Ne yapsam olmuyor..

e direkt söylesene evli barklı insanım, artık kimseye para harcayamam diye.

ben de normalde ailemle yaşıyorum, parayı sorun etmem ama iki aya yakındır maaş alamıyorum ve dardayım. babamın aracının sigortasını ben ödedim onlar kredi kartı vs takip etmedikleri için. sonra gttim istedim onlarda. olsa amenna, ama para yoksa aileye niye harcayasın ki.

aksine ben konu sahibine soru sordum.
neden boyle bir cikarim yaptiniz, yazi dilinden kaynaklanan bir yanlis anlama yasiyoruz sanirim su anda.
konuyu anlamadan yorum yapmamak icin sormustum sorumu aksine :))

Hayır ama ailene yardım etmeden önce evlenmeseydin de demişsiniz..konu sahibi beklemiyordum öyle bir şey ailemden demiş..nasıl beklemiyordun ailenin yardım bekliceğini nasıl anlamadın falan da demişsiniz...

Hayır ama ailene yardım etmeden önce evlenmeseydin de demişsiniz..konu sahibi beklemiyordum öyle bir şey ailemden demiş..nasıl beklemiyordun ailenin yardım bekliceğini nasıl anlamadın falan da demişsiniz...

evet hepsi sorudur bunlarin, benim bahsettiginiz sekilde bir amacim yok,
sadece konuda tutarsizlik goruyorum.

insan ailesini tanir bence, beklentilerini az bucuk tahmin eder.
bunu demeye calisiyorum,
yoksa konu sahibi kendi hayatiyla ilgili bir karar vermis, bana yarari zarari yok,
konuyu okuyup yorumlama amacim da bosanacagim bu yuzden diyen birine tutarsizligini gostermektir.
Tabi sizin icin sakincasi yoksa

Zor durumdalarsa tabiki yardım edilebilir. Ama ailenizin bunu size zorunluluk gibi dayatması hoş değil. Böyle davranmasalar belki siz seve seve yardım edeceksiniz.

Herkes bakabileceği, maddi manevi anlamda yetebileceği kadar çocuk yapmalı. Aileniz kardeşlerinizi size güvenerek mi yapmış? Size karşı da, sizi büyütüp, eğitim almanızı sağlamak zaten onların görevi. Sizde okuyup meslek sahibi olarak borcunuzu ödemişsiniz. Kendinizi borçlu hissetmeyin.

Vallahi sizden korkulur, eski konuları nasıl da bulup çıkarıyorsunuz?

Son düzenleme:
Eşinizin ne suçu var hemen ondan vazgeçiyorsunuz. Açık açık söyleyin ailenize. Gerekirse eşinizle bu sebepten aranızın bozulabileceğini belirtin. Eşinizle aranız bozulup, mutsuz olmanızı gözardı edip maddi beklentileri devam ederse de resti çekin.

Nasil dusunemediniz?
3 tane okuyan kardesiniz varmis, biraz destek olup oyle evlenseydiniz. Aileniz de sizi zorluklarla okutmustur. Hic dusunmediniz mi gercekten?

O zaman aile 4 cocuk degil, iki cocuk yapmaliydi. Konu sahibi niye hayatini ertelesin sirf ailesinin doyumsuzlugundan dolayi? Konu sahibi isterse jest olarak arada para yolluyabilir tabiki fakat o cocuklarin sorumlulugunu anne baba almali, cocuk degil.

Anne baba okuttu diye cocuk ömür boyu minettar olmak zorunda degil. Bu konuda anne baba duygu sömürücülügü yapiyor. Benim annemlerde beni okuttu ve asla maddi beklentilere girmediler. Tam tersi, onlar icin alis veris yaptigimda bile bana kiziyorlar "senin kendi ailen ve yuvan var, ona para harca, bize degil" diyorlar.

Annemler bu konudaki anne baba gibi olsalar, birak onlar icin alis veris yapmayi, hediye almayi, yagmurlu bir günde bir bardak su bile vermezdim.

Boşanacağım lafını artık üzüntüden arada kalmışlıktan ne raddeye geldiğini ifade etmek için kullanmış gerçeklik payı olmadığı bariz bir şekilde belli.Neden evlendiniz o zaman sorusunu kime sorsanız bunu soru olarak değil de evlenmeseydin o zaman olarak anlar.Hatta bir arkadaş da öyle anlamış ki yanlış hatırlamıyorsam size öyle insanın sürekli karşısına evlenicem dediği insan çıkmıyor aileme yardımcı olayım sonra da evleneyim diyemez ki diye.
Ama niye evlendin ki niye çocuk yaptın ki niye görücü usulu evlendin ki diyenlerden değilseniz kusura bakmayın ben yanlış anlamışım.Tabi ki sizin yorumunuzun benim için sakıncası olamaz.Ama insanlara bu şekilde neden evlendin neden tanımadan evlendin bir de çocuk mu yaptın diye yargılayanlara susamıyorum

Ömür boyu bunu dile getirecekler kardeşlerim dahi yorum yapıyor yanımda senden fayda olcak mi görecez diye..
sizde ne fayda oluyor da benden bekliyorsunuz diyin
anlamıyorum böyle anne babaları çıkar amaçlı mı okuttunuz beni diyin

krediyi ne için çekmenizi istiyorlar

konu sahibi annen baban seni büyütüp okutmuş evlenmiş taksitle bunu geri ödemeni bekliyorlar onlar senin ev huzurun geçimin mutluluğun umurlarında değil.eşinin yerinde olsan sende ailesine kredi çekmesini istemezsin.ailen ne yaptıysa geri ödemen için yapmış

Merhaba arkadaşlar kusura bakmayin biraz rahatsızım yazamadım. Ailem şöyle köyde yaşıyorlar ama köy standartlari üstünde evleri var. Krediyi belli bir borç icin değil daha çok bir iş kurmak için ya da araba değiştirmek icin istiyorlar. Arabalari cok eski bu arada.. bosanmak derken cidden düşündüğüm birşey değil ama bir yanda eşim bir yanda ailem ömür boyi bu u başıma kakacak.. Kardeslerimden bunu beklemiyorlar ama benden beklenti çok büyük inanin anlam veremiyorum. Annwm babasına bir kiz 60 bin cekmis vermiş onu örnek gösteriyor bunaltiyor.. ben yardım ederim sıkıntı yok ama kredi olayına evli olmasam da girmek istemem çünkü kac sene odenecek birşey bu..

Ailenin gercekten ihtiyacı varsa mutlaka yardim et eger ihtiyaci yoksa ufak tefek masraflarini karsila sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…