Arkadaşlar merhaba... Günlerdir düşündüğüm, içinden çıkamadığım bir derdim var.
Ben 24 yaşında eline mesleğini almış, 5 yıldır devam eden ilişkisi olan biriyim. 5 yıldır devam eden bir ilişkim ve çok sevdiğim biri var. Kendisi astsubay olmak üzere şuan eğitimde, Allah kısmet ederse 30 Ağustos ta astsubay olacak. Biz uzun yıllardır birlikte olduğumuz için doğal olarak artık ilişkimizin adı konsun istiyor. Ailesiyle tanıştım, askerlik bitince gelip seni isteyelim diyorlar. Ama ben geri çevirmek zorunda kaldım.
Sorun şu ki çok despot bir babam var. Onunla konuşmak ne mümkün, kızar bağırır çağırır işin en kötü yanı da sizin konuşmanıza ne izin verir ne de sizi dinler. Babamın borçları var, ben de ona maddi olarak yardımda bulunuyorum. Maaşımın tamamına yakınını veriyorum. Bu durumdan gocunmuyorum asla beni okuttu, büyüttü tabi ki ailem zor durumdayken ben onlara yardımcı olacağım bunda sıkıntı yok. Ben işe başlayalı 4 ay oldu, babam işe başlarken 3 yıl evlenmeyi falan düşünme dedi bana bu arada ilişkimden de haberdar. Bu borçların da biteceği yok en az iki yıl bitecek gibi de görünmüyor. Çeyizim de yok.
Erkek arkadaşım beni sıkıştırıyor daha ne kadar bekleyeceğiz diye haklı bir yerde. Ama babam da haklı onlar borç içinde yüzerken ben çıkıp evleniyorum desem resmen yıkım olur. İşe de yeni başladım 4 aydır yardımcı oluyorum. İsteğim bir yüzük takılması. Ama babam böyle bir şeye yanaşmıyor. Hemen evlenip giderek onları yüzüstü bırakacağımı düşünüyor sanırım. Ben de hemen evlenme niyetinde değilim 1 yıl sonra olsun istiyorum. Babamsa uzun süre nişanlı kalmaya asla müsade etmeyeceğini söyler hep. Yüzük takmak istediğimi söyleyemiyorum. Söylediğim an bana hakaretler edip beni büyük ihtimal evden kovacak. Benden para alıyor olmak zaten zoruna gidiyor, çok alakasız durumlarda sen para kazanmaya başladın dilin çok uzadı gibi laflar ederek beni rencide ediyor, kalbimi kırıp ağlatıyor. Anneme sen söylesen diyorum o da borçlar bitmeden olmaz ikimizi de evden kovdurtmak istiyorsun heralde diyerek karşı çıkıyor.
Ben vicdanımla sevdiğim arasında sıkıştım kaldım. Bana bir yol gösterin ne yapsam ben? 2 yıl daha beklemeli miyim bunu babama söylemek için? Erkek arkadaşım da sıkıştırıyor beni hadi beklemeye karar verdim diyelim onu nasıl ikna edeceğim ? Mutsuzum