Allah isteyene versin ben daha istemiyorum yaBende doğum defterini kapattım bunu aklayıp paklayalım başka düşünmüyorum 'asla' diyodum hatta ama
Çocuklar biraz büyüyünce daha kolaylaşıyor herşey ve kardeşsiz kalmasın derken sanki ufak ufak düşünmeye başladım
Nasip tabi..
Yeni evlisin daha hazır mıyım diye düşünme, tadını çıkar. Yoksa hep aklını kurcalar :)canım senin endişelerini cok iyi anlayabiliyorum.Ben yeni evliyim, Bebeğimiz olması adına planlarımıza daha vakıt var.. Ama kendıme bugune kadar gostermedıgım ozenı gosterıyorum.. Saglıklı beslenme ve spor ıcın cabalıyorum.. Benım saglık durumum etkileyecegı ıcın hamılelıgı de.. Ama kendı ıcımde bır yerde Psikolojik savas veriyorum. Hazırmıyım, yapabilirmiyim.. Binlerce soru.. Siz en azından doğumu gerçekleştirmişsiniz.. Allah saglıkla buyutmek nasıp etsin inşallah.. Bebeğinizi sağlıkla buyutmenizi dilerim.Bir cok seyi birlikte öğreneceksiniz sakin olmaya calısın lütfen..
Eve kuaför çağırdım geçen. Saçımı başımı tırnaklarımı her şeyimi yaptırdım, kayınvalidemin yolladığı o pamuklu pazen pijama ve gecelikleri giymiyorum. sabotaj gibi yolladığı lohusa gecelikleri. şu sarı güllü, önü fiyonklu uzun etekli gecelikler var ya. Gerçekten çok çirkinler. Güzel şeyler giyiyorum yoksa camdan atlarım.Kolay gecen gebeligin ardindan zor gelen bebekle 8 ay mücadele ettim :) :) sorun gazlı ve uykuyu sevmemesi ee ana olarak benim uykuya ihtiyacim var kücük bıdık enerjik olabilir ama ben degilim :)
Lohusa depresyonu yasamadim desem yeridir,bebegi isteyerek yaptik dolayisiyle kabullenmem zor olmadi ,eski hayatima devam ettim sadece üstüm süt kokuyordu artik :) kendini evladi icin adayanlardan degilim hepimiz ayri bireyiz ayri ihtiyaclarimiz var.Benim iyi bir ruh halinde olmam lazim ki evladima iyi bir anne olabileyim haliyle bana ihtiyaci olacak bir dönem :)
Simdi 23 aylik bir dana oldu ,birbirimize alistik iyice,ne istersek yapiyoruz, yasiyoruz bazen beraber bazen ayri ben memnunum hayatimdan sanirim oda memmundur henüz eve geç gelmiyor ama takılıyor kendi çapında :) demem o ki geciyor 1 yastan sonra daha keyifli olacak hersey
Not: benle bir sey yapmiyorsa kesin anneannesi ve ya dayisiyla yapiyordur,ev müstakil bahçe icinde bazen kendi capinda bahcede oynar :)
Eve kuaför çağırdım geçen. Saçımı başımı tırnaklarımı her şeyimi yaptırdım, kayınvalidemin yolladığı o pamuklu pazen pijama ve gecelikleri giymiyorum. sabotaj gibi yolladığı lohusa gecelikleri. şu sarı güllü, önü fiyonklu uzun etekli gecelikler var ya. Gerçekten çok çirkinler. Güzel şeyler giyiyorum yoksa camdan atlarım.
Kayınvalidem seksapelitemi düşürmeye çalışıyo
Bende bi heves aldim ama giymeden ayaklandim tayt ve atlet süper ikili ( haziranda dogum yaptim)
Kendini anne psikolojisinden cikar,sen bir kadinsin ve eminim alimli güzel bir hatunsun ee hic bir sey seni güzelliginden mahrum etmemeli :)
Valla pek de girmemiştimNedese taytı seksi bulurum bende :) :)
Valla pek de girmemiştimAynen senin dediğin gibiyim şu an tayt ve atlet, ama üstüne ceket giydim üşüyorum. Geceleri de rahat güzel şeyler giyip yatıyorum, hiç öyle lohusa yatağı falan da yaptırmadım, lohusa pijaması geceliği falan filan da giymedim. Zaten Türkiye'de var bu, doğum yapınca dünyadan soyutlanmak.
Bebeği arabasına koyup çıkarıyorum her gün gezdiriyorum. Eşimin annesi kıyametleri koparıyo te ordan. Yok bol dökümlü şeyler niye giymiyomuşum, lohusa yatağı yapmadan olur muymuş, 40'ı çıkmayan bebek dışarı çıkarılır mıymış, beşiğine nazar boncuğu takmamışım... Doğurduğuma pişman oldum olacam az kaldı.
Normal doğum muydu?Yok öyle 40 50 muhabbeti bebek zaten 5.gün kontrole gidiyor asiya gidiyor ee nerde kaldi 40 :) ben 20 günü bitirdim attim kendimi bu kadar gec kalmama sebep kanamalarim yogundu rahat edemiyodum
Normal doğum muydu?
Zor, güzel ama :)Allah kolaylık versin. .
Annelik en zor ama en güzel duugudur eminim. .
Sezaryen. Benim sıpa 37 haftalık doğdu, plasentası ayrılıyordu hastaneye ambulansla gittimMalesef sezaryen oldum gerçi iyi de oldu diyebilirim doğuramazmışım sıpayı :) senin nasıl oldu doğum
Kardes bebegin cok mu ağlıyor?Sezaryen. Benim sıpa 37 haftalık doğdu, plasentası ayrılıyordu hastaneye ambulansla gittim
Sayılır.Kardes bebegin cok mu ağlıyor?
Bende 24 yasindayim 2 yasinda kizim var:)Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
Rabbim inşallah bizlere de kısmet eder. .Zor, güzel ama :)
En güzel diyemem ama bambaşka diyebilirim :)
Benim büyük kizim da cok aglardi. En rahat ettigi yer cingene besigiydi. Tavsiye ederim.Sayılır.
Aaayy çok tatlı beşik bu.Benim büyük kizim da cok aglardi. En rahat ettigi yer cingene besigiydi. Tavsiye ederim.
Gerci kucuk kizim da gunduzleri pek uyumuyor. Her goren "Allah yardimcin olsun" diyor ama bana gore pek aglamiyor.
Büyük kizimdan sonra her bebek uslu geliyor artik.
Besik şöyle bi sey
https://www.google.com.tr/search?q=çingene+beşiği&client=ms-android-om-lge&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi24Mqbxr7MAhUDWhQKHcQUCbAQ_AUIBygB&biw=360&bih=517#imgrc=WN0ROxeAQggdbM:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?