- 30 Kasım 2025
- 45
- 4
- 1
- 32
- Konu Sahibi kyglbaykus6
-
Eşim şuan hasta yatıyor bende atagımın geçmesini bekliyorum çok kötüyüm hatta yemek yapmaya çalışıyorum bir yandanBence yakınınızda ruh ve sinir hastalıkları hastanesi varsa gidin şimdi, acilleri oluyor. Sizi rahatlatacak ilaçlar verirler kısa süreli olarak sonra da polikliniğe gider düzenli kullanacağınız ilaçları alırsınız.
Herhangi bir vitaminin eksikliği bu seviyede takıntı, gerginlik yaratmaz. Yorgunluk, halsizlik, isteksizlik deseniz daha anlaşılır ama sizin anlattığınız farklı şeyler. Kan değerlerinize gene baktırın ama sizin çareniz D vitamini, B12 değil. Psikiyatrist.Evet ama önce kan degerlerime baktırmam lazım bazı vitamin eksikliği de yapıyormuş sanırım
Evet haklısınızHerhangi bir vitaminin eksikli bu seviyede takıntı, gerginlik yaratmaz. Yorgunluk, halsizlik, isteksizlik deseniz daha anlaşılır ama sizin anlattığınız farklı şeyler. Kan değerlerinize gene baktırın ama sizin çareniz D vitamini, B12 değil. Psikiyatrist.
OKB'nin de türleri var. Rutini olacak diye şart mı var? Sadece takıntı olabilir (saf obsesyon), saplantı olmayabilir. Herkes bir mi ki? Kendinizle kıyaslayıp kesin konuşmayın.Basbaya sen gidip kendi kendine okb nedir anksiyete nedir okuyup okb olduğundan şüphe duyuyorsun bunu düşünme nedenin de ilaçla düzelmediğine inanman ama ilacı zaten düzenli kullanmamışsın kafana göre aniden bıraktığın için de şu an hisleri 2x yaşıyosun belirti okumaya kalsa işimiz aniden ben çıkması da kanser işimiz ta oraya kalsa her ben çıkan insan kanser böyle bir şey mümkün mü ?
Senin anlattığın hikayede kendini tekrar eden davranışlar yok örneğin izliyorum başıma kötü nir şey gelir diye şunu yapıyorum bunu yapıyorum bunları tekrar edersem olmayacağına inanıyorum vs gibi böyle belli bir ritüele dönüşmüş hareketlerin yok okb olsan olurdu sen kaygılanıyosun bu da anksiyete
Sen muhtemelen ilacı eline alır almaz prospektüs okuyup ordaki yan etkileri de yaşıyorsundur
senin bu dengesiz ruh halinin artışının sebebi de anında kafana göre ilaç bırakmak birden dozu kesmek drlar bile bunu yaşama diye doz azaltarak bıraktırır ilaçlarını düzgün kullan uykun da gelse kullan yorgun da olsan kullan bir süre sonra uyum sağlayacaksın zaten kendinde kafanda hastalık uydurma
tamam işte bu dediğiniz sey de hic bir vitaminin eksikligiyle alakali olamaz oyle bir vitamin yok lutfen bunu baska yerde dile getirmeyinBen zaten suç işleme düşünmüyorum yani kontrolden çıkma korkusu var okbde şöyle şüphelendim ben istemiyorum ama aklıma düşünceler geliyor içerigi önemli değil
Ataktan sonrasında da bir uyku hali oluyor bunları burdan anlatmakta kaygımı artıyor galibatamam işte bu dediğiniz sey de hic bir vitaminin eksikligiyle alakali olamaz oyle bir vitamin yok lutfen bunu baska yerde dile getirmeyin
Tekrar ediyorum sadece bazı vitamin eksikliği b12 ve demir diye kalmış aklımda depresif yatkınlık oluşturabilir umarım anlatabilmisimdir
Yapmanız gereken doktora gidip ilanlarınızı kullanmak ve bu ilacın ilk 2 hafta yan etkileri olur sonra geçer bu sebepten bırakılmaz
Hayır şart yok sizin dediğiniz gibi de olabilir ama oturup fal açmıyoruz konusu belli anlattığı şeyler belli okuyoruz görüyoruz nickiyle gayet uyumlu bir kaygı bozukluğu bu benim düşüncem sizin düşünceniz farklıdır olabilir herkesin fikri kendine ama bizi (yazanları) buluşturan ortak nokta şuOKB'nin de türleri var. Rutini olacak diye şart mı var? Sadece takıntı olabilir (saf obsesyon), saplantı olmayabilir. Herkes bir mi ki? Kendinizle kıyaslayıp kesin konuşmayın.
Konu sahibi, sizinki bariz görünüyor. Pimpiriklenmenize gerek yok. İlkin endokrinolog sizi muayene etsin, sonra da psikiyatrist ve belki psikolog da. Psikolog tanı ölçek testlerini size uygular. İçiniz belki o zaman rahat eder.
Kaygılandığınız şeyleri konuştukça daha tetiklenirsiniz zaten. Sizi rahatlatacak şeylere yönelin. Komedi film seyredin mesela. Sizi güldüren bir film kesin olmuştur.Ataktan sonrasında da bir uyku hali oluyor bunları burdan anlatmakta kaygımı artıyor galiba
Haklısınız şuan da biraz daha iyiyim az önce pik noktasına ulaşmıştıKaygılandığınız şeyleri konuştukça daha tetiklenirsiniz zaten. Sizi rahatlatacak şeylere yönelin. Komedi film seyredin mesela. Sizi güldüren bir film kesin olmuştur.
Kaç kişi yazmış bende yazayım inşallah etkili olur lütfen yardım alın en kısa zamandaAtaktan sonrasında da bir uyku hali oluyor bunları burdan anlatmakta kaygımı artıyor galiba
Haklısınız ben artık bunu aşamıyorum en kısa sürede yardım almalıyımKaç kişi yazmış bende yazayım inşallah etkili olur lütfen yardım alın en kısa zamanda
Burdan biz size ne teşhis koyabiliriz ne care olabiliriz çok ama çok önemli bir konu lütfen yardım alın lütfen ilaclarinizi yarıda birakmayin en başta kendiniz için lütfen
Vitamin meselesi belki şöyle olur. B12si düşüktür, anemisi vardır. O da çarpıntı ve nefes darlığı yapabilir. Haliyle hafif kaygılansa da o çarpıntıyı ve nefes darlığını daha fazla hisseder veya her çarpıntıda ve nefes darlığında niye kaygılanıyorum diye panikler ve kaygısı artar.Hayır şart yok sizin dediğiniz gibi de olabilir ama oturup fal açmıyoruz konusu belli anlattığı şeyler belli okuyoruz görüyoruz nickiyle gayet uyumlu bir kaygı bozukluğu bu benim düşüncem sizin düşünceniz farklıdır olabilir herkesin fikri kendine ama bizi (yazanları) buluşturan ortak nokta şu
konu, konu sahibinin vitamin değerleri değil iki vitaminle hallolacak bir ruh halinde değil
O kadar endişeyi kaldıramıyor kafa galiba, ben de yaşıyordum bu korkuyu... Geçiyor bunu bilin, yıllardır yaşamadım tekrar.Aklımı kaybetmekten korkuyorum çok hemde neden böyle oluyor
Bende bir süredir yaşamıyordum geri geldi hemde en yüksek seviyede..O kadar endişeyi kaldıramıyor kafa galiba, ben de yaşıyordum bu korkuyu... Geçiyor bunu bilin, yıllardır yaşamadım tekrar.
Hemen haftaiçine randevu alın siz. Çözmeye dair bir şey yapmazsanız geçti sanırsınız ama gelmeye devam eder.Bende bir süredir yaşamıyordum geri geldi hemde en yüksek seviyede..
Evet randevu alacağım çünkü artık dayanamıyorumHemen haftaiçine randevu alın siz. Çözmeye dair bir şey yapmazsanız geçti sanırsınız ama gelmeye devam eder.
Kontrolden çıkmak ne demekBen zaten suç işleme düşünmüyorum yani kontrolden çıkma korkusu var okbde şöyle şüphelendim ben istemiyorum ama aklıma düşünceler geliyor içerigi önemli değil
Yani kontrolümü kaybedecek gibi oluyorum iradem benden çıkıyor gibi.Kontrolden çıkmak ne demek
Ne konuda onu anlamadım benYani kontrolümü kaybedecek gibi oluyorum iradem benden çıkıyor gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?