile gitmekte gayet hakkı. Eltileri evde oturup para bekliyor,konu sahibi çalışıyor farkında mısınız?
Karşımdaki el elde baş başta oturup,çabasız,emeksiz her ay para beklese hemde asgari ücretten fazla bir para,kimse kusura bakmasın banada batar.
Biraz mücadele etsinler,evden bile iş yapıyor insanlar artık ,3 kuruşta olsa kazanıyorlar yeterki niyet olsun. Ama sırt dayamak kolay geliyor.
yani inan 1500 tl gönderdiğini öğrenince bile sesim çıkmadı
ama sırf bu yüzden beni kısıtlamasına sessiz kalamam
ve evet zaten iznim yok ki bu yıl cumartesi sabahı gitsek pazar akşamı döncez buna tatil bile denmez:)

Bence gayette haklı.
Vallahi çok güzel yorum. Kendi çalışıp alnının teriyle kazandığı parayla gideceği tatilin hesabı soruluyor kadına, pes. Konu sahibi haklı hem de sonuna kadar.

Bence gayette haklı.
işte bu çoçivoçi destekliyorum seni:KK9::KK9::KK9:

önce senin isteklerni eksiksiz yapsın snra millete yardm edecekse etsin. çalışıyorsan kendi parandan ayır ewlilik yıldönümü içn biriktrcem de. millet alışmış yardıma. bizde görümceme her yıl kurban parası gönderrz önceden kötüydü durumları şmdi iyi oldğu halde yok demiyorlar. bi alıştırırsanz zor kurtulursunz.

hayır durum değişmiyor durum değişse zaten vermesine karşı olurdum vermesine karşı değilim beni kısıtlamasına karşıyım
tatil derken bir hafta tatili köyüne gitmiyoruz 2 günlüğüne 3 saat uzaklıkta bi yere gidecektik
Yani 1500 iyi rakam maaşlarının bi kısmını da aliyorlarsa daha az verebilirsiniz. KV ve KP hiç mi yardım etmiyorlar .

Yıldönümünüzde tatile gitmezseniz oleceksiniz hastalığına yakalanmadıysanız gitmeyiverin elif ne olacak.

Üstelik kardesleri böyle zor durumdayken sizin tatile gitneniz hiç yakışık kalmaz. Bi düşündüm de gerçekten kötü duruyor.

Eger esim ve ben çalışıyorsak birimizden birinin parasi da ucu ucuna yetiyorsa evi gecindirmeye digerinin parasını ben kardeslerime pay ederdim. Her ne sebeple atılmış olurlarsa olsunlar kardeş sonuçta. Eğer cok ciddi bir suçu varsa zaten hapse atılır, kardeşimi silerdim o durumda ama yegenlere yardım ederdim. Ama yoksa biyerlerden bağlantılı diye atıldıysa yardım ederdim kesinljkle. Çünkü şu dönemde ortalık cok karışık, ileride "pardon yanlışlıkla atmısız sizi" denilebilecek derecede. Kaldı ki siyasiler bile "yanlış yapmısız affedin" deyip sıyrılabiliyorlarsa düz vatandasın da bunu deme hakkı olmalı tabi cidden terorist degilse.. her neyse..

Elif kocanla tartısmamaya uğraş ve senin kendi degerin icin bu tatili ertele. En azindan bir iki ay sonra yaparsn ama daha kaliteli bir durusla yapmış olursun tatilini
bir önceki yorumumda açıkladım cumartesi gidip pazar dönmek tatil oluyo mu gerçekten ona bakarsan eşimin ailesi her hafta pikniğe gidiyor kardeşleri eltilerim vs hepsi

yani inan 1500 tl gönderdiğini öğrenince bile sesim çıkmadı
ama sırf bu yüzden beni kısıtlamasına sessiz kalamam
ve evet zaten iznim yok ki bu yıl cumartesi sabahı gitsek pazar akşamı döncez buna tatil bile denmez:)
Farkındayım gayet sakin kalmışsın. Hani 10bin lira kemiksiz gelirin olur,1.500lira koymaz idare edersin ama 3.000bin liranın yarısını vermek tuhafken,birde diğer kardeşe verilecek. Ayrıca anne/babada maddi durumları iyiymiş gayet yardım edebilirler.

önce senin isteklerni eksiksiz yapsın snra millete yardm edecekse etsin. çalışıyorsan kendi parandan ayır ewlilik yıldönümü içn biriktrcem de. millet alışmış yardıma. bizde görümceme her yıl kurban parası gönderrz önceden kötüydü durumları şmdi iyi oldğu halde yok demiyorlar. bi alıştırırsanz zor kurtulursunz.
öyle yapmaya çalışcam yani kendi param varken strese girmek istemiyorum

Yani 1500 iyi rakam maaşlarının bi kısmını da aliyorlarsa daha az verebilirsiniz. KV ve KP hiç mi yardım etmiyorlar .
etmiyorlar
kv ev borçlarına yardım ediyordu ev aldıkları zaman belkide o yüzden bilmiyorum

Back
X