Ne yapsam ??

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
Kızlar okuyan herkes fikir versin lütfen .

ibff den mezunum. Geçen yıl KPSS ye girdim bişey yapamadım. Bu yıl bölümümü öylesine bilinçsiz bi şekilde okuduğunu fark ettim.aslında hep farkındaydım ama önemsemedim. Şimdi KPSS çalışsam kazansam bi yere atansam ömür boyu istemediğim bi işte mutlu olacak mıyım ?

Diğer yandan tekrar üniversite sınavanı hazırlansam istediğim bölümü kazansam diyorum ama yaşım geçti. Benden 9 10 yaş küçüklerle olur mu diyorum ? Ayrıca para kazanma baskısı da var üstümde .

İstediğim bölümü kazansam ailem destekler ama yaşıtlarım hep bi yerlerde çalışıyor para kazanıyor ben hayata çok geç atılmış olacağım.

Kızlar lütfen bi fikir verin Allah rızası için. Kaç zamandır kafamı kemiriyor bu düşünce. Hangisi mantıklı olan ?

Üniversitede herkes 19-20 yaşında değil. Ben benden 10 yaş büyük birini görünce imrenerek bakıyorum. Ayrıca çalışan insan da çok. Hiçbir şekilde geç değil okumak için yani.

İibf derken hangisi

devlet sırtı mı bu neden yazmıyorsunuz

İstediğiniz bölüm ne kazanabilir misiniz
Devlet sırrı olduğu için değil . İİBF deki bölümlerin çoğu hemen hemen birbirinin aynısı diye yazmaya gerek duymadım. Maliye.
İstediğim bölüm eczacılık

Üniversitede herkes 19-20 yaşında değil. Ben benden 10 yaş büyük birini görünce imrenerek bakıyorum. Ayrıca çalışan insan da çok. Hiçbir şekilde geç değil okumak için yani.
Evet ben okurken de vardı benden büyük insanlar ama çoğunluk aynı yaşta oluyor tabi .
Toplum baskısı da var bi yandan .hala okuyor musun falan diye.ailem desteklese de kendimi yük gibi hisseder miyim.bunlar kafamı çok kurcalıyor.

millet 40 yaşından sonra okuyor üni

Hala okuyor musun ne demek ya elimde olsa hayatımın sonuna kadar okumak isterim. Bunlara kulak asmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız.
Part time bir iş bulup kendi harçlığınızı çıkarabilirsiniz okurken. KPSS'ye girip atanıp çalışmak hayaliniz değilse bunu yapmaya mecbur değilsiniz ki. Yaşıtlarınızın ne yaptığından sorumlu değilsiniz, kendi hayatınızdan sorumlusunuz. 4 sene sonra "keşke 4 sene önce başlasaydım şimdi mezun olurdum bile" diyeceğinizi hayal edin.

Evet biliyorum tabikide ama yinede kurcalıyor beynimi artık para kazan baskısı

Kpss çalışıp ya da özel çalışıp, uzaktan eğitim ile eczacılık okuyabilirsin. Hayatını kurman gereken yaştaysan, -ki soruma cevap vermemiş, yaşını yazmamışsın ben tahmin yürüttüm, başının çaresine bakmalısın. İkinci meslek kendi standartlarınla kendine vereceğin bir lüks olsun. Zira, gidip bir hamburgercide çalışarak da okuyabilirsin. Ya da garsonluk yaparak, veyahut sekreterlik, muhasebecilik yaparak...

Mesele okuman değil, herkes okusun ölene kadar.

Düzenleme: soruma geç cevap vermişsin yaşın 25 miş bence ikinci üniversiteyi çalışarak okumalısın. Artık üniversiteler kolaylık sağlıyor ikinci öğretim, uzaktan eğitim vs ile. Okuyacağım diyerek hayatı ertelemene gerek yok.

Eczacılık fakültesinin uzaktan eğitimi yok ki. İkisinden birini seçmek zorundayım.
Ya üniversite okuyup yarım gün çalışır harçlığımı çıkartırım . yada KPSS kazanıp hayatımı onla devam ettiririm .

kpss ve üniversite sınavı matematik anlamında çok farklı mı? hiç kpssye girmedim o yüzden soruyorum. ygs dediğimiz temel matematik bilginiz iyiyse biraz da ileri matematik ve fen ile istediğiniz bölümü kazanabilirsiniz. ama çok çalışmanız gerekse bile bence pes etmeyin. yaş kaç olursa olsun okumak bence harika bir şey.

KPSS matematik ile YGS matematik aynı. Lys matematik türev integral vb.konular .
Benim temel matematiğim iyi değil. Lys matematiği daha iyi yapabiliyorum .
Çok çalışmaktan yana bi sıkıntım yok . sadece geç kalınmışla ilgili kafamda sorular var

Memurlara üniversite eğitimi sırasında ayrıcalık gösteriyorlar, devam zorunluluğu pek beklenmiyor. Bizim sınıf öğretmeni arkadaş vardı fakültemizin bir bölümünde idare ettiler. Ayrıca kurumunuz da eğitim hakkını baltalamıyor, belirli günlerde izin kullanabiliyorsunuz. Öğretmenim, okuyan arkadaşlarım oldu; lisans ya da yüksek lisans. Memur olmayı düşünürseniz diye söyledim.

Sevindim buna. Heryerde bu böylemidir yoksa insiyatife kalan bişry mi ?

Devlet sırrı olduğu için değil . İİBF deki bölümlerin çoğu hemen hemen birbirinin aynısı diye yazmaya gerek duymadım. Maliye.
İstediğim bölüm eczacılık

Bence aynı değil zira Çeko mezunu olsaydınız öneriler farklı olur iktisat mezunu olsanız farklı

Eczacılık kazanmak ve okumak zor ama asıl sıkıntı sermayede sermayeniz varsa neden olmasın

Eczacının yaşının önemi yok ki herkes 23 yaşında siz 33 yaşında mezun olsanız da fark etmez

bence geç kalmadınız. benim babam 55 yaşında,3.ünivetsitesini okuyor. :) okumak bazı insanlara zevk verir sanırım ben de onlardan biriyim yaş kaç olursa olsun okumaya devam edeceğim.

daha yaşınız o kadar ilerlememiş,tekrar bir bölüm okumak için geç değil.biliyorsunuz herkes tercihlerine göre 2. veya 3.üniversiteyi okuyabiliyor.bol şans :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…