• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmam, nasıl davranmam gerekiyor hiç bilmiyorum :((

Resmen seni sinir etmek için nispet yapıyorlar ellerine ne geçecekse artık.Sen gene seviyeni iyi korumuşsun :27:

Son düzenleme:
ya ayrılık sebepleri benim nişanlımın işleri o zaman kötüye gitmiş... biraz sıkıntı çekmişler bu kız da burnundan getirmiş nişanlımın... yani destek olacağına köstek olmuş... ama şimdi işleri iyi ya ondan laf sokuyor... böyle sinir krizleri geçirmiş... zaten diyor erkek gibi kız dı yani çok iticiymiş davranışları falan... işte herkesle seviyesiz ilişkileri varmış... evliyken kızın bekar kız arkadaşları geliyormuş geç saatlere kadar kalıyorlarmış nişanlımda odada kalmak zorunda kalıyormuş ve bu haftanın çoğu akşamı tekrarlanıyormuş... misafirliğe gidiyormuş nişanlım eve gelince yokmuş yemek hazır değilmiş temizlik yapılmamış falan... aslında küçük şeyler ama sürekli olunca sıkılır insan... ve kız çalışmıyormuş... nişanlımda soğumuş ondan... ben nişanlımla onlar ayrıldıktan 2 sene sonra tanıştım ve 2 senedir birlikteyiz... yani çok ta özel bir mesele değil...

anladım cnm .hem calısmıyor hem de evınde de bır yemek yapmaktan acız bırıymıs demek kı .
boyle bırımaden nısanlınız aılesı ıle nasıl bu kadar canım cıcımler sasırdım dogrusu .
anlattıgına gore pek haıyrlı bır gelın degılmıs,nısanlının aılesının bu kıza karsı canım cıcım tutumu da nıspet gıbı olmus

anladım cnm .hem calısmıyor hem de evınde de bır yemek yapmaktan acız bırıymıs demek kı .
boyle bırımaden nısanlınız aılesı ıle nasıl bu kadar canım cıcımler sasırdım dogrusu .
anlattıgına gore pek haıyrlı bır gelın degılmıs,nısanlının aılesının bu kıza karsı canım cıcım tutumu da nıspet gıbı olmus

aynen öyle yani sadece nispet yapmak için... evliyken bile onunla öyle konuşmuyorlardı allah allah diye şaşırdı nişanlım... istemiyorlar beni işte de ben nişanlımı istiyorum onlar için ondan vazgeçecek değilim... ama işte içim içimi yiyor nasıl davranacağım ben bu insanlara diye... çünkü biliyorum ki onlar hiç birşey olmamış gibi bakabilecekler yüzüme...

Bu tarz konuları neden konuşmuyorsunuz?
Tamam büyüktür, kayınpederdir falan ama bu bir sorun olduğunda susulmasını gerektirmez. Eve gidince sormanız lazımdı. Siz hala görüşüyor musunuz çok şaşırdım, bunlar boşanmış insanlar siz eve mi çağırıyorsunuz ne ilginç gibi belirtebilirdiniz düşüncenizi. Cevaplarınıza göre de şimdiden bir yön çizerdiniz kendinize.

Ben olsam şu durumu anneme anlatırdım ve ona göre nasıl davranılması gerektiğini konuşurdum.

bu nedir yaa:53: kızmakta haklısın canım ya. sen konuşamıyosan da nişanlın konuşsun babasıyla. sen rahatsız oluyosan ya mesafe koysunlar ya da senin olduğun yerde muhatap olmasınlar. gıcıklığına mı yapıyıolar nedir alalalaaaa ben bile acaip sinir oldum:19:

Ne kadar ayip ama yaa. Ben olsam beni istemiyorlar diye dusunup ariza cikarirdim:)
Saka bir yana cok ama cok ayip etmisler.
Birde daha nisanliyken niye baba diyorsunuz?
Nisanlinin daha once evli olmasini ve ailesinin hala ona bu kadar samimi davranmasini nasil karsiliyorsun bilemedim.
Senin adina uzuldum.
Ailenle haftasonu gitme konusunda emin misin peki?

Ne kadar ayip ama yaa. Ben olsam beni istemiyorlar diye dusunup ariza cikarirdim:)
Saka bir yana cok ama cok ayip etmisler.
Birde daha nisanliyken niye baba diyorsunuz?
Nisanlinin daha once evli olmasini ve ailesinin hala ona bu kadar samimi davranmasini nasil karsiliyorsun bilemedim.
Senin adina uzuldum.
Ailenle haftasonu gitme konusunda emin misin peki?

tatlım ben öyle arıza çıkaramıyorum işte... yani yapmak istesem de yapamıyorum... evet ayıp ettiler hemde çok ayıp ettiler... ben baba demiyorum mehmet bey diye sesleniyorum... annesine de öyle... o kız baba dedi... nişanlımın daha önce evli olmasını ilk başta çok yadırgadım ve sorunlar yaşadım... yani kaldıramadım... ama işte nişanlımı çok seviyorum ve beni artık eski eşiyle ilgili hiç bir şey olmadığına ikna etti ve yolumuza devam ettik... ailesi neden bu kadar samimi bu kızla işte onu bilemiyorum... yani sonuçta sizin oğlunuza zarar vermiş... en azından üzmüş... bilmiyorum yani... acaba gerçekten çok mu seviyorlardı onu diye düşünüyorum... ama sevseler bile artık o yok ve ben varım... yani ona davrandıkları gibi hatta daha iyi davranmaları gerek bana... çünkü bu kadın onların oğullarını en kötü döneminde bıraktı ve çok acı çektirdi ben ise en kötü döneminde onunla birlikte oldum ve yeniden bazı şeylere başlamasına da ön ayak oldum... kendimi övmek ya da kabul ettirmek için söylemiyorum bunları ama gerçekten öyle... çünkü ilk tanıştığımızda çırak gibi çalışıyordu... onu yaptık şunu yaptık şu anda çok iyi bir iş te ve sigortalı... yani çok rahatsız ediyor onların bu davranışları... ilk başta dediğim gibi aileme söylemedim bu durumu üzülmesinler diye... eğer söylersem ve gitmezsem kavga ederler neden bizim kızımıza böyle davranıyorsunuz gibisinden... eğer söylemezsem ve tek başlarına gönderirsem şüphelenirler ve yine aynısı olur... bence en iyisi gitmek ve bir şekilde bu durumu atlatmak ya da düzeltmek...

Bu tarz konuları neden konuşmuyorsunuz?
Tamam büyüktür, kayınpederdir falan ama bu bir sorun olduğunda susulmasını gerektirmez. Eve gidince sormanız lazımdı. Siz hala görüşüyor musunuz çok şaşırdım, bunlar boşanmış insanlar siz eve mi çağırıyorsunuz ne ilginç gibi belirtebilirdiniz düşüncenizi. Cevaplarınıza göre de şimdiden bir yön çizerdiniz kendinize.

Ben olsam şu durumu anneme anlatırdım ve ona göre nasıl davranılması gerektiğini konuşurdum.

ben bu tarz konuları kendileriyle konuşursam bak daha evlenmeden şunu yapıyor bunu yapıyor falan diyecekler... zaten onlar beni anladılar yani neye kızdığımı... zaten kızmam ve alınmam için yapılmış bir şeydir bu... nişanlım konuşacak kendileriyle ne demek eski eşimi bu eve davet etmek diye... kendisi zaten eski eşini görse dahi selam bile vermeyen biri... yani yolda karşılaşsalar birbirlerine bakmıyorlar bile... anneme anlatma konusunda da kadını üzmek istemediğimden... yani ben öyle söylersem üzülür... ben onun ilk çocuğu olduğum için bana biraz düşkündür ve üzülmesini istemem ama yine de düşüneceğim yani belki de söylemek en mantıklısıdır...

Uzuldum canim senin adina.
Eminimki nisanlinin daha onceki evliligini kabullenmek cok zor olmali. Dirayetli cikmissin sen.
Ben eski sevgiliyi bile kabullenemezdim.
Baba ve anne dememene de sevindim. Civik civik olmaya gerek yok bence.
O kiz boyle cevredinde etrafinizda oldugu surece huzurunuz kalmaz.
Hani bu ses cikarilmayacak bir konu da degilki.
Ben biraz cazgir gelin oldugumden herhalde ariza cikarttim diyebiliyorum kolay kolay :52:
Sanirim bu yuzden de esimin ailesi hicbir seyimize karismadi buguna kadar. Gorumcem haric tabi:))
Her neyse Icinde tutup biriktirirsen sana daha cok zarari olur. Bence bir cozum bulmalisin.
Herkesin kaldirabilecegi bir durum degil cunku. Birde deveyi iten sevilmezmis unutma.
Cokta iyi huylu olma dermisim :52: Aslinda demek istedigim bu degil ama herseyi alttan alma.
Yoksa uzulen sen olursun. Heleki bu kadar ciddi bir mevzuda.
Nisanlina da ailesine de bu konuda kesin tavrini koy.
Tamam sevmek guzel ama sorunlar varken huzur olmadigindan hicbir ise yaramiyor.
Daha sonra arkaya donup baktiginda kendine uzulursun. Bence bu konuyu hallet oncelikle.
Ailenden de sakinma derim. Ilerde daha ciddi sorunlar olursa nelerden kaynaklandigini bilsinler.
Nisanlilik sureci heleki evlilik zamani cok ama cok zor. Rabbim yardimcin olsun.

30 yaşıma kadar susmanın erdem olduğunu düşünürdüm ve öyle davranırdım..
30'umdan sonra artık susmanın mümkün olmadığını ve insanlara gerektiğinde hakettiği şekilde uyarmak gerektiğini anladım..
Konuşmak, üslubumuzu bozarak tartışmak anlamında değil, sadece düşüncelerini söyleyeceksin ki, sana nasıl davranmaları gerektiğini öğrensinler..
Çok klişe olacak ama,
Sizi sevmek zorunda değiller..SAYGI göstermeleri gerekiyor, ki saygı görsünler..
Aksi takdirde lütfen hak etmedikleri değeri göstermeyin..
Nişanlınız sizi anlıyormuş bu güzel.. Gerisi çok da mühim değil...
Ailenizle gittiğinizde de (bence gitmemelisiniz) mesafeyi daha da açın..
Sebebini sorarlarsa kırıldığınızı söylersiniz...

Uzuldum canim senin adina.
Eminimki nisanlinin daha onceki evliligini kabullenmek cok zor olmali. Dirayetli cikmissin sen.
Ben eski sevgiliyi bile kabullenemezdim.
Baba ve anne dememene de sevindim. Civik civik olmaya gerek yok bence.
O kiz boyle cevredinde etrafinizda oldugu surece huzurunuz kalmaz.
Hani bu ses cikarilmayacak bir konu da degilki.
Ben biraz cazgir gelin oldugumden herhalde ariza cikarttim diyebiliyorum kolay kolay :52:
Sanirim bu yuzden de esimin ailesi hicbir seyimize karismadi buguna kadar. Gorumcem haric tabi:))
Her neyse Icinde tutup biriktirirsen sana daha cok zarari olur. Bence bir cozum bulmalisin.
Herkesin kaldirabilecegi bir durum degil cunku. Birde deveyi iten sevilmezmis unutma.
Cokta iyi huylu olma dermisim :52: Aslinda demek istedigim bu degil ama herseyi alttan alma.
Yoksa uzulen sen olursun. Heleki bu kadar ciddi bir mevzuda.
Nisanlina da ailesine de bu konuda kesin tavrini koy.
Tamam sevmek guzel ama sorunlar varken huzur olmadigindan hicbir ise yaramiyor.
Daha sonra arkaya donup baktiginda kendine uzulursun. Bence bu konuyu hallet oncelikle.
Ailenden de sakinma derim. Ilerde daha ciddi sorunlar olursa nelerden kaynaklandigini bilsinler.
Nisanlilik sureci heleki evlilik zamani cok ama cok zor. Rabbim yardimcin olsun.

tatlım tabiiki de içimde tutmayacağım hiçbir şeyi ama şimdiden bir şeyleri tartışacak eleştirecek kadar içli dışlı olmak istemiyorum... yani şimdiden mesafemi koyarsam ve gerektiği kadar sadece konuşursam daha iyi olacak diye düşünüyorum... nişanlıma zaten tavrımı koydum... yani zor kabullendim zaten ve herhangi bir vukuatta geri dönüşü olamayacağını çünkü yıpranacağımı biliyorum... ve hatta böyle bir şey olacaksa bile hiç başlamayalım dedim... yani eğer ailen görüşürse veya görüşmeye devam ederse gibi... kendisi zaten eski eşini bitirmiş... yüzüne bile bakmıyor... yolda karşılaşınca selam bile vermiyor... ama yolunu da değiştirmiyor ben niye değiştireyim o değiştirsin diyor... yani artık bitmiş zaten... verdiğiniz tavsiyelere uyarak anneme söyledim üzüldü kadın... yani neden sana böyle yapıyorlar falan dedi... sonra da kendi yaptıklarından kendileri utansın sen hiç birşeyden çekinme dedi... yani sen hem normal hem de iğneleyici davran diyor yani anlasınlar hatalarını... bence anlamayacaklar ama neyse...

30 yaşıma kadar susmanın erdem olduğunu düşünürdüm ve öyle davranırdım..
30'umdan sonra artık susmanın mümkün olmadığını ve insanlara gerektiğinde hakettiği şekilde uyarmak gerektiğini anladım..
Konuşmak, üslubumuzu bozarak tartışmak anlamında değil, sadece düşüncelerini söyleyeceksin ki, sana nasıl davranmaları gerektiğini öğrensinler..
Çok klişe olacak ama,
Sizi sevmek zorunda değiller..SAYGI göstermeleri gerekiyor, ki saygı görsünler..
Aksi takdirde lütfen hak etmedikleri değeri göstermeyin..
Nişanlınız sizi anlıyormuş bu güzel.. Gerisi çok da mühim değil...
Ailenizle gittiğinizde de (bence gitmemelisiniz) mesafeyi daha da açın..
Sebebini sorarlarsa kırıldığınızı söylersiniz...

tatlım işte ben susmuyorum ki ben tepkimi gösterdim... eğer o olayla ilgili birşey söylerlerse zaten cevaplarını alacaklar... ve zaten nişanlım onlarla konuştu bu konuyu... onun dışında evet ne onlar beni ne ben onları sevmek zorundayım ki zaten birbirimizi çok fazla da sevmiyoruz... herzaman ben oraya gittiğimde sadece bir akşam yemeğe giderdim sonra da otele giderdim... benim orada olduğum günlerde de nişanlım benimle birlikte kaldığı için mırın kırın ederlerdi... evin var niye otelde kalıyorsun falan diye... gecenin 11-12 sinde arayıp oğlum nerdesin gelmeyecekmisin yok işte kızı bırak ta yatsın falan filan... içimden ya sana ne be kadın demek geliyordu... nişanlandık mı nişanlandık... evlenecekmiyiz inşallah bu sene sonu o da olacak eee niye karışıyorsun bizim işimize... bu sadece kaldığımda değil dışarı çıkıyoruz mesela disko club falan gidiyoruz geç dönüyoruz normal olarak mırın kırın ediyor sürekli nişanlımı arıyor... aslında olay şu nişanlımı kendi yönetmek istiyor ama bunun olmadığını görüyor ve benim canımı acıtmak istiyor... çünkü eski gelinlerine kızım şöyle yap böyle yap dedikleri zaman kız hemen yapıyormuş... neyse işte çok uzattım :)) annemlere söyledim gitmemizi söyledi ama oradaki davranışlarıma da dikkat etmemi çok samimi konuşmamamı ve onların önlerinde nişanlımda daha çok ilgilenmemi mesela yanına oturmamı aşkım bir su getirirmisin falan yani onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim ilişkimizin bozulmayacağını göstermemi söyledi... yani annemin tavsiyeleri bunları:))

bende 2.evliliğimi hiç evlenmemiş biriyle yapmak uzereyım hiç böyle bişi yaşanamaz bizde
yaşansada nişanlım asla kabul etmez
cok ayıp bılmıyorum gorgumu , gelenekmı genıslıkmı ama eve gıtmesı dogru degıl

haklısın canım ama aklıma geldikçe deliriyorum yaa... eve bile çağırdı kahve içmek için... hem de ben gittikten sonra gelsinmiş... yemin ederim sıkıldım... nişanlım bana çok değer veriyor ve beni üzecek hiç bir şey yapmaz buna eminim zaten herşeyde beni arar... şuraya gidiyorum şunu yapıyorum falan diye... ama ya babası nişanlıma söylemeden o kızı çağırırsa ve evde karşılaşırlarsa... gerçi öyle yaparlarsa oğullarından neleri duyacaklarını çok iyi biliyorlar ama ne bileyim işte... aman aslında doğru söylüyorsun boşvermek lazım ama boşveremiyorum işte... moralimi bozuyor bu durum

bence bu konu cıddı ve onemlı
sız ınsallah beraberlıgınız surdugu muddetce ve onların yakınlarında oldukca bu tarz mevzuların olması sızın canınızı suan oldugundan daha cok sıkacak
yanı hıcte bosverılecek mevzu yok ortada

bende 2.evliliğimi hiç evlenmemiş biriyle yapmak uzereyım hiç böyle bişi yaşanamaz bizde
yaşansada nişanlım asla kabul etmez
cok ayıp bılmıyorum gorgumu , gelenekmı genıslıkmı ama eve gıtmesı dogru degıl

tabii ki de doğru değil... nişanlım kabul etmiyor zaten onlar kendi kafalarına göre davranıyorlar... belki de hiç gelmiyordur ama bana gıcıklık olsun diye ben üzüleyim diye öyle birşey söylemişlerdir bilemiyorum... ama yaptıkları ayıp çünkü onların evine gitmeyi ben istemedim kayınvalidem çok ısrar etti ben de belki bir şekilde ısınırız birbirimize diye düşünürken neler geldi başıma... yani bana saygı göstereceklerine bunları yapıyorlar... benim o kadınla konuşmam şartmıydı yani konuşmadım gerçi ama bana mutluluklar diliyor... yani akıl almaz birşey... demekki kadın da hala unutamamış ki kıskanıyor ve laf sokuyor böylece... bunlar ayrılalı 4 yıl olmuş... yani canımı çok sıkıyorlar... peki sana birşey soracağım sen 2. evliliğini yapmak üzeresin dedin hiç eski eşine dair aklında kalan birşey varmı... kötü anlamda sormuyorum yanlış anlama ama nişanlımı anlayabilmek için soruyorum... cevap vermek istemezsen saygı duyarım

tabii ki de doğru değil... nişanlım kabul etmiyor zaten onlar kendi kafalarına göre davranıyorlar... belki de hiç gelmiyordur ama bana gıcıklık olsun diye ben üzüleyim diye öyle birşey söylemişlerdir bilemiyorum... ama yaptıkları ayıp çünkü onların evine gitmeyi ben istemedim kayınvalidem çok ısrar etti ben de belki bir şekilde ısınırız birbirimize diye düşünürken neler geldi başıma... yani bana saygı göstereceklerine bunları yapıyorlar... benim o kadınla konuşmam şartmıydı yani konuşmadım gerçi ama bana mutluluklar diliyor... yani akıl almaz birşey... demekki kadın da hala unutamamış ki kıskanıyor ve laf sokuyor böylece... bunlar ayrılalı 4 yıl olmuş... yani canımı çok sıkıyorlar... peki sana birşey soracağım sen 2. evliliğini yapmak üzeresin dedin hiç eski eşine dair aklında kalan birşey varmı... kötü anlamda sormuyorum yanlış anlama ama nişanlımı anlayabilmek için soruyorum... cevap vermek istemezsen saygı duyarım

nişanlınız sıze anlattıgı kadarıyla gelın hanımdan memnun olmamaları gerekır
halbukı hıc oyle bı durum yok bu davranıslarda cunku evladını mutsuz edenı aılelerde sevmez dıye dusunuyorum
sızı sevıyolarmı* neden gıcıklık yapmak ıstesın koskoca 80 yasındakı ınsanlar anlayamadım
eskı esıme daır bısıler kaldımı bızım evlılıgımız evlılı olamadı bıraz konularıma bakarsan cok adice bittiğini anlarsın özlem yok tabı boyle olmasaydı ama oldu yanı yapcak bısey yok kadın için boşanmak zor cunku bırde ben yenı dogum yapmıstım falan fılan
.. ve ıyıde oldu
omur boyu aglayarak yasayamazdım mutlu olmaya hakkım var benımde
kısacası ben ne desem senı kesmeyecek cunku cok farklı benımkı ama eskı esını sevdıgını ozlem duydugunu sanmıyorum
eskı esı evlenmısmı?
yada bılmıyorum ama senın acından can sıkıcı bısey sen dırek nısanlını katmadan dırek onlarla konusabılırsın sonucta rahatsızlık duydugunu dıle getır

nişanlınız sıze anlattıgı kadarıyla gelın hanımdan memnun olmamaları gerekır
halbukı hıc oyle bı durum yok bu davranıslarda cunku evladını mutsuz edenı aılelerde sevmez dıye dusunuyorum
sızı sevıyolarmı* neden gıcıklık yapmak ıstesın koskoca 80 yasındakı ınsanlar anlayamadım
eskı esıme daır bısıler kaldımı bızım evlılıgımız evlılı olamadı bıraz konularıma bakarsan cok adice bittiğini anlarsın özlem yok tabı boyle olmasaydı ama oldu yanı yapcak bısey yok kadın için boşanmak zor cunku bırde ben yenı dogum yapmıstım falan fılan
.. ve ıyıde oldu
omur boyu aglayarak yasayamazdım mutlu olmaya hakkım var benımde
kısacası ben ne desem senı kesmeyecek cunku cok farklı benımkı ama eskı esını sevdıgını ozlem duydugunu sanmıyorum
eskı esı evlenmısmı?
yada bılmıyorum ama senın acından can sıkıcı bısey sen dırek nısanlını katmadan dırek onlarla konusabılırsın sonucta rahatsızlık duydugunu dıle getır

yani evet nişanlımın anlattığına göre onların da artık onu sevmemesi gerekiyor ama anlamadığım şeyler var işte... yani neden böyle yapıyorlar ki... neden beni sevmiyorlar istemiyorlar... beni istemeye gelmeleri için bile nişanlım zor ikna etti onları... yani siz gelmezseniz ben yine gidip kendim isterim ve yine olur dedi sonra geldiler... yani can sıkıcı bir durum... eski eşi evlendimi falan hiç bilmiyorum araştırmadım da yani onunla ilgili pek birşey bilmek istemiyorum ama bir ara erkek arkadaşı var diye duydum çünkü bizim orası yani nişanlımın yaşadığı yer küçük herkes birbirini tanır ve uzak ta olsa bir akrabalık vardır... senin yaşadıkların da zor tabii canım... ben bu durumdan çok rahatsızlık duyuyorum gerçekten ama onlarla gerektiği zaman konuşacağım yani her seferinde onlarla konuşmak muhatap olmak istemiyorum... kendilerini bişey zannetmesinler sonra... benim şansım nişanlımın benim tarafımda olması yani beni anlaması... zaten ayrı evlerde yaşayacağız arada sırada ziyaret misafirlik yeterli zaten...

ay çok çirkin gerçekten...
valla ben bile sinirlendim okurken....
ben olsam hayatta gülemem bidaha yüzlerine..
sen böyle yapma tabi....:)
sakin ol ama mesafeni koru.....

Back
X