Ne zormus anne olmak..

Bebegim suan 4aylik ve ben ilk 2ay koltukta oturarak sabahladim... Kucagmda uyuttm hep oturarak uyukladm desem daha iyi... Esimi hc uyandrmadm ise gidicek diye kiyamadm.kizim agladikca da yatak odasinda yatiosak ki yataktada yanmzdadi ki hemen susturabileyim uykusu bolunmesn bebegimin diye... Ama bu gnler gecicek inan sefasini surceksin bn basladm suan sefa surmeye ciglik atarak uyandırıo bizi yuzumuze guluyo mutlulugunu gosterio.. Az daha sabret inan bu gnleri bile gulumseyerek anacaksn ben suan diyorum az mi sabahladm su koltukta sen rahat uyu diye:)))

Oldu yasariz , iyi gunler size esenlikler diliyoruz

Ilk birkac ay hep zor gecer zaten,yalniz degilsin,lohusa depresyonunu hafif de olsa yüzde 90 lohusa yasiyordur da farketmiyordur bile emin ol. Benim tek tavsiyem olacak-eger tavsiye kabul edersen-bebegim uc haftalik falan deme bugunden itibaren az cok belli saatlerde gece uykusuna yatirdigin odaya gec ve gece sartlarini olustur (sessizlik,karanlık gibi). Emin ol belki bi kac hafta daha direnir ama gece gunduz ayrımını ogrendiginde eger ki gaz vs gibi bir sorunu da yoksa gece uykusu ayarlanacaktir. Benim bebegim 50 gunluk su an yaklasik seninkinden 1 ay buyuk, tam saati belli olmaz ama gece 11den sonraya pek kalmaz.buyuk oglumda da bu yontemi uygulamistim o da en gec 2 aylikken 9bucuk 10 gibi uyumaya baslamisti.

Bi de yardim istemekten cekinme. Ben kv mi yanıma çağırdım. Basta sadece buyugu parka gotursun yemegini yedirsin yeter geri kalan her seyi ben yaparim diye dusundum kendimi parcaladm resmen,depresyona girdim. Simdi asamali olarak yemek bulasik kabaca ev toparlama isini yiktim kayinvalideye:) çoğu zaman cocuklar uyumuyorsa sofra bile kurmuyorum düşün. Psikolojim de gayet duzeldi.

Sen cocugunu krese basindan atma niyetiyle verdin demek.. masallahhhh

Öyle olsa bunca zorlanıyorum diyen anne sonuna çok şükür bir gülüşü her şeye değiyo ama demezdi
Sen kendi düşüncelerini herkes böyledir canım diye nromalleştirmişsin kimsenin yalan attığı filan yok
Bende anneyim ordan biliyorum
Ama senin gibi olsam zaten çocuk düşünmezdim

birde yani eger cocuklardan kurtulmak iste anneler, 2. cocugu niye yapsinlar hahaha bu bayan baya bi senaryolar uydurmus inanmis

Tespitlerin doğru değil, saçmalıktan ibaret.

Bil diye yazıyorum yoksa hangi ölçüde saçmaladığın yada doğru olduğunu iddia ettiklerinle ilgilendiğimden değil.

birde yani eger cocuklardan kurtulmak iste anneler, 2. cocugu niye yapsinlar hahaha bu bayan baya bi senaryolar uydurmus inanmis
Herşeyin geçiş süreci var
İlk evlenince de mesela amanın bekarken şöyleydi şimdi böyle demiyor muyuz, sonra alışıyoruz
Çocuk sahibi olmanın da bi geçiş süreci var
Ama o kişi çocuk yapmasın geçiş yapamaz çocuğa yazık olur.

aynen oyle..birde insan cocuk ilk dogdugunda omru o sekilde emzir yatir gece 40 defa kalk alt degistirle gececegini saniyor..ama buyudukce isler kolaylasiyor..hani cocuk kendi basina birseyleri yapmaya basliyor, isteklerini dile getirebiliyor vs...ama bu gibi insanlar zor anlar..kaldiki insaniz yani sonucta..donem donem bunaldigimizda olacak..ne var bunda? anneyiz diye super guclerimiz olusmuyor birden bire..
ben evde oldugum zamanlar 5 dk bos durmam genelde..ya mutfaktayimdir ya temizlik yapiyorumdur..ya camasir ya utu..zor gorur beni esim soyle ayak ayak uzerine atip kahve cay icerken..hani ben gibi olan coktur mutlaka..buna mecbursunuzdurda..cunku cocuklarla is yapmak cok zor oluyor ve her iside onlarla yapamiyorsunuz zaten...

ne diyelim bu anne bizler gibi anne olmasinda, cocugundan kurtulmak istemeyen bir anne olsun...

Hani sırf tezatlık olsun diye yazdığınız düşüncesindeyim, keza biz kadınlarda zamanı geldiğinde annelik içgüdüsü oluyor ayrıca o çocuklar rastgele kreşe gönderilmiyor okul öncesi öğrt.olarak annelerin çocuklarını okula bırakırkenki hallerini çok iyi anlıyorum kayıt için geldiklerinde öyle bir araştırıyorlar ki haklılar doğal olarak, eğer dediğiniz gibi olsaydı herkes kafa dinlemek için rastgele bir kreşe gönderir evde keyfini sürerdi bu 1,
Ikincisi ben ikizlerime hamile olduğumu öğrendiğimde onların bakıcıyla büyümesini istemediğim için en önemli anlarını kaçırmamak uğruna mesleğime uzun bir süre ara verdim şu an ikizlerim 6, kızımda 5 yaşında ve tekrar işime geri döndüm çocuklarda benimle birlikte okulda☺
Burdaki hiçbir arkadaşımında o ilginç fikirlerinize hemfikir olacağını sanmıyorum

İkiz mi yoksa
Allah sana x2 kuvvet versin
Yok ikiz degil. Büyüğü 34 aylik,kucugu 3 aylik. Büyük bazen kiskanclik krizlerine giriyo abuk seyler icin agliyo :/ küçük de gürültü olunca korkup agliyo. Ben de ikisine bakıp ağlıyorum.
Esim gelsin o da aglar belki

Benim bebeklerimin biri 2 yaşında diğeri 2.5 aylık Zaman zaman isyan bayraklarını çeksemde kendimi motive etmeyi başarıyorum. Sabah 7 mesaisi akşam 9 da son buluyor ve hem ev işlerini hemde yemek işlerini halledebiliyorum..Ağlıyormuyum kocaman EVET Uykusuzluğa alışıyorsun ve bir bakmışsın kocaman bir sabrın olmuş...Çocuk büyütmek kolay ama topluma sağlıklı çocuklar büyütmek zor yoksa 6 7 çocuklu olanların kafayı yemesi lazım. Bizler en iyi şekilde büyütmeye çalıştığımız için kendimizi yıpratıyoruz ama sonuçlara değer diyorum sizede Allahtan sabır ve güç diliyorum...

Daha 3 hafta oldu ya o yuzden korkuyorum hep boyle mi hissedicem diye
Aynı şeyleri yaşadım gerçekten, ben annelerden tavsiye alınca daha da korkardım her çocuk farklı çünkü, her anne de çocuğunda en çok zorlandığı kısmı söylüyor sana. Sonra senin gözünde büyüyor büyüyor annelik !
İnanabilirdik musun bebeğim ilk doğduğunda 2 yaşına kadar kaç kere altını değiştireceğimin bile hesabını yapmıştım :) çok zor gelmişti Banada ..
Şuan oğlum 9 aylık, çook mutluyum. Zaman geçtikçe herşey çok daha güzelleşiyor merak etme :)

Benim de biri 27 aylik, digeri 2 aylik. Yalniz birakamiyoruz buyuk bisey yapacak diye. Sirf bu yuzden kv yi cagirdim. Siz nasil hallediyorsunuz?

Benim de biri 27 aylik, digeri 2 aylik. Yalniz birakamiyoruz buyuk bisey yapacak diye. Sirf bu yuzden kv yi cagirdim. Siz nasil hallediyorsunuz?

Hastaneden geldiğimiz günden beri hiç sakınmadık hep yaklaşmasına izin verdik, emin ol çok narin yaklaşıyorlar, oğlum daha iki yaşına tam girmemesine rağmen kardeşine dokunuşundaki kibarlığı bir görsen, bizi öpmezken onu öpmesi hayran kalırsın. Küçüğü koruduğunuzu hissettirmeyin bırakın dokunsun, bazen sert hareket yapabilir ama yine sakince cici kardeş öp onu, dokun ona deyin. Benim eşim yanımda yardımcı. Büyükle genelde o ilgileniyor ama ben bebeği emziriken bile büyük oğluma ilgi gösteririm, elini tutarım, saçını okşarım, ikisini birlikte öperim. Küçük kucağımdayken oda kucağıma gelmek ister ve ben hiç itiraz etmeden onuda alırım kucağıma. Sezaryan dikişlerim açılma yapıyordu, ağrıdan günlerce uyuyamıyordum ama yinede büyüğü bir kenara itmedim. Şimdi kıskanmıyor ve ben korkmuyorum aynı odada bazen dakikalık yanlız bile kalıyorlar. Yine de gözüm hep üstlerinde ama büyüğe çaktırmıyorum. Çok zor ikisine yetebilmek Rabbim sabır versin bize büyüdüklerinde rahat edicez. Eşim 1 ay sonra işi dolayısıyla 6 ay yanımızda olamayacak ve ben büyüğü haftanın 3 günü kreşe göndericem. Kimsem yok yardım edecek en azından haftalık alışveriş, banka ve temizlik işlerimi kreş günlerin de halledeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…