neden ağlıyor? ne yapmalı?

asya5560

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
884
670
123
merhaba, 2.5 yaşında oğlum her sabah işe giderken ağlıyor ama öyle böyle değil kahrediyor kendini.normalde ağlıyor ama şurda iki haftadır filan abartıyor.her gün işe giderken modum düşüyor.sabah sessiz sessiz hazrlanıyrm uyanmasn diye.ve daha çok benim için değil evde ikimiz aynı anda çıkıyoruz eşim için ağlıyor.mesela dün gece eşimin işi çıktı dışarı cıktı bir saate yakın ağladı peşinden benimle avunmadı yani.1 yaşında kardeşi var o da bizimle yatıyor bazen ağlamalarına o da uyanıyor ama o daha olayın farkında değil.

yani bu soruya sevk eden de bi tanıdığım aranızda güvenli bağlanma oluşmamış sanırım güvenli bağlanma oluşmayan çocuklar böyle ağlarmış dedi.üzüldüm.

sizin çocuklarınız ağlıyor mu siz ne yapıyorsunuz?şimdiden teşekkürler

not: çocuklara yaz dönemi kızkardeşim bakıyor.oyun dans her şey yapıyorlarmış.kardeşim "abla sen yokken söz dinliyor oynuyor diyor sen gelince çok sımarıyor diyor,ki ben bnu normal görüyorum her çocuk böyledir dimi?

Evet çocuğunuz güvenli bağlanamadığı için böyle davranıyor. Bu noktada sizin tutumunuz oldukça önemli,eğer doğru davranışlarla bu süreci atlatamazsanız bu sefer de okul korkusu ve okula gitmek istememe sorunuyla karşılaşabilirsiniz ileride.
Bu nedenle lütfen evden siz de eşiniz de kaçar gibi çıkmayın. Evden giderken çocuğunuza asla doğru olmayan bilgiler vermeyin. Mesela varsayalım ki hastaneye gidiyorsunuz. Gittiğimiz yere seni götüremeyiz ama döndüğümüzde seni parka götürebiliriz. Ya da sen biz yokken bir düşün geri geldiğimizde neler yapmak istersin diyebilirsiniz. Bu noktada ağlarsa da kolaylıkla sakinleşebilecektir.

Çocuğunuza verdiğiniz sözleri tutun. Ona bol bol dokunun. Yapamayacağınız şeylerin ve koyduğunuz kuralların gerekçelerini açıklayın. İhtiyaçlarını bekletmeden karşılayın. (Yemek,uyku,tuvalet). Sevginizi gösterin. Uyandığında ve uyurken yaptığınız ritüelleriniz olsun. İşe gitmeden evvel şimdi anneye bay bay deme vakti. Hadi bay bay. Geldiğimde şunları yaparız diyin ki geleceğinizden emin olsun.

Çocuğunuzun tavrı şımarmak değil.Siz evde yokken keyifli vakit geçirmesi size şımardığı anlamına gelmiyor.

Evet bana da güvenli bağlanma oluşmamış gibi geldi. Benim oğlum da bazen babasının arkasından ağlar ama hemen avunup oyununa döner. Ben dışarıya çıkıp bırakırsam da ağlar ama hemen toparlanıp oyuna döner. Burada yapılacak şey kaçarak gitmek değil. Bilakis gittiginizi görsün. Şu saatte geleceğim şunu yapacağız demek. Evdeyken kaliteli zaman geçirmek. Çocuk bu her zaman aynı tepkiyi vermeyebilir bir de. Mesela çoğunlukla eşime yemeği kendi verirdi. El sallardi bazen ağlar. Ama hep oturup avunur. Gelince karşılayıp sevinir. Bu da küçük bir ayrıntı eve gelince tepkisi nasıl oluyor?

Mesela düşünün bir empati yapın çok küçüksünüz,yalnız başınıza pek de bir şey yapamayacağınız bir yaştasınız. Gözlerinizi bir açıyorsunuz sizin her işinizle ilgilenmekte olan anneniz ses çıkarmadan hazırlanıyor az sonra kaçacak. Nereye gidiyor? Neden gidiyor? Geri gelecek mi? Geleceğini söylüyor ama doğru mu söylüyor merak eder endişe duyarsınız değil mi?

Ya da benzer şekilde uyanıp bakıyorsunuz ki evde ne anne ne baba var. Teyze var..

cevabınız için çok teşekkür ederim .çocucğuma yalan söylememeye çk dkkat ediyorum işe gidiyorum ya da baba işe gidiyor gelecek.ben gelince markete gidelim parka gidelim vs cümlelerle ona anlatyrm şu an konuaşamıyor ama gayet anlıyor beni.mesela giderken sana gelirken dondurma alacağım diyorum daha kapıdan girer girmez dondurma soruyor el işrtleryle unuttum diyorum hemen giyin gidelim diyorum vs.

bi müddet iknaya uğraşıyorum ama artık ağlamayı bırakmadığı için apar topar çıkmak zorunda kalıyorum zaten sürekli geç kalmak alışkanlık oldu.elimden geleni yapıcam inşallah .başka tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Benim oğlum neredeyse 5 yaşına girecek kreşten alırken 3 yaş seviyesine iniyor

anahtar sesini duyar duymaz ikisi de kapıya gelir .sevinerek ses çıkartarak gelir.eğer ben giderken dondurma lacağım filan dediysem hemen el işaretleriyle dondurmayı sorar ya da işte böyle çocuk sevinç işaretleri filan yapar. o gün evde yeni bir şey keşfettiyse onu göstermek için çağırır vs

Aslında ikna etmeye çalışmanız gerekmiyor. Sesinizdeki en ufak tereddütü bile anlayabilir. Malum o sizden ayrılmak istemiyor ve sizi ne kadar yanında tutarsa o kadar iyi diye düşünüyor. Kararlı bir tonla bi şarkı uydurup söyleyebilirsiniz ritüel oluşturmak için şarkı bitince "Annenin gitme vakti,ben işimi bitirip hemen geleceğim." Diyerek öpücüğünüzü alın ve çıkın. Sakın kararsız olmayın. Ama verdiğiniz dondurma sözünü de unutmayın annesi. Çünkü çocuğunuz tüm gün sizi bekliyor.

Merak ettiğim başka bir şey daha var 2,5 yaşındaki çocuğunuz hiç mi konuşmuyor?

Gelisinize gösterdiği tepkiler normal. Ama ona söz verdiyseniz tutmalısınız.

dokuz on aylıktı anne demeye başladı herşeye ve herkese anne der . uyudu gitti top çay su acıdı bi de kuzeninin adını söylüyor çocuksu bir lisanla cümle kuramıyor henüz

Şimdi birazdan “çocuğa anne bakmalı, siz işten ayrılın” diyenler gelir.

Konunu takipteyim. 2 yaş 2 aylık kızım var. Bizimki bu kadar travmatik değil ama bilgiler aklımda olsun

Kardeşi sizinle yatıyor oğlunuz başka bir odada mı?
oğlumun başka bir odada park yatağı var hemen yanımızda oda.ama orda toplasan beş kere uyudu(odada babanne yada teyze varken tek değil ) onda da sabaha karşı yanımıza geliyor şimdi yatak odamızda bir beşik daha var orda bazen kardeşi bazen kndisi bazen dördümüz yatakta artık karman çorman ne gelirse

dokuz on aylıktı anne demeye başladı herşeye ve herkese anne der . uyudu gitti top çay su acıdı bi de kuzeninin adını söylüyor çocuksu bir lisanla cümle kuramıyor henüz

Bu konuşma bana biraz az geldi 2.5 yaş çocuğu için. Her çocuk farklıdır ama çocuğunuz ne kadar süre tv izliyor? Tablet ya da telefonla oynuyor mu? Eğer bunlara cevabınız evetse zamanını bir an evvel kısıtlayın. Her yaptığınız şeyi anlatın. Mesela "x" bak sana bir şort giydiriyorum. Bu kırmızı bir şort. Atıyorum su istiyor ama su diyemiyor. Evet su istiyorsun. Al bakalım su. Gibi.Konuşması için ortam yaratın. Kitap alın ama yaşına uygun resimli bir kitap. Oğlunuzu kucağınıza alıp okuyun. Resimlerine bakın beraber. Sorular sorun..

Konunu takipteyim. 2 yaş 2 aylık kızım var. Bizimki bu kadar travmatik değil ama bilgiler aklımda olsun

Olur mu öyle şey :) Çocukla anne kaliteli zaman geçirmeli ama çocuk varken de gayet çalışabilmeli bence.

ah keşke bakılabilse de olsa çocucğum üç aylıkken işe başladım şanslıyım müdürm iyiydi dokuz aylık olana kadar yarım gün gttm işe sekiz bcuğa dgru çıkıyor on iki buçuk gibi evde oluyordum. eşimin durumu ii değildi o ara snra süprüz hamilelik ikncisi ev aldktan iki gün snra öğrendim.onda da izne ayrılamadım maalesef bizim planladğımız gibi bitmiyor bakanlara saygım sonsuz .çalışıp hem evi hem işi yürütmye çalışanlara iki kat sabır diliyorum en başta bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…