Ne yapsam olmuyor..

Haklısınız da 3 kardes bugün okula baslamamis ki zaten okuyorlarmis.konu sahibi Arada harçlık verin kardeslerinize evlerine gittiğinizde de bişeyler alırsınız yeter.
 
Haklısınız da 3 kardes bugün okula baslamamis ki zaten okuyorlarmis.konu sahibi Arada harçlık verin kardeslerinize evlerine gittiğinizde de bişeyler alırsınız yeter.

Yok kredi olayi olmaz zaten, burs gibi bir sey belki guzel olir. Tabi maddiyat izin veemiyorsa hic biri olmaz.

Ben sadece ne yapsam olmuyor basligina istinaden garipsedim konuyu, zaten konu sahibi bir sey yapmamis ki. Okul bitmis evlenmis.
 
Elbettte bütçesini ve evliliğni sarsmayacak şekilde yardımcı olsun ama takdir edersiniz ki evlenecek ve aşık olunacak adam her zaman halihazırda bulunmuyor.
Kardeşlerinin okulu bitene kadar adam bekleyecek miydi acaba?
Sonuçta geleceği mevzu bahis.
Kısa bir süre önce 4 çocuk okutulurken şimdi 3 e düşmüş o zaman nasıl oluyordu?
Tekrar ediyorum yardımcı olsun ama bu hayatını etkilemesin..
 
Karşıma düzgün birisi çıktı evlenmek istedim. Ailemin bu kadar büyük beklentileri olduğunu yeni yeni anlıyorum
Diğer konunuzda eşinizi baya gömmüşsünüz; pasif, ezik vs.
Onu ben eğittim ama gariban, sessiz biriyim demişsiniz kendi hakkınızda.

Bu çelişkili yorumlara bakılırsa, ailenize para yedirmemek için evlenmişsiniz gibi duruyor.
 

Kredi cekmesin tabi ki. Hatta yardimci da olmasin eger ki imkani izin vermiyorsa. Benim demek istedigim bu degil. Hic dusunmemek garip geliyor sadece. Yoksa herkesin secimi elbette hakkidir.
 
Bunu bir bayrak yarışı gibi düşünürdüm ben olsam
Bu zamana kadar sizinle birlikte 4 çocuk okuttular +sizi evlendirirken muhtemelen çeyiz yaptılar ne olur şimdi en azından kardeşlerinizin eli ekmek tutana kadar biraz yardım etsenizde rahat bi nefes alsalar
Maaşınızın tamamını istemiyorlardır değilmi biraz merhamet yahu el değil onlar
 
Bunun için bosanmak mı? Esinize üzüldüm doğrusu.
Onun dışında yardim etmek istiyorsanız kredi degil de her ay 500 600 tl gibi bir para gonderebilirsiniz babanıza kardeşleriniz okulu bitirene kadar mesela. Belki söylenmezler o zaman
 
Uc tane okuyan kardeşim var babam 55 yaşında hala çalışıyor bunlari sürekli dile getiriyor annem o kadar bıktım ki bunlari düşünmekten arada kalmaktan
Kusura bakmayin . Ben burda yorum yapanlardan biraz farkli dusunuyorum sanirim. Bir aileye destek olmak bu kadar zor mu. Bir ben mi farkli dusunuyorum bilemiyorum. Tabiki kendi dengeni bozmamalisin kredi cekmemelisin ona katiliyorum. Ancak atandiysan kucuk miktarda yardimci olabilirsin. Sonucta ihtiyaci olmasalar istemezler. Digerleri de okuyor. Okumasalar mutlaka bisey yaparlardim asgari ucretle calisip kit kanaat gecinen biri oldugunuuzu sanmiyorum ahim sahim da degildir hayatiniz ancak ailenize kucuk miktarlada yardimci olmak zor olmamali. Kredi konusunda cekemem esimden dolayi vermiyolar sicili kotuymus dersiniz. Ama her ay ufak miktarlarda 500 yada 1000 arasi destek olursunuz. Inanin size geri donuyor o para. Mesela ben dersaneye giderken ailemin durumu yoktu dersaneyi odeyecek yani zoraki ancak ablam calisirken sirf ben dersaneye gidiyorum diye para vermez verirken hakaretler ederdi eve . O yuzden ben bunlari hic unutmam. Ama mesela destek olsaydi canim deseydi harclik verseydi dersanemi karsilasaydi sonraki onun zor durumlarinda oturup dusunmeden gozumu kirpmadan yardimci olurdum. Sonucta hayat bu ne oalcagi belli olmuyor.
 
Okuttuk meslek sahibi ettik parasini yiyemeden evlendi diyorlardir. Benim kv kocamin parasini 20 yildir yiyor bi 20 yil daha yese doymaz. Oglumun parasi oglumun parasi diye diye ölecek o kadar yani :) Ailene arada ufak tefek yardim edebilirsin kardeslerinin okulu icin ama fazla fedakarliga da gerek yok diye dusunuyorum. Nasilsa ne yaparsan yap sonunda ne yaptin ki bizim icin diyecekler.
 
Arkadaşlar ben yardım etmeyeceğim demedim ki daha geçen ay bin lira gönderdim. Işte mesele bununla bitmiyor böyle gönderince annemin laf etmesi zoruma gitti bi de biliyorum ki kredi bekliyorlar. Birisi demiş para yedirmemek için evlenmisim. Yuh diyorum ya kocaya para yediricem o zaman sanki değişen birşey mi var öyle düşünürseniz. Eşime pasif ezik dememle bu konunun ne ilgisi var ha bana hiç pasif değil başkalarına karşı öyle. Bir de emin olun elimden geleni hep yaptım. Düğünden bana takilandan bile gönderdim ama yine yaranamadim
 


Valla tesadüf mü bilmiyorum da sürekli niye evlendiniz o zaman neden çocuk yaptınız o zaman...her şeyin iyisiniz millet biliyor.kız size onu mu soruyor nasıl denge kurucam diyor.İnsanlar evlenirken çocuk yaparken size mi soracak
 
krediyi ne için istiyorlar? babanızın çekme durumu mu yok? o paa nereye harcanacak? siz krediyi çekerseniz kendi evinizin masraflarını karşılayabilecek misiniz? eşinizin ailesine de yardımda bulunuyor musunuz? bunlar önemli sorular..
sırf zevk için fuzuli harcamalar içinse zaten çekmeyin ama gerçekten öenmli bir durum varsa ödenmeyecek para değil bir seferlik kabul edebilirsiniz.
ama sürekli bir beklenti içindelerse biz seni okuttuk ettik sende bize bakacaksın gibisinden..
açıkca alın karşınıza ben yeni evlendim, kendi düzenimizi kuramadık henüz, bizimde borçlarımız var daha ilerisi var bunun çocuk vs olunca masrafta artacak, zorda kalırsanız üç beş yardım ederim ama bana bel bağlamayın deyin..
kardeşlerden vururlarsa sizi doğuran sizsiniz bakmakla yükümlü olanda sizlersiniz deyin..
sanırım anneniz çalışmıyor, eğerki yanılmadı isem o da girsin bir işe çalışşın..
ve bence en mantıklısı kardeşlerinize ufak çaplı harçlık vermek ve ailenize ziyarete gittiğinizde ufak hediyeler almak. bu kadarı kafi bence.
 


Canım ailen seni bu zamanlara kadar getirdi...benim de eşime aynısı yapıldı eşim destek oldu ben kızdım ama onların durumu olduğu için kızdım.Zaten pişmanım iyi ki yapmış.Buradakilere bakarsak sana gönderme sen evlisin falan filan derler.Çünkü annemi yanıma aldım destek oldum diye beni topa tutmuşlardı.Ailene yardım et geçmişini unutma kocacı olma öyle çok.Herkesin yeri farklı
 
Artık sen evlisin yani sorumlulukların var. Ailen seni karşılık bekleyerek mi okuttular yani? Kulağını tıka, anlamazdan gel, bir süre sonra anlarlar. Ha çok zor durum olur, borç olur vs. yardımcı olursun da haybeye kredi çekmeler falan olmaz.
 
Baban neden kredi çekmeni istiyor borcu falan mı var yoksa bir şey mi almak istiyor bu önemli.
Ben senin yerinde olsam onların bir şey demesine kalmadan yardım ederdim elimden geldiği kadar çocuk çoluk yokken.
3 okuyan çocuk 2 yetişkin geçindirmek çok zor.
Tabi bunun da sınırı var kendi hayatınızdan rahatınızdan ödün vermeden yapmanız gerekir.
Siz yapabildiğinizi yapın, içiniz rahat olduktan sonra onların daha fazla istemesi, beklemesi sizi üzmez.
 

aksine ben konu sahibine soru sordum.
neden boyle bir cikarim yaptiniz, yazi dilinden kaynaklanan bir yanlis anlama yasiyoruz sanirim su anda.
konuyu anlamadan yorum yapmamak icin sormustum sorumu aksine :))
 
Sen de onlara desene, benim bildiğim aileler çocuklarına yardım eder, elden ayaktan düşünce çocuklar ailelerine yardım eder diye.
Mesela benim dedem butun kızlarına ev bırakmış. İnsanlar yıllarca çalışıp çabalayip çocuğunu rahat ettirmeye çalışırken sizinkiler resmen sizden yararlanmaya kalkiyorlar.
Bence onlar size kırıcı cümleler kurup onla bunla kiyasladiginda siz de öyle yapın.
Yardım derseniz de özel günlerde ailenize bilezik alabilirsiniz senede birkaç defa. Dogumgununde,anneler gününde falan.
Zor zamanlarında harcarlar,sizin de içiniz rahat eder.
Ama öyle aileye kredi çekmek falan çok saçma . Ki odemeyecekleri aşikar
 
Zor durum dalar mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…