Ne zormus anne olmak..

Olsun ya tatlı ağlaşmalar bunlar
Allah sağlık sıhhat versin
2.ciyi de yapmışsın paçayı yırttın artık bence, iki göz yaşının lafı olmaz nasılsa geçecek

ben hiç çocuk doğurmadım ama çevremde çocuk doğuran bir sürü insanla içli dışlı oturuyorum ordan biliyorum. birkaç şey söylemek isterim.
insan çocuk doğuracağı zaman zaten ilk birkaç ayın böyle huzursuz geçeceğini kabullenip kendini psikoloj,ik öyle hazırlamalı. bebekler ortalama 2 saatte bir emerler zaten bu çok normal bir durum. senin duyamam edemem gibi endişelenmene gerek yok. hadi duymadın diyelim eşin de mi duymayacak. hadi ikiniz de duymadınız bu gecede en fazla 1 defa olur. onda da çocuk açlıktan ölmez merak etme. (en kötüyü düşünerek söylüyorum) zaten annelik içgüdüsünden duymamama gibi bir ihtimalin yok :)
daha yeni annesin kesinlikle çocuğun heşeyini anlayamabilirsin. çocuk üşütmesin, düşmesin, biryerini incitmesin yeter. gerisi hallolur. sen sakin kalmaya çalış. gün içerisinde onun yanına yat sakin bir şkilde onunla uyumaya çalış. sana dokunsun senin kokunu alsın sakinleşir zaten. o da alışacak bu sürece.

Böyle diye diye doğurtacaz kızı
Aaaa bu emojiler yeni mi geldi ya benim sıpa yüzünden kaç gündür giremiyorum
Ya bir de önceki yorumlarda abartıyosun, şikayet edeceğine şükret, sana kızdım anne olamayanlar varken söyleniyosun tarzı, benim suçum mu anne olamamaları ya, lohusa depresyonu işte hormon mormon, sanki şükretmiyorum ben

Cidden sıktı ama onlar da,konu başlığı belli okumasın zorlarına gidiyosa veren de Allah vermeyen de atar kime yani

Cidden sıktı ama onlar da,konu başlığı belli okumasın zorlarına gidiyosa veren de Allah vermeyen de atar kime yani
Bi tanesi de kurtulmak için kreşe veriyosunuz demiş evet doğru ben de insanım vericem valla büyüyünce, nefes almak benim de hakkım değil mi?
Onun çocuğu var mı bilmem ama varsa üzüldüm yazık, yoksa da yapmasın çok değişik bi düşünce yapısı var

Aynen ya herkes cektigini bilir.

Bazen de 1 senedir ugrasiyoruz olmuyo diyenlere biz 5 sene ugrastik diyolar.. Ee napalim yani?

Neyse allah kolaylik versin sana. Su an zor ama 4-5 aydan sonra cok tatli oluyo bu yaramazlar.

cok ilginc ama benimde en guzel zamanlarimdi kizimin ilk aylari.
cok gazli bir bebek degildi belkide ondan.
ama asil konu sanirim bebekten ve kendinden baska hicbirseyle ilgilenmemek.
benim kizim birde ustune emmiyordu, ilk bir aya aglaya zirlaya emzirmeye calistim, emmedi, sonra emme isini birakip pompaya gectik, once pompa yap sonra biberonla ver, baya zorlu bir surecti,
ama simdi dusunuyorumda cok mutlu ve huzurluydum.
baska hicc bir isle ve dertle ilgilenmiyordum, bebekle yatip bebekle kalkiyordum,
bazi fotolar var mesela bakiyorum simdi gecenin bir yarisi cekmisim :) demekki o saate gayet ayik ve is basindaymisim :)
sana tavsiyem bebekle yat bebekle kalk, arada guzelce karnini doyur, bol bol su ic. baska da hicc birsey yapma. saat basi uyanir simdilerde sonra olur 2 saat sonra 3. sende kesik kesik uyanmaya alisirsin zamanla emin ol.
Allah saglicakla buyutmeyi nasip etsin bebisini.

Kibledin inşallah

Bu şekil'de düşünme bende 25 yaşindayim ve 3 aylik kizim var . Ve kolik gaz sancisi çok yoğun olan bir bebek. Ben evde yemek bile yapamiyorum ailem başka şehir'de ...
Bu Lohusaliğin verdiği bir stres merak etme zamanla geçicek. Ilk zaman ki uykusuzluklari bende bilirim. 24 saate belki 1 saat uyuduğum günler oldu. Hatta gülebilirsin ama klozette uyuya kaldim :) Bir de korkuyordum uyursam kalkamam diye kusar boğazina kaçar diye...
Hepsi şuan Lohusaligindan kaynaklaniyor.
Evin ne kadar dağinik olursa olsun birak toplama bebeğin ne zaman uyursa sende uyu olmadi 30 dakika araliklarla alarmini kur ben öyle yaptim; kendini bu kadar bunaltma sutune zarar ve bebeğin seni hisseder... üzme melek annesi :) Burda yaz derdini paylaş ama icine atip kendini ne bicim anneyim diye sakin yargilama !... Sen iyi bir annesin bu kadar ince dusunmuşsun kotu olabilirmisin ?

ayyynenn. bebeği erteledikçe erteliyorum. cidden rahatım bozulur diye korkuyorum. konuyu okuyunca daha bi tırstım hayırlısı ya
Kaza kurşunu benimki yaa, burada da konu açtıydım herkesle kavga ettim taşladım taşlandım vallahi çok zor ben tavsiye etmiyorum ama bambaşka bir şey tarifi yok.

Keşke biri de bana öyle yapsa bu saatte uyanığım bak. Yorgan altındaki zamanlar en kolay zamanları. Büyüyüp dışarı çıkınca başlıyo asıl çilesi. Okuluydu ergenliğiydi arkadaş ortamıydı derken asıl çile o zamanlar.
Eşim de senin gibi çocuklara ölür çok istedi hep ama benim hayalim de çocuksuz bi hayattı. Oğlum yuvamızı kurtardı diyebilirim çünkü ben gittiği yere kadar sonra boşanmaya hazırdım adam çocuk istiyo ben istemiyorum. Doğum kontrol hapı kullanmam artık almayı unutuyorum bak kaza kurşunu sıpam doğdu
İğne kullanıcam iyi korun istemiyosan

Kolay gecen gebeligin ardindan zor gelen bebekle 8 ay mücadele ettim :) :) sorun gazlı ve uykuyu sevmemesi ee ana olarak benim uykuya ihtiyacim var kücük bıdık enerjik olabilir ama ben degilim :)

Lohusa depresyonu yasamadim desem yeridir,bebegi isteyerek yaptik dolayisiyle kabullenmem zor olmadi ,eski hayatima devam ettim sadece üstüm süt kokuyordu artik :) kendini evladi icin adayanlardan degilim hepimiz ayri bireyiz ayri ihtiyaclarimiz var.Benim iyi bir ruh halinde olmam lazim ki evladima iyi bir anne olabileyim haliyle bana ihtiyaci olacak bir dönem :)

Simdi 23 aylik bir dana oldu ,birbirimize alistik iyice,ne istersek yapiyoruz, yasiyoruz bazen beraber bazen ayri ben memnunum hayatimdan sanirim oda memmundur henüz eve geç gelmiyor ama takılıyor kendi çapında :) demem o ki geciyor 1 yastan sonra daha keyifli olacak hersey

Not: benle bir sey yapmiyorsa kesin anneannesi ve ya dayisiyla yapiyordur,ev müstakil bahçe icinde bazen kendi capinda bahcede oynar :)

Benimkine dedim ki benden 2.yi istersen seni boşarım
Bende doğum defterini kapattım bunu aklayıp paklayalım başka düşünmüyorum 'asla' diyodum hatta ama
Çocuklar biraz büyüyünce daha kolaylaşıyor herşey ve kardeşsiz kalmasın derken sanki ufak ufak düşünmeye başladım
Nasip tabi..

bebekler fazlasını kusar ama bu hep görülür. bu senin kötü olduğunu göstermiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…