Ne yapmamlıyım lütfen yardımcı olurmusunuz.. .. :) :(

sng457124

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
109
0
26
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar şuan bırının aklına cok ıhtıyacım var . Aklım karısık canım sıkkın .benım aılem sınopda nısanlımın kı kastamonuda nısanımız sıkıcı oldu nısanım aıle arasında sinopda oldu . Fakat nısanlım gelirken ne çiçek ne çikolata aldılar ne bır hediye aldılar ne bır takı taktılar . çayını içtiler yemeklerini yediler. Sohbet ettiler gittiler. Bir yakınımız olmadıgından fazla tüm hizmetlerini ben yaptım . Hakkını helal et bile demedıler çok üzüldüm 7 ay oldu nısanlanalı hala uzuluyorum . 10 kardeşler digerleri de ne bır hedıye ne bır tebrık yok...üzüldüm açıkcası insanı çok sahiplenmiyorlar .. şimdi dügünümüzde olmayaycak cok borcları varmış.sıkıntıları varmış sadece nikah olacak..eşyaları borç ile aldık . Taksitli olarak . Daha ödemeye baslayalı 3 ay oldu . Evlenince sürekli borc ödeyecegız nişanlım da ailesınden nikah gunu almak ıcın onay beklıyor hala..çok sıkıcı ya altı üstü bir nikah ....
Bir gün veremıyorlar su zaman evlenın dıyemıyorlar neyse onu da bırakalım . Ben ceyiz olarak çok bişi almayı dusunmuyorum acıkcası ben calısıyorum dıye rahatlar bayramdan sonra belkı yaparız nıkahı dıyor nısanlım.ama borçu beraber odeyecegımız ıcın . Ceyız cok almayı dusunmuyorum sızce neler alayım ne yapayım .. Bir de artık cok sınır oluyorum..............

yani bence ya sen içlerine sinmemişsin seni önemsemiyorlar ya da yapıları böyle..

Çeyiz al canım çünkü sen kullanıcaksın evinde..Düğünden sonra bohça veriliyo onu hazırlama sende onlara olsun bitsin.gerçi sizde varmı bilmiyorum ama bizde vardı..Evinin temel araçlarını al mesela ütü tost makinası elektrk spurgesi gibi..çok bişey yapmak istemiyosun önemsiz seyleri alıp yapma evlennce zamanla alırsın..çok asırı harcama para..önemsemiyolarsa sende evlendikten sonra önemsemezsin onları..en azından hiç bişey yapamıyosan bi çeyrek takar yani yakana onuda yapmamış pess dedim..Hiç bişey yapmazlar evlendikten sonrada senden gelinlik bekler şimdi..

Yanlış anlama da evlenme konusunda kararlı mısın?
Okurken benim gözüm korktu.
Bi'kere evleniyosun ne nişan yapılmış, ne düğün yapılacak.
Senin damat tarafı hadi düğünü yapamıyo da gelirken bir çikolata da mı alamıyo? Olay durumlarının olmaması değil bence, çok zordalarsa elleri bollaşınca bu işlere girişseydiniz keşke.
Nikah için bile hala onay bekliyomuş
Bile bile lades demek olur seninki geleceğin şimdiden göz kırpıyo aslında.

Yüzük aldılar mı bari gülüyorum ama kusura bakmayın sıradan bi ziyaret gibi oturup yemiş içmiş kalkmışlar
Yüzüğünüzü kim kesti hayırlı olsun demiştir umarım
Nerde yetişmiş bunlar onu da geçtim hiç tv de mi izlememiş, çiçek çikolatasız olur mu
Onları geçtim nişanlın düşünememiş mi, sana ayıp olur diye bari dank etmeli kafasına bi şekilde

Bak bu tarz şeylerde ne istiyosan yap içinde kalır sonra
Düğün salonu mu istiyosun, iste ve yapın
Takılarla da ödersiniz, yeter ki içine sinsin

Çalışan gelin olunca hakikaten bankamatik sanıyorlar insanı
Şimdilik üstüne düşeni al, paran sana kalsın sonra evinde bi eksiğin olursa anında çıkarır alırsın
Hepsini şimdi harcama onlarda rahatlamasın öyle

Konu sahibi nerdesin :44:

İki konu açmak yasak, diğerini yanlış yere açmışsın zaten

Sesime gel

Son düzenleme:
adamlar güne gelmiş teyzeler misali yemiş içimiş kalkmışlar bu ne ya?

ayrıca nişanlın hiçbir şey yapamayacaksa neden evleniyor?

bu aile ile ömür geçer mi sence? bence geçmez.

durumları yoksa size gelecek parayı nerden bulmuşlar onlar alamıyosa nişanlın bi çikolata da mı almadı annen ne dedi bu duruma peki çok merak ettim

Bir çiçek bir çikolata alınmaması durumun olmadığını göstermez saygısızlıktır kanımca.
Ayrıca madem en küçük birşey de düşünemiyorlar sende borç altına girme yapabildiğini yap erkek tarafına bohça fln hazırlama derim.
Nasıl olsa bi de evlenince aldıkları mobilyaları vs de beraber ödeyecekmişsiniz.
Bir de düğün olmayacak diyorsun.
Canım ne diyim bilmiyorum ama hakkında en öncelikle hayırlısı olsun iyi düşün bu evlilik kararında.
Şimdi ben taşlanırım bu yorumum için ama "Bana göre erkeğin görevi evi kurmak-kadına yıkılamaz bu masraf yeri geldiği zaman biz erkeğiz diye ortalıkta dolanmayı biliyorlar"

Başka konuya yazmış
Bulamıyomuş burayı yeni diye konu sahibi
Özel mesajla kendi konusunun linkini attım
Gelir inşallah

Sng hoş geldin
Arkadaşlar sorular sormuş
Sende dertleşmek istiyodun
Cevaplar mısın
Ne düşünüyosun peki şu aşamada ?

valla aynen oyle yaa sankı gelınlıgı damatlıgı alacagım hadı oturalım ben masrafları odeyeyım dememı bekler gıbıler arıyor soruyorlar ama ıcraat yok . ınsan o kdr hızmet ettım hadı takı almadın bır hedıye ver en azondan guzel ıkı soz soyle hakkını helal et de boyle bı yere gelın gıtmek off yanı .. Ya ceyızlık seyler alıcagım ama oyle cook cok degıl abartılkı almayacagım bırseydıyemezler zaten durmadan borc odyeecegı z off off :)

merhaba hoş bulduk aklım karısık ne yapmalıyım bılmıyorum ya

Nişanlına söylemedin mi hiç
Aaa çiçek bile yoktu ailecek şok olduk , kimse düşünmüyosa bile senin özenmen lazım demedin mi

Aile enteresan ama nişanlında enteresan
Hiç tv de mi izlememiş elini kolunu sallaya sallaya gelmiş

işte bende nısanlımı sevıyorum ama boyle bır aıle ve nısanlım desenız çok ılgılı bıle degıl bu olanlara ragmen görğşğrken evlenmeye karar verdık yüzük takılmadan boyle degıldı degişti .. Kararsızıım

merhaba hoş bulduk aklım karısık ne yapmalıyım bılmıyorum ya

Evlenmeyi bir daha düşünsen? Düğünü yapana kadar bekleyelim de böyle saçma şey mi olur?
O kadar gelip bir çikolata çiçek bir tebrik bile yoksa evlenince neler olur bilmiyorum. bu kadar vurdumduymaz olunmaz. O kadar borcu siz öderken altı üstü nikah yapılacakken neden ailesinden gün vermeilerini bekliyorsunuz ki ? Zaten herşeyi siz yapıyorsunuz. Onlar yine misafir gibi gelip gidecektir. Bana saçma geldi...

ailesine de laf soyletmyıyo ınsan bı uzulur yaa.. nişanlıma kötu bır nısan yaptım uzdum der bırseyler yapar bu da odun yanıı ...

ailesine de laf soyletmyıyo ınsan bı uzulur yaa.. nişanlıma kötu bır nısan yaptım uzdum der bırseyler yapar bu da odun yanıı ...

Ooo paşaya bak
Hem suçlu hem güçlüler

Bak nişan olunca değişti diyosun bi de nikah olsa ne bileyim ne olur
İyi düşün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…