• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Siz eşinizin baba evine filan mı geçtinizde insanlar sizin evinizi sizden çok sahiplenmiş. Eşiniz annesine diyecek ki " bize sormadan kimse gelmesin" ablasına, abisine diyecekki " gelmeden arayın." Eğer birisi burası " annemin,nenemin evi derse" ağzının payını vereceksiniz. Size sormadan geldikleri zaman eşinizle ya dışarı çıkın,ya odada film izleyin. En güzeli aslında eve almamak. Müsiat değiliz aramadan gelmeyin demek ama bunu yapabilir misiniz bilmiyorum.

Eğer siz kirada oturuyorsanız yada eşiniz kendi parasıyla ev aldıysa geçerli. Babadan kalma evin içini boyayıp oturduysanız onlarında haklı olduğu yerler var. Evi satalım filan yazdığınız için diyorum.
Ben baba evine geçtiğini düşünüyorum. Yoksa dediği mümkün değil

İşe girmeyi çalışmayı niye düşünmüyorsunuz, ona da mı izin yok? En azından çalışır karşılığını alırsınız, böyle karın tokluğuna yatılı yardımcı gibisiniz. Siz sorununuzun ne kadar ciddi olduğunun farkında değil misiniz? Evlilik hayatınız yok, kabile halinde maaile yaşıyorsunuz. Gelen, giden, kalan, yiyip, içen... Her mesaja inşallah maşallah umarım öyle olur böyle olur yazıyorsunuz. Bizim evimiz, o geldi diyorsunuz ama anlaşılan ev eş ailesinin evi. Kocanız bu yüzden mi sus pus? Böyle adamla ömür geçer mi, bunlar sizi köle olarak mı aldı? Üstüne hamile kalmaya çalışıyorsunuz. Çocuğa yazık değil mi, mutsuz huzursuz kaos ortamında mı büyüsün?

Kaynanam görümcem eltim... Ne diye milleti suçluyorsunuz, kocanız hiç rahatsız değil. Sağında annesi solunda karısı, her hizmeti görülüyor, kardeşlerininin karılarına kadar yemeleri içmeleri temizliklerine kadar hem de. Siz niye suçu kocanızda aramıyorsunuz da neredeyse yedi sülalesine kadar şikayet ediyorsunuz? Romantizm mahremiyet, evliliğin tadını çıkarma vs belli ki kocanızın bunlara ihtiyacı yok. Adam karısının doğum gününde bile baş başa özenerek kutlamayı umursamıyor.

Sizin anneniz niye gelip kalmıyor madem? Yapsa ikinizi de kapının önüne koyarlar çünkü. Çekip gitmek, annen kendi evine dönmezse bu evlilik biter demek fikri hiç yok mu kafanızda? Ezik sünepe, karısını savunamayan, ailesinden ödü kopan, kendi kararını veremeyen erkeklerle evlenip ne olacağını umuyorsunuz? Erkekler altın zamanlarını yaşıyor, ya prenses takılıyorlar ya da ailelerine karın tokluğuna beleş köle buluyorlar.

Çözüm ureticiginizi sanmıyorum . Kv ile yaşayıp bütün gün onla kalmamak için çalışmaya gidenler var calisin bence. Çocukta bu ortamda yapmayin

Valla cok zor canim ama yine iyi dayaniyorsun bence
Dayanma sebebi nedir çok merak ediyorum. Böyle saçma şekilde evlenmenizin özel bir sebebi var mı? B benharikabiriyim
Allah korusun hastalık olur, ciddi problemler olur insan idare eder ama diğer türlü kaynana ile yasanmaz

Son düzenleme:
Ben 20 Haziran 2024 da evlendim 15 Ağustostan sonra kaynanam evime geldi oturdu o gündür bugündür bende oturuyor bir iki defa diğer oğlanlarına yanına kalmaya gitti bir hafta oturdu geri geldi.

ben yeni evliyim evde rahat edemdim giyinip süslenemedim ne zaman yapmak istesem misafir veya kaynanamın çocukları geliyor.( Sadece o var diye geliyorlar kaynanam olmadı zaman gelmiyorlar)

geçen gün 3 Ekim de benim doğum günümdü kocamla kutlayacaktim giyinip süslendim makyaj yaptım kaynımgil geldi
Canım sıkıldı tabi ertesi gün eşim hala canımın sıkkın olduğunu gördü filan sabaha kadar başımın ağrısından yatamadım dedim
Akşam telafi etmek için beni akşam gezmeye çıkarttı

Ondan öncede bu olaydan bir ay önce gece 10:30 yürüyüş yaparak bize evimize doğru görümecem ile eşi geldi ben ozaman gecelik filan giyinmiştim yine makyaj filan yaptım geldikleri zaman ağlamamak için kendimi zor tutum. Sinirlendim birde
Ama geçen gün doğum günümde artık dayanamadım gece ağladım " yeter ben böyle hayatı geçirmem" dedim zaten evliliğimin altıncı yedinci ayından sonra ben ayrı eve çıkmaya karar vermiştim
evliliğimizin birinci yılında eşime "rahat edemiyorum aile evine döndü herkes bizde toplanıyor annen var diye ayıp günah olur diye ben bir yıl boyunca mahrum kaldığımı kısıtlandığımı söyledim" dedim yani
oda çareye gezip dolaşmasına karar verdi iki tane kızı var şehir dışında oralara gidip gez dolaş bu yaştan sonra dedi .

Ama dedim gibi kaynımın ve görümcemin yapti şeyden sonra ben hisstetirmeye ve eşime söyledim ev satın alalım iki katlı filan ablangilde İstanbuldab gezmeye geldilerinde onlarda rahat eder bende oda başını sallayarak evet dedi inşallah anlamıştır tabi beni
( Kaynanam duydu tabi bunu biz müstakil evde yaşıyoruz dış kapısında oturulacak yer var tuvalette direk dış kapının yanında)
Kaynanam da ne zaman istemediğimi ayrı yaşmak istediğimi hissetse laf sokuyor
Bugünde yine yaptı aynısını eltimle konuşuyordum oda duydu bunu oda
bu sefer kaynanam "10 tane çocuk büyütürsün ağır gelemez ama çocukların seni bir eve sığdırmazlar" diyor öyle dedi bugün sonra şeyde bunu zaten sürekli diyor bizim zamanımızda zordu zar zor büyüttüm ( yani beni sığdırmıyorlar şimdi ) demek istiyor konuşma tarzından hal tavrından belli oluyor bu daha bir sürü şey söylüyorda yazmadım

Mesela evde bi iki defa kısa giyindim bu sefer dışarıda kimi açık görse bunlar utanmıyor mu? Diyor

Bir kerede hastaneden birini ziyarette gittik çıkarken de iki tane kısa giyen bir kadın gördü bunlar bu kadar sıcaklıyolar mi ki kısa giyiniyorlar ben evde bile giymeye utanırım diyip arka dönüp bana baktı
Eşimde annesine "sen evde giyersen ben senden korkarım zaten" diyor
Bende arkada gülmeye başladım

Aynı evde yaşıyoruz ama kaynanamla muhabbet bile etmem edemiyorum edesim de gelmiyor ben bir kere bir şeyden sinirlendim ve gerçekten canım sıkıldı zaman ne konuşabilirim nede yüzüne bakarım yapmam yani şu an öyle yaşıyoruz

Evet bir yandan mesela odasından çıkmaz sürekli odasında durur ama yinede aynı evde yaşıyoruz olmuyor ev zaten kibrit kutusu gibi benim akrabalarım geldi zaman sığmıyoruz bir yere bu konuda rahat edemiyorum

Birde şöyle bir şey İstanbul'daki görümecem bir kere biz valla giynirdik diyor kısa filan sonra giyemez olduk dedi eltimde bugün valla küçük kızı darda giyerdi diyor evde nasıl giyemiyorsun beğenmiyor diyorum bir kere çarşıya indik böyle dize kadar şort filan almak istedim tişört filan gel bunlar ben beğenmedim elbise al bol uzun diyor bana öyle aldırdı kadın
Siz isteğiniz dışında kv ile beraber yaşamaya mı başladınız yani orayı anlayamadım. Eşiniz ne yapıyor bu süreçte acaba anne git evine biz yeni evliyiz alan tanıyın demiyor mu?

Benim kv kp yeni evlendiğimiz zamanlar eşim yemek yiyor mu iyi mi diye gece 9da 10da arıyordu. Eşim bir iki açmadı, açtığında da evliyim artık bu saatte aramayın diyince bir daha aramadılar. Yani sen kendini yırtsan da eşin bir şey demezse kar etmez. Oğullarını kaybetme korkusundan çeki düzen veriyorlar kendilerine.

Kendimi düşünüyorum da yazın evde şort gitmesem duramazdım korku filmi gibi

Bak kardesim bir insanin yasam alani ile söz hakki yoksa, aslinda evli bir birey degil, sadece baskasinin uzantisi oluyorsun. Bu kendi ailen olsun, esin olsun fark etmez. Biz esimin annesini babasini yanimiza aldik. Ayni binadalar ama ayri evleri var..ayni evin ici olmaz (yatili bakima muhtaclik yoksa). Kayinvalidenizin yasli haliyle tek basina kalmak istememesini anliyorum, ama böyle durumlarda hep en zayif koyun secilir ve tüm sorumluluk onun üstüne atilir. Siz kendi hayatinizi korumazsaniz kimse korumaz. "Annemin evi" diye baslasalar, "orda bir dur. Annenin evi var. Burasi benim evim diyeceksiniz". Siz sınırları cekeceksiniz. Dedigim gibi biz de sorumluluk almaktan kacmadik, ama bu bizim/benim koydugum sartlar cercevesinde oldu. Konuyu esinize biraksaniz muhtemelen böyle sürüp gider. Kayinvalide laf soksun, ama herkesin kendi hayatini yasamaya hakki var. En komigi hep kendi annesine babasina bakmayanlarin sira kendilerine gelince "anne babaya bakilmali" edebiyati yapmasi veya baskalarina akil vermeleri

Ben 20 Haziran 2024 da evlendim 15 Ağustostan sonra kaynanam evime geldi oturdu o gündür bugündür bende oturuyor bir iki defa diğer oğlanlarına yanına kalmaya gitti bir hafta oturdu geri geldi.

ben yeni evliyim evde rahat edemdim giyinip süslenemedim ne zaman yapmak istesem misafir veya kaynanamın çocukları geliyor.( Sadece o var diye geliyorlar kaynanam olmadı zaman gelmiyorlar)

geçen gün 3 Ekim de benim doğum günümdü kocamla kutlayacaktim giyinip süslendim makyaj yaptım kaynımgil geldi
Canım sıkıldı tabi ertesi gün eşim hala canımın sıkkın olduğunu gördü filan sabaha kadar başımın ağrısından yatamadım dedim
Akşam telafi etmek için beni akşam gezmeye çıkarttı

Ondan öncede bu olaydan bir ay önce gece 10:30 yürüyüş yaparak bize evimize doğru görümecem ile eşi geldi ben ozaman gecelik filan giyinmiştim yine makyaj filan yaptım geldikleri zaman ağlamamak için kendimi zor tutum. Sinirlendim birde
Ama geçen gün doğum günümde artık dayanamadım gece ağladım " yeter ben böyle hayatı geçirmem" dedim zaten evliliğimin altıncı yedinci ayından sonra ben ayrı eve çıkmaya karar vermiştim
evliliğimizin birinci yılında eşime "rahat edemiyorum aile evine döndü herkes bizde toplanıyor annen var diye ayıp günah olur diye ben bir yıl boyunca mahrum kaldığımı kısıtlandığımı söyledim" dedim yani
oda çareye gezip dolaşmasına karar verdi iki tane kızı var şehir dışında oralara gidip gez dolaş bu yaştan sonra dedi .

Ama dedim gibi kaynımın ve görümcemin yapti şeyden sonra ben hisstetirmeye ve eşime söyledim ev satın alalım iki katlı filan ablangilde İstanbuldab gezmeye geldilerinde onlarda rahat eder bende oda başını sallayarak evet dedi inşallah anlamıştır tabi beni
( Kaynanam duydu tabi bunu biz müstakil evde yaşıyoruz dış kapısında oturulacak yer var tuvalette direk dış kapının yanında)
Kaynanam da ne zaman istemediğimi ayrı yaşmak istediğimi hissetse laf sokuyor
Bugünde yine yaptı aynısını eltimle konuşuyordum oda duydu bunu oda
bu sefer kaynanam "10 tane çocuk büyütürsün ağır gelemez ama çocukların seni bir eve sığdırmazlar" diyor öyle dedi bugün sonra şeyde bunu zaten sürekli diyor bizim zamanımızda zordu zar zor büyüttüm ( yani beni sığdırmıyorlar şimdi ) demek istiyor konuşma tarzından hal tavrından belli oluyor bu daha bir sürü şey söylüyorda yazmadım

Mesela evde bi iki defa kısa giyindim bu sefer dışarıda kimi açık görse bunlar utanmıyor mu? Diyor

Bir kerede hastaneden birini ziyarette gittik çıkarken de iki tane kısa giyen bir kadın gördü bunlar bu kadar sıcaklıyolar mi ki kısa giyiniyorlar ben evde bile giymeye utanırım diyip arka dönüp bana baktı
Eşimde annesine "sen evde giyersen ben senden korkarım zaten" diyor
Bende arkada gülmeye başladım

Aynı evde yaşıyoruz ama kaynanamla muhabbet bile etmem edemiyorum edesim de gelmiyor ben bir kere bir şeyden sinirlendim ve gerçekten canım sıkıldı zaman ne konuşabilirim nede yüzüne bakarım yapmam yani şu an öyle yaşıyoruz

Evet bir yandan mesela odasından çıkmaz sürekli odasında durur ama yinede aynı evde yaşıyoruz olmuyor ev zaten kibrit kutusu gibi benim akrabalarım geldi zaman sığmıyoruz bir yere bu konuda rahat edemiyorum

Birde şöyle bir şey İstanbul'daki görümecem bir kere biz valla giynirdik diyor kısa filan sonra giyemez olduk dedi eltimde bugün valla küçük kızı darda giyerdi diyor evde nasıl giyemiyorsun beğenmiyor diyorum bir kere çarşıya indik böyle dize kadar şort filan almak istedim tişört filan gel bunlar ben beğenmedim elbise al bol uzun diyor bana öyle aldırdı kadın
İş kocanda bitiyor çok yüz göz olma kocanı al karşına konuş mutlu olmadığını anlaması gerek. Anlamıyosa annesiyle baş başa bırak bi süre.

O bize geldi ben bu eve girdiğimde kaynamam yoktu sonradan o geldi bu sefer bu ev onun evi ben kendi evimde kalıyorum çocukları geliyor annemin evine geldim eltilerime kaynanamın evi çocuklar geliyor nenemin evi oluyor
sizin başka eve taşınmanız bişey değiştirmeyecek ki oraya da gelir sorunu eşinizin çözmesi lazım ve çok düşüncesiz hem eşiniz hem kaynananız

Şaka gibi ama yemin ederim öyle oluyor bir kere yine böyle eşime ikimize mum filan yaktım elektrik filan var niye mumla oturuyorsanuz diyor bende bu tür şeylerden anlamaz diyorum sonra doğum gününününzde değil sevgililer günü de değil diyor iki defa terkar etti bunu eşime ne var bundan yaktık işte diyor
E çok memnunsun demekki hala çocuk yapma peşindesin. Allah akıl fikir versin.

Ben anlamadım sen neden bu adama süslenip onunla seks yapma derdindesin bu adam karılığını hak ediyor mu? çok net yapmayacaksın annen burada diyeceksin. istediğin gibi giyin kim gelirse gelsin. eve misafir mi geldi hasta olacaksın yatacaksın. sen kalbullendikçe bunlar olur. hastalık vs olsa neyse ama bu nedir böyle yahu

Şaka gibi ama yemin ederim öyle oluyor bir kere yine böyle eşime ikimize mum filan yaktım elektrik filan var niye mumla oturuyorsanuz diyor bende bu tür şeylerden anlamaz diyorum sonra doğum gününününzde değil sevgililer günü de değil diyor iki defa terkar etti bunu eşime ne var bundan yaktık işte diyor
sevisicez iste ne soruyorsun desenize :D Benim esimin annesi biraz ogulcudur. Onlara gittigimizde oglusunun gotunden ayrilmaz falan. Iste aksam oldu yatacaz ortalikta dolaniyordu hala annesi. Anne gel istersen ortamiza yat ne dolaniyorsun ortalikta dedi. Sonra bitti zaten konu.
Esinizin cok keskin sinirlari olmasi lazim. Bu konunun butun suclusu esiniz. Annesinin evden gitmesi lazim.

Dışarıda kapaliyim, evde de gayet rahatım, evimde rahat edemeyeceksem baslarim o evliliğin izdirabina. Benim KV.de de bikac kere TAYTla görüp "oo böyle olmaz biri gelir çat kapı dedi, bende üzerimize birşey almadan acmiyoruz heralde kapıyı dedim, e ölüm gelir diyor, gelsin benim kiyafetme mi bakacak ben iyiyim böyle dedim, arada kendince laf sokuyor uyurken bile uygun giyinmek gerekir diye, kocam beğenmiyor uygun kıyafeti diye diye püskürttüm 😂😂

Konuna dönecek olursaamm, eşin net değil bebişim, eşin bitti demeden bu iş düzelmez.

Son düzenleme:
Bir de ben mesela 10 yil falan oldu evleneli. gecen sene falan ailesi geldi 2 ay kaldilar bizde. Oyle olmasi gerekti sartlar yuzunden. Ben 1.5 ay dayandim cenemi tutup. Sonra esime patladim, hepsini evden falan kovmaya kalktim. Siz hala suslenip mum yakmaya calisiyorsunuz ki sizin durumunuz cok daha fena. Ben ortalik dagildi, bir kap yemek pismedi butun sorumluluk benim uzerime kaldi diye yaptim ki ise gidiyorum bu arada ve iki tane de cocuk var bende.

Kendi odasında oturuyordu bir şey sormaya geldi söyledi ama yemin ederim eşim mutlu oldu bende mutlu olmuştum iki dakika da hevesimiz kaçırdı kadın odasına gitti sonra
Herkes farklı tabi
bişey soracağım bide ısrarla neden çocuk yapmaya çalışıyorsunuz
bu sefer hepten gitmez

inadına açık giyin.. diğer kardeşler de gelince hasta olun yatın
ben olsam başka şeyler yaparım da neyse

ben suçu önce eşine bu cesareti verdiğin için sana, sonra o basiretsiz düşüncesiz kocana, en son da öküz kayınvalidene buldum. hiç ağzın dilin yok mu bu ne böyle ev ev üstüne olmaz demedin mi? eli ayağı tutan kadının ne işi var evinde? bırak 1 ay kalmayı aramadan sormadan misafirliğe bile gelmemesi lazım. hiç mi akıl verenin yok anan baban kardeşin arkadaşın seni sarsmadı mı napıyosun diye. eşin demiyor mu anne sen artık evine git biz yeni evliyiz böyle olmaz diye, doğum gününde bile demedi mi anne sen git ben başbaşa kalmak istiyorum yeter misafirlik diye,gelene hizmet ederken sana acımadı mı? gelenlere burası bizim evimiz eşyalar da bizim eşyalarımız annemin kendi evi var diye, ki bence herkes biliyordur yani insan bilmez mi annesinin evi var mı yok mu. görümcelerin eltilerin de biliyordur yani yeni evlisiniz orası sizin eviniz eşyalarınız ne demeye annemin evidiyip diyip gelebiliyorlar, neresinden tutsam elimde kaldı. siz de hala mum yaktım sevişemedim diyosunuz pes yani doğum gününde surat asmışsın sadece zahmet olmuş kocana da laf yok. uyan acilen önce eşine diyosun annesini gönderiyor gelenlere ayarı veriyor kimse aramadan sormadan gelemiyor evine bu bir, ikincisi kayınvalidene laf soktuğu yerde cevabını veriyorsun bir daha sana karışamıyor ne giydiğin seni ilgilendirir, mini eteğe laf mı söyledi sen giymezsin o zaman anne ben seviyorum hesabı kitabı benim der susturursun ben bunu kendi anneme söylüyordum ona mı demicem yok artık. azıcık dişli ol benden sana abla tavsiyesi. hatta söyle gelenlere annem her ay kenara şu kadar altın koyuyor biz güzelce bakıyoruz kendisine hiç bişeyini eksik etmiyoruz o para biriktiriyor biz maaşına dokunmuyoruz diye çünkü laf olacak bunlar sonra. kayınvaliden laf sokmak neymiş görsün, ev ev üstüne olmaz de yani sen neden bu kadar pasifsin bi de hizmet ediyosun böyle olursan şimdiden geçmiş olsun sana. ben olsam evinden anasını göndermeyen adamın yanında bir dk durmam ailesi kim onu bilsin önce bi de çocuk yapma sakın daha bunlar fragman yaşayacaklarının çıkar tırnaklarını.

Lütfen alınmayın ama ben sizin gibi konu sahiplerine birazcık sinirleniyorum.

Hiç bir şeye hayır diyemeyip sonra arkadan ağlamak çok saçma geliyor bana. Diliniz yok mu, oranın aile evi değil de kendi eviniz olduğunu söyleyemiyor musunuz? Doğum gününüzde gelenleri evde bırakıp çıkamıyor musunuz? Bu kadar da acziyet için de olmayın.

Eşiniz bu düzenin yürümediğini, tüm kardeşlerin eşit şekilde sorumlu olacağı şekilde annelerine yeni bir ev tutulması gerektiğini söyleyecek.

Annesini başınıza diken bir eşe süslenecek motivasyonu hala buluyorsanız hayatınızdan memnunsunuz demektir. Eşiniz de o yüzden çok umursamıyor belli ki.
Evde süslenme özgürlüğümü eşime değil kendime

Back
X