• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım?

Zburuk'un bir sözü üzerine yine aklıma geldi yazmak istedim ''bugune kadar maaşını hep ailesine harcamış zaten''

Kk'da yazılanlar dışında daha önce çevremden tek kişiden duymadım; ''nişanlım ailesine para harcıyor, ailesi bana birşey almadı nişanlım aldı ''

Bu ve bunun gibi cümleleri aklım almıyor, idrak etmekte gerçekten zorlanıyorum..
Karı koca arasında nasıl maddi konular olmazsa anne baba-evlatlar arasında da maddi konular olmaz.
Tabiiki maaşını harcayacak ailesine, tabiki destek olacak..Bunun söylenmesi bile ayıp.

Evlenincede kimde para varsa o yapar düğünü.
Babada varsa yapar, yoksa evladı kendi düğününü kendi yapar.. Kendine güveniyor ki evleniyor değil mi ?

Evlendikten sonra yine desteğini kesmez eğer ihtiyaç varsa kendi evinin ihtiyaçlarını aksatmadığı sürece.

Para konusu çığrından çıkmış artık !

Ben eşime kızıyorum.. Evlenmeyi düşünen insan biraz birikim yapar.. Şimdi borca girdik diye herşey geçiştirilmeye çalışılıyor..
Ve ben buna kızıyorum.. Eve alınacak bi yolluk tasarrufa tabi tutuluyor bana sorulmadan..
Ben herşeyim tam olsun demiyorum, ki tam da değil zaten.. Şu anda eşimin altına gireceği her borç beni de etkiler, kuracağımız yuvayı da..
Ama yapılacak küçük şeyler bile oldu bittiye getirilince canım sıkılıyor

madem durumunuz iyi değil düğün yapmayın. ne gerek var onca masrafa

ayrıca aileler sizi okutarak üstüne düşeni yapmış

ben evlenirsem ailelerden hiçbir şey talep etmeyeceğim. kuru sandalyem olsun evimde kafam rahat olsun

benim için en önemlisi huzurumdur...

üzgünüm bu mantıkla mutluluğu bulamazsınız

Yazdığım yazılardan duygularımı anlamanız mümkün değil.. Nedense bu sitede aynı fikirde olunmayınca sinirli cevap yazılmış gibi algılanıyor..
Verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim.
Nişanlım bana annesinin takacağı altını borçla alacağını söylemeseydi benim de haberim olmazdı kapanırdı bu mevzu..
Ama sağolsun herşeyi benimle paylaşıyor. Ve ben çok tanımadığım ailesi hakkında pek de iyi şeyler düşünemez oldum..

Duygularınızı anlayamam fakat uslubunuzla birşeyler sezinlerim.
Bana yazdığınız cvp. için değil tüm cvp.lara verdiğiniz tepkiden dolayı söyledim.
Düşüncenizin aksi bir fikir geldiğinde hemen savunmaya geçiyorsunuz.

Bana yazdığınızda şu duygu var; bana değil aslında nişanlınız ve ailesine kızmıştınız, bu yüzden öyle yazdınız,tepkiniz onlara ve olaylara, nasıl anlamışım değil mi ?
Sorun anlamak değil, sorun sizin konuları çok kurcalamanız.
Bu sizi mutsuz eder çok mutsuz eder.
Erkek kardeşinizin söylediği o sahte bilezik konusu bile aklınıza takılmış, hemen kendinizce kestirip atmalıydınız.

İkincisi borçla alınan bilezikle geri verilen bileziği bir tutuyorsunuz buda çok mantıksız.

İlla bir kıyaslama yapacaksanız o zaman sizde ailenize aldırmayın, borçla kendiniz alın.

Bu kadar tartışıyorsunuz belkide babanız çoktan kendini ayarlamıştır bile.

2 sene sonra evlenmenin sizin için sakıncası nedir? Hem eşiniz hem siz para biriktirin, böylece GURURLU ve GERÇEK bir düğün yapmış olursunuz. Adamlar sizin aceleciliğinizin bedelini ödemek zorunda mı?

Düğünün hemen olmasını onun ailesi istedi.. Ben atanmadan evlenmeyi düşünmüyodum..

Babanıza bilezik almayı nişanlınız düşünüp yaparsa tamam sorun yok.Ama siz nişanlınıza bunu söylerseniz sorun olur.
Benim babam olmadığı ve annemin durumu omadığı için eşim,anneme bilezik almıştı taksın diye.Sonra o bilezik zaten eşim aldığı için benim oldu.Ama siz babanızın taktığı bileziği tekrar babanıza vermeyi söylüyorsunuz.
Nişanlınız sorun yapar,şimdi olmasa bile ilerde sorun olur.
Hiçbir şey takmasınlar daha iyi ya da borç harç kendileri alıp taksınlar.

Çünkü hiçbir şeye karışmıyorlar.. Benim ailemin de durumu kötü ama borca girmeyi göze alıp ellerinden geleni yapıyorlar..
Onlar zararsız ziyansız bu işi halledelim derdindeler..

Sizi kandırdılar mı peki boğazda düğün yapacağız,500 gr altın takacağız mı dediler?
Demediler,deselerdi ve siz yine aşkınızdan evlenmek isteseydiniz beklerdiniz.
Nişanlınız para biriktirirdi siz atanırdınız vs rahatça evlenirdiniz.
Verilen sözler ise birşey diyemem o halde de devreye aile büyükleriniz girer çünkü görücü usulü evlilik bu seçme şansın var.
Gönlün kime gittiyse illa onunla evleneceğim diye tutturmuyorsun maddi -manevi denklik arıyorsun.

Ben eşime kızıyorum.. Evlenmeyi düşünen insan biraz birikim yapar.. Şimdi borca girdik diye herşey geçiştirilmeye çalışılıyor..
Ve ben buna kızıyorum.. Eve alınacak bi yolluk tasarrufa tabi tutuluyor bana sorulmadan..
Ben herşeyim tam olsun demiyorum, ki tam da değil zaten.. Şu anda eşimin altına gireceği her borç beni de etkiler, kuracağımız yuvayı da..

Kendinize niye kızmıyorsunuz? Evlenmeyi düşünen insan biraz birikim yapar, ya da o biraz birikimi yaptıktan sonra evlenmeyi kabul eder.

Düğünün hemen olmasını onun ailesi istedi.. Ben atanmadan evlenmeyi düşünmüyodum..

Onun ailesi ister siz de kabul ederseniz katlanmak durumunda kalırsınız işte böyle.Madem siz aklı başında bir insanız, ısrar edin, atanmadan evlenmek istemiyorum deyin? Zorla mı nikaha oturtuyorlar?Yoksa acaba sizde de bir miktar yıkıntılığa bahane aramak mı var? Hani düğünü hemen istiyorlar, o zaman onlar karşılasınlar mantığı?

Hayır tabi ki.

Siz karşıt fikirdeki üyenin yorumunu alıntılayıp (bknz derinssin msjı) konu sahibininin fikirlerini yazınca konu sahibi savunmaya geciyor. Sanki ortada birşey varmış gibi :)

Yanlış anlaşılmasın zburuk icin söylemiyorum ama genelde bu şekilde olduğu icin ortalık karışıyor. Oysa gayet güzel karşıt fikirler tartışılıyor.

Valla marjinal arkadaş çok üstüne geliyor….korkar oldum yorum yapmaktan…:1:şaka bir tarafa da yani mantıklı yorumlarınıza istinaden söylüyorum gidilen ortalama düğünleri düşünün kamera yanı başında çek baba çek, Allahtan yapılan açık arttırmayı andıran anonslar bitti de bu sefer yazma usulü başladı. Bu listeler bir ömür boyu saklanır herhalde kim ne takmışsa ona göre bir şey takılır. Anne bana takının başında durur. İyi bir şey takan kasılır. Ve CD nin o kısmı takılmış gibi sürekli izlenir ha bi de yeni bir şey var sahtelere karşı bileziklere isim yazmak etiketle. Duygusal bir toplumuz bu kavramlar önemli yani istesek de istemesek de. Ha düğün yapmasınlar o başka. Ayrıca sahtekarlık yapın diye de azmettirmiyorum zburuk’u..diyorum nişanlısı alacaksa kızın babasına da alsın madem eşit olsun.paraları yetmiyorsa koca bir toplumda babası ezilebilir empati yapmak lazım. Elbet kimse kimse etik ve de ahlak dersi verecek değil amma velakin sahte olduğunu nişanlısı bilmeli.illa nişanlısının ailesi bilmesi gerekmiyor. Eğer düğünden sonra ganimetler incelenmeyecekse.

Çünkü hiçbir şeye karışmıyorlar.. Benim ailemin de durumu kötü ama borca girmeyi göze alıp ellerinden geleni yapıyorlar..

üzgünüm ama yazıcam

arkadaşım o zaman iki ailenin de durumu yok ne diye acele ediyorsunuz evlenmek için

aşktan ölseniz(yine de yanlış) bi derece diyeceğim görücu usülü evleniyorsunuz

nişanlından emin ol

şartlarınızı oluşturun öyle evlenin para biriktirin

bugun evlendin diyelim yarın o borçlar yüzünden kavga çıkınca ne olacak

yada madem ailene yük olmak istemiyorsun çalış kendi isteklerini kendin al

ama çözüm yolu benim ailem borca girdi onun ailesi de girsin olmamalı

Bu kadar tartışıyorsunuz belkide babanız çoktan kendini ayarlamıştır bile.

Babası altın takamayacak kadar zor durumda değil ama benim ailem de maddi olarak zorlanıyor.
Neden onlar altınlarının parasını benim nişanlıma ödetirken ben babama altın taktırayım diyor.
Takılsa bile iade etmek istiyor denklik sağlasın kendi ailesi zararda olmasın diye.

peki siz ne yaptınız bugune kadar

O zaman nişanlınızla suçlamadan konuşacaksınız.Bu zamana kadarbirikim yapmamasının sebebini usulunce öğrenin.
Bu kadar borçla evlendikten sonra nasıl idare edeceğinizi suçlayarak değil istişare yaparak konuşacaksınız.

Bugunden sonra para mevzusunun konuşulamasını isteyeceksiniz. Niyetim kışkırtmak değil fakat size alınan bileziğin borçla alındığını size söylemesi bir saygısızlıktır.

Alırsa alsın bunu size neden söylüyor.Minnet mi duymanız lazım.Üstüne düşüni yapmak zorunda zaten.

Bunun üzerinde durun. Boşverin ailenizin takacağı bileziği, onun ailesinin birşey yapmamasını..
Bu kadar maddi konuları ısıtıp ısıtıp önünüze sunmalarını açık açık incitmeden konuşun.
O yolluk meselesinide biliyorum, nasıl kapandı bilemiyorum umarım anlatmışsınızdır derdinizi.

bence konu gereksiz uzamış. yapmanız gereken şey babanızın size takacağı bileziği siz alın. madem nişanlınız ailesinin takacağı bileziği kendi alıyor sizde oyle yapın. şimdi durumunuz uygun değilse sonuçta taksit yapıyor artık kuyumcular. siz alın babanız taksın. çünkü bu durumda haklı olan tarafsınız bence. niye sizin aileniz borçlanıyorda karşı taraf kılını kıpırdatmıyor

Benim ailemde evlilik hazırlığında çok yardım ettiler... Kaynanamdan maddi manevi hiç destek görmedim çok kızdım,çok üzüldüm ama bir şekilde evlendik... Kaynanam emekli oluyor emekli ikramiyesinin bir kısmını ev almamız için bize verecek ve 30 bin lira kadarda kredi çekecek... Toplamda 60 bin lira verecek...Belki sonradan çok yardımlarını görürsünüz...Benim gibi pişmanlık yaşarsınız neden hakkında kötü düşündüm diye...

Valla marjinal arkadaş çok üstüne geliyor….korkar oldum yorum yapmaktan…:1:şaka bir tarafa da yani mantıklı yorumlarınıza istinaden söylüyorum gidilen ortalama düğünleri düşünün kamera yanı başında çek baba çek, Allahtan yapılan açık arttırmayı andıran anonslar bitti de bu sefer yazma usulü başladı. Bu listeler bir ömür boyu saklanır herhalde kim ne takmışsa ona göre bir şey takılır. Anne bana takının başında durur. İyi bir şey takan kasılır. Ve CD nin o kısmı takılmış gibi sürekli izlenir ha bi de yeni bir şey var sahtelere karşı bileziklere isim yazmak etiketle. Duygusal bir toplumuz bu kavramlar önemli yani istesek de istemesek de. Ha düğün yapmasınlar o başka. Ayrıca sahtekarlık yapın diye de azmettirmiyorum zburuk’u..diyorum nişanlısı alacaksa kızın babasına da alsın madem eşit olsun.paraları yetmiyorsa koca bir toplumda babası ezilebilir empati yapmak lazım. Elbet kimse kimse etik ve de ahlak dersi verecek değil amma velakin sahte olduğunu nişanlısı bilmeli.illa nişanlısının ailesi bilmesi gerekmiyor. Eğer düğünden sonra ganimetler incelenmeyecekse.

Bak işte elmayra demişti ya sana, birinin yazdıkalrını alıntılayıp konu sahibini de tartışmaya kavgaya teşvik ediyorsun diye, işte anlatmak istediğinin örneğidir şu yazdıkalrın. Kimsenin kimsenin üstüne gittiği yok.üstüne gitmek nedir yahu? Kız benim çalışanım mı da üstüne gideyim? Dürüstlükle fikrimizi söylüyoruz.Dışarıda bir arkadaşına anlatsa şunalrı, belki gaza getirilecek, evet haklısın, neden senin ailen takıyor da , onun ailesinin taktıklarını nişanlın ödüyor diyecek. Ama biz burada olaya bir de karşı taraftan bakmayı gösteriyoruz. Yalnız üyeliğin eski olmasına rağmen pek de tecrübe sahibi değilsin anladığım kadarıyla. Konulardaki muhalif fikirleri aykırılık, objektif ifadeleri de üstüne gelmek olarak görüp konu sahibini gaza getiriyorsun.

Son düzenleme:
üzgünüm ama yazıcam

arkadaşım o zaman iki ailenin de durumu yok ne diye acele ediyorsunuz evlenmek için

aşktan ölseniz(yine de yanlış) bi derece diyeceğim görücu usülü evleniyorsunuz

nişanlından emin ol

şartlarınızı oluşturun öyle evlenin para biriktirin

bugun evlendin diyelim yarın o borçlar yüzünden kavga çıkınca ne olacak

yada madem ailene yük olmak istemiyorsun çalış kendi isteklerini kendin al

ama çözüm yolu benim ailem borca girdi onun ailesi de girsin olmamalı

Ben de çalışıyorum zaten, ücretli öğretmenlik yapıyorum..
Ama bu ay son maaşımı alıcam.. Zaten kazandığım çeyiz alışverşine gitti.
Yetmedi hiçbir şeye..

Ben nişanlıma onlar da takmasın bizimkiler de dedim.. Sıkıntıyı biz çekecez sonuçta..
Ama o ailesi mahçup olmasın diye alıyor.. Ben borç bulabilsem birinden, kendim alırdım bileziği ama yok ne yapayım :(

bence güzelce konuşun nişanlınızla. kendi ailesine yaptığı durumu size de yapsın. ben mesela kendim bilezik paramı biriktirdim aileme verdim. nişanlımın da bilmesi gerekmiyor. istiyosa o da verir.

Babası altın takamayacak kadar zor durumda değil ama benim ailem de maddi olarak zorlanıyor.
Neden onlar altınlarının parasını benim nişanlıma ödetirken ben babama altın taktırayım diyor.
Takılsa bile iade etmek istiyor denklik sağlasın kendi ailesi zararda olmasın diye.

Çok önemli bir noktaya değişnmişsin Derinss. Kesinlikle mantık bu.
Senin ailen benim ailem derdine düşmüş hiç bir evlilik mutlulukla sonuçlanmıyor. Herkes ailesi masraf yaparken üzülüyor, fakat birazda seyrine bırakmak lazım olanları.

Bu kadar kurcalamak kurulacak evliliği zedelemeden öteye geçemez.. Çok gereksiz. Maddi konular hem can sıkıcı hem saygıyı zedeler.
Ha bu duygularıda zedeler.Karşı tarafın ailesine önyargıyla bakmaya neden olur.

Kaç defa okudum forumda, evleniyorlar, yıllar geçiyor, en ufak bir tartışma yaşasalar eşleriyle '' zaten ailesi biz evlenirken birşey yapmamıştı '' ile başlıyorlar anlatmaya dertlerini..

Bak işte elmayra demişti ya sana, birinin yazdıkalrını alıntılayıp konu sahibini de tartışmaya kavgaya teşvik ediyorsun diye, işte anlatmak istediğinin örneğidir şu yazdıkalrın. Kimsenin kimsenin üstüne gittiği yok.üstüne gitmek nedir yahu? Kız benim çalışanım mı da üstüne gideyim? Dürüstlükle fikrimizi söylüyoruz.Dışarıda bir arkadaşına anlatsa şunalrı, belki gaza getirilecek, evet haklısın, neden senin ailen takıyor da , onun ailesinin taktıklarını nişanlın ödüyor diyecek. Ama biz burada olaya bir de karşı taraftan bakmayı gösteriyoruz. Yalnız üyeliğin eski olmasına rağmen pek de tecrübe sahibi değilsin anladığım kadarıyla. Konulardaki muhalif fikirleri aykırılık, objektif ifadeleri de üstüne gelmek olarak görüp konu sahibini gaza getiriyorsun.

ay yeminle şaka yapıyorum ya...cidden bak güldüm. canım ya ne diyim ki. tartışmaya teşvik ediyorsun derken bile bunu sen yapıyorsun. tamam yorum yapmıyım yazdıklarına.

Vallahi anlamıyorum düğünde gelinime altın takacağım diye böbürleneceğim takacak altınım yok ama karga tulumba oğlumu evlendireceğim?
Mantık akıl beyin nerede burada..
Takısız tukusuz evlenen gençleri alınlarından öpmek lazım paramız yok takmıyoruz,ama delikanlı gibi evleniyoruz kardeşim.
Ama hep altınımı takarım hem oğlumu borca sokarım yok öteki der ki acaba sahte altın mı taksak.

Back
X