Doğuma Hazırlık ne zor şeymiş insanın çocuğuna isim bulması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
halinize şükredin zor da olsa kendiniz isim buluyorsunuz. benim eşim dayattı annemin adı kız olursa, erkek olursada babmın adı

bense kız olursa defne, erkek olursa kemal çınar koymak istiyorum. kemal kayınbabmın adı,yanına çınarı ben eklemek istiyorum ama olmazmış. onun babasının adı sadece kemalmiş

insanları anlayamıyorum ne olurmuş bebeğine çift isim koyunca
bizde kızımıza simin adını koymaya karar verdik fakat kayınvalidem ve görümcem şimdiden kızımın adı ile alay etmeye başladılar sırf kendi istedikleri adı koymam için eşimin olmadığı zamanlarda bana baskı yapıyorlar simin koyma diye
eşim kimse karışamaz biz anne babası olarak buna karar verdik dedi ama (güya tatlı dilleriyle) bana baskı yapmaya devam ediyorlar nasıl bir tavır sergileyeceğimi şaşırdım inan

ben gebe kalmadan önce eşime " Çocuğun adını kesinlikle ben koyacağım kimsenin anası babası koyamaz. Çok isim koymak isteyen gitsin çocuk yapsın" diyordum bozuluyordu. daha sonra "soyadını sen veriyorsun adını da ben verecem ya da soyadını değiştirelim demeye başladım " şimdi "hayatım bebeğin adını kesinlikle sen koymalısın gebelik gerçekten çok zormuş " diyor.(kayınvaliden kayın pederin yaşıyorsa eşine baban yaşıyorken nasıl ismini verebiliyorsun de bence herkes ölenlerin ismini koyuyor yoksa babasının vefat etmesini mi istiyormuş eğer vefat ettiyse de çocuğum da babanın kaderini mi yaşasın gibi şeyler söyleyebilirsin bir kerede etki etmiyor ama sonrasında etkisi görülüyor bence .)

9 ay boyunca çocuğumu sadece ben hissedeceğim onun sağlıklı olabilmesi için her gece dualar edeceğim sonra birislerinin anası babası dedesi ninesi sevinecek diye ömrü hayatı boyunca taşıyacağı isim verilecek. kimse kusura bakmasın valla

ama bu arada isim bulmak çook zooorr.

tatlım bebişinizin adı çok güzel. eşin ve sen tavrınızı korumaya devam ederseniz hiç kimse çocuğunun adına müdahale edemez.

çift isim bende sevmiyorum . çocuk için eğitim hayatında ve ilerisinde zor oluyor. ama şöyle bir gerçek var bizim çocuğumuz çift isimli olmayacak çünkü anne ve babası sevmiyor. diğer anne babalar da seviyorlarsa koyuyorlar kimse kimseye karışamaz

canım desteğin için teşekkürler. ben çift isme karşı değilim sadece bunun kararının anne babaya bırakılmasından yanayım

canım desteğin için teşekkürler. ben çift isme karşı değilim sadece bunun kararının anne babaya bırakılmasından yanayım

ya aslında sadece mesele isim meselesi değil iki kişi birbirini seviyor evlenmeye karar veriyor bir evlilik cüzdanı ellerine tutuşturuluyor o cüzdandaki iki kişi ile kurulacak olan aileye hiç kimsenin hiçbir şekilde karışmaması gerekiyor ama ne yazık ki analar babalar duramıyor çok aile görüyorum evliliklerinin ilk senesinde çeşitli sebeplerden dolayı boşanan ve sorduğumda yarıda çoğunun sebebinin aileler olduğunu anlıyorsunuz herkes biraz susup karşısındakilere saygı gösterse sorun kalmayacak ama duramıyorlar ne yazık ki

sanırım sonunda bir isimde ortak karar verip sonuca varabildik MİRZA nasıl arkadaşlar

1. Emiroğlu beyi, hükümdar soyundan gelen. 2. Doğu Türk devletlerinde asalet unvanı. 3. Dubb-i Ekber yıldız kümesindeki parlak yıldız.
söylenişi de anlamı da çok güzel Allah bahtını da güzel yapsın

herkese selamlar fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. UYGAR sizce bizim yakışıklı için nasıl olur ???(erkek ismi bulmak çoook zoorrr)
Farklı isimler de önerirseniz çok sevirim.(Hatta mutlaka önerin :) )

isimlopedi.com

biz bu siteyi kullanacagiz cinsiyeti belli oldugunda :) ufak bir ücret karsiligina özel isim bulma sitesi :) karsiliginda siz 40 civari özel soruyu cevapliyorsunuz esinizle. simdiden ben cok merak ediyorum ne cikacak diye.

isimlopedi.com

biz bu siteyi kullanacagiz cinsiyeti belli oldugunda :) ufak bir ücret karsiligina özel isim bulma sitesi :) karsiliginda siz 40 civari özel soruyu cevapliyorsunuz esinizle. simdiden ben cok merak ediyorum ne cikacak diye.

ama o zaman bebeğinize siz isim koymuş olmuyorsunuz ki

Anladığım kadarıyla ismi Mirza olacak oğluşun
Hayırlı uğurlu olsun canım..
İsim bulma konusu kabus gibiydi.. Hele ki erkek bebiş ismi..
Benim de bir oğlum olacak ve çooook uzun bi süre isim konusunda gelgitler yaşadım.
En başında daha cinsiyetini bile bilmeden, erkek olursa Taha diyorduk.
Fakat bizim soyismimiz kısa ve iki isim koyunca sanki daha bir dolu dolu oluyor..
Ben başladım Taha'nın önüne isim düşünmeye..
İçinde ğ olan isimleri biz de tercih etmedik ki aslında eşim Yağız istiyordu..
Daha sonraları ben Kerem ismini keşfettim.
Yani zaten biliyordum ama manası hakkında bi fikrim yoktu.
Detaylıca araştırdım ve çooook hoşuma gitti. Eşim de kabul etti.
Kerem taha olucak oğlumun adı Allah nasip ederse ve ben çok memnunum bu durumdan..
İnşallah adlarıyla yaşasın oğullarımız canım..

bizim ismimiz sonunda belli oldu artık bebeğimi CEM diyerek sevip sesleneceğim ve 49 günüm kalmış bu siteye girdikçe kaç günüm kaldığına bakıyorum ilk defa çok heyecanlandım 50 nin altına düştüm inşallah sağlık ve sıhhatle hepimiz yavrucuklarımızı kucağımıza alırız. Ama ben çok korkuyorum ne yalan söyleyeyim

Iyı aksamlar herkese bızde 2 gun once oglusumuzun olacagını ogrendık esım beyazıt ısmıne bayılıo bende araya bı ısım daha sıkıstırmak ıstıyorum beyazıt cok agır bı ısım gıbı ama kararsızım ne zormus yahu erkek ısmı bulmak

Allah kolaylık versin.Taşıyıcı annemiymişsin sen merak ettim istemek var istemek var yani,çok kızdım:113::99:
Buarada 2014 Mayıs annelerindeyiz,belki paylaşımlardan alabileceğin bilgiler ya da paylaşacakların olur.
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/642096-2014-mayis-anneleri-728.html

ne düşünürsünüz bilmiyorum ama yazdıklarınız arasında hiç görmedim ama benim bir oğlum olsa adını ASİL koyardım...hayırlısıyla çocuklarınıza kavuşmanız dileğimle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…