• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım?

Bu konuyu gündeme bile getirmemenizi tavsiye ediyorum.
Bir bilezik zor alınıyor evet ama onu geri vermeyi teklif ederseniz bu sonrasında başınızı çok ağrıtır ki sizin konumunuz içinde iyi olmaz.

Nişanlınızın ailesinin aldığı bileziği kendisinin almasıyla sizin ailesinizin alacağı bileziği geri vermesi arasında dağlar kadar fark var.
Görücü usulu bir evliliğiniz olacak bu detaylara dikkat edin.
Evlendikten sonra, atamanızda olursa kendinizce, çok reklamını yapmadan ailenize yardım edersiniz.

Tekrar ısrarla söylüyorum eğer bunu nişanlınızla konuşursanız üzülen taraf siz olursunuz.

Kardeşim de şöyle diyor, madem borca girip alacak o zamana imitasyon alın diyor.. Mantıklı mı sizce?

Nişanlınızın aldığı bilezik mi ?

Çok kurcalıyorsunuz zburuk.Bırakın nişanlınız ne üstüne düşüyorsa onu yapsın.Borca mı giriyor başka birşey mi yapıyor bu onun bileceği bir iş.

Şimdiden böyle yaparsanız Oooo .. Evlendikten sonra çok başınız ağrıyacak.

Gereksiz harcamalar yapın demiyorum ama gerekli olanları yapmasına izin verin..

Edit: Babanızın aldığı bilezik üzerineymiş.Olsun bence böyle işlere girmeyin.Yanlış olur.

Son düzenleme:
Nişanlınızın aldığı bilezik mi ?

Çok kurcalıyorsunuz zburuk.Bırakın nişanlınız ne üstüne düşüyorsa onu yapsın.Borca mı giriyor başka birşey mi yapıyor bu onun bileceği bir iş.

Şimdiden böyle yaparsanız Oooo .. Evlendikten sonra çok başınız ağrıyacak.

Gereksiz harcamalar yapın demiyorum ama gerekli olanları yapmasına izin verin..

Edit: Babanızın aldığı bilezik üzerineymiş.Olsun bence böyle işlere girmeyin.Yanlış olur.

Ne alakası var.. Onun ailesi hiç sıkıntıya girmesin.. Nişanlım ne yaparsa kendi maaşıyla yapsın..
Benim ailem 7 çocukla bir sürü borç altına girsin öyle mi? Onun ailesinin durumu kötüyse benimkilerin de kötü..
Benim maaşım yok ben aileme alamıyorum ama o şimdiye kadar eline geçeni hep ailesine harcamış zaten..

Son düzenleme:
Babam çok gururludur.. Takmazsa olmaz.. Neyse ben nişanlımla usulunce konuşayım bu durumu..

Sevgili arkadaşım hangimizin anası babası gurursuz ?
Gurur parayla satın alınabilen türden birşey mi?
Bir değil üç bilezik taksa daha gururlu bir babanız olacak ?
Eğer altın sizde kalmayacaksa babanın takması sonra geri vermeniz sizin bunu nişanlınıza izah etmeniz vs o kadar ağır mevzular ki?
Bence hiç bu işe girmeyin,büyük bir hata olur.

Ben de kısasa kısas taraftayım. Ha babasının durumu iyi olur da gönlünden kopar yapar o başka. Ayrıca nişanlısı da bu durumu biliyor ve kendi ailesini kapsayacak şekilde hareket ediyorsa o da ayrı bir ayıptır. En azından çocuk borca girecekse ve bunun kefaretini iki kişi ödeyecekse az daha girilir ve kızın babasına da alınır. Yani nişanlısı ailesini koruyacak medeni cesareti gösteriyor da kız neden bunu gösteremesin. Sonuçta ortada sinsi bir plan yok. Ha ek bilezik iyice zora sokacaksa sizi babası takmasın gibi etik kuralları burada söyleyemeyiz bence. Ömür boyu dedikodusu olur. Öyle bir toplumdayız. Bu yüzden nişanlısı zaten bilecek böyle bir şeyi sahte takabilirler diye düşünüyorum.

Gurur da bilezikler gibi... sahte olacak olduktan sonra ne kadar çok olduğunun ne önemi var ?

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşım hangimizin anası babası gurursuz ?
Gurur parayla satın alınabilen türden birşey mi?
Bir değil üç bilezik taksa daha gururlu bir babanız olacak ?
Eğer altın sizde kalmayacaksa babanın takması sonra geri vermeniz sizin bunu nişanlınıza izah etmeniz vs o kadar ağır mevzular ki?
Bence hiç bu işe girmeyin,büyük bir hata olur.

Yapma canım muhalefet olmanın ne gereği var. O şekilde anlatmak istemedi herkes anladı bunu zaten. Yani türk toplumu önem veriyor böyle şeylere biliyorsun . fakir ama gururlu genç Yeşilçam sahnelerinde kaldı.

Gurur da bilezikler gibi... sahte olacak olduktan sonra ne kadar çok olduğunun ne önemi var ?

Bu nasıl bi söz böyle ya?!
Ben nişanlımın babam için de bilezik almasının gururuna dokunacağını söylüyorum.. Siz ne diyosunuz..
Ayrıca bileziği geri isteyen ailem değil.. Ben vermek istiyorum..

Yapma canım muhalefet olmanın ne gereği var. O şekilde anlatmak istemedi herkes anladı bunu zaten. Yani türk toplumu önem veriyor böyle şeylere biliyorsun . fakir ama gururlu genç Yeşilçam sahnelerinde kaldı.

Muhalefet oldum diye yazmamam mı gerekiyor anlayamadım ne demek istediğinizi ?
Neden yorumlara müdahelede bulunuyor insanlar anlamıyorum ben sizin yorumunuzla münasebette değilim siz neden benimkini bu kadar kafaya takıyorsunuz ?
Bu da benim görüşüm,sizden müsaade isteyip mi yazmalıydım ?
Muhalefet olmak için yazmadım,yazdıklarım hayata bakışım.
Koluma sahte bir altın taksaydı babam işte o saniye gururum incinirdi.
Babalarımız fakir olamaz yani zengin olmak zorunda topluma karşı şirin görünmek için ?
Bana ne toplumdan yani düğüne gelenler mi veriyor benim ekmeğimi suyumu?
Ben kimsenin babasının kızına ne taktığına bakacak türde bir insan değilim buna bakan dikkat eden insanın ahlakından şüphe duyarım.

Neden yorumlara müdahelede bulunuyor insanlar anlamıyorum ben sizin yorumunuzla münasebette değilim siz neden benimkini bu kadar kafaya takıyorsunuz ?
Babalarımız fakir olamaz yani zengin olmak zorunda topluma karşı şirin görünmek için ?
Ben kimsenin babasının kızına ne taktığına bakacak türde bir insan değilim buna bakan dikkat eden insanın ahlakından şüphe duyarım.

Babam sahte takmaz zaten, bu erkek kardeşimin teklifiydi.. Ben de mantıklı mı diye sordum sadece..

Arkadaşım diyorsun ki, babam çok gururludur, bilezik takmazsa olmaz. Sonra diyorsun ki, acaba sahte bilezik mi taksak?

Ben de diyorum ki, bu nasıl gurur? Babanın gururu bileziğin kaç tane olduğunu düşünecek kadar mı gurur? Gerçek gurur bileziğin adetini değil gerçekliğini önemser, başkalarını da dünürlerini de kandırma yoluna gitmez. Yoksa o gurur da o bilezikler gibi sahtedir . Anlatabildim mi? Yoksa çince deneyeyim mi?

Özür dilerek başlıyorum yaptığınız çıkışa meydan verecek yorum yapmak istememiştim. Sizinle daha önce de karşılaşmadığımız için topiklerde elbette az çok tanıyamam sizi. Siz benden izin almadan yorum yapma hakkınızı dile getirirken herkese açık bir ortamda neden yorumlarınıza yorum yapılması sizi bu kadar etkiledi anlamadım. Hayat mayat meselesi de değil konuştuklarımız. Bu kadar ciddi olmamız gerekir mi acaba? Geri alma gibi bir şansım varsa geri alayım o zaman söylediklerimi. Bunu neden söyledim onu açıklayayım. Biz toplum olarak biliyorsunuz düşündüğümüzü dile getirebilen medeni cesaret kavramı yeni yetişme çocuk gibi olan bir halkız. Yani zikrimizle fikrimiz birbirini tutmaz. Çoğunluk nereye giderse oraya gideriz pek çok konu bakımından. Burada da o kadar çok karşılaşıyoruz ki sırf çoğunluk aynı şeyi söylüyor diye benzer yorumlar yapan. X diye kesin örnek veremeyeceğim ama mutlak karşılaşmışsınızdır. Yani sözün özü sizinle bir derdim elbet yok, kusura bakmayın diyeyim uzatmadan.

arkadaşların kötü bir niyetle söylemediklerini biliyorum..
üslupları biraz ağır kaçabilir sana ama hiç bir kimseden
duyamayacağın dobralıkta yorum yapıyorlar...haa kendilerini de tanımıyorum
altını çizeyim,buradaki yorumlarından biliyorum...

ama farkındaysan başından beri bir yanlışlıklar yumağındasın...

kim ne derse yanlış anlıyorsun,olayın şu boyutundan da bakayım demek yerine..
herkesin zor ve sıkıntılı hayatları var.ailene karşı öz verini anlıyorum ama ezilen tarafsın
sen bu konuda da ...üzgünüm...biraz daha erteleyebilirdiniz,cidden hiç kolay değil
düğün dernek işleri...insanlar ne dere gidilmese bu işler daha güzel olacak ya neyse...:ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım diyorsun ki, babam çok gururludur, bilezik takmazsa olmaz. Sonra diyorsun ki, acaba sahte bilezik mi taksak?

Ben de diyorum ki, bu nasıl gurur? Babanın gururu bileziğin kaç tane olduğunu düşünecek kadar mı gurur? Gerçek gurur bileziğin adetini değil gerçekliğini önemser, başkalarını da dünürlerini de kandırma yoluna gitmez. Yoksa o gurur da o bilezikler gibi sahtedir . Anlatabildim mi? Yoksa çince deneyeyim mi?

Yok siz Türkçe okumayı öğrenin yeter.. Babamın böyle bi teklifi yok diyorum.. Bunu kardeşim teklif etti. Off. Neyse ya

Babam sahte takmaz zaten, bu erkek kardeşimin teklifiydi.. Ben de mantıklı mı diye sordum sadece..

Kardeşin mi takacaktı bileziği ?
Babanı nasıl kandırmayı düşünüyordunuz ki?
Çocuk mu bu,eline altını veresiniz o da taksın.
En az 50 yaşında bir adamdan bahsediyoruz benim bildiğim ortalama türk babası zaten bunu yapmaz.
Ben bunu babama teklif bile edemezdim dövmekten beter ederdi.

Yok siz Türkçe okumayı öğrenin yeter.. Babamın böyle bi teklifi yok diyorum.. Bunu kardeşim teklif etti. Off. Neyse ya

Arkadaşım marjinal diyor ki; siz babanızın gururunu 3-5 bilezikle mi ölçüyorsunuz? Söyleyen babanız değil, sizsiniz. siz ve kardeşiniz.

Yahu babanın böyle bir teklifi yok da kardeşin kim oluyor, babanın gururunun kurtarıcısı mı? Ben bu kadar diyim, benim diğer demek istediklerimi derinss söylemiş zaten.

Niye ortalık karıştırıyorsunuz? Gayet güzel konuşuyoruz. Sizler böyle yapınca konu sahipleri gaza geliyor

Ya benim anladığım herkes sahte olayını biliyor aile çevresinden nişanlısı dahil. Gösteriş olayı sadece ele güne karşı.adamın durumu yoksa bir şey takmasın ama zor bi durum kızlar ya…

Back
X