Ne yapsam ??

Sermayeden yana sıkıntı yok. Çalışmaktan yana da bi sıkıntım yok . işte tek derdim geç mi kaldım bu.

Atanma şansınız yani kendinize güveniyorsanız bence atanmaya bakın. işinizi neden sevmeyesiniz ki, hele bi de ekmeğini yiyince. Hedefiniz eczacılık yani sayısal bölüm,iibf li olduğunuz için ea çıkışlı olduğunuz sonucunu çıkardım. Zorlanabilirsiniz kazanmakta. Kazandınız diyelim 5 yıl eczacılık bölümü. Bi arkadaşım eczacı, hani bi eczacının yanında çalışıyor 1 yıl olacak neredeyse ve çok da memnun değil. Çünkü eczane sahibi de eczacı olunca 2 baş bi yerde zor oluyor. Kız işini garantiye almak için yüksek lisans ile uğraşıyor. Kamu için kura çekiliyor ama henüz kısmet olmadı bana. Eczane açmayı düşünüyor ama büyük sermaye istiyor. Yani o meslekte rahata ermeniz için arkadaşımın dediğine göre mezun olduktan sonra rahat 3,4 yıl belki daha fazla uğraşmanız gerekiyor. Bence iyi düşünün tartın, sonra karar verin.

Atanacağınızın garantisi var mı?
A grubu kadrolarda atama nadir ve zor.
Madem aileniz destek hayallerinizin peşinden koşum derim ben.
O arada atanırsanız hem okur hem çalışırsınız.

26 yaşında üniversiteye başlasanız en küçüğüyle aranızda 7 yaş olacak, bence hiç sorun değil.
bu arada 35 yaşımda 2. üniversitemi okuyorum, hayattan bikaç yıl kaybedeceğim diye bütün ömrü ziyan etmektense biraz gec başlayın iş hayatına ne kaybedeceksiniz ki...

25 yaşında bunu dert etmeyin konuyu okurken 30 yaşında sandım sizi. Okumanın yaşı yoktur, insanlar çok sonrw okumanın önemini fark edip okuyarak iş güce atılabiliyor.
Ama eczacılık hem zor, hemde mezuniyet sonrası çalışma süreci zorlu. Bunları çok iyi araştırıp irdelemek lazim.

25 yaşındasınız bir an önce atanmak ya da bir işe girip çalışmak varken sayısal ağırlıklı bir bölüm olan eczacılığı kazanıp yeniden okuma hayalleri kuruyorsunuz.Bence yanlış düşünüyosunu.İlk önce bir işe girin daha sonra hayallerinizin peşinden gidersinz

Ben pek pembe gözlüklerle bakmıyorum sanırım dünyaya.Eşit ağırlık çıkışlısınız sayısal bölüm istiyosunuz ama.18 yaşında liseden yeni mezun olmuş çocukların kolay kolay kazanamadığı bölümü liseden 8 sene önce mezun olmuş birinn kazanma ihtimali çok düşük bence.Lüzumsuz risklere gerek yok en önemli karar yılları diye boşa demiyolar zamanında yaptığınız yanlış secimlerin bedelini bi heves ailenize ödetmeyin derim

Evet eczacılıkta iş imkanı eskiye göre daha kısıtlı ve zahmetli . farkındayım ama hep sağlıkla ilgili bir bölüm okumak istemişimdir. zamanında kendime güvenemedim şimdi böyle bi girişimde bulunmak istedim . dediğiniz gibi çok düşünmek gerekiyor

Ben kendime dersler konusunda güveniyorum. Matematik türkçe den yana sıkıntım yok.kimya biyoloji ezber dersler. Tek sıkıntım fizik. Halledilmicek bişey değil. ..ben çalışabilir miyim anlayabilimiyim dersleri diye endişe etmiyorum.
Kazanırsam 5 yıl boyunca yine birilerinin eline bakıcam bu beni kötü etkiler .değer mi diye endişe ediyorum.

Sanırım öyle yapıcam . önce kpss yi halledip olursa sonra üniversite düşünücem

Kafamda eczacılık var ama sağlıkla ilgili iş imkanı olan herhangi bi mesleğide seve seve yapabilirim. Ama sanırım önce KPSS yi düşünücem. Çünkü aileme yük olcam psikolojisi hiç .gitmicek benden. Sanırım

Atanacağınızın garantisi var mı?
A grubu kadrolarda atama nadir ve zor.
Madem aileniz destek hayallerinizin peşinden koşum derim ben.
O arada atanırsanız hem okur hem çalışırsınız.
A kadrodan hazırlanmayacağım çünkü cidden çalışmasıda kazanmasıda çok zor . hemde hukuk iktisat vb. Dersleri bana çok sıkıcı geliyor.
B den hazırlanacğım ama ordanda çok umutlu değilim. Malum açılan kadro sayısı belli.

B geubundan düz memur olarak atanırsınız ama yazık değil mi diplomanız boşa çıkacak

Sağlıkla ilgili olsun diyorsanız 4 yıllık iş imkanı çok olan başka bölümler de var. Mesela hemşirelik,ebelik. Düşük puanlarla atanıyorlar ve alımları çok fazla. Tabii bi eczacılık ile kıyaslanamaz ama ben sadece o işe adım attığınızda hayal kırıklılığı yaşamayın diye söylüyorum. Maalesef bundan 5 yıl sonra bazı sektörlerde ne olacağı hiç belli değil ülkemizde. Sağlık ve eğitim en temel ihtiyacımız olduğu için bu bölümlerde her zaman alım oluyor,olur da.

25 in neresi geç 24üm daha 3 yıl okuyacağım. Tamam ben de bunalımlara giriyorum ama bence insan istediğini yapmaktan çekinmemeli hem elinde mesleğin de var kafan daha rahat okumaz mısın?
Yalnız eczacılıkta iş sıkıntısı yok mu son zamanlarda yanlış biliyor olabilirim.
Okumak güzeldir senin bunu istemen daha güzel. Ne güzel ailen de destek olurmuş içinden geleni yap öyleyse daha gençsin ama yaşın 40 olsa da aynı şeyi söylerdim.
Hemşirelik düşünmez misin?

B geubundan düz memur olarak atanırsınız ama yazık değil mi diplomanız boşa çıkacak
Yazık tabikide okdar yıl boşuna okumuşum gibi geliyor . ama a kadro dediğim gibi kazanması çok zor . hem gygk hem alan sınavı sonra yazısı sınav mülakat gibi bir sürü şey istiyorlar . bazı kurumlar dil de istiyor. Zaten sevmeyerek okuduğum bi bölümdü şimdi tekrar aynı derslere çalışmak istemiyorum.

Sınıf arkadaşlarınızla aranız nasıl peki?bir sorun oluyor mu ?
Evet eczacılıkta iş sıkıntısı var .artık insanlar kafasına göre eczane açamıyor ve mezun sayısı da arttığı için iş imkanı eskiye oranla kısıtlandı
Hemşirelikte güzel meslek tabi ama içimde hep eczacılık baskın geliyor

A kadrodan hazırlanmayacağım çünkü zor demissiniz ama eczacılık kazanacağınıza eminsiniz.Peki.

Kimya ezber falan değil ayrıca ki eczacılık kazanmak için coğrafya tarihte yapmak zorundasınız bunlara ek olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…