ne yapmaya çalışıyor ? (lar)

KATILIYORUM SİZE AMA BU ŞEKİLDE DİLE GETİRMEK PARAGÖZ
Ttalım burada paragözlük bir durum varsa bu kesinlikle sen değilsin.Kimse seni böyle birşey için zorlayamaz.Kimse sen böyle birşey istemiyorsun diye suçlayamaz.Sen kimsenin ticari yatırım kaynağı değilsin.Aile terapisti diyorsun.Sanırım evlilikte problemler var.Böyle bir durumda böyle çetrefilli bir işe kalkışma.Bir evlilikte yapıcı ol alttan al derim ama böyle bir konuda alttan almak zorunda değilsin.Tepkin kesinlikle hayır olmalı ki o da nerde duracağını bilmeli.Akıllı ol biraz.Kanma.

İyi de değerlenen ev sizin değil ki tapusu kv kp üstüne.İlerde diyelim ki değerlendi satmaya karar verdiniz pay istemeyecekleri ne malum? Ya da kirayı bu ay biz alalım demeyecekleri ne malum?
Bi garantisi var mı bunun?
Hadi bu tapuyu size verdiler karşılığında yeni evin tapusunu isteyecekler e bu mantıklı mı eski bodrum kat eve karşılık yeni bina?
Oturmadığınız ev için sıkıntı çekmek borç ödemek nerden baksan tutarsızlık mantıklı hiçbir yanı yok.
Ayrıca eşiniz şimdiden böyle cimriyse ev borcu öderken karın tokluğuna çalışırsınız artık.

Ev sizlerin üzerine olacaksa alınmış alınmıştır bence alın özellikle tayin çıkma durumunuz varsa Ve geri Bursaya dönmeyi düşünöüyorsanız ordan almak saçmalık olur farzefinki ankarada ailesi yok ve bi ev alıyosunuz ayrıca eski evde eninde sonunda size kalmayacakmı öte tarafamı götürecekler.. Bu kadar önyargılı olmayın

İyi de değerlenen ev sizin değil ki tapusu kv kp üstüne.İlerde diyelim ki değerlendi satmaya karar verdiniz pay istemeyecekleri ne malum? Ya da kirayı bu ay biz alalım demeyecekleri ne malum?
Bi garantisi var mı bunun?
Hadi bu tapuyu size verdiler karşılığında yeni evin tapusunu isteyecekler e bu mantıklı mı eski bodrum kat eve karşılık yeni bina?
Oturmadığınız ev için sıkıntı çekmek borç ödemek nerden baksan tutarsızlık mantıklı hiçbir yanı yok.
Ayrıca eşiniz şimdiden böyle cimriyse ev borcu öderken karın tokluğuna çalışırsınız artık.
ESKİ EVİN TAPUSUNU ALMAKTA MANTIKLI DEĞİL YENİ EVİN TAPUSUNU ALMAKTA BENCE

Ev sizlerin üzerine olacaksa alınmış alınmıştır bence alın özellikle tayin çıkma durumunuz varsa Ve geri Bursaya dönmeyi düşünöüyorsanız ordan almak saçmalık olur farzefinki ankarada ailesi yok ve bi ev alıyosunuz ayrıca eski evde eninde sonunda size kalmayacakmı öte tarafamı götürecekler.. Bu kadar önyargılı olmayın[/ UFAK BİR YERLERDEDE BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM .BU ÖNYARGI MI .AMA EŞİMİN PARA BİRİKTİRMEK İÇİN YAPTIĞI HAKARETLER AKLIMA GELDİKÇE SOĞUYORUM BU FİKİRDEN

sen bu cimri ile hiçbir yatırıma ortak olma. şimdiden senin maaşına göz koyup laf sokan, borca girince hayatı sana zehir eder.
bu adama ve hareketlerine daha ne kadar katlanırsın, orası meçhul bence.
çok lazımsa herkes kendi maaşının bir miktarını ayrı biriktirsin, yeterli birikime ulaşınca ve uzun süre kalacağınız bir şehre yerleşince borç harç olmadan ev alır oturursunuz.

Şimdi siz o evi alacaksınız. Tapu sizin ok çok güzel. Bu ev de kv oturacak. Sizin tayin çıktı diyelim kadını evden çıkarıp oturamazsınız. Kira geliri olmayacak bu evden. E ben ne anladım bu işten. Bildiimiz hibe etmiş olacaksınız.

Eşim ve ben memuruz .Eşim ayar vermeyi seven bir insan ve kendi istekleri doğrultusunda istediklerini sözleriyle yönlendirmeyi çok iyi beceriyor(du ) ama ben tavrımı koymaya başladım .daha 6-7 aylık evliyiz. eşimin ailesinin 2-3 yıldır evi değiştirme planları yapıyordu. ankarada yaşıyorlar . biz evlendik ve bursada çalışıyoruz burda yaşıyoruz.eşim geçen kafasında düşünmüş olduğu bir plandan bahsetti. eşimin ailesi ankarada keçiörende yaşıyor ve bina eski en alt katta yaşıyorlar.kayınvalidem söylenip duruyor bıktım altta yaşamaktan diye ev almayı düşünüyolar orayı satıp .eşim onlara yeni bir ev alalım ev bizim üstümüze olsun eski evi sattırmayalım o ev çok değerlenecek keçiören ilerde çok büyüyecek metro yapıldı açılacak falan filan diyor. tamam eski evleri değerlenecek olabilir ,yatırım amaçlı ev düşündüğümüzden tayin çıkacak sürekli çünkü çok mantıksız gelmiyor . ama bir uyanıklık çıkar sezmelimiyim emin olamıyorum. rahatsız ediyor bir şeyler beni .bir fikir verebilir misiniz ?

Anladimda tayinle ankaraya gitmeyi mi dusunuyorsunuz ? eger oyleyse siz gittinizde nerde yasayacaksiniz ?
Kocanizin planinda sorun yok kv nin evinizde bedava oturmasi haricinde tabiki, bikimisiniz varmida nasil alacaksiniz ?
Ha birde kocaniz tek cocukmu ?

Eşim ve ben memuruz .Eşim ayar vermeyi seven bir insan ve kendi istekleri doğrultusunda istediklerini sözleriyle yönlendirmeyi çok iyi beceriyor(du ) ama ben tavrımı koymaya başladım .daha 6-7 aylık evliyiz. eşimin ailesinin 2-3 yıldır evi değiştirme planları yapıyordu. ankarada yaşıyorlar . biz evlendik ve bursada çalışıyoruz burda yaşıyoruz.eşim geçen kafasında düşünmüş olduğu bir plandan bahsetti. eşimin ailesi ankarada keçiörende yaşıyor ve bina eski en alt katta yaşıyorlar.kayınvalidem söylenip duruyor bıktım altta yaşamaktan diye ev almayı düşünüyolar orayı satıp .eşim onlara yeni bir ev alalım ev bizim üstümüze olsun eski evi sattırmayalım o ev çok değerlenecek keçiören ilerde çok büyüyecek metro yapıldı açılacak falan filan diyor. tamam eski evleri değerlenecek olabilir ,yatırım amaçlı ev düşündüğümüzden tayin çıkacak sürekli çünkü çok mantıksız gelmiyor . ama bir uyanıklık çıkar sezmelimiyim emin olamıyorum. rahatsız ediyor bir şeyler beni .bir fikir verebilir misiniz ?
Ne olursa olsun ben eğer ev alıyorsam borcun altına giriyorsam o evde ben oturmak isterim kardeşim. Bu kim olursa olsun böyle. Sizin de böyle istemeniz gayet normal. Sonuçta siz de çalışıyorsunuz siz onay vermeden bir şey yapamaz bence ev alacaksak kendimiz için alalım istiyorum diyin. Tamam ailesi oturacak ama ha dediniz mi satmak başka ev almak isteseniz satamayacaksınız. Belki ilerde kendinize ev almak isteyeceksiniz o zaman ne yapacaksınız anne çık mı diyecek eşiniz annesine.

evi alıp kayınvalıdenlerınızı otururtursanız nasıl bır yatırım amaclı olacak ben anlamadım

Ohoooo... Boşverin bu işleri, daha evleneli şurada ne kadar olmuş.
Eğer eşinin yatırım amaçlı ev alma niyeti varsa, bulunduğunuz yerden alsın evi.
Gerektiğinde satar, yine bir ev alırsınız. (Tayin çıkma olasılığı göz önünde bulundurularak).

Senin de eşine diyeceğin tek şey "sen zaten Ankara'da oturmak istemiyordun, hiç masrafa girmeyelim şimdi. Eğer ailen ev almak istiyorsa kendisi evini satar alır, biz karışmayalım. Biz kendi bütçemize bakalım" dersin keser atarsın.

Doğru düşünüyorsun, sonunda "istenilmeyen evde" oturmakta var.
Bazen ben kendi kayınvalidemler tarafından öyle şeyler yaşıyorum ki, ağzım açık kalıyor.
O yüzden boşver, hiç riske atma kendini.
Hem kendin ödeyeceksin çalışıp didinip hem sen oturmayacaksın...
Ne gerek var böyle birşeye...

Back
X