Ne zormus anne olmak..

Canım seni forundan biliyorum.ben 20 yaşında anne oldum.şimdi 25 yaşındayım ve ikinci kez anne olmaya hazırlanıyorum.evet çok zor dönemler.çok bilirim kızımı susturamayıp onla birlikte ağladığımı.yanlızdım.hiç kimse yoktu yanımda.ama inan geçecek.biraz sabır canım.şimdi kızım 5 yaşında ve diyorum iyiki erken anne olmuşum.benim minik arkadaşım o.herşeyim.seninde geçecek canım.hiç merak etme.

Benim esim de çocuk çocuk diye tutturdu hatta ne tartışmalar yaşıyoruz ben istemiyorum sırf bunları düşündüğümden şimdi daha da korktum

Ay miss ayni benim dusuncelerimdi bunlar
tek fark artik alistim :)
Ama yalan yok arada karamsarliga kapiliyorum
artik az uyumak yetiyor bana..gecicek diyemiyorum
cunku cocuk bu sonucta ...yasi kac olursa olsun bi yerden surundurecek yani....yapacak bisey yok...:)

Konuyu okuyunca çocuk doğurasim geldi
İlk 3 ay bu yorumları okuyarak rahatlardım

Kolay gelsin missburc
Sağlıkla büyüsün inşallah

Şu yazdıklarınızı biraz da ille de çocuğum olsun diyenler okusa ya internette gördükleri güzel bebek fotoğraflarını görüp ayyy benim de olsuuuuun diye kendini yirtan olmuyorsa olmuyordur diyeceğine tedavi Gören tipler de okusa ya
Annelik kutsal bişey ama bu nesle çok uygun değil kabul edelim daha bencil büyüdük ve uykusuz aç kalmayi bilmiyoruz çocuk da bu yüzden zor geliyor ilk fırsatta da kreş e veriyoruz çocukları başımızdan gitsin diye

Öncelikle Rabbim bebişine sağlık, sıhhat ve uzun ömür versin.
Buradaki konuları arada okurum ama ilk defa yorum yazıyorum, 6 yıl öncesine dönderdin beni, 26 yaşında evlendim bir doktor kontrolünde bebek sahibi olamayacağımızı öğrendiğimizde büyük şok yaşadık, Rabbimden gelen herşeye gönlüm razı bir şekilde tedaviye başladım ameliyatlar,iğneler, ilaçlar,çatlatma,aşılama vs vs derken bir tahlil sonucu dr un tedaviyle bile hamile kalmanız çok zor yinede beklemeden tüpbebek tedavisine yönelin dedikten sonra başlayan tedavi sürecinde hamile olduğumu öğrendim biz 1 tane isterken Rabbim 2 tane gönderdi nasıl olacak derken doğum yaptım 8.ayda prematüre ikizlerim doğdu
Ikizlerim 4 aylıkken normal yoldan 3.bebeğime hamile olduğumu ögrendiğimde tek başıma 2 bebek kucağımda bir bebek karnımda nasıl yaparım ayrıca doğunca 3 bebek olcak ne yapcam diye düşündüm neyse oda doğdu zorlandım neredeyse 3 saat uyuyorduk eşimle, birimiz idare ederken öteki yatıp dinleniyordu ama eşimde çalışıyordu kıyamıyordum Allah razi olsun çok destek oldu 3 üde yatak odasında yatamayacağı için çocuk odasındalardı ama biri ağlayınca ötekilerde uyanıyordu. Çocuk odasında oturduğum yerde çok uyumuşumdur ikizlerin birini emzirirke diğeri ağlayınca birşey yapamıyordum birgün ağlayanla ilgilenemeyince kendime kızdım ve cözümü ikisini birlikte emzirmekte buldum iyide oldu çok uzun yazdım galiba kusura bakma anne olmak zor bi okadarda keyifli evin işi herzaman yapılır yemek yeri gelir peynir domates yeri gelir en afilli yemeklerden yenir ama o bebişlerin hiçbir anı kaçırılmaya değmez kendini üzme yeni doğum yaptığin icin bu duygulari yaşayacaksin mutlaka hicbirimiz bebek buyutmeyi bilerek doğmadik herkes tecrùbeyle öğrendi sende başarabilirsin uyuduğunda uzan dinlen hangi odada işin varsa anakucağı vb şeylerden varsa onuda yaninda götur daha çok küçük, sık acıkacak, sık uyuyacaktır büyüdükçe onun bu dünyaya alışmasına vesile olacaksın sende ona alışacaksın bakışlarıyla ve ağlama tonuyla ne istediğini analayacaksın banyodan sonra 2 gün saçlarımı tarayamadığımı bilirim böyle kendini üzersen bebeğine negatif enerjini verirsin üzülme Allah yardım edecektir sabır bu işin en önemli yolu
Çok uzattım hakkınızı helal edin
Özeldende ulaşabilirsin elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım
Sağlıklı ve mutlu günler herkese...

canım yaa bende 3 ay sonra inşallah anne olacağım galiba birazcık evhamlanmış ve bunalmışsın .. o emdiği sürece doyduğunu anlamazsın ve bebek güzelce emip azıcık öyle kusarsa çökelekli gibi bu sütünün çok yaradığını gösterir :) annelik eminim zordur ve senin şu anda böyle tedirgin olmanda normal çünkü yeni bir varlığın sorumluluğu eğer çok iyi bir anne olmasan böyle ayrıntılara dalmazsın.. arkadaşım var bebişi 1 yaşında ve hala o kadar evhamlı ki yalnız değilsin inan.. o mesela geçen eşi kendi çalmadığı yoğurttan bir kaşık vermiş diye resmen ortalığı yedi doğal olmayan besini verdin vs. hastaneye götürcem dedi oluyor taze annelere eminim bende öyle olacağım sabırla 40 çıkmasını bekle hem bebiş daha toplanır hem sen alışacaksın

Kendini yırtan filan çok değişik tabirleriniz var
Olmuyorsa tedavi denen bişey var tabi dener insanlar, yırtınmakla ne ilgisi var
Elimizden geleni yapmaktır bu

Herkesi de aynı kefeye koymayın
Kreşe verenler çalıştığı için de oraya veriyor çocuğunu
Yırtınanı yırtınmayanı bilmem de mümkünse siz zaten çocuk yapmayın

Sanirim siz de annelik huznu denen henuz bebege alisamamak ya da taniyamamaktan kaynakli ne yapacagini bilemem sendromu devam ediyor.
Hormonlarinizla alakali, bu da gececek ya da alisacaksiniz.
Ben agladigi zaman cok sasiriyordum.
Aa agladi diyordum.
Buna sasirilir mi, hep hormonlar iste.
Gece yatakta bebek ariyordum, bazen bulamiyordum, kaybediyordum, ustune dusuyordum vs.
Bilincalti korkularimdi bunlar.

Ben de cok tecrubeli bir anne degilim.
Benim de bebegim 5 haftalik.
Ama merak etmeyin, zamanla o uyku size yetmeye baslayacak.
Siz yeter ki manevi olarak guclu hissedin.
Cunku bugun gazdan ya da beslenmeden dolayi uykusuzluk yarin dis cikarmadan ya da nezleden dolayi uykusuzluga evrilecek.
Her donemin ayri zorlugu ve sevimliligi var.
Hazirlikli olmaliyiz.

Bir de emzirmek icin kucakladiginizda dunyanin ilk ve son en kutsal bebegiymis gibi kucaklayin, konusun, opun.
Gogsunuze koyun emmese de, sizi hissetsin.
Bu hem sizin psikolojinize hem de ona iyi gelecektir.
Anlamiyor sanmayin.
Bizimki kim konussa dinliyor dikkatle :)
Bilirsiniz iste, anne karninda bile anliyor her duyguyu.
Bu yuzden stresli olmaniz onu da cildirtacaktir.

Benim bebegim gogsumde uyumayi cok seviyor.
Az az belki 2-3 dk emip sonra uyuyup sonra tekrar emmek istiyor, bazen tuvalete vakit bulamiyorum.
Bazense cok guzel uyuyor.
Buyudukce meyvesini alacagiz insallah.
Kosarak gelip sarildigi anlari hayal edin bol bol.

Son olarak Allah bagislasin ve kolay gelsin.

Anneliğe hazır olmadan sürpriz bir şekilde hamile kalınca insan lohusa depresyonu kaçınılmaz oluyor..
Bende yaşadım maalesef...
İlk 3 ay çok zorlandım uykusuzluk sürekli emzirme nöbetleri ve üstelik yanlızdım..
Bir anda bebek doğdu hop kucağıma verdiler ben şok:)
Eşim yardımcı oluyordu ama bu seferde ilgi sevgi bebeğe yönelince oda ayrı bir tribe girdi..
2 bebek bir arada büyüdü diyebilirim..
Emzirme sürecim bitene dek(2 bucuk yıl) eşim idare ettiği sürece sorun olmuyordu..
Etmediğinde kabus...
Her dönemi zor büyüsün diye bekliyordum büyüdü şimdide farklı zorlukları var..
Önemli olan gerçekten hazır olduğunda çocuk sahibi olmak bence..

Canım çok küçük daha.o da alışamadı daha hayata. Kolay Degil. Hayatına yeni biri girdi. Huyunu suyunu bilmiyorsun. Ve ona bakmaya mecbursun. Bırakıp gidemiyorsun. Hamilelikte de prenses gibi davranildiysa işte o zaman daha da etkileniyorsun. Doğal yaşadıkların.....

Bir ay geçsin rahatlarsın. Artık agular bile sesini dinler tepki verir. O zaman dünyalar senin olur. ...

Ben de senin gibi düşünür sonra bir de bundan pismanlik duyardim. ..

Büyüdükçe aranızda bağ daha da kuvvetlenecek, bu duruma alisacak hayatında sanki hep bebeğin varmış gibi hissedeceksin canım benim.....
Sen çok iyi bir annesin. Her anne bebeğine en iyi annedir. Mis kokulu ayaklarından öp bebisini yerime.

Bende çok zorlanmıştı 2012de doğum yaptım aynı senin gibiydim ama şimdi düşününce diyorumki nekadar korkmusum tadını çıkaramamışım şimdi 5yasinda geri gelirimi bebekligi hayır onun Îçin tadını çıkarmaya bak unutma sen tedirgin oldukça oda olur.mesela her bebek sütun fazlasını çıkarır bu sağlıklı bir tepki zamanla uyku düzeni oluşur benim kızım 1aylik olunca bütün gece uyumaya başlamıştı.o zamanlar nasilgecer derken şimdi heyecanla yeniden anne olmak istiyorum.Allah sağlıcakla buyutneyi nasip etsin nasıl anneyim sorgusu bile sizin nekadar iyi anne olduğunuzu gösteriyor

Son düzenleme:
Üslubunuz çok sert bi kere.

Rabbim kimseyi hayırlı evlattan mahrum bırakmasın çocuğu olmayıp ta istemesi tedavi görmesi size saçma mı geliyo anlayamadım??

Kaldı ki çocuk sahibi olmanın şimdi ki nesille ne alakası var herkesin kendi tasarrufunda

Rabbim ol der olur kapının deliğinden çıkmıyor çocuklar Allah istiyo ki doğuyolar..

Merhaba bende doğum yapalı tam 1 ay oldu. Aramızda çok yok süre.. Acil doğum yaptım riskliydi suni sancı verildi ,bebeğim gelmedi sezeryanla doğum yaptım.. 2 gün hastanede yattım acıydı,emzirmeyi derken eve döndüm bir gün evimde yattım ertesi gün bebeğim sarılık oldu değeri çok yüksekmiş yine hastane de kaldık.. Ve o zamanlar hep kendime sen bu işi beceremeyeceksin,yapamıcaksın bu çocuk elinde heba olucak neyi ne güvenip te çocuk yaptın günah değil mi yavruya diye sitem edip ağlıyordum. Ama bir zaman sonra insan alışıyor. Yarı kırkı çıktı sanki bebeğim daha düzene girdi gibi yada ben onun düzenine alıştım gibi. Yavaş yavaş alışıyor insan.. Sende bu bunalmış ruh halinden bir anda çıkıcaksın çıktığını bile fark etmiceksin..

6,8 ay olmadan bebeklerin uyku düzeni çok olmazmış zaten.. O zamana kadar onlar ne zaman uyursa bizde uyucaz hem sütümüz olsun hemde bedenimizi zinde tutalım. Alışıcaz yavaş yavaş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…