Ne zormuş bu işler..

Konuda tartışmadan çok her istediğini aldıklarına en pahalilarini aldıklarına deginmissin. Az da harcasalar çok da harcasalar ailen haksız.

Nerenin adeti ilk defa duydum. Kayın peder ve gelin ikisi gidiyor altın almaya öyle mi?

Aileni birileri doldurmuş tepki sonradan geldiğine göre. Konuşun ailenizle sakinleştirin. Bir daha kimsenin lafıni kimseye söylemeyin.

Beyaz esya yemek odasi yatak odasi salon takimi gelinlik ve kendilerinin yapacagi altinlar evet erkek tarafina ait olanlar bu

Vay be iyiymis ben yatak odasi mutfak ve banyoyu aldim karsi taraf bi tek salon onlar takti 10000lik taki babam 25000lik yine yaranamadik bidahakine bende herseyi karsi tarafa aldiricam

Cok ilginc gercekten. Bana da evlenirken esimin ailesi bilezik altin vs takti ama kac grammis ne kadar edermis ne tarttik ne konusuldu ne de talep edildi... Bu tarz seyler yeni evlenen cifte destek olmak icin ailelerin imkani olcusunde yapilir. Siz cok yanlis anlamissiniz olayi. Ne guzel esya vs almislar iste hala ekstra ne alabiliriz ne isteyebilirdik derdinde aileniz. Satilik degiliz deger bicilsin di mi?

Kucuk ev aleti dedigin nedir Allasen? Bi mikrodalga olsa bi su isiticisi birde tost makinasi supurge.. utu..hop bitti gitti..
sok oldum nerenin adeti bu? kiz tarafı ne alıyor

Suan siz diyince hesaplama yaptim bizden toplam heersey dahil 35bin tl çıkıyor ve ben daha da cevremdekilere dedim ben taki falan istemem babamin yukunu hafifletin yeter die bize 30 bin tllik masraf olmus oluyor onlaraysa75 80 bin tl yarisindan bile az gercekten ama halen dedignz gibi ailemin birilerinin doldurusa getirmesindenmi gözlerinin yuksekte olusundanmi bilemedm yaranilmiyo. Ben boyle deyince de kendim rahatsiz hissediyorum nankör evlat gibi

Tabiki bizim tarafda harcama yapti oturma odasi halilar 2 oda perdesi kucuk ev aletleri mutfak esyalari çeyizlkler vs vs gorunmuyo gercekten ama onlarda tutuyo baya
Ben yemekli nişan yaptım,yatak odası takımı,mutfak eşyaları,halılar,beyaz eşya hepsini kız tarafı olarak biz yaptık.İyiki de kendim yapmışım,şimdi kendi istediğim gibi,içime sinen dört dörtlük evim var sana da mutluluklar dilerim

Vay arkadaş evlilikten soğudum iyice, dertsiz başıma dert. Iki sevenin birleşmesi değil de ticaret ve onu şunu bunu hesaba katmaktan başka bişey değilmiş gibi..
iki tarafta anlayışlı olsun. Erkek tarafında anlayış var gibi. Kendi ailenizin zorluk çıkarmasına izin vermeyin

Vay arkadaş evlilikten soğudum iyice, dertsiz başıma dert. Iki sevenin birleşmesi değil de ticaret ve onu şunu bunu hesaba katmaktan başka bişey değilmiş gibi..
iki tarafta anlayışlı olsun. Erkek tarafında anlayış var gibi. Kendi ailenizin zorluk çıkarmasına izin vermeyin
Bende mutluluktan ucuyordum aşkım askerden gelene kadar :D herşey guzel olacak diye isin icine girince kafan agriyourmus hersey masraf hep bi sorun

Ahahha ben evlendiğimde koltuk takımı salon perdesi buzdolabı TV yatak odası dışında herşeyi ama herşeyi ben aldım ceyizimde iğne iplik bile vardı. Eşimin aldıklarını ailesiyle sectik herşeye burunlarını soktular . Hiç birşeyi içime sinerek almadım. Dairenin tadilatı dahil herşeye karıştılar. Ve herşeyi eşim kredi çekerek yaptı bir kuruş vermediler. Altın almaya beraber gittik ayarlar düşüktü beğenmedim hiç birini kuyumcuya başka şeyler gösterdim bunları istiyorum dedim onları vermedi bile pahalı onları almazlar dedi. Yani kb anlaşmış kuyumcuyla. Bağırdım çağırdım sanane ver dedim yok vermedi dedim pirinç için bulgurdan olma salla gitsin eksik olsun. vb vb daha ne çok olayım var yani demem o ki büyütmeyn yok yere abartmayın sende kraliçe Elizabeth olmadığına göre herşeyi dört dörtlük bekleme. Anam bunu dedi eşim anasına söyledi beni aradı falan herşeyi ailelere yansitmayin onlarda soğur birbirinden sonra. Aksiyona gerek yoooohh abartmayin

Aferin kızzz :D

Hadi hayirli uğurlu olsun eşyaların

Merak ettim :)
Altinlari da merak ettim.
Iyiymis nisanlinin ailesi istediklerini almislar ne guzel benimde hersey icime sinmişti
Ya bosver sen anneni babani trip atar unuturlar kiz evi naz evi misali oyle davranıyorlar sonucta üzülüyorlar kızları evden gidicek falan onlarda şaşkın dimi ama sekerim olue boyle ufak seyler.. uzulme sen dert ettiğin seye bak.
Giris parçanız ne :D

Erkek tarafı haklı. Adamlar daha ne yapsın. Tamam mutfak eşyası ıvır zıvırda para tutuyor ama devede kulak yani. Hem adetlerde yatak odası takımı kız tarafının olur. Bizde bulaşık Makinesi fırın filan da kıza aittir. Hepsini erkek tarafı almış. Sesleri çıkmamış. Bence artık sesini çıkarmasın ailen. Bir de annenin düşüncesi hiç hoş değil. Yapacaklar tabi edecekler tabi. Bu kadar isteğe arzuya iyi bozmamışlar erkek tarafı işi. En iyisi gelin damat gidip herşeyimi kendi halledecek. Aileler yardım etmek istiyorsa bir miktar para verir bu kadar.

Hanımlar önümüzdeki ay evleniyorum . Normalde sozum icin elbise bakmaya annem arkadasim k.valide ve nisanlim geldi. Gelinlik bakmaya yine aynilari . Evim tutuldu kimse bakmadan gecenin 1 bucugunda tutuldu sonradan baktik eve :KK70: beyaz esyalar alincagnda nisanlim ben anlamam zaten sen begen die annesi babasi ben gittik üçümüz hep üst modeller begendirmeye çalıştılar hicbi sekilde aza kacmadılar mobilya begenecegmzde de annem vardi yanimda geri yine ayni ekip :KK70: ve yine iyisine kaçtılar imkanlari yettigince herseyin. Dünde onlarin adetinde "kayinpeder ve sadece gelin" altin begenmeye giderlermis gelin kendi istedigini begenir kayinpederde ödemesini yaparmış . ama benim kayinpeder karisina demis sende gel üçümüz gidelim diye oylelikle gelmis kayinvalide neyse gittik begendik aldik herseyi cok güzel eve geldim babam kizmaya basladi sen kimsesiz misin onun anasi babasi geliyoda senin annen niye yaninda degil zaten beyaz esyaya da cagrmadilar anneni madem oyle alsinlar gitsinler seni bizi adamdan saymiyolarsa delirtmesinler beni vs vs konustu. Bende nisanlima dedim babam boyle boyle dedi ama gayet hakli bisey diyemem die nisanlm da bizi haklı buldu zaten ve annesine soylemis :KK70: oda bugun beni aradi ben kendi kizlarimda boyle gördüm ben bile gelmeyecektim baban ısrar etti bizim adet boyle oldugu icin boyle yaptim sen bana yada nisanlna deseydin annem gelsin diye cagirmasam o zaman ben haksiz olurdum suclu olurdum ama suan ben sizde nasil oldugunu bilmedigim icin boyle yaptim gereken heryere senden once anneni ariyoruz gel die boyle ufacık seylere takilirsa ömür gecmez dedi :) bende dedim valla anne sen kendince haklısın ama onlarda hakli sen ve babam varken en azindan bizden birininde olmasi gerekirdi siz annemi cagrmayinca o düşünceyi gostermeyince ben emrivaki bi sekilde alıp gelemem zaten oda gelmezdi neyse olan oldu artik sende takılma bakalim dedim. Sonrada anneme anlattim olanları annemde bi kulp bulmaya çalıştı zaten şunu almamislar bunu almamışlar gram soylemedik kendiniz gucunuz neye yeterse onu yapin dedik borca girmesin die 300 400 gr lik altin istemedik diye mi butun bunlar kusura bakmada herseyin iyisine kaçıyorlar diyosun ama biz 300 gr altin isteseydik her esyaniz en guzelinden de olmazdi yapamazlardi dedi onlada ayri bi tartismaya girdik cok arada kaldim sasirttim iyice valla
300 gr 400gr annenin altinin grmindan haberi varmi canim baban ne takacak sana

İlk defa erkek tarafını haklı buldum. Maşallah kusura bakma da ailen laf edemez hakları yok çok ayıp ya. En iyisinden almışlar işte daha ne yapsınlar. Hem sen neden aileni idare edecek yerde gaza gelip nişanlına yetiştiriyosun ki? insanlar bu kadar yaptık yaranamadık deseler haklılar şuan.

Back
X