Ne yapmamlıyım lütfen yardımcı olurmusunuz.. .. :) :(

ya gercekten oyle nısanlananlı mutsuzum üzülüyorum ıcımde

benim esim turk bile degil canim,ama beni istemeye gelmeden once adetler nelerdir sordu.istemeye cicegini cikolatasini alip gelmisti ailesiyle.hatta anneme ev icin ufak bi porselen cay takimi bana da inci kolye alip gelmislerdi.(ben ilk kez taniscaksiniz istersen bos gelmeyin demistim)soz yuzugu hic takmadik cunku ertesi gun nisanimiz yapildi.
bu senin nisanlinin ailesine sorsan millete orf adet dersi verirler..
kavga etmeden al karsina konus nisanlini,icinde hicbisey tutma,sonra da guzelce kararini ver.
evli olmadigin birine karsi sorumlulugun ust duzeyde degil bunu unutma,evlendikten sonra canini sIkmaya sebep olcak seyleri ortadan kaldirmaya calis,yok sorunlar articak gibi gorunuyorsa daha dikkatli dusun ve kararini ona gore ver

"Altın ,bilezik,eşya,kat bekleniyor sonra kayınvalide kayınpeder GELİNLİK bekleyince ÖZEL HAYATIM oluyor."

Ee hiç bi'şey yapmasınlar ozaman bir anne-baba olarak. Bazı şeyler evladının mutluluğu için görev niteliğindedir. Çam sakızı da olsa yapılır bi'şey. Bu ailenin ben durumunun olmadığına inanmadım açıkcası ucuza kapatmaya çalışıyolar bu evlilik olayını. Kıza düğün bile yapılmıyo ee nişanlısı elini cebine atmazken kıza ne oluyo?

cnm beni anlış anlamada sen bu adamla ve ailesiyle evleneceksin. adamlar daha başından sallamamışlar ne seni nede aileni bu önem vermeyenlerin başında nişanlın var. hiç kusura bakma usul ve adet bellidir az olur maddi imkanlara göre olur ama kıza birşeyler yapılır gelirken 1 çiçek bir kutu çikolata 100 lira ederdi. sonra siz niye eşi dostu toplamadınız bu nişansa sizde önemsememişsiniz nişanınızı. hem ailen ali boş gelen adam niye birşey demedi. düğün yok olmayabilir nikaha tamam. ama borçlarda sizin. ailenin hiiiiiiç mi durumu yok. biraz analiz et istersen. bak imkanları sıfırdır. bu güzelce dile geitiriler. hediye alamasada sandığında sana bir yazma patik havlu secade vs. koyar kızım elimizde yok ama ben sana boş gelmeyi kendime yakıştıramadım bunu kabul et der. onlar sizi önemsememiş sizde biraz kendinizi önemsememişsiniz.

Borçlar bigün biter sıkma canını..Bizde ödüyoruz çok zorlamıyor..Ama çok iyi düşün evlilik bu başka bişeye benzemez..Değer vermiyorlarsa sana ilerde bu kocanla aranı açmaya kadar gider gelinlik beklerlerde sen yapmazsan..İyi gözlemle herseyi nişanlının sana davranışlarını falan,ailesini senden öndemi tutar falan bunlar çok önemli ve en çok kavgada bunlardan çıkıyor canımm..İnsan onun getirceği hediyede değil ama bekliyo işte napcaksın değer verilmesini istiyo..

ben de geleneksel yapıya karşı çıkan biriyim. ama bazı şeyler de olmalı. sonuçta bir nişan yapılıyor. nişanda ne olur çocuk bile bilir. benim nişanlımın ailesi bazışeyleri bilmiyordu. adamlar köyde yaşıyor burada kızları 1 koyuna bile veren var. ama ben nişanlımla bu durumu konuştum benim beklentilerimi olması gereknleri açıkladım. aileside fikirlerime onay verdi. sağolsunlar ne istediysem ellerinden geldiğince yaptılar burada aracı olan nişanlımın etkisi çok büyük o bana ve olması gereknlere saygı gösterdi. senin kide göstermeli ayrıca evleri birkaçtane diye anladım? belki yanlış anlamışımdır 2-3 evi olan kişi seni enayi yerine koymasın lütfen.

Alyans taktılar demi ?
Bence iyi düşün çalışan bir adam var karşında 15 yaşında ergen değil .
Hiç mi bilmiyor çiçek çikolata almayı bir bilezik takmayı ?
Bileziği geç hadi çeyrek altın .
160 lira .

nişanlının kardeşi falan varsa ve yeni gelinlerine yaparlarsa siz evlendikten sonra yıllarca unutmazsın çok bozulursun ve içinde kalır başta nişanlına söyleseydin keşke bak 7 ay olmuş hala aynı şeyi düşünüyosun

Ya tmam borçları var ama nerdeyse onu bile bize ödetecekler yaptıkları yanlış boz nısanlanırken sıkıntılarımı vardı kı. 7 ay oldu hala sıkıntı cımrılık bencede 3 kurusu kıyamı yolar

Sorma ya kardeşi 2 ay oldu evleneli bize gelince sıkıntı okuyor zaten onlarınkı çok güzel oldu çok gücendim ya

Bana ili güzel söz söyleyip bir çiçek getirselerdı bu kde gücenmez dım sadece kırgının para önemlı degıl onların çıkarını düşünmeleri kırıcı

Konu sahibi arkadaş göz göre göre kendini ateşe atıyorsun ,
Allah aşkına ne sevgisi ?
Nişanlının seni sevdiği falan yok eğer sevseydi daha yolun başında bu heyecanlı zamanlarında bu tarz hareketler yapmazdı.

En cahil en fakir bile olsa her insan nişan adabını bilir elinden geldiğince buna göre hareket eder..
Ailesi sorun diyorsun ama bence asıl sorun nişanlın.
Onda iş yok , bir erkek ağırlığını bilirse ne aile nede baska bısey sorun olmaz.

ailenin yerinde olsaydım seni bu adamla nişanlamazdım ciddiyim..ilerde pişman olmandansa şimdi üzül kırıl ama olmaz bu iş..insanlarda istek yok belli oyalıyorlar sizi.

evet senden önce ailenin tepki koyması lazım.hiç mi değerin yokmuş

Bana ili güzel söz söyleyip bir çiçek getirselerdı bu kde gücenmez dım sadece kırgının para önemlı degıl onların çıkarını düşünmeleri kırıcı

Yazmıssınki kardeşinin oldu,çok güzel geçti ona ne yaptılar?Nasıl güzel geçti onlarınki?

Yazmıssınki kardeşinin oldu,çok güzel geçti ona ne yaptılar?Nasıl güzel geçti onlarınki?

Kardeşininki güzel geçtiğine göre demek ki ellerinde imkan var. Neden sana kullanmıyorlar sence? Sana bir kuru nikah yaptıklarından sonra kardeşlerinin 4 başı mamur düğünlerine gidince ne hissedeceksin? Ben söyleyeyim enayi yerine konduğunu.

Madem bir sürü evleri var birini satıp size düğün yapabilirler pekala. Kardeşlerden başka sizin gibi sade nikahla evlenen var mı? Bence aile sizi istemiyor gibi.

İnsan elalem ne der diye bile bir davul zurna tutar. Kuru nikah da neymiş?

ya bu erkekler zaten yüzük takınca bi değişime uğruyor bi rahatlık geliyor nedense

Canım düğünü bi zahmet yapsınlar
Neden kendinden bu kadar taviz veriyorsun ki
Sende her genç kız gibi beyaz gelinlik giymeyi,
Düğünle dernekle çıkmayı hakediyorsun her genç kız gibi
İnan bana kimse Allah razı olsun demez
Halden anladı ne iyi gelinmiş demez
Zaten sende anlatıyorsun ki demiyorlarmış da ...
Sen çalışıyor musun canım?

eve tya oyle doıyolar boyle dıyolar bırde oyalıyorlar . nişanlıma ayrılalım dedım bır kac kez ayrılmayalım ayrılmam dıyor evlenınce duzelecek dıyor ne yapayım dıyore

evlenince hiç bişey düzelmez,bozulanı gördüm düzeleni görmedim arkadaşım.yol yakınken mantıklı bi karar ver bence.

sana değer vermeyen,saygı duymayan bi aileden mutsuzluktan başka şey bekleme.sadece sevdiğimizle evlenmiyoruz evlenirken,aynı zamanda aileleriylede evleniyoruz.ikisinden biri sorunluysa geneli etkiler söyliyim.burda hem nişanlın hem ailesi ilginç insanlar ya neyse.

hayırlısı olsun ne diyim.umarım senin için en hayırlı kararı verirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…