Ne zormuş bu işler..

Aynen arada kalmak sanirim benimde midem bulandi kafam döndü

Lütfen tercihiniz ortayı bulmaktan yana olsun. Kaynananız çok haklı siz bizim adetimizde böyle gidilir yapılır demedikten sonra kadına vahiy inemez ya. O da ne gördüyse ailesinden öyle yapar bu işleri. Babanızın bağırması annenizin bir olaydan yok şu eksik bu eksik diye hemen konuşmaya başlaması çok yanlış. Gözümde hiç bişeyden memnun olmayan aşırı nazlı ve kusura bakmayın ama boşa kibirli bi aile modeli geldi. Ve unutmayın ki damadın yaptıkları yanında sizinki ne ki?
Lütfen ilerde de kocanızı ailenizle sıkıştırmayın

Benden sana tavsiye nişanlına gidip annem babam şöyle dedi diye anlatma bundan sonra. Daha da karışır ortalık ki karışmış zaten.
Annen sen KV KP ile giderken ses çıkarmamış sonradan laf etmesin. Madem gelmek istiyordu o zaman söyleyecekti. O zaman sustuysa sonradan ortalığı karıştırmanın millete çamur atmanın anlamı yok.
Son olarak alışverişe gelmek için ille çağırılması ama gerek yok. Nişanlısınız sonuçta KV nin olduğu her yere teklifsiz olarak o da gelebilir. Davet beklemek anlamsız.

Beyaz esya yemek odasi yatak odasi salon takimi gelinlik ve kendilerinin yapacagi altinlar evet erkek tarafina ait olanlar bu
Masallah kiz tarafina bisey dusmuyormus zaten kap kacak bardak canak.. her duydugunu karsi tarafa yetistirmenin manasi yok bazen kulak uzeri yatman lazim.. ilk kirmizi alarm geldiginde bunlar tek tek onune surulecek.. azcik politik ol ;)

nefret ediyorum su düğün zamanı böyle hesaplara giren insanlardan.
eskiden erkek tarafları taftaya girerdi.
şimdide kız taraflarina bir haller oluyor.
insanlar bir türlü dengeyi kuramıyor niyeyse.
insallh böyle hesaplar peşinde olmayan
amacın sadece birbirini seven iki gencin yuva kurması
bizimde onlara elimizden ve gonlumuzden geldiğince destek olamamiz gerektiği bilincinde olan dunurlerim olur.amin.
bu arada hayırlı olsun .
Allah mesud etsin.
şimdiden bir tavsiye mutlu ve huzurlu bir evlilik istiyorsanız şimdiden ailelerin her dediğine takılmayin.
onların memnuniyeti için her konusulani iki kişi arasına taşımayın.

Ne bu ya erkek tarafı yapar kız tarafı yapmaz-yapar saçmalığı anlamıyorum.
Adetmiş,pehh :işsiz:
Siz bir evi idare edebilecek bütçeye sahipsiniz ki evleniyorsunuz öyle değil mi? Ev eşyalarını kendiniz alıp taksitle ödemek dururken niye birilerinin üzerine yıkma derdindesiniz ki?
Yetemediğiniz yerde ailelerin maddi yardımına karşı değilim ama her iki taraf için de eşit ölçüde kız tarafı bir versin erkek tarafı on bir versin degil yani.

Bu abidik gubidik alışverişmiş eşyaymış diye yana döne isteyenlerden konuşanlardan o kadar çok ayrılan duydum ki. Değerinizi parayla ölçmeyin,ailenize de ölçtürmeyin. Bir abla tavsiyesi :KK16:

herşeyı karşılıyolar.yapılması gerekenı yapıyolar..kp haklı olarak eşini almış yanına tek gtmek ıstememiş...parayı kım öderse o olacak tabı yanında..

Beyaz esya yemek odasi yatak odasi salon takimi gelinlik ve kendilerinin yapacagi altinlar evet erkek tarafina ait olanlar bu
yatak odası da onlara ait:KK57::KK57:
ve anneniz hala şunu bunu yapmadılar diyor öyle mi?
Allah razı olsun sizin kayın ailesinden de
sonra herşeye karışmazlar inşallah

takılıp kalmayın benden tavsıye annenlerden duyduğunu nışanlına soyleme nışanlıkdan duyduğunu annenlere...

Hanımlar önümüzdeki ay evleniyorum . Normalde sozum icin elbise bakmaya annem arkadasim k.valide ve nisanlim geldi. Gelinlik bakmaya yine aynilari . Evim tutuldu kimse bakmadan gecenin 1 bucugunda tutuldu sonradan baktik eve :KK70: beyaz esyalar alincagnda nisanlim ben anlamam zaten sen begen die annesi babasi ben gittik üçümüz hep üst modeller begendirmeye çalıştılar hicbi sekilde aza kacmadılar mobilya begenecegmzde de annem vardi yanimda geri yine ayni ekip :KK70: ve yine iyisine kaçtılar imkanlari yettigince herseyin. Dünde onlarin adetinde "kayinpeder ve sadece gelin" altin begenmeye giderlermis gelin kendi istedigini begenir kayinpederde ödemesini yaparmış . ama benim kayinpeder karisina demis sende gel üçümüz gidelim diye oylelikle gelmis kayinvalide neyse gittik begendik aldik herseyi cok güzel eve geldim babam kizmaya basladi sen kimsesiz misin onun anasi babasi geliyoda senin annen niye yaninda degil zaten beyaz esyaya da cagrmadilar anneni madem oyle alsinlar gitsinler seni bizi adamdan saymiyolarsa delirtmesinler beni vs vs konustu. Bende nisanlima dedim babam boyle boyle dedi ama gayet hakli bisey diyemem die nisanlm da bizi haklı buldu zaten ve annesine soylemis :KK70: oda bugun beni aradi ben kendi kizlarimda boyle gördüm ben bile gelmeyecektim baban ısrar etti bizim adet boyle oldugu icin boyle yaptim sen bana yada nisanlna deseydin annem gelsin diye cagirmasam o zaman ben haksiz olurdum suclu olurdum ama suan ben sizde nasil oldugunu bilmedigim icin boyle yaptim gereken heryere senden once anneni ariyoruz gel die boyle ufacık seylere takilirsa ömür gecmez dedi :) bende dedim valla anne sen kendince haklısın ama onlarda hakli sen ve babam varken en azindan bizden birininde olmasi gerekirdi siz annemi cagrmayinca o düşünceyi gostermeyince ben emrivaki bi sekilde alıp gelemem zaten oda gelmezdi neyse olan oldu artik sende takılma bakalim dedim. Sonrada anneme anlattim olanları annemde bi kulp bulmaya çalıştı zaten şunu almamislar bunu almamışlar gram soylemedik kendiniz gucunuz neye yeterse onu yapin dedik borca girmesin die 300 400 gr lik altin istemedik diye mi butun bunlar kusura bakmada herseyin iyisine kaçıyorlar diyosun ama biz 300 gr altin isteseydik her esyaniz en guzelinden de olmazdi yapamazlardi dedi onlada ayri bi tartismaya girdik cok arada kaldim sasirttim iyice valla

annen baban fena
kocanın ailesi iyi insanlar belli

not: herseyi almaya eşim ve ben gittik
bana düğünde ne takılacak düğün günü takılırken gördüm

yatak odası da onlara ait:KK57::KK57:
ve anneniz hala şunu bunu yapmadılar diyor öyle mi?
Allah razı olsun sizin kayın ailesinden de
sonra herşeye karışmazlar inşallah
bulmuş da buluyor çok sinir oldum
genelde erkek ailesinin alacakları da kız tarafına ittirilir

bunlar herseyı aldırmış daha da eleştiriliyorlar yazık

Anlattıklarına göre annenler hatalı, neymiş gram belirtmemişler de ondan eşyanın en iyisi alınmış falan filan..
İnçe hesaplar yapıyorlar..
İnsanları soğutursunuz böyle böyle kendinizden, yapmayın..

benim de iki ay sonra düğünüm, nişan elbisemi,kına elbisemi,gelinliğimi herşeyimi ikimiz gidip beğenip aldık.Eşyalarımızı da kendimiz beğendik, sadece beyaz eşya alışverişinde benim de haberim olmadığı bir anda kayınvalidem hadi gidip alalım ben ödiyim biran önce dediği için gittik aldık.Ona da annem birazcık bozulur gibi oldu ama çok da üzerinde durmadılar Allah'tan. Altın alışverişi falan hiiiiç görmedim,hatta söz ve nişan alyanslarımı bile almışlar düşünün. Aileler ne kadar karışırsa o kadar pürüz çıkıyor. Nişanlınıza niye anlatıyorsunuz hemen olayı,ailenizi eşininz de olsa anlatmayın sakın

Bu durumu nişanlım söylemen çok yanlış. Sonunda yüz yüze bakılacak çok ayıp. Böyle hayırlı işlerde çok muhalefet olmamak lazım.

Maşallah damada ve ailesine :)
Ailen seni çık düşünüyorsa birazda onlar el atsın cebe korkmasınlar akrep sokmaz :)))

Hanımlar önümüzdeki ay evleniyorum . Normalde sozum icin elbise bakmaya annem arkadasim k.valide ve nisanlim geldi. Gelinlik bakmaya yine aynilari . Evim tutuldu kimse bakmadan gecenin 1 bucugunda tutuldu sonradan baktik eve :KK70: beyaz esyalar alincagnda nisanlim ben anlamam zaten sen begen die annesi babasi ben gittik üçümüz hep üst modeller begendirmeye çalıştılar hicbi sekilde aza kacmadılar mobilya begenecegmzde de annem vardi yanimda geri yine ayni ekip :KK70: ve yine iyisine kaçtılar imkanlari yettigince herseyin. Dünde onlarin adetinde "kayinpeder ve sadece gelin" altin begenmeye giderlermis gelin kendi istedigini begenir kayinpederde ödemesini yaparmış . ama benim kayinpeder karisina demis sende gel üçümüz gidelim diye oylelikle gelmis kayinvalide neyse gittik begendik aldik herseyi cok güzel eve geldim babam kizmaya basladi sen kimsesiz misin onun anasi babasi geliyoda senin annen niye yaninda degil zaten beyaz esyaya da cagrmadilar anneni madem oyle alsinlar gitsinler seni bizi adamdan saymiyolarsa delirtmesinler beni vs vs konustu. Bende nisanlima dedim babam boyle boyle dedi ama gayet hakli bisey diyemem die nisanlm da bizi haklı buldu zaten ve annesine soylemis :KK70: oda bugun beni aradi ben kendi kizlarimda boyle gördüm ben bile gelmeyecektim baban ısrar etti bizim adet boyle oldugu icin boyle yaptim sen bana yada nisanlna deseydin annem gelsin diye cagirmasam o zaman ben haksiz olurdum suclu olurdum ama suan ben sizde nasil oldugunu bilmedigim icin boyle yaptim gereken heryere senden once anneni ariyoruz gel die boyle ufacık seylere takilirsa ömür gecmez dedi :) bende dedim valla anne sen kendince haklısın ama onlarda hakli sen ve babam varken en azindan bizden birininde olmasi gerekirdi siz annemi cagrmayinca o düşünceyi gostermeyince ben emrivaki bi sekilde alıp gelemem zaten oda gelmezdi neyse olan oldu artik sende takılma bakalim dedim. Sonrada anneme anlattim olanları annemde bi kulp bulmaya çalıştı zaten şunu almamislar bunu almamışlar gram soylemedik kendiniz gucunuz neye yeterse onu yapin dedik borca girmesin die 300 400 gr lik altin istemedik diye mi butun bunlar kusura bakmada herseyin iyisine kaçıyorlar diyosun ama biz 300 gr altin isteseydik her esyaniz en guzelinden de olmazdi yapamazlardi dedi onlada ayri bi tartismaya girdik cok arada kaldim sasirttim iyice valla
kayınvalide kayınpeder anne baba eşya bakmaya gitmeler,altının gramını hesaplamalar,şu kadar gram istemedik bunu istemedik demeler,şunu kız tarafı yapar bunu erkek tarafı yaparlar......
Bunlar ,yuvasını kullanacağı eşyayı kendi alamayacak başkasının kararına bırakacak kadar hep ekonomik özgürlüğünü eline almamış ,olgunlaşmamış yaşta, evlenmeye karar verenlerin dertleri.,

Back
X