Canım düğünü bi zahmet yapsınlar
Neden kendinden bu kadar taviz veriyorsun ki
Sende her genç kız gibi beyaz gelinlik giymeyi,
Düğünle dernekle çıkmayı hakediyorsun her genç kız gibi
İnan bana kimse Allah razı olsun demez
Halden anladı ne iyi gelinmiş demez
Zaten sende anlatıyorsun ki demiyorlarmış da ...
Sen çalışıyor musun canım?
Merhaba arkadaşlar şuan bırının aklına cok ıhtıyacım var . Aklım karısık canım sıkkın .benım aılem sınopda nısanlımın kı kastamonuda nısanımız sıkıcı oldu nısanım aıle arasında sinopda oldu . Fakat nısanlım gelirken ne çiçek ne çikolata aldılar ne bır hediye aldılar ne bır takı taktılar . çayını içtiler yemeklerini yediler. Sohbet ettiler gittiler. Bir yakınımız olmadıgından fazla tüm hizmetlerini ben yaptım . Hakkını helal et bile demedıler çok üzüldüm 7 ay oldu nısanlanalı hala uzuluyorum . 10 kardeşler digerleri de ne bır hedıye ne bır tebrık yok...üzüldüm açıkcası insanı çok sahiplenmiyorlar .. şimdi dügünümüzde olmayaycak cok borcları varmış.sıkıntıları varmış sadece nikah olacak..eşyaları borç ile aldık . Taksitli olarak . Daha ödemeye baslayalı 3 ay oldu . Evlenince sürekli borc ödeyecegız nişanlım da ailesınden nikah gunu almak ıcın onay beklıyor hala..çok sıkıcı ya altı üstü bir nikah ....
Bir gün veremıyorlar su zaman evlenın dıyemıyorlar neyse onu da bırakalım . Ben ceyiz olarak çok bişi almayı dusunmuyorum acıkcası ben calısıyorum dıye rahatlar bayramdan sonra belkı yaparız nıkahı dıyor nısanlım.ama borçu beraber odeyecegımız ıcın . Ceyız cok almayı dusunmuyorum sızce neler alayım ne yapayım .. Bir de artık cok sınır oluyorum..............
Bence sakın çeyiz yapma, beraber yapın.. Siz nasıl sorumluluğunuzu bilip eşya taksitlerine yardım ediyorsanız, oda mecbur o çeyize yardım etmeye.. Sıkıntıyı siz daha fazla çekmeyin, eşit olsun herşey.. Eşyalarıda beraber kullanıcaksınız o çeyizi de nasıl olsa dimi..
ve ayrıca lütfen duygusal hareket etme, mantığınla hareket et.. Bana pek iyi gelemdi yazdıklarınız çünkü sanırım nişanlınız siiz pek sahiplenmiyor.. İlerde ailesi size çok müdahale eder gibime geliyor.. Kıskançlık söz konusu kesin var..
Nişanlısınızda düşüncesiz biriymiş bence.. Çünkü nişan için kız ewine geliniyorsa çiçeğiydi çikolatasıydı alınması lazım hiç mi duymamış çevresinden ya... nişan bohçada buna dahil.. bir gönülsüzlük var ortada.. siz bence bir takım şeylerden emin olmadan bencede o nikah tarihini almayın..
ailesının den daha onay alamadıgından nıkah gunu alamıyoruz. aslından artık nıkah gunu alalım dıyesımde gelmıyor .. dun telefonda konusuyoruz ıste nıkahda takılan takılar eşyaların borcunu öderiz diyor. sonra konusuyoruz konuyoruz demez mı bırdım 3 bın borc kaldı v.s şaşırdım bana neden soylemedın bunca zaman dedım . evlılık borcları bır yandan bırde onlar hıoc bırsey yapmadıgı halde onların evının borcunuda mı odeyecegız kaç kardeşiler tek benım nısanlım mı var .. ya da o aılede herkes akıllı nısanlımı mı kullanıyorlar toptan yaa deli olacagım
Yahu neden deli oluyosun boşu boşuna ben anlamıyorum ki..
Bak güzelim gerçekten daha şimdiden sorunlar varsa ilerisini düşünemiyorum bile..
Sen daha yeni glin olacaksın ve neden düğünde takılan altınlarını alıyorlar ki bırak izin werme senin düğünümü beklemişler..
Saf mı görüyorlar bunlar sizi.. Allah aşkına gözünü aç yalvarırım sana; çekmek zorunda değilsin we hiç kimse vazgeçilmez değildir bunu unutma.. Ezdirme kendini, ve nişanlın gerçekten aptalmış.. (kızma böyle konuşuyorum diye) inan terrübelerime dayanaraktan böyle konuşuyorum..
İleride ne olacağı ortada aç gözünü tatlım, daha ewlenmeden bi mücadelenin içine girmişssin, o neden böyle bu neden böyle..
Nişanlın seni zerre kadar düşündüğünden emin misin_?
Bence de artık sakın sorma nişanlına nikah günü ne zaman alıcaz diye, gittiği yere kadar gitsin. Ama gitmiyorsa da uğraşma...
Sen zaten elinden geleni yapmaya çalışıyorsun, kaybederse o kaybedecek sen değil...
10 kardeşler mi dedin yanlış mı anladım? Kardeşlerden evli olan vardır illa ki? Onlar nasıl evlenmiş, nasıl yaşıyorlar?
merhaba cok haklısın gerçekten kattıolıyorum bende sıızn gıbı dusunuyorum .bunlar gerçekten kullanacak yiyecek ınsan arıyorlarmış ilk basta şaıktım sevıyordum zamanla bunları yedremedım kendıme gerçekleir az da olsa görüyorum sımdı . Herkes akıllı sankı ben aptalım ya odesın maasıyla borclarını bunuda mı dusunecegım dogru dıyorsun ...... Saol ya dun dusundum ıyıce en ıyı ol ayrılık bıze evlensemde hep dusunecegım nısanlım bunu yaptı aılesı bunuyaptı . Dügün olmuyor nıkah oluyor bır de takılarımı alacaklar bunlara ragmen ne sacmalık ahh.. Galıba en dogrusu sımdıden yollarımızı ayrırmak . Dün konustum anlattım sakın bir şekilde bayramdan sonraya kdr sabret evlenelım gececek .hiç bir şey dusundugun gibi olmayaycak eee esya borcları ıcın nıye bnm takılar alınacak cok sacma vçook
bakın ben de 25 yaşındayım ve eşimden ayrıldım 1 sene önce..
Kimse vazgeçilmez değil..
Merhametimizden yararlanmalarına izin vermeyin okadar söylüyorum size,
yoksa hep sizden gider yıpranan siz olursunuz.......
24 yaşında gencecik,çalışan kızı bulmuşlar düğünü de borçları da sana yıkmaya çalışıyorlar...annen ne iyi bir kadınmış öyle nasıl bozmamış bu işi...diyeceğim de diyemiyorum...anladın sen onu......
bende bu siteye bunu yazmammın tek sebeı yakınınla konusamıyorsun bunları ya evlenmenı co ıstıyor ya ayrılmanı sebeı ben olmayım dıyerek ıcınden gecenı soylemıyor bu yuzden buraya anlattım ılerıde mutlku olmak ıcın evlenmke ıstıyorum yanı bunca zamna zaten aılem baktım . sıkıntılar cektım evlnedıkten sonra da aynı derdı cekıp mutsuzluk ıstemıyorum sorun borclarda degıl , borç olsun odenır fakat 7 aydır nısanlıyız bır gel ısyerımden almaya yada bır telefonla arayıp merak et onemse . her gun arıyor merhaba nasılsın ıyımısın ıyı geceler . sıkıldım bunlardan telefonla konusup anlasmaktan zor zoar konusuyoruz o da ne zaman yok musaıot degılım yok cnm xıkkın ya sımdı konusamam vs. dun soyluyroum ayrılalım dıyorum ayrılmak falan yok dıyor ıyı duusn dıyoorr .[/QU
PSİKOLOJİK SORUNLARI MI VAR NEDİR ANLAMADIM KI... ŞAKA GİBİ YA BU ERKEKLER NEDEN BÖYLE..
AYRILMAK FALAN YOK İYİ DÜŞÜN FALAN BU NEDİR YA.. NE ZANNEDİYOR Kİ KENDİNİ, ÜSTÜ KAPALI TEHDİT FALAN..
SİZİ DAHA ÇOK SEVİYOR ANLAMINA DA GELMİYOR BUNU SÖYLEMESİ..
TAMAM BORÇ ÖDENİR AMA YÜK HEP SİZİN USTUNUZDE OLMAMLI, SİZİ KULLANIYORLAR GİBİ Bİ DURUM SÖZ KONUSU.
BİLMİYORUMYA BANA ÇOK TERS, BİZİM BU TÜRK MİLEETİNDE HEP AYNI SORUNLAR..
SİZE ÖZEL MESAJ GÖNDERDİM BAKIN İSTERSENİZ...
Sorma ya kardeşi 2 ay oldu evleneli bize gelince sıkıntı okuyor zaten onlarınkı çok güzel oldu çok gücendim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?