Bak kardesim bir insanin yasam alani ile söz hakki yoksa, aslinda evli bir birey degil, sadece baskasinin uzantisi oluyorsun. Bu kendi ailen olsun, esin olsun fark etmez. Biz esimin annesini babasini yanimiza aldik. Ayni binadalar ama ayri evleri var..ayni evin ici olmaz (yatili bakima muhtaclik yoksa). Kayinvalidenizin yasli haliyle tek basina kalmak istememesini anliyorum, ama böyle durumlarda hep en zayif koyun secilir ve tüm sorumluluk onun üstüne atilir. Siz kendi hayatinizi korumazsaniz kimse korumaz. "Annemin evi" diye baslasalar, "orda bir dur. Annenin evi var. Burasi benim evim diyeceksiniz". Siz sınırları cekeceksiniz. Dedigim gibi biz de sorumluluk almaktan kacmadik, ama bu bizim/benim koydugum sartlar cercevesinde oldu. Konuyu esinize biraksaniz muhtemelen böyle sürüp gider. Kayinvalide laf soksun, ama herkesin kendi hayatini yasamaya hakki var. En komigi hep kendi annesine babasina bakmayanlarin sira kendilerine gelince "anne babaya bakilmali" edebiyati yapmasi veya baskalarina akil vermeleri