- 31 Mart 2023
- 403
- 89
- 18
- Konu Sahibi itsmeduygu
-
Merhaba ben 19 yaşında diş hekimliği 2. sınıf öğrencisiyim. Geçen sene bu zamanlar bir çocukla tanıştım, ilk sevgilimdş kendisi, yaklaşık 6 ay sevgiliydik. Aşırı bağlandım, aşırı sevdim. Yaklaşık 6 aydır da ayrıyız, beni terk etti, başka bir şehre gitti. Bu altı ayın neredeyse her ayı benimle iletişim kurdu ama adım atmadı, gel düzeltelim demedi. En son bundan 1 ay önce naptığımı sordu telegramdan. kavga dövüş sinir kriziyle bir daha bana yazma dedim. Ne yaptıysam, ne kadar mutlu olursam olayım atlatamıyorum. her gün ağlıyorum, Allahım bana yaşattığını yaşasın diye, yarım kalmışlık hissi var çok fazla. Çok sosyal biriyim ama kendi kavuğuma dönünce eskiye dönüyorum. Geziyorum eğleniyorum ama içim buruk. 6 ay oldu hala neden geçmedi ki diyorum. Psikoloğa gitmiştim o da fayda etmedi. Resmen ölü gibiyim. Ne yapmam gerekiyor ve bir gün bu geçecek mi bilmiyorum, sanki sonsuza kadar bu acıyla yaşayacağım gibi geliyor
ben 19 yaşında üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. daha önce hiç ilişkim/flörtüm konuştuğum biri olmadı. diş hekimliği okuyorum. benden iki yaş büyük bir çocukla 6 ay önce sevgili oldum. inanılmaz seviyordum kendisini. ama bana ilişkinin başından beri “böyle olmazsa ayrılırım, bende bitiyorsa tam bitiyor, bilgin olsun” gibi şeyler söyleyip manipüle ediyordu. her neyse biz ikinci kavgamızda benden ayrıldı. bir gün sonra geri döndü. affettim. ardından iki ay geçti. benden yine ayrıldı. bir gün sonra özür diledi yüne affettim. beşinci ayımızda benden yine ayrıldı, kavga ettik, üç gün yazışmadık, ayrılık mesajı attı. 2 aydır da konuşmuyorduk hiç. geçenlerde nasılsın yazdı. ben de içimdekileri döktüm. kendini savunmaya beni suçlamaya devam etti. ne diye kendini hatırlattın diyince ben barışmak istemiyorum bende zaten bitti seni merak ettim sadece dedi. sonra benimle daha yumuşak konuşmaya başladı. ben seni seviyorum sen beni seviyor musun dedi. ben de salağım, kandım. dün akşam ben ona bir adım attım. benim adımıma karşılık verdi, cinsel konuşmalarımız oluyordu ilişki içerisinde konu birbirimizi o anlamda da özlediğimize geldi. benimle sexting yaptı 2-3 saat. hatta seni arayayım mı falan dedi, ben de yedim hepsini…konuşmanın sonuna gelince uyuyacağım iyi geceler dedi tam cevap vereceğim “senden son isteğim beni sakın kötü bilme tamam mı” dedi ben şok oldum. nasıl yani ne demek istiyorsun dedim. yanlış yaptım cinsellik konuşmamalıydık ben seninle konuşmak istemiyorum dedi. ve sanki cinsellik konuşan benmişim de karşılık vermemiş gibi davrandı. toplasan 5 cümledir dedi (35 mesaj var) başımdan kaynar sular döküldü. madem barışmayacaktın neden yazıyorsun sen eski sevgililerinle böyle mi konuşuyorsun ben senin o****** muyum da seni tatmin edeceğim dedim. ilk sevgilimdi, ilk kez her şeyi onunla yaşamıştım (reelde herhangi bir temasımız olmadı bu arada, sadece sanal olarak çünkü üniversiteler kapalı) neyse duygu en şerefsiz benim sen beni kötü bil dedi, bir ton sövüp engelledim. zaten psşkolojim mahvolmuştu, bir buçuk ayda altı kilo verdim, kendini hatırlattı, bir de barışmak istemediğini ama düşman kalmak istemediğini söyledi (düşman kalmadığıyla sexting yapıyor garip) ben neye uğradığımı şaşırdım. kendimi çok değersiz hissediyorum. inanılmaz öfkeliyim ona karşı içimi boşaltamıyorum. beni manipüle ederek suçlu da hissettirdi. ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum
Çocuğun arkadaşlarıyla takipleşiyorum, fakültemizin de temsilcisiydi hiçbir şey olmasa bile alakasız biri gelip hatırlatıyor onu bana. 150ye yakın ortak arkadaşımız var öyle diyeyim engellesem storyde görüyorumHer iletişim kurmak istediğinde, "ayrıldığınız halde" ona cevap vermişsin be güzel kızım. Sen bu davranışınla her türlü suistimale açığım imajı çiziyorsun. Elin adamı bunu düşünür mü? Nasılsa ne zaman istesem yazarım, nasılsa cevap alıyorum diye düşünüyor.
Adım atarsa da sen geri dön. Daha yaşın gencecik, kocaman mucize gibi bir hayat var önünde. İlk diye öyledir. Bu altı ay zarfında sana ulaşmasına engel olsaydın zaten şimdiye kadar çoktan unutmuştun.
Kendine bir iyilik yap ve onun sana ulaşmasına engel ol.
Unutma, çıkmaz sokakta geri adım atmak da ilerlemektir.
Olsun, onun size direkt olarak ulaşması başka, bir yerde denk gelmek başka.Çocuğun arkadaşlarıyla takipleşiyorum, fakültemizin de temsilcisiydi hiçbir şey olmasa bile alakasız biri gelip hatırlatıyor onu bana. 150ye yakın ortak arkadaşımız var öyle diyeyim engellesem storyde görüyorum
Ay gören de üç çocuğu ile terkedilmiş sanacak. Bu ne dram? Ne yaşatmış ki yaşayacak. İlişkiler başlar ve biter. Kimse kimsenin yanında ömür boyu kalacak diye bir kural yok.Merhaba ben 19 yaşında diş hekimliği 2. sınıf öğrencisiyim. Geçen sene bu zamanlar bir çocukla tanıştım, ilk sevgilimdş kendisi, yaklaşık 6 ay sevgiliydik. Aşırı bağlandım, aşırı sevdim. Yaklaşık 6 aydır da ayrıyız, beni terk etti, başka bir şehre gitti. Bu altı ayın neredeyse her ayı benimle iletişim kurdu ama adım atmadı, gel düzeltelim demedi. En son bundan 1 ay önce naptığımı sordu telegramdan. kavga dövüş sinir kriziyle bir daha bana yazma dedim. Ne yaptıysam, ne kadar mutlu olursam olayım atlatamıyorum. her gün ağlıyorum, Allahım bana yaşattığını yaşasın diye, yarım kalmışlık hissi var çok fazla. Çok sosyal biriyim ama kendi kavuğuma dönünce eskiye dönüyorum. Geziyorum eğleniyorum ama içim buruk. 6 ay oldu hala neden geçmedi ki diyorum. Psikoloğa gitmiştim o da fayda etmedi. Resmen ölü gibiyim. Ne yapmam gerekiyor ve bir gün bu geçecek mi bilmiyorum, sanki sonsuza kadar bu acıyla yaşayacağım gibi geliyor
bu nasıl bir üslup? bu ne denli empatisizlik? insanlar illa üç çocukla terk edilince mi acı çekmeli? benden büyüksünüz ama ben en azından herkesin kendine göre acılarının ve bunların tecrübe olduğunu anlayabilecek kapasitedeyim. mesele ilişkiyi bitirmesi değil, gelgitleriyle beni olmadığım biri haline çevirmesiydi. normal nir ayrılık olsa zaten bu kadar üzülmezdim ben deAy gören de üç çocuğu ile terkedilmiş sanacak. Bu ne dram? Ne yaşatmış ki yaşayacak. İlişkiler başlar ve biter. Kimse kimsenin yanında ömür boyu kalacak diye bir kural yok.
Psikologların da elinde sihirli değnek yok tek seansta tedavi edebilsinler. Düzenli gitmezsen tabi ki faydasını göremezsin.
Gelgitlerine çanak tutmasaydın bebişim. Acıyı kendiniz yaratıyorsunuz. Öyle acı çekecek dram yaratacak bir yaşanmışlık yok.bu nasıl bir üslup? bu ne denli empatisizlik? insanlar illa üç çocukla terk edilince mi acı çekmeli? benden büyüksünüz ama ben en azından herkesin kendine göre acılarının ve bunların tecrübe olduğunu anlayabilecek kapasitedeyim. mesele ilişkiyi bitirmesi değil, gelgitleriyle beni olmadığım biri haline çevirmesiydi. normal nir ayrılık olsa zaten bu kadar üzülmezdim ben de
Yani gerçekten, sanırım beni sevmeyen bir arkadaşım falansınız zira başka türlü bu saçma nefret dolu söylemi anlamlandıramayacağım. Başıma ilk defa gelen, içerisinden de çıkamadığım bir olayı, kimsenin beni tanımadığı ve yargılamayacağını düşündüğüm bir yere yazmak istedim. Verdiğiniz cevap, kullandığınız tavır ve küçümseyişleriniz sadece empatisizliğinizi gösterdi bana. Sanırım üzülmek için illa bir ölüm ya da üç çocukla terk edilmek falan gerekiyor sizin dünyanızda. Ben maalesef o kadar dayanıklı değilmişimGelgitlerine çanak tutmasaydın bebişim. Acıyı kendiniz yaratıyorsunuz. Öyle acı çekecek dram yaratacak bir yaşanmışlık yok.
Güzelim konu açanlarla empati yapma gibi bir zorunluluğumuz yok burda. Psikolog da değiliz çoğumuz. Kendi penceremizden yorumlar yapıyoruz. Yorumlar işinize gelmeyince kıdın kıdının dişmini moduna giriyorsunuz hemen.Yani gerçekten, sanırım beni sevmeyen bir arkadaşım falansınız zira başka türlü bu saçma nefret dolu söylemi anlamlandıramayacağım. Başıma ilk defa gelen, içerisinden de çıkamadığım bir olayı, kimsenin beni tanımadığı ve yargılamayacağını düşündüğüm bir yere yazmak istedim. Verdiğiniz cevap, kullandığınız tavır ve küçümseyişleriniz sadece empatisizliğinizi gösterdi bana. Sanırım üzülmek için illa bir ölüm ya da üç çocukla terk edilmek falan gerekiyor sizin dünyanızda. Ben maalesef o kadar dayanıklı değilmişim
Zaten çok aklı başında ve yaşanmışlıklarla dolu biri olduğumu söylemedim. Öyle olsa on dokuz yaşındayım zaten demezdim. Kendi pencerenizden yorum atmak ayrı özellikle girip bu dert de neymiş demek ayrı. Resmen saldırayım modundasınız. Psikolog olduğunuzu da iddia eden olmadı. Dediğim gibi, umarım sizin acılarınız daha üzülebilir şeyler olur hanımefendi :)Güzelim konu açanlarla empati yapma gibi bir zorunluluğumuz yok burda. Psikolog da değiliz çoğumuz. Kendi penceremizden yorumlar yapıyoruz. Yorumlar işinize gelmeyince kıdın kıdının dişmini moduna giriyorsunuz hemen.
Benim penceremden bakınca post ergenlik hezeyanları görünüyor. Geçer. Dünyada ne dertler var, elin sümüklü oğlanının arkasından bu kadar ağlamayın.
Bir sürü minnoş cevaplar yazılmış konuna. Sen niye sadece bana cevap veriyorsun? Allahın sümüklüsünden çıkaramadığın sinirini benden mi çıkarmaya çalışıyorsun? Normal şartlarda insan rahatsız olduklarına değil kendini iyi hissettirecek olanlara yazar.Zaten çok aklı başında ve yaşanmışlıklarla dolu biri olduğumu söylemedim. Öyle olsa on dokuz yaşındayım zaten demezdim. Kendi pencerenizden yorum atmak ayrı özellikle girip bu dert de neymiş demek ayrı. Resmen saldırayım modundasınız. Psikolog olduğunuzu da iddia eden olmadı. Dediğim gibi, umarım sizin acılarınız daha üzülebilir şeyler olur hanımefendi :)
Seni anlıyorum mesele o kişi değil seni değersizleştirmesi gururunla duygularınla oynaması acı veren bu. Bende yaşadım ve bu olay bana da çok acı verdi. Değersizleştirlmek kandırılmak duygularla gurunla oynanması çok zor çok acı verici. Bu olay sana çok şey kattı. Bu yönden bak. Böyle hadsiz aşağılıklar karşına çıkarsa artık ilk patavatsızlıpında sert bir üslupla yol vermeyi bilmelisin. Geçmiş olsunYani gerçekten, sanırım beni sevmeyen bir arkadaşım falansınız zira başka türlü bu saçma nefret dolu söylemi anlamlandıramayacağım. Başıma ilk defa gelen, içerisinden de çıkamadığım bir olayı, kimsenin beni tanımadığı ve yargılamayacağını düşündüğüm bir yere yazmak istedim. Verdiğiniz cevap, kullandığınız tavır ve küçümseyişleriniz sadece empatisizliğinizi gösterdi bana. Sanırım üzülmek için illa bir ölüm ya da üç çocukla terk edilmek falan gerekiyor sizin dünyanızda. Ben maalesef o kadar dayanıklı değilmişim
Benim gerçek acı yaşamadığımı nereden çıkardınız ki, kanseri atlatalı daha 1 sene olmadı. Sizce ben gerçekten gerçek acılarla yüzleşmemiş biri miyimBir sürü minnoş cevaplar yazılmış konuna. Sen niye sadece bana cevap veriyorsun? Allahın sümüklüsünden çıkaramadığın sinirini benden mi çıkarmaya çalışıyorsun? Normal şartlarda insan rahatsız olduklarına değil kendini iyi hissettirecek olanlara yazar.
Son cümlen çok yanlış. Ben yine de sana umarım sorunların hep burda yazdıkların gibi ufak, gelip geçici şeyler olur, benim yaşadığım gibi gerçek acılarla hiç karşılaşmazsın diyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?