• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım?

zburuk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
228
0
316
Diyarbakır
Merhaba,
Nasipse Haziranın sonunda düğünüm olacak..
Nişanlım geçen gün bana annesi ve babasının takacağı bileziği kendisinin alacağını söyledi. Sonuçta bize dönecek falan dedi..
Ailesi hiçbir şeye karışmıyor, maddi durumları yetmiyor..
Benim ailemin de durumu iyi değil.. Çeyiz alışverişlerinde baya bi borca girdiler zaten..
Ve bana bilezik takacak onlar da.. Ben de nişanlımın yaptığı gibi yapmak istiyorum, sonuçta onun ailesinden bize gelen olmuyor..
Ben de babamın borçla alacağı bileziği babama geri vermek istiyorum..

Ama bunun nasıl söylesem bilemedim :(

Bi yol gösterin ....

Son düzenleme:
Kiralasın bileziği ya da kiraladığını söyleyip ertesi gün geri alması gerektiğini çok borcu olduğunu söylesin.

babama borçla bilezik aldırmak istemiyorum diyin nişanlınıza, kredi çekin ve bileziği alın, evlendikten sonra bu krediyi eşinizle beraber ödeyeceğinizi söyleyin

Ben zaten düğünde takılanları borçlar için kullanırız diyordum.. Nişanlımın maaşı borçlara gidecek çünkü..
Ben de atanamadım, ücretli öğretmenlik yapıyorum.. Okul olmadığı zamanlar gelirim yok yani.. Bilmiyorum ne yapcaz böyle..

şimdi konuştun konuştun yoksa evlendikten sonra adı aile huzursuzluğu olur canım. o zaman eşin ailesine bilezik alacaksa alırken senin babana da alsın. yaparsın bunu cesaretini topla yeter.

şimdi konuştun konuştun yoksa evlendikten sonra adı aile huzursuzluğu olur canım. o zaman eşin ailesine bilezik alacaksa alırken senin babana da alsın. yaparsın bunu cesaretini topla yeter.

peki durumlarınız iyi değilse düğün neden yapıyorsunuz?

yani nikahta da bildiğim takı merasimi var..

bence acık acık konusun o adam sızın esınız olucak. ayrınız gızlınız olmaması lazım..

Ayrı şhirlerde ailelerimiz.. Nikah töreni onların memleketinde olacak, düğün de bizim memlekette..

onda durum farklı olsa neyse derdim de , o da farklı olmadığı için seni anlayışla karşılayacaktır..:34:

Allah yuva kurana yardım edermiş hemm:17::nazar:

Her iki aileninde durumu yoksa, ikiniz yukleneceksiniz her seyi.
Ben kiyamam aileme, borcla bilezik alsinlar, ceyizimi yapsinlar vs.
Nisanlinin ailesi de yapmiyormu nasilsa.
Acik acik konus nisanlinla.
Dugunden sonra soylersen, sorun olur aranizda.
Birde dugun gercekten yok yere masraf.
Biz kinami dugun tadinda yapmistik.
Esimin ailesi bizim memleketimize gelmisti.
Ertesi gunde, onlarin yasadiklari yerde nikahimiz olmustu.
Salon ucretini de esim ve ailem paylasmisti.

Her iki aileninde durumu yoksa, ikiniz yukleneceksiniz her seyi.
Ben kiyamam aileme, borcla bilezik alsinlar, ceyizimi yapsinlar vs.
Nisanlinin ailesi de yapmiyormu nasilsa.
Acik acik konus nisanlinla.
Dugunden sonra soylersen, sorun olur aranizda.
Birde dugun gercekten yok yere masraf.
Biz kinami dugun tadinda yapmistik.
Esimin ailesi bizim memleketimize gelmisti.
Ertesi gunde, onlarin yasadiklari yerde nikahimiz olmustu.
Salon ucretini de esim ve ailem paylasmisti.

Bizimki de söylediğiniz ggibi olacak.. Çok kapsamlı bişe değil yani..
Düğün salonuna herşey dahil(içecek yaşpasta kuru pasta, kuru yemiş, servis) 1000tl ödüycez, 500 benim ailem,500 nişanlım ödeyecek.
Nikah salonu için de 350tl ödendi..

Bizimki de söylediğiniz ggibi olacak.. Çok kapsamlı bişe değil yani..
Düğün salonuna herşey dahil(içecek yaşpasta kuru pasta, kuru yemiş, servis) 1000tl ödüycez, 500 benim ailem,500 nişanlım ödeyecek.
Nikah salonu için de 350tl ödendi..

canım madem nişanlın kendi babasına alacak bir tane de senin babana alsın nasıl olsa dönecek değil mi size. sakin konuş halledersin bence

Bizde 1300 tl odemistik.
650 babam, 650 esim. Pasta falanda kesmistik biz.
Dugun yapar gb cikip danslar, pasta kesimi vs vs.
Cokta icimize sinmisti.
Nikah salonu icinde 300 vermistik bizde. Esimin parasi yok diye, herseyimizi kisitli yapmistik.
Taki konusunda da, esimin ailesinin taktigi bilezikleri bile, esim zamaninda alip onlara vermisti.
Ceplerin 5 kurus harcamadilar yani.
Bana ne bohca hazirladilar, ne de baska birsey.
Onlar iki bilezik takiyor diye, ailemden de iki bilezik istemistim ama zamaninda benim biriktirdigim kucuk altinlarim vardi.
Ayrica 1 tane farkli bilezigim.
Onlari sattik, babacimda uzerine biraz eklemisti.
Esimin aldigi bileziklerden aynen 2tanede onlar aldi.
Ayrica, yarim altina cerceve yaptirdi annem, hep ozenirdim cunku.
Onu da annem takti.
Bilezikleri babamla, kardesim takti.
Inci kolyemle, kupelerime set olsun diyede ayrica, incili yuzuk almislardi.
Yani benim ailem, esiminkilerden fazla altin yaptilar bana.
Kendi kizlarinin dugununde evdeki dondurucuyu bile satmislar.
Kendimi doldurmak istemiyorum ama tum bunlara ragmen hala onlar kiymetli olmuyor mu, deli oluyorum.

Kardeşim de şöyle diyor, madem borca girip alacak o zamana imitasyon alın diyor.. Mantıklı mı sizce?

Gösteriş yapılacak diye böyle işlere ne gerek var.
Baban sahte altını takarken ezilmeyecek üzülmeyecek mi?
Takılanı geçtim takan için can sıkıcı bir durum.
Kim için takasınız ki o sahte altını dizin düğününe gelecek eşiniz dostunuz sizin maddiseviyelerinizden haberdar kimselerdir zaten.
Baban bilezik takmak zorunda değil,hiç takmasın geri verme durumu da ortadan kalkar böylelikle.

Gösteriş yapılacak diye böyle işlere ne gerek var.
Baban sahte altını takarken ezilmeyecek üzülmeyecek mi?
Takılanı geçtim takan için can sıkıcı bir durum.
Kim için takasınız ki o sahte altını dizin düğününe gelecek eşiniz dostunuz sizin maddiseviyelerinizden haberdar kimselerdir zaten.
Baban bilezik takmak zorunda değil,hiç takmasın geri verme durumu da ortadan kalkar böylelikle.

Babam çok gururludur.. Takmazsa olmaz.. Neyse ben nişanlımla usulunce konuşayım bu durumu..

Ayranınız yoksa içmeye, tahterevanla gitmeyeceksiniz ......Gücü olan da olmayan da düğün yapılsın, A'dan Z'ye çeyizler düzülsün, aman da eller gördüm desin, hiçbir şeyden eksik kalınmasın diyor. Kİmsede de madem paramız yok, birkaç sene çalışıp para biriktirelim seneye evlenelim derdi yok. Ondan sonra yok onun anası altın almadı, yok benim babam gururlu ama sahtesini takmayacak kadar da gururlu değil, yok o, yok bu.....Bekleyin arkadaşım, böyle meselelere gireceğinize 2 sene bekleyin, kimseyi de borca sokmayın, lafını da ettirmeyin, şimdiden sonu kavgaya gürültüye varacağı belli olan işlere de başvurmayın. Aceleniz ne, yaşınız 40 oldu da doğurganlığınız mı azaldı?

Back
X