Neden bekar kızlara evlenmek zorundaymış gibi davranılır?

Bekarlık sultanlıktırrr :)
Sen kendini garantiye almana bak , o zaman sumo güreşçisi olsan bile talibin çok olur :)
Genelde kıskanç , hazımsız insanlar bu tarz konuşur , öncesi varmı bu mevzunun ?

Önce kendi ayaklarının üstünde dur evlilik herzaman olacak bisey... İşsiz güçsüz evlenenlerinde görüyoruz iki gun sonra kocam söyle yaptı böyle yaptı ayrilamam cunku güvencem yok çalışmıyorum vs vs bunlari önlemek için bence guzel dusunmussun.. O evli olanlar ve okumamis isi olmayanlar kocalarından ayrılsalar ortada kalacakları kesin..
Bir arkadaşımın basına geldi uç arkadas olarak ikimiz hukuk diyeri tip Fakültesi'ni kazanmıştık iki hukukcu olarak fakulteye basladik ve halada oluyoruz ama tip kazanan arkadasım asık olduğu çocukla evledi fakulte yarim kaldi kocamın evinde okurum dedi ama ne okuyabildi Nede fakülteye gidebildi simdi 2. Cocuğuna hamile, even kavga etmiş elimde bisey yok ne bir diploma ne bìr is iki cocuk ve dört altın diyordu, cok üzücü bir durum o yüzden sizi taktir ediyorum..

Yıllarda bir kuruma emek verip çalışanlar bile yettiremiyorum diyorlar
Bu zamanda evlensen bile tek maaşla yaşamak çok zor
Ben tecrübem bile yokken birine hayatımı adayamam
Her şey insanlar için bir anda yapayanlız işsiz, güçsüz ortada kalabilir bir insan
Bir kadın evliyken bile kocasına mecbur olmamalı...

Evlilik gerçekten çok çok sonra ha ama çıkar karşıma olur bu nasiptir.
Ama sürekli varmı biri, ne zaman evlilik, iş bulamadın mı daha tüh tüh vah vah
Evlenmeyenlere de acıyan gözlerle bakıyorlar artık güler misin, ağlar mısın :)

Evet canım hakkında hayırlısı :31:heran herşey olur bilemezsin ama dediğin gibi bu insanlara birşeyi beğendiremezsin :1:inan evlen yine sorular bitmez:27:o evlen diyenler okadar okudun neden işe girmeden evlendin diyede acırlar :9::9::9::9:

Çünkü ; Turkıyede kadın demek ikinci sınıf insan demek ..
Bir erkek evlat ömrü boyunca babasının sırtında durabılır ama bır kız reşit oldugu zaman artık evlenmeli evini kurmalı dıye bakılır.
Malesef şuursuz insanlar benim çevremde de mevcut,
'' Evde kalıcaksın ''
'' 30'a yaklasmış sayılırsın bak o saatten sonra ancak 2.kadın arıyanlar gelır ( 2.evlılıgını yapacak ınsanlar ) ''

tarzında yakısıksız cumleler duyuyorum.Bende '' evlendın basın göğemi erdi '' dıyerek cvbımı yapıstırıyorum.
Zira her evli kadının %70 evlendıgınden pişman , ama pişman değilmiş ayağına yatıp karsıdakının de başı yansın ıstıyor :))

Siz dert etmeyin ben bulurum gerektiği zaman diyorum :19: buldum zaten de onların haberi yok yaklaşık 6 senedir :9:

Allah mutlu mesut etsin:1:
İşte bende hazır cevap olmak istiyorum bana kimse evlenecek gözüyle bakmasın istiyorum
Ne ki bu yaşı geldi koca bulalım davası artık ya:25:

Bu menapozlu teyzeler ve niteliksiz ablalar için yeryüzünde henüz icat edilmiş bir susturucu yok.

Ya yüzünüze ya arkanızdan illa ki sizin bişeylerinizi kendilerine dert edinmek için dünyaya gelmişlerdir.

Bu türler 7 kişi evlendirirlerse cennete girecekleri rivayeti ile arabuluculuk(müşteriye çıkarma) yapmayı görev edinmişlerdir.

Ne mi yapacaksın?

Tabii ki de sallamayacaksın:ssz:

Bekarlık sultanlıktırrr :)
Sen kendini garantiye almana bak , o zaman sumo güreşçisi olsan bile talibin çok olur :)
Genelde kıskanç , hazımsız insanlar bu tarz konuşur , öncesi varmı bu mevzunun ?

Aynen şuan bir ev verseler gidip evlenmem. O sorumluluğu alamam.
Kafam rahat :1:
Komşular ve babanemin tanıdıkları hep imalarda bulunuyorlardı öncesinde şimdi direk söylüyorlar
Komşulara annem gereken cevabı veriyordu susuyorlardı şimdi bana söylemeye başladılar
Çokda kilom yok aslında eskiye oranla obez muamelesi gördüm çok çöpçatan teyzeden :)

Evet canım hakkında hayırlısı :31:heran herşey olur bilemezsin ama dediğin gibi bu insanlara birşeyi beğendiremezsin :1:inan evlen yine sorular bitmez:27:o evlen diyenler okadar okudun neden işe girmeden evlendin diyede acırlar :9::9::9::9:

Maalesef öyle.
Ben iş bulamadan evlenmicem demiştim de üst kat komşum sen daha bulamadın mı bana fırsat verseler ne iş bulmuştum şimdiye kadar demişti
Bende madem öyle bana da bulsana dedim şey ee öö ii demeye başladı :27:

Maalesef öyle.
Ben iş bulamadan evlenmicem demiştim de üst kat komşum sen daha bulamadın mı bana fırsat verseler ne iş bulmuştum şimdiye kadar demişti
Bende madem öyle bana da bulsana dedim şey ee öö ii demeye başladı :27:

Allah yardımcın olsun:9::9::9:

Çünkü ; Turkıyede kadın demek ikinci sınıf insan demek ..
Bir erkek evlat ömrü boyunca babasının sırtında durabılır ama bır kız reşit oldugu zaman artık evlenmeli evini kurmalı dıye bakılır.
Malesef şuursuz insanlar benim çevremde de mevcut,
'' Evde kalıcaksın ''
'' 30'a yaklasmış sayılırsın bak o saatten sonra ancak 2.kadın arıyanlar gelır ( 2.evlılıgını yapacak ınsanlar ) ''

tarzında yakısıksız cumleler duyuyorum.Bende '' evlendın basın göğemi erdi '' dıyerek cvbımı yapıstırıyorum.
Zira her evli kadının %70 evlendıgınden pişman , ama pişman değilmiş ayağına yatıp karsıdakının de başı yansın ıstıyor :))

Çok doğru tespit bence de öyle.
Bende genelde başın göğe mi erdi diyorum ama klasikleşti cevapları; bak fena mı oldu altın gibi çocuklarım oldu..
Çocuk elbette güzel şey de onlarında geleceğini sağlayamadıkça; eğitimlerine yardımcı olamadıktan sonra ne anlamı var ki sıkıntıdan başka

Söz konusu şahsın sarf ettiği cümle zaten kalitesizliğinin ve sözlerinin kesinlikle ciddiye alınmaması gerektiğinin en büyük kanıtı bence. O yüzden oraya hiç takılmayın. :37:

Önce işinizi elinize alın güzelce inşallah, biraz hayatınızı yaşayın sonra bakarsınız, evlenmek isterseniz tabii...

Ben 23 yaşındayım, bizimkilere kalsa beni kimseye vermezler, kimse de laf etmez. Sizin etrafınızdaki bazı insanlar bir değişikmiş gerçekten... :26: Boşverin, hiç takmayın. :34:

Bu menapozlu teyzeler ve niteliksiz ablalar için yeryüzünde henüz icat edilmiş bir susturucu yok.

Ya yüzünüze ya arkanızdan illa ki sizin bişeylerinizi kendilerine dert edinmek için dünyaya gelmişlerdir.

Bu türler 7 kişi evlendirirlerse cennete girecekleri rivayeti ile arabuluculuk(müşteriye çıkarma) yapmayı görev edinmişlerdir.

Ne mi yapacaksın?

Tabii ki de sallamayacaksın:ssz:

Menapoz diyince aklıma geldi bu hatun kişi kendince beni kandırmaya, korkutmaya çalıştı
Bir tanıdığı varmış "evlenmicem demiş demiş 30unda menapoza girmiş bak sende böyle olursun" dedi
Keşke gerçekten bir susturucu olsa :27:

valla o kadar bıktım ki beni görüp de ne zaman evleneceksin diye soranlardan artik işi geyiğe vuruyorum inceden geçiriyorum : ))

- ooo ......'cuğum ne yaptın? ne zaman evleniyorsun ?
+ : )) sen ne zaman bulursan şükran teyzeciğim :))
gibi....

Söz konusu şahsın sarf ettiği cümle zaten kalitesizliğinin ve sözlerinin kesinlikle ciddiye alınmaması gerektiğinin en büyük kanıtı bence. O yüzden oraya hiç takılmayın. :37:

Önce işinizi elinize alın güzelce inşallah, biraz hayatınızı yaşayın sonra bakarsınız, evlenmek isterseniz tabii...

Ben 23 yaşındayım, bizimkilere kalsa beni kimseye vermezler, kimse de laf etmez. Sizin etrafınızdaki bazı insanlar bir değişikmiş gerçekten... :26: Boşverin, hiç takmayın. :34:

İnşallah...
Ailem konusunda çok şanslıyım annem ve babam sevdiğin olursa evlenirsin biz karışmayız diyorlar
İşte benim sıkıntım başkalarına vazife olmadığı halde evlendirmek zorunda hissetmeleri

valla o kadar bıktım ki beni görüp de ne zaman evleneceksin diye soranlardan artik işi geyiğe vuruyorum inceden geçiriyorum : ))

- ooo ......'cuğum ne yaptın? ne zaman evleniyorsun ?
+ : )) sen ne zaman bulursan şükran teyzeciğim :))
gibi....

İşte bende böyle olmak istiyorummm bana sorduklarında bir daha konuyu açamasınlar istiyorum:9:

hayatım azıcık sabret, daha delirmemişsin : )
delirince inan bana gözün kimseyi görmeyecek artık
%100 garanti veriyorum : )

Okul konusunda da böyle delirmiştim bir kere çok kötü cevap vermiştim birine o kişi yanıma uğramıyor pek :1:
Şu şahıslara da çözüm üretmek istiyorum biran önce delirsem iyi olur :27:

Sakın başkaları için hayatınızı yönlendirmeyin sakın!!!

Siz 60 yaşınıza gelip hayatınıza dönüp baktığınızda neyden mutlu olacaksanız onu yapın.

Yoksa ayşe teyze çok sıkıştırdı diye evlenirseniz ömrünüz boyu istemediğiniz şeyleri yaşar ve belki hatalar yaparsınız.

Sadece kendiniz için yaşayın ve istediğinizi yapın. Kimseye zarar vermediğiniz sürece de kim ne derse desin kulak asmayın.

Benim düşüncem de tam bu.
Yaşlandığım zaman yanımda olan insandan hiç pişman olmamış olmak istiyorum
Bu karar öyle birilerinin bulmasıyla olacak bir şey değil
Kendilerini sürekli birilerini, birilerine ayarlamak zorunda hissediyorlar

hayatım azıcık sabret, daha delirmemişsin : )
delirince inan bana gözün kimseyi görmeyecek artık
%100 garanti veriyorum : )

Kesinlikle aynı fikirdeyim..
Bu insanlara ne kadar yumuşak davranırsan o kadar yüz bulurlar..
Zira onlara sorsan aslında "hayırlı bir olaya vesile olmak" istiyorlar..

Eğer gözün kimseyi görmeyecek hale gelip, içinden geçen her neyse açık açık söyleyecek duruma gelirsen..
bir daha kolay kolay konuyu açmaya cesaret edemezler..

Evde kalmak kader değil, seçimdir..
Evlenmek ise bir "olması gereken" değildir..
Sadece seçimdir..Senin seçimindir..
Senin hayatın ve senin seçimin..
Kimseyi ilgilendirmez bu..

Seni müşteriye çıkarayımda ne demek ayol.:53:
Sende deseydin sen kaç yaşında başladın müşteriye çıkmaya teyzecim bu işlerin erkencisisn galiba diye...:ssz:

Ona neymişki.
Derdi onu mu germiş alla alla :4:
Eskiler gibi 15inde evlenip 16 ında anne olmanı bekliyo sanırım .
Ondan menapoza girersin demiştir :24:
E tabi 15inde eş 16 ında anne olursan 30unda da menapozlu olman normaldir :27:

Back
X