en iyi beni dinlerdi herhalde onu da dinletmeye çalışıyorum. Aslında arkadaşlarını tanısam keşke ama uzaktan olmuyor hiçKardeşiniz buna bile gücenmiş olabilir ablama her şey yapılıyor bana yok diye haklı da. Dinleyeceği bir büyüğünüz varsa araya onu sokup konuşabilirsiniz belki bundan sonrası için ne düşünüyor, ona göre hareket edilebilir.
kesinlikle haklısınız. Burda yazılan yorumlara göre cevap yazıyorum ama kardeşimde kendine günü geçirmekten başka bişey yapmadı. artık sorumluluk alması lazım bunu ona anlatmaya çalışıyorum. tabi ki evlilik konusunda ona güvenmeden asla olmaz niye başkasının günahına girelim ama keşke çok seveceği onun için hayatını yola koymak isteyeceği biri olsaydı bunu çok isterdimHerkes okuyacak diye birşey yok ki. Örnek veriyorum elektriğe meraklıdır elektrikçi olur . Hayatını öyle kazanır. Babanız suçlu ve ya kardeşiniz suçlu iki tarafından kabahatleri var. Böyle adamı evlendirme derdine düşmeyin lütfen gidip bir kızın başını yakacaksınız sırf evlendi kardeşim diyebilmek için.Hayat bir oyunsa kardeşiniz şu an 3. levelde kalmış 15. levelde evleniliyor. Siz hızlandırıp herşeyi bir anda düzeltmek istiyorsunuz. Babanız tlf isteyene hooop diye almayarak kötü birşey yapmamış ki ? Dershaneye göndermiş ama neden lisede göndermemiş muhtemelen lise de savruktu , borçlarını ödemiş askere göndermiş. Askerde yemek dahi beğenmemiş belli ki zaten şımarık büyütülmüş. Yani babanızın hatalarından dem vururken , sırf bir gün sarhoşken ağladı diye kardeşinize acımayın. 25 yaşında hayatını eline alsın artık.
bende böyle bir şey olsun isterdim ama sizin durumda işe yaramamış sanki6 yıllık ilişkimi bu sebeplerden bitirdim,
Ben 6 yılda yapamadım , bi yola sokamadım ,
Başaramadım.
Belki kardeşiniz sırılsıklam aşık olur ,
Bir an önce kavuşmak için çalışır , çabalar.
evet haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için bunu yapayım ilk etapta25 yaşında kendisi kafasını kullanması lazım ,
Sen istediğin kadar çabala içinde yoksa üzülmekten başka işe yaramaz. Günlük yaşıyor demekki. Kafasında ne var bilemiyorum. En güzeli ilk önce yakınlaşmak sohbet etmek a çok fikir olur kafanizda
Çok büyük değiller anladığım kadarıyla. Aynı jenerasyon sayılırız bizim anne babalar o kadar bilinçsiz değiller. Siz kendinizce anne babanızı affetmek için bahaneler bulmuşsunuz ama kardeşiniz bulamamış anlaşılan. Yani hatırlıyorum en basit şey için bile sen çalış diyen bi babam olsaydı ya da 25 yaşıma kadar bağ kuramadığım bi kardeşim olsaydı o yaştan sonra ben de mesafeli davranırdım kardeşiniz gibi. Üzüntünüzü anlıyorum ama tekrar söylüyorum kardeşinizin yaşam tercihi gayet bilinçli görünüyor. Lisede çalışıp kendine telefon bilgisayar alan adama bi şey olmaz ayrıca hiç merak etmeyi kendini çalışıp kurtarır bir şekilde. Gerisi için de kendi tercihi deyip geçeceksiniz mecburen.babam evlendiğinde 17 yaşındaymış ordan hesap edin baba olmayı öğrendiğinde biz büyümüştük
bakın 25 yıl boyunca sıfır ilgi olmadı yanlış anlıyorsunuz kardeşim küçüklüğünden beri sorunlu bir çocuktu biz ilgilendik ama yanlış yoldan diyelim. hep nerde ipsiz sapsız arkadaş var gider bulurdu babam sırf çevresi değişsin diye başka şehre taşındı ama o gidip buldu yine bulacağını. Sevgisiz bir baba oğul ilişkileri oldu malesef keşke böyle olmasaydı ama bazı şeyler aileden gelir. Babamda bilmiyordu belkideBakış açınızı kendinize yansıtın, size yardım eden herkes ‘masraf’ ettim ama başaramadım gözüyle baksa ucundan tutar derdinizi açar mısınız?
Masraf değil destek çıkmaktır onlar, küçükken sorulur insanın derdi ablacım nasılsın bir isteğin var mı, babacım bak kardeşime destek olalım onu kaybederiz demek lazım.
Ona işyeri açıp ‘masraf’ dökmeyi kenara bırakın önce yakınlık kurmaya çalışın. 25 sene sonra akıl edilmiş bir yakınlık
evet çokta yaşlı değiller ama bilinçsizler diyelim buna da ne yapabilinir ki. ben toparlamaya çalıştım hep ama benimde kendi evim sorumluluklarım oldu yetemiyorumÇok büyük değiller anladığım kadarıyla. Aynı jenerasyon sayılırız bizim anne babalar o kadar bilinçsiz değiller. Siz kendinizce anne babanızı affetmek için bahaneler bulmuşsunuz ama kardeşiniz bulamamış anlaşılan. Yani hatırlıyorum en basit şey için bile sen çalış diyen bi babam olsaydı ya da 25 yaşıma kadar bağ kuramadığım bi kardeşim olsaydı o yaştan sonra ben de mesafeli davranırdım kardeşiniz gibi. Üzüntünüzü anlıyorum ama tekrar söylüyorum kardeşinizin yaşam tercihi gayet bilinçli görünüyor. Lisede çalışıp kendine telefon bilgisayar alan adama bi şey olmaz ayrıca hiç merak etmeyi kendini çalışıp kurtarır bir şekilde. Gerisi için de kendi tercihi deyip geçeceksiniz mecburen.
Arkadaşlarınu ben de düşünmüştüm ama sonra arkadaşlarına rezil olmuş gibi falan düşünüp ters mi teper acaba diye söylemedim. İnşallah yoluna girer Allah yardımcınız olsun.en iyi beni dinlerdi herhalde onu da dinletmeye çalışıyorum. Aslında arkadaşlarını tanısam keşke ama uzaktan olmuyor hiç
Klasik baba iste. El iyisi ev delisi derler boylelerine Ayni benim esimin babasi. Keske kardesiniz kendine mis gibi bir hayat kursa da babanizin gozune soksa ne guzel olurdu. Allah yolunu acik etsin insallah kardesinizin.hep kardeşleri annesi önemli oldu onun için ama hepsinden darbeyi yeyince bize sarıldı artık geç kalsa da
teşekkür ederim bu yorumunuz çok faydalı oldu. aynen yılmadan devam edeceğimKardeşinizin madde bağımlılığından kurtarmak ona yeni bir hayat sunmak istiyorsanız yalnız bırakmayın sizi kovsada yanından gitmeyin terapistte yonlendirme çalışın bize anlatamadigini ona anlatırsın diyin ikna etmek için cabalamaniz gerek belki bugune kadar ilamadiniz yaninda ama bundan sonra sizin destek olduğunuzu ona gosterin cesaretlendiri. Yazık 25 yaşında gozlerinizin önünde hayatının kayıp gitmesine izin vermeyin benim komsum oğlunu madde bagimliligindan kurtarmak için ne mucadeleler verdi ama şimdi dünyanın en mutlu insanı yılmadan usanmadan beni oldursede umrumda değil dedi ve başardı sizde kardeşinizin elini sıkıca tutun bırakmayın yalnız olmadığını bilsin Allah kolaylık versin
kızım var 4 yaşında onu çok seviyor acaba kızımı mı kullansamArkadaşlarınu ben de düşünmüştüm ama sonra arkadaşlarına rezil olmuş gibi falan düşünüp ters mi teper acaba diye söylemedim. İnşallah yoluna girer Allah yardımcınız olsun.
Bu konuda bir şey söyleyemicem anne değilim çocuğunuzun da psikolojisini düşünüp bir şeyler yapabilirsiniz belkikızım var 4 yaşında onu çok seviyor acaba kızımı mı kullansam
Uyusturucu kullanan adamı evlendirip bir bayanın hayatını karartmayı düşünen yine bir bayan allah size akıl versinBu şekilde kendi halinde devam etmesi içki uyuşturucu kullanmaya devam etmesi demek kendi kendine bir hayat kuramaz ki kuramıyor da zaten.
yok öyle birşey yanlış anladınız lütfen iyi okuyun uyuşturucu bağımlısı değil evlenmesine de sorumluluk almadan karşıyız sadece doğanın kanunu evlenip hayat kurma yaşı geldi derler ya o anlamda söyledimUyusturucu kullanan adamı evlendirip bir bayanın hayatını karartmayı düşünen yine bir bayan allah size akıl versin
Size yapamamissiniz demedim iletisip kopuklugunuza göre yorum yaptım ilgisizlik le yamamissiniz arasindaki farkı anlayın önce yeteri kadar yanında olmadiysaniz bu saatten sonrası da çok zor dedim yanlış bir cumlemi kurmuşum doğru söyleyince ters tepki vermenizide ben anlayamadımbide başka konularda bak sen yapamamışsın ama ben ne güzel yapmışım tarzında yorumlar yapacaksanız hiç yazmayın
Sorun temelde simdi cok uğraştırıcı ve zor olacak belli ama imkansız değil.Sizin değil babanızin ona güven ve gaz vermesi lazım.Selamlar ;
Direk konuya giriyorum, belki ailesinde benzer durumları yaşayanlar olmuştur. Akıl vermenize ihtiyaç duyuyoruz.
Konu erkek kardeşim 25 yaşlarında,okumadı, bir mesleği yok, lokantalarda vs çalıştı. Fabrikaya girdi ağır geldi. Aslında çalışkandır, liseden beri kendi parasını kazandı. Ama artık ciddi bir işi olmalı bir aile kurma yaşıda geliyor. O bunların farkında değil, hiç umruda da değil açıkcası.
aile olarak kardeşlerimle çok bağımızda yok. malesef çok üzülerek söylüyorum. Sözde severiz birbirimizi ama çok kopuğuz. Oturup hayatımızla ilgili uzun uzun sohbet edemeyiz.
Ama şimdi kardeşimle bağ kurmak istiyorum, bana dertlerini sıkıntılarını anlatabilsin istiyorum ama olmuyor.
Gece bazen dışarda kalıyor annem babam çok merak ediyor üzülüyorlar. Sorunca arkadaşımda kaldım diyor. Ben arıyorum ama öyle sinir ediyor ki, mesela babam kendi yaptığı birikimiyle ona iş yeri açmak istiyor. Ama hiç güven vermiyor adama. ben diyorum niye böyle yapıyorsun bak ne güzel adam sana fırsat sunuyor. İster yapsın ister yapmasın kendi bilir diyor. Umursamıyor.
tabi bunun geçmişi de var mesela telefon istediği çağda babam almadı amcam oğluna aldı kardeşim kendi çalışıp aldı.
bilgisayar istedi aynısı oldu kendi çalışıp aldı.
araba istedi babam önce parayı elime say öyle alayım dedi kardeşim sen al ben kazancımdan veririm her ay dedi. Ama olmadı, kardeşim biriktirdiği parayı götürüp tatilde yedi.
Şimdi bu çocuğun bu hale gelmesinde küçüklüğünden beri bizlerinde yanlış tutumları oldu. Ama şimdi nasıl düzelebilir.
Bende babama güvenmiyorum bu zamana kadar ne dedi de yaptı diyor.
Yani ona verebileceklerimizi zamanında vermediğimiz için sanırım şimdi de bir değeri yok
Lütfen kendi çocuğunuz kardeşiniz bu durumda olsa ne yapardınız ? bunu cevabını bana söyleyebilir misiniz?
NOT DÜŞMEM GEREKTİ LÜTFEN BURAYA DA BAKIN;
Babam liseden sonra onu dersaneye yazdırdı ama gitmedi kardeşim.
sonra iki yıllık bir üniye başladı babam yine masraf vs ama bi kaç ayda tekrar döndü okuyamadı.
ben çalışmaya başlayınca dersaneye gitmek istiyordu ben destek oldum parasal olarak ama bu kezde kazanamadı araya çok yıl girdi barajı bile geçemedi.
en son babam askere gitmesi için borcunu temizledi sırf biran önce gitsin gelsin diye.
orda yemek yiyemedi diye hep dışardan yedi bir dünya masraf
ama yine de bunları bilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?