Sözlenme fikri kimden çıktı
Niye böyle gönülsüzler, silah zoruyla gelmiş gibi ?
eve tya oyle doıyolar boyle dıyolar bırde oyalıyorlar . nişanlıma ayrılalım dedım bır kac kez ayrılmayalım ayrılmam dıyor evlenınce duzelecek dıyor ne yapayım dıyore
Canım bu ne ya? Çiçek yok, çikolata yok, takı yok? Yüzük taktılar değil mi? Nişan olduğundan eminsin yani?
Çok mu seviyorsun bu adamı? Hadi ailesi yapmamış, o bu kadarcık şeyi düşünüp, senin gönlünü hoş tutmaya çalışamaz mıydı?
Yaşın kaç ki senin? Ne bileyim, biraz ağırdan alsan en azından...Onlar sana hakkettiğin değeri göstermiyorsa, sen de çok hevesli gözükmesen... Düğün için acele etmeyelim de, hem bu arada çeyizlerini yavaş yavaş alırsın, hemde bu aileyi de , nişanlını da daha iyi tanıma fırsatın olur.
ya varya sözlenmeyı nısanlım dusundu hemen benı aılesıne acmıs bız gorusurken haberım yoktu sonra aılesı ne zaman gelelım ne zaman gelelım yuzugu takana kdr sık bogaz acele ettıler .sonrası durum boylee ...
Tamam düğüne para olmaz eyvallah öper başıma koyarım.
Ama sohbete gelir gibi bomboş gelmek, bir tebrik bile etmemek nedir Allah aşkına
Severek mi evleneceksin?
severek evlenıyorum .nısanlım bıraz cekıngen sakın bırısı bu yuzden olabılırmı bılmıyrum konusakn degıl
severek evlenıyorum .nısanlım bıraz cekıngen sakın bırısı bu yuzden olabılırmı bılmıyrum konusakn degıl
ya varya sözlenmeyı nısanlım dusundu hemen benı aılesıne acmıs bız gorusurken haberım yoktu sonra aılesı ne zaman gelelım ne zaman gelelım yuzugu takana kdr sık bogaz acele ettıler .sonrası durum boylee ...
eve tya oyle doıyolar boyle dıyolar bırde oyalıyorlar . nişanlıma ayrılalım dedım bır kac kez ayrılmayalım ayrılmam dıyor evlenınce duzelecek dıyor ne yapayım dıyore
Merhaba arkadaşlar şuan bırının aklına cok ıhtıyacım var . Aklım karısık canım sıkkın .benım aılem sınopda nısanlımın kı kastamonuda nısanımız sıkıcı oldu nısanım aıle arasında sinopda oldu . Fakat nısanlım gelirken ne çiçek ne çikolata aldılar ne bır hediye aldılar ne bır takı taktılar . çayını içtiler yemeklerini yediler. Sohbet ettiler gittiler. Bir yakınımız olmadıgından fazla tüm hizmetlerini ben yaptım . Hakkını helal et bile demedıler çok üzüldüm 7 ay oldu nısanlanalı hala uzuluyorum . 10 kardeşler digerleri de ne bır hedıye ne bır tebrık yok...üzüldüm açıkcası insanı çok sahiplenmiyorlar .. şimdi dügünümüzde olmayaycak cok borcları varmış.sıkıntıları varmış sadece nikah olacak..eşyaları borç ile aldık . Taksitli olarak . Daha ödemeye baslayalı 3 ay oldu . Evlenince sürekli borc ödeyecegız nişanlım da ailesınden nikah gunu almak ıcın onay beklıyor hala..çok sıkıcı ya altı üstü bir nikah ....
Bir gün veremıyorlar su zaman evlenın dıyemıyorlar neyse onu da bırakalım . Ben ceyiz olarak çok bişi almayı dusunmuyorum acıkcası ben calısıyorum dıye rahatlar bayramdan sonra belkı yaparız nıkahı dıyor nısanlım.ama borçu beraber odeyecegımız ıcın . Ceyız cok almayı dusunmuyorum sızce neler alayım ne yapayım .. Bir de artık cok sınır oluyorum..............
Kanma arkadaşım gönder yüzüğünü. Bu kadar umursamaz bir aile olur mu ya? Ayrıca onlar almıyorsa bile nişanlın almalıydı. Babam annemle nişanlanırken dedem de cimriliğinden bir şey almamış ama babam sahte de olsa -o zaman düzgün işi yokmuş- bir gerdanlık takımı almış. Annem hala saklar.
Ne demek kuru nikah? Diretmiyor musun ben istiyorum demiyor musun hem nişanlına hem ailesine?
O nişanlın da nişanlanınca bu kadar değiştiyse evlenince daha beter olur şaşarsın. Gittiğin her düğünde boğazında yumru olsun istemiyorsan düğün yaptır mutlaka.
Hem bu borç ne borcuymuş? Ev mi almışlar eşya mı düzmüşler? Öyle ortada birşey yoksa görünen muhtemelen seni bedavaya getirme çalışmalarıdır.
evet ev almıslar ama kendılerıne bıze faydalarımı var nısanlımın babası ılk nısanlandıktan bır ıkı ay sonra ev konusunu actı yaa kendı evlerı var ıstanbulda yok sız kendınızı toplayana kdr kırada kalın bende dedım ev varken ne kırası ımıs hem de asıl o zaman bız kendımızı nasıl toplayacagız borclar kıra elektrık su falan fılan derken ınsafsız bu babası yaa..şimdi verecegız evi diyorlarmıss..
nasil baslarsa oyle gidiyor,hatta eger bazi seyler icinde kaldiysa bunlar kafanda buyuyor,evlendikten sonra kafanda buyuyen seyler kavga olarak ortaya dokuluyor..
haddime degil evlen yada evlenme demek ama cok iyi dusun..
Bende sinir oldum okurken,hiçmi medeniyet görmemişler,hiçmi bilgileri yoktu bunların kız istemeye nasıl gidilir ne alınır öğrenip gelselermiş.Tekrar düşün bunu ileride aynı şeyleri yapar bunlar.
Merhaba arkadaşlar şuan bırının aklına cok ıhtıyacım var . Aklım karısık canım sıkkın .benım aılem sınopda nısanlımın kı kastamonuda nısanımız sıkıcı oldu nısanım aıle arasında sinopda oldu . Fakat nısanlım gelirken ne çiçek ne çikolata aldılar ne bır hediye aldılar ne bır takı taktılar . çayını içtiler yemeklerini yediler. Sohbet ettiler gittiler. Bir yakınımız olmadıgından fazla tüm hizmetlerini ben yaptım . Hakkını helal et bile demedıler çok üzüldüm 7 ay oldu nısanlanalı hala uzuluyorum . 10 kardeşler digerleri de ne bır hedıye ne bır tebrık yok...üzüldüm açıkcası insanı çok sahiplenmiyorlar .. şimdi dügünümüzde olmayaycak cok borcları varmış.sıkıntıları varmış sadece nikah olacak..eşyaları borç ile aldık . Taksitli olarak . Daha ödemeye baslayalı 3 ay oldu . Evlenince sürekli borc ödeyecegız nişanlım da ailesınden nikah gunu almak ıcın onay beklıyor hala..çok sıkıcı ya altı üstü bir nikah ....
Bir gün veremıyorlar su zaman evlenın dıyemıyorlar neyse onu da bırakalım . Ben ceyiz olarak çok bişi almayı dusunmuyorum acıkcası ben calısıyorum dıye rahatlar bayramdan sonra belkı yaparız nıkahı dıyor nısanlım.ama borçu beraber odeyecegımız ıcın . Ceyız cok almayı dusunmuyorum sızce neler alayım ne yapayım .. Bir de artık cok sınır oluyorum..............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?