Yani benim anlamadığım ev sizin eviniz ama millet burası kayınvalidemin evi vs diyor diye siz niye gitmek zorunda hissediyorsunuz? Öyle diyene burası bizim evimiz sizde kaldığında biz orası kayınvalide evi demiyoruz deyip geçeceksiniz. Sizin durup dururken düzeninizi bozmanıza gerek yok, kayınvalide gidecek evden. Yalnız kaldı diye kafasına göre kalkıp gelmek ne demek başına buyruk.
Doğum gününüzde de kaynınız size sormadan gelmiş belli ki. Size sormadan gelen insanı ağırlamak gibi bir gerekliliğiniz yok. Kayınvalidenize geliyorsa siz çıksaydınız onlar otursaydı evde. Bizim eşimle planımız vardı size iyi sohbetler deyip gidecektiniz kutlamaya. Birileri için hem kendinizi hem hayatınızı erteliyorsunuz, hiç gerek yok. Kayınvalideyi eşinizle birlikte karşınıza alıp kendi evine dönmesi gerektiğini ev üstüne ev olmayacağını söylemelisiniz.
Ayrıca giyiminize karışsa bile ben böyle seviyorum diyerek inadına alacaktınız o kıyafetleri. Siz ne kadar taviz verirseniz o kadar üstünüze gelmiş. İstemediğinizi belli etmek yeterli olmuyor, konuşmalısınız.