Neden Ağliyoruz..!

yaren8479

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2006
100
35
Niye, Neye Ağlıyoruz? Ağlamak sinir sistemimizin emniyet sibobumu acaba

Ağlamak bazı acılarda yetmez, bazı ölümlere
Örtüsüdür bazı acıların, örter, örtülmez, savunur bir süre
Ağlayanlar sevinmeli, sevin ağlayabiliyorsan, acılar art arda dinmeli
Duru bir nöbetçe gibi, durur bir bekçi gibi, zaman gülmeli-gülmeli
Sevin ağlayabiliyorsan, unutmanın kardeşidir ağlamak, uyur uyanır yatağında duyguların, düşüncenin kucağında hep çocuktur ağlamak

Sahi niye ağlarız? Bazen canımız yandığında, bazen başkalarının canı yandığında ama en çok içimiz yandığında.

Dil becerimiz yetmediğinde, konuşmayı beceremediğimizde akar yaşlar ve dile gelir, acı söyler, mutsuzluk söyler, huzursuzluk söyler, korku söyler ama illa ki çaresizlik söyler. Ne zaman ki, güç yetmez, ne zaman ki sabır yetmez, ne zaman ki dil bilgisi yetmez, ağlarız.

Oysa, bazen hastalık gözyaşıdır ve nedensiz ağlamanın gerçek nedeni depresyonundur, gözyaşı kadar bizim olan sorunumuz, çözülmezse yaşamımızı kurutacak hastalık. Yaşlanmanın, akli melekelerini kaybetmenin sonucu, nedensiz ağlama belki de kendine ağlama.

Sevinçten ağlarız. Yine de Sezen Aksu'ya kulak vermek gerek: Ağlamak güzeldir. Süzülürken yaşlar gözünden, sakın utanma. Ağlamak; öfke, delice nefret. Doruklarda aşk, doyumsuz sevinç, kahreden keder kısaca hayat...
 
Erkekler ağlayan kadınlardan nefret ediyo.Ben de çok çabuk ağlarım herşeye üzülürüm ama hem yaşlandırıyor,hem eşimle tartışıyoruz.Annem benden beterdi ve biz çok kzardık galiba ağlamamak daha güzel.Ama keşke elde olsa.
 
X