Ne zamana kadar sürecek ?

cnm benim aklima eski esinin yasi takildi. diger konuda kayinvalidem 40 yasinda yazmissin, esin kac yasindaydi ki? belki yasi kucuk oldugu icin kaldiramamistir sorumlulugu dicem de.

aynı yaştayız canım 25'iz ikimizde..
erkeklerin beyni bizden daha geç olgunlaşıyor biliyoruz ama bazı şeylerin de yaşla alakası yok ki kuzu ...

erkek olmak doğuştan gelen yazgıysada adam olmak herkese nasip olmuyor işte...

ne biçim doktormuş o ya, bence başka doktora git, yazmıyım dedim ama bence sen depresyondasın, nasıl ki bi mikrobik bi hastalık antibiytik almadan geçmiyosa bu da böyle bişey tedavisi olmadan geçmiyo işte
bence başkasının nikahının altındayım psikolojine girme, öyle bişey yok o sadece bi evrak, umarım mahkemelere gitmek zorunda kalmıyosundur, avukat halledebiliyodur
inşallah temmuzda tamamen kurtulursunda, hayatın daha güzele gitmeye başlar
sen yinede sosyal ortamlara bol bol katıl, gezmenden tozmandan kalma, sana yakınlaşan bi erkeğe hemen sırtını dönme, illa bişeyler olmak zoruda değil ama dönme, belkide güzel bi ilişki fırsatını kaçırıyor olabilirsin çünkü, derdimi anlatmak zorunda kalcam diye önyargıyla bakma, tüm erkekler onun gibi değil buna inan

birgün gelecek ve sen bir ömür beraber olacağın insanla yuvanda çok mutlu olduğunda bir hiç için yıllarımı harcamışım diyeceksin.

çok büyük hayAllerin ardından yaşadığın ayrılık,sana sanki hayatının merkezinde tek o varmış gibi hissettirmiş doğal olarak.

ama ne kadar çok şey yaşarsan yaşa o senin hayatından geçen herhangi biri.

senin sınavın olarak girmiş hayatına.

ve zaman geçtiğinde acı bir anı olarak geçmişte kalacak.

her şerde bir hayır vardır,eminim ileriki yıllarda o hayrı farkettirecek Rabbim sana.

Allah sabır versin,mutlu günler yakınında olsun inşaALLAH.

Çiğdemim...
Kardeşim...
Zaman yaklaştıkça, senesi geldikçe duygularının bu yönde ilerlemesi normal...
Ben sana her zaman söylüyorum ki senin yerinde bir başkası olsa asla bu kadar güçlü bu kadar mantıklı olamazdı...
Yıkılırdı...
Sen biliyorsun benim en zayıf zamanlarımı...
Yürekten gelerek söylüyorum sen güçlüsün...
Ama şunu da biliyorum ki sen güçlü falan olmak istemiyorsun...

Sana ne desem havada kalacak demi...
Ne desem içindeki acıyı söküp alamayacagım...

Tek istediğim eşinin aklını başına devşirmesi...
Çünkü biliyorum ki siz aslında içinizdeki sevgiyi hiç tüketmediniz, tüketemediniz...
Bugün silkinse kendine gelse herşey bambaşka olacak...

Sen tüm benliğinle Rabbim'e teslim oldun, hayırın da şerrin de O'ndan geldiğini biliyorsun...

Kardeşimsin... İyi ki varsın...

depresyondayım canım biliyorum zaten söyle tabiki söylememen için ne gerekçe var ben farklı sesler duymak için içimdekini döküyorum buraya..
doktor antidepresan yazıyordu ilaç istemiyorum dedim acı çekeceksemde bunu göre göre çekecem dedim uyuyup aptal gibi dolaşmak istemiyorum..

bilinçli olarak geri çekmiyorum kendimi korkumda yok ama istemiyorum inan böyle aşk böcüğü kaprisleri nazları kikirdemeler falan çekecek durumda değilim..

ilaç falan alma.arkadaşlarınla görüşüyosun normal hayatına devam ediyosun sadece içinde acısı var.bu çok normal.bu duyguları yalnız kaldıkça yaşayacaksın ama sıklığı azalacak.zaman tanımaya devam et kendine.farkında değilsindir ama bir sene öncesine 6 ay öncesine göre daha iyisindir.
ayrılık yaşamışsın hayallerin yarım kalmış hemen herşeye adapte olamaman doğal.

hem kim kaçıp gitmek başka şehirde yaşamak istemezki bekarken belli bir yaşa gelince
bende hep bekarken sıkıldıkça düşünürdüm gitsem tek başıma ev tutsam vs.vs.

kendine zaman tanı

Bu kadınlar kulubünün bana kattığı en güzel şey senin dostluğun oldu canım.. görmediğin insanla bir olup aynı derde kederlenip aynı sevince gülebilmek seninle yaşadığım bir ilk..
Paylaştığımız güzellik için teşekkür ederim sana.. İyi ki varsın dert ortağım...

İstediğin şey çok zor biliyorsun sende aklını başına alması konusunda ama olmaz diye bişeyde yok verende alanda bir Allah.. Aklını başına alsın diye ile beklemiyorum ya düşün artık o kadar vurdum duymaz umursamaz durumdayım ki biliyorsun..

Tayinler açıklandığında tayini çıkmadığını öğrendiğimde nasıl güldüm, mutlu oldum. Sonra farkına vardım gitseydi ne yapacaktın dedim kendi kendime gitseymiş bu şehir hakikaten anlamsızlaşacakmış ve bunu düşünür düşünmez burdan gitmem lazım dedim nereye gidebilirim diye düşündüm..
demek ki onunla anlamlı bu şehir..sanki burda büyümemişim burda yaşamamışım gibi..

Bizim ayrılığımız birleşmemizden daha kolay... Ki barışsak bile İnsanız en nihayetinde yıllar çirkinleştirince yine böyle sevgiden bahsedebilecek miyiz? O zaman keşke severken ayrılsaymışız der miyiz?

canım şükür fiziken daha iyiyim verdiğim kiloları aldım şükür saçıma başıma daha çok zaman ayırıyorum şükür yeni yerler görüp arkadaşlarımla geziyorum...

ama mutlu olduğum bir anda bile ismi düşüyor aklıma ondan sonra hadi çıkar çıkarabilirsen..

zaman en büyük ilacı biliyorum da ben pes etmeyi yenilmeyi kabullenemiyorum niye biz mutlu olamadık böyle severken böyle çok isterken onu sindiremiyorum. üç beş altın derdinde değildim ki ben söylediğim yalan dolan hakaret bişey yokken ne bu bıçak gibi kesilmemiz bu kadar kolay sevmedim ki ben bu adamı bu vazgeçiş ne diyorum kendi kendime..

kader diyorum işte sen istediğin kadar yırtın Allah istemedikten sonra yok bi yolu yordamı diyorum. Sana bunu verdiğine göre vardır bir hükmü sonra çıkarır koyar önüne kulum bak bunun nedeni bu diye gösterir hikmetini diyorum... ama içimde asi bir taraf var acısı tutuveriyor, deli oluyorum ondan sonra...

Peki siz bütün bu süre zarfında hiç görüşüp konuştunuz mu yoksa bütün iletişimi kestiniz mi?
Bu arada annesi gitti mi Çorum'a yoksa dediği gibi kaldı mı.

Peki siz bütün bu süre zarfında hiç görüşüp konuştunuz mu yoksa bütün iletişimi kestiniz mi?
Bu arada annesi gitti mi Çorum'a yoksa dediği gibi kaldı mı.

Görüşüyoruz canım bir dönem hiç görüşmedik ama sonrasında tekrar başladık görüşmeye.. Ne yapıyosunuz görüşüp dersen bir çözümümüz yok seni daha çok üzmekten mutsuzluğa mahkum etmekten korkuyorum diyor..

Annesi burda gitmedi o evde yaşıyorlar hala...

Yani sensizlik bile fikrini değiştiremedi desene.
Halbuki o kadar da yokuşa sürülecek bi konu da değil, iki eve para yetişmez diyorlarsa o zaman versinler Çorum'daki evi kiraya, buradan kiralasınlar, o da olmadı satsınlar burdan ev alsınlar, otursun anası, nedir yani bu atla deve değil ya.
İnsan bu yüzden nikahlı eşinden vazgeçer mi ya, bu kadar pasiflik de gerçekten normal değil.

işte ben pasif değildim hiç öyle olmadım ama bu durumla alakalı bende kabullendim artık uğraşsam didinsem ne fayda adam elim kolum bağlı diyor içki içmezdi içkiye başlamış beraber görüştüğümüz ortak arkadaşlarıyla ki bunlar kardeşi gibiydi onlarla kesmiş iletişimi iş için arada sırada bir görüşüyorlarmış eve nadiren uğruyormuş arkadaşlarında kalıyor düzeni değişti anlayacağın hani onda da var sıkıntı o da yaşıyor sıkıntıyı ama bu kadar elinin kolunun bağlı olması ve bu kadar kabullenmiş olmasını kafam almıyor..

Allah yardımcın olsun arkadaşım. 4 senelik beraberlik bile yetmiyor insanları tanımaya değil mi? İşin içine anaları babaları girince bambaşka bir insan olup, o eğriyi doğruyu ayırt edebiliyor diye evlenme niyeti taşımaya başlanan adamlar birdenbire kör kesiliveriyorlar. Ben ki geçtiğimiz haftaya kadar dengelerin kurulabilecegine, resmiyetin ilişkileri bozmamaya yeteceğine, bir kadının oğluna iyi bakarsan onu seversen, becerikli, görgülü, eğitimliysen normal düzeyde anlaşmamak için bir sebep yok sanırdım.

Ama ailede bir adet cazgır, bir adet laf çok faydası yok ama beklentisi çok anne, bir fevri baba, herşeyin aslında öyle olmayacagını gösteriyor. En iyi görünen kayınvalide kayınpederler bile biriktiriyor içinde, karşı tarafla ilgili birşeyler. Bunu öğrendim malesef. Kimseyi, anasının babasının yanında tanımadan, tanıdım sanmamak lazımmış. Sen de kurtulmuşsun o adamdan. Emin ol boşanmak için yeterli bir sebep seninki. Azcık çıksınlar artık eski ailelerinden, azcık farektsinler yeni bir ailenin sorumluluğunu. Halen eski ailenin biricik oğluysa da gitsin otursun anasının dizinin dibinde. Demek ki onun ergen psikolojisi geçmemiş henüz. O adamla da biricik anasıyla da çok sorunlar yaşardın emin ol. O ana babalar ne kadar içindeyse insanın hayatının, o kadar karışmaya etmeye başlıyorlar. Çocuguna bakıyorsa çocuğunun düğünde giyecegi elbiseye bile karışıyor, evinde bedava oturuyorsan evine aldığına ettiğine karışıyor. Sizle otursaydı emin ol şu an çok daha büyük sorunlarınız, bi de üstüne gebelik filan olabilirdi. Bırakın o kendini sorumlu hissetsin, düğüne 20 gün kalana kadar düşünseydi o kadın tek başına napıcak diye öyleyse.... Herşey planlanıp da artık geri dönemez sanmasın kimse kimseyi. Böyle de vazgeçilir işte

bende sanıyordum da baksana hayat bizim sandığımız gibi değilmiş..
doluya koyuyorum taşmıyor, boşa koyuyorum dolmuyor.. kaç kere özeleştiri yaptım acaba hatalı sorunlu olan ben miyim diye çok yakınlarımla paylaştım dedim böyle böyle ben suçluyorum kendimi kabul etmedim sabır göstermedim kocamdır deyip gitmedim peşine diye her seferinde azar yedim ya sen kör müsün senin kocam diyip peşinden gitmen için adamın bu benim karım karışmayacaksınız demesi lazım..zaten fedakarlık yaptın anan baban kız evi diye naz niyaz etmediler sen daha ne yapacaksın diye fırça yedim...

beynim doğru yaptın diyorda gönlüm seviyorsun diye bastırıyor..

canım gerçekten çok üzüldüm, umarım her şey düzelecektir ve her şey senin güzel yüreğine göre, gönlüne göre olacaktır. hayırlısı neyse o olsun hakkında diyebiliyorum sadece..

canım öncelikle çok geçmiş olsun..yazdıklarını gözlerim dolarak okudum çok şey yaşamışşsın ama sen güçlüsün bana öyle hissetttirdin tabi içinde yaşadıkalrını sen daha iyi bilirsin ama bu kadar metanetli olabilmen bile senin güçlü olduğunu gösteriyor. inan bana atlatacaksın..şun sana söylenen hiçbir şey senin yüreğindeki acıyı dindirmez,teselli olamaz belki ama geçecek başka yolu yok..yazdıklarından anladığım kadarıyla çokta güzel bi kalbin var inşallah tekrar sevebileceğin çok mutlu olacağın günler yakındır.üzme kendini artık hayırlısı böyleymiş..bunu acısı çok taze biri olarak söylüyorumm gerşey çok güzel olacakk:)

Kısmet etmiş ise mevla el getirir, yel getirir, sel getirir...
Kısmet etmez ise mevla el götürür, yel götürür, sel götürür.

Okudum, kalpten üzüldüm canım...Bundan sonrası için yolun açık olsun, hiç bir acı sonsuza kadar aynı şiddette sürmez, sürse kimse yaşayamaz, herkes kahrından ölürdü..Hayırlısını nasip etsin rabbim gönlüne göre versin kapılarını kapama henüz boşanmamıssınız bile çok erken ama ömrünü böyle üzgün geçirerek heba etme, her sabah güneş senin için de doğuyor perdeleri arala bir bak göreceksin

kendim için en çok yapmak istediğim şuan iyi bir psikolog bulmak..
sonra evi işi çevreyi herşeyi değiştirmek istiyorum.. hatta bu kadar kabulü yüksek sabırlı güçlü bir insan olmayı bile istemiyorum.. bana öğretilen kavramlarım karıştı ya hani okulda öğrenirsin öğrenirsin gerçek hayata bi başlarsın sonra dersin ben bu okulu boşa okumuşum arkadaş.. benimkide aynı o hesap iyi insan olmak adına öğrettikleri ne varsa hikayeymiş bu çark böyle dönmüyormuş meğer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…