Ne zamana kadar sürecek ?

birkedigordumsanki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
899
10
0
İstanbul
Merhabalar,

Geçtiğimiz yıl 22 Haziran'da olmuştu nikahımız. Düğünümüze iki gün kala ayrıldık. 6 gün sonra bir yıl olacak ayrılalı. Bir yıl geçti gececek ben bu bir yılda hiç bir sabaha onu düşünmeden açmamışım gözümü ve hiç bir gece onu düşünmeden uyumamışım.
Onu düşünmeme sebep kaşı gözü boyu posu da değildi. Ben onunla beraberken kendimdeki masumluğu, aşkı,hayat doluluğu, kurduğum düşü hayali özlüyorum. Sanki hayatım 24 yaşımdan öncesi ve sonrası diye ayrılmış gibi. 2010 yılı kabusun adı.
Bazen öyle bir girdaba giriyorum ki yaptıklarımız, konuştuklarımız, iyisi kötüsü her şey çekiyor paçalarımdan aşağıya. Ve ben bir yılda o kadar değiştim ki iyi mi kötü mü bilmiyorum. Hayata dair net olan hiç bir şeyim yok. Her şey muallakta.. Öyle bir koyverdim ki hiç bir şeyi umursamıyorum. Öyle günü geçiriyorum, nefes alıyorum ya yeter gerisini koyver gitsin. Kendimi içinden ruhu çekilmiş et yığını olarak tanımlıyorum. Ve derler ya hani sanki rüyaymışta bitecekmiş gibi, ben öyle de hissetmiyorum o kadar gerçek ki an gibi aklımda her şey ve ben bir ömür böyle nasıl geçecek diyorum.
Yalnız kalıp kurup düşünmemek için arkadaşlarımla daha çok zaman geçiriyorum. Aileme, akrabalarıma, arkadaşlarıma bakarsanız kurtulduğum için şükretmem lazımmış öyle diyorlar.. Geziyorum tozuyorum şükür elim ayağım sağlam, hayatımdaki sosyal yöne dair herhangi bir sıkıntı yok. Ama ben mutlu anımda bile aklımın bir köşesinden ismini geçiriyorum.

İçimde sevgiye dair inancımı kaybettim. Hani iki insan birbirini sevdikten sonra halledilemeyecek bir şey yok diye düşünülür ya bende yok öyle bir şey işte kalmadı sevse ne olacak diyorum. Sevmek yetmiyor, öyle aşkım canım cicim lafları o kadar yapmacık geliyor ki artık bana. Kaldı ki sadece kadın erkek ilişkisi için değil bu düşüncem aile kavramındaki kişiler içinde geçerli bu düşüncem. Herkes menfaati doğrultusunda iyi ya da kötü. Hiç kimse için ben bundan böyle bişey beklemem yapmaz diyemiyorum, herkesten herşeyi bekler oldum. Ruhum yara aldı ve bunu tamir etmeyi bile istemiyorum takatim yok..

Şimdi Temmuz'da ki mahkemeyi bekliyorum. Aslında beklemek değilde kaçınılmaz sona bir nokta konacak. Alıştığım yokluğunun sesi içimdeki duvarlara vurup vurup yayılacak ruhuma..

2 gün sonra yine 22 Haziran.. Bir türlü gerçekleştiremediğimiz, sahip çıkmadığımız, kendi kendimize tükettiğimiz evliliğin birinci yıl dönümü...
İnsanın yaşanmamışlıklarının pişmanlığı yaşanmışlıklardan daha çok acıtıyormuş canı..

Şimdi kimseyi suçlamıyorum, kimseye beddua etmiyorum. Ama hayat sana atacağım bir kazık var, senden alacağım bir mutluluk var diye inat ediyorum kendimle...

Buraya yazış amacım sadece iç dökmek işte.. Sizinle bir çıkarımız yok ya iyiyide kötüyüde ayna gibi yansıtacaksınız o sebepten belki.. Ve ben aradan bir yıl daha geçtiğinde buraya yazdıklarımı yazılanları tekrar tekrar okuyacağım.. Ne değişmiş diye...

Sıkılmamışsınızdır umarım, bu kızda böyle bir ruh halinde işte kızlar

yaşadığın şey çok acı, düğüne iki gün kala...
bi de üstelik boşanmakla uğraşmak zorundasın o daha bi beter
canım çok özel değilse ne kopardı sizi böyle bıcak gibi

Çok zor çoooook.
Bilirim arkadaşımda buna benzer şekilde nişanlısından ayrılmak zorunda kalmıştı ama 6 yıl geçmesine rağmen
hala üzgün hala yıpranmış duygularıyla mücadele ediyor.
Ama sevdiği erkek çoooktan yuva kurmuş ve çocuğuyla yeni bir hayatta mutlu mesut yaşıyor.
Oysaki arkadaşım saf ve temiz aşkıyla saplantıya dönüşen sevgisiyle günden güne eriyor gözümüzün önünde.
Tamam yaşadıklarınız çok zor ama inanın evli insanlar bile boşanıp kendilerine
ait yeni düzen kurabiliyorlarsa sizde bunu yapabilirsiniz.
İnan bana hiç kimse sizden daha değerli değildir!
Toparlayın kendinizi inanın herkes hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Son düzenleme:
Çok dua edin
ayrılışınızın sebebi ne olursa olsun şimdi yalnızsınız yani teksiniz!
Siz ve sizin mutlu olmanız için gözünüzün içine bakan aileniz var
eminim onlarda sizi mutlu etmek için ellerinden geleni yapıyorlardır.
Silkelenip ayağa kalkmak çokta zor değil öyle değil mi?
Boşanma sürecinde olmanız ve o günü yakın tarihte yaşamanız
doğal olarak sizi yaşadığınız günlere götürüyor.
Eğer aşamıyorsanız yardım almanızı da öneririm.

Canım biliyorum hayatın devam ettiğini hayat devam ediyorda diyorum ya nefes alıyorum sadece içinden ruhu anlamı çekilmiş nesne gibiyim öyle hissediyorum..Şükrediyorum yine Allah'a. Öyle bir teslim oldum ki sadece duamda Allahım sağlığımı elimden alma ne verirsen ver hayırda şerde senden başımın üstünde yeri var diyebiliyorum..
Verdiği en büyük ders büyük konuşmamak oldu. Sen neyi ne kadar çok istersen iste Allah istemeyince yaprak kıpırdamazmış buna biat ettim. Yarın hayatın benim için ya da onun için ne getireceği belli olmaz bakarsın ikimizde mutluluğu başka insanlarda yakalarız bi bakarsın yıllar geçmiş beraber olmuşuz yeniden.. Diyorum ya hayata bakışımda net olan hiç bir şey yok belki olur belki olmaz, olursa ne olur olmazsa ne olur... Hayatım rayından çıktı anlık bakıyorum artık..neyi istiyosam onu yapıyorum kederlendim mi kapatıyorum kendimi, neşelenince kendi kendimle bile dalga geçiyorum..

bende sözümün yapılmasına 1 hafta kala ayrıldım..
5 ay geçti üstünden,hala unutamadım..duydumki başkasıyla sözlenmiş..
nası büyük bi acı tarifsiz..rüya gibi yaşadık herşeyi..o benim eşim olcaktı..
birbirimize baktığımızda gözlerimizi kaçırırdık her seferinde,
öyle büyük elektirik olurduki korkudan gözler başka yöne çevrilirdi..
o büyük ve güzel aşk onun elleriyle yıkıldı..
hislerini anlıyorum,benimkinden daha büyük bi acıdır eminim,ama unutulmuyor kolay kolay..
ah bi ilacı olsa,ah bi mucize olsa da bi sabahta onu düşünmeden uyansam diyorum...
ne yazıkki o sözlendi,dönsede umrumda olmazdı acının büyüğünü yaşattı,
ama ben mutsuzken onun mutlu olması canımı nası yakıyor işte o tarifsiz...

dayanılmıyor canım haklısın.. Bizimde çekeceğimiz, sırtımızda kambur olarak taşıyacağımız bir gönül yaramız olacakmış demekki..Ama boşa yaşadık gibi gelmiyor bana kulunun göremeyip Rabbinin gördüğü bir şey vardır illaki diye düşünüyorum.. Ya da kendi kendimi teselli ediş noktam bu sanırım...

yok cnm çok doğru düşünüyosun..
dışardan bakan biri için son derece ideal bir eşti..kusursuz dencek kadar..
ayrıldığımızda gece gündüz dua ettim,allahım alma onu benden dedim..
işi gücü bırakmıştım,sabah akşam tesbih çekiyodum,dua ediyıdum,ve sadece ağlıyodum.
işe geldiğimde babam peş peşe arardı,bi yerde düşüp kalmamdan intihar etmemden krokuyolardı,
hem bana hem aileme nası büyük bi ızdırap olmuştu..
dediğim tek şey vardı,o benim için en hayırlı insandı demekki ben onun için hayırlı değildim ve olmadı ..
böyle düşünerk kendime büyük haksızlık yaptığımı sonradan allah karşıma çıkardı..
iş adamıydı kendisi,sağa sola borç takıp ankaraya gitmiş ve daha bir sürü şey,
öğrenince çok şaşırmıştım ve rabbime şükretmiştim,
o benim için hayırlı değilmiş bunu gösterdi allahım bana..
o karakterdeki bi insandı ama şuan mutlu olanda o..
ilahi adalet bigün tecelli etsin diye bekliyorum..

O kadar iyi bildiğim duygulardan bahsetmişsin ki. Söyleyebileceğim sadece şu; sen ondan ibaret değilsin.Ondan önce vardın sonra da var olmaya devam edeceksin.Yıkılmadan yılmadan ayakta kalacaksın ki geriye baktığında pişmanlık duymayasın.Bir damla gözyaşına bile değmez inan.Bırak aylarını yıllarını uğruna üzülerek heba etmeyi.Önünde yeni bir hayat var,biliyorum zor ama alışacaksın.Öyle ya da böyle geçecek bu zamanlar; madem öyle sana faydası olarak geçsin zaman...

melankolik halden kurtulman için şöyle yoğun tempolu bir işe girmek sana iyi gelecektir diye düşünüyorum canım.hani canını çıkartacacak türden.3-5 ay düşünemez olsan zaten unutacaksın emin ol.
bir de neden bitti böyle büyük aşk merak ettim doğrusu.

okurken tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu nerdeyse çok zor bir durum allah sabır versin bende sözlendim 2ay sonra nişanım var herşey güzel gidiyor benim de bu tarz korkularım var kızlar neden böle bilmiyorum bu konuyu okudum daha da etkilendim şimdi :26::26::26::26::26:

allah sabır versin söz ,nişan,evlilikten dönmek bunlar ağır şeyler her insan kaldıramaz bunun ağırlığını hakkımızda hayırlısı olsun

bi çaresi bulunur elbet , bi uyuyup uyanalım...

geçecek bir gün geçecekte nasıl geçecek..

benim özlediğim adamın kaşı gözü değil ki ben onla beraberken ki duygularımı özlüyorum ne kadar saf sevmişim diyorum ya adamın yüzünü gözünü saçını okşarken gözümden yaş damlardı Allahım nasıl seviyorum ben bu adamı diye.. bir anne çocuğunu sever gibi, kardeşimi sever gibi.. normal olursa olur olmazsa olmaz bir insan gibi bakmıyordum ki ne olursa olsun biz beraberiz ne ayırır bizi diyoduk benim içime sokasım gelirdi koca adamı ya..
şimdi onları düşününce diyorum kendi kendime kimi seversen sev sevgiyle bi halt olmuyor sevdinde ne oldu diyorum.. sonra nişan döneminde düğüne yaklaştıkça yıprattık birbirimizi kendi kendimizi biz tükettik

canım öncelikle kendini bırakmaman ne olursa olsun hayattan kopmamanı diliyorum. anlamadığım şey ne oldu da bitti :/ onu çözemedim :44:

konunu okudum verilmiş sadakan varmış, iyikide ayrılmışsın bence
artık bir sene olmuş, yeni aşklara açık tut kalbini bence, çivi çiviyi söker, eminim seni hak eden doğru insanı bulacaksın

konunu okudum verilmiş sadakan varmış, iyikide ayrılmışsın bence
artık bir sene olmuş, yeni aşklara açık tut kalbini bence, çivi çiviyi söker, eminim seni hak eden doğru insanı bulacaksın

chess kimseyi istemiyorum ya hani sevgilim olsun gezeyim tozayım hayaller kurayım mutlu olayım derdim yok bide nerdesin napıyosun kim var kendini tanıt ondan hoşlanırım bundan hoşlanmam falan lakırdıları o kadar yorucu geliyor ki anlatamam... şuan bildiğin ağrısız başım kaygısız aşım modundayım.. zaman ne gösterir ne getirir ne götürür bilmiyorum ama bu bir sene içinde ekstradan hayatıma birini sokmayı düşünmedim.. kaldı ki soksam bile başkasının nikahında gözüken bir medeni durumum var.. off bide bu yaşadıklarımı anlatıcam tekrar tekrar sorular kendini tanıtma derdi falan hiç gerek yok ya şuan...

iyide insan sevdiğiyle karşılaşmadan ah keşke biriyle gezsem yada evlensem diyemiyorki.sizinki gayet normal.bende ortada fol yok yumurta yokken evlenme hayali kuranlara şaşırırım.

kendinize haksızlık etmeyin sizin ruhunuzda herşeyinizde "doğru insanı" bekliyor.

durumunuzu abartmayın kendinizi yıpratmayın

cnm benim aklima eski esinin yasi takildi. diger konuda kayinvalidem 40 yasinda yazmissin, esin kac yasindaydi ki? belki yasi kucuk oldugu icin kaldiramamistir sorumlulugu dicem de.

mirka takmamaya çalışıyorum inan etrafıma bakıyorum ya insanların ne dertleri var çiğdem sen neye ne için takılacaksın diyorum yat kalk şükret sağlığın yerinde diyorum kendi kendime teselli veriyorum. Psikologa gittim doktor diyoki sen mantıklı düşünüyorsun zaten yapman gerekeni söylemen gerekeni biliyorsun niye geldin diyo ama bana niye normal gelmiyor bu durumum çok düşünüyorum arkadaş beynim durmuyor kaçıp gitmek istiyorum şehir değiştireyim tanıdık kimse olmasın yeni bir iş yeni bir hayat istiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…