Neden biz kadinlar hep mutsusuz...

omre_bedel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
175
24
298
Denizli
Evliyim 3 cocugum var.Esim gece çalışıyor ben evlendigimden bari 14 senedir hep geceleri onun gelmesini bekliyorum.Bu yalnizlik duygusu ağır gelmeye başladı.Hicbir tatili yok sürekli calisiyor.Kendi işi olunca izin de yok.Bize vakit ayiramiyor.Aksam da eve gelince tv başında hemen uyuyor.Evlilik bu mu özel ihtiyaclarinda yanima yanaşsın.Diger zamanlar evde otursun 3 çocuğa baksin.Kendisi de sürekli çalışsın...Benim gençliğim gitmiş yasliligimda yanimda olsa ne olacak.Simdi benimde cocuklariminda gezmeye birlikte vakit gecirmeye ihtiyacimiz olduğu zaman öyle değil mi ?Cok şey mi istiyorum...

Kadınlar degil de insanlar mutsuz. Mutlu olan kadınlar da var. Ayrıca bir insan hep mutlu olamaz ki. Ama sürekli bir mutsuzluk varsa sorun da var bence. Eşiniz mecburiyetten mi çalışıyor yoksa sizinle vakit geçirmemek icin işte daha çok mu vakit geçiriyor? Haklısınız insan eşiyle oturup sohbet etmek ister, zaman geçirmek ister. Ama eşiniz de insanların genelinin uyuduğu saatte zevkine çalısmiyordur diye düşünüyorum. Ayrıca anlattığınız gibiyse hiç tatili vs olmadan yıllardır gece çalışan adam da mutsuzdur. Kendi işiymis, yanına yardımcı eleman alamaz mi, iş yükünü azaltamaz mi? İş ile ilgili bir değişiklik yapmanız mümkün mü?

Çok şey istemiyorsunuz tabi ama hayatta kalabilmek için birilerinin çalışması şart :) yoksa gezelim, tozalım gençliğimizi yasayalım deyince üstüne para veren yok.

Sizin asıl sorununuz bence başka. Iletisimsizlik, sıfır paylaşım gibi... Yoksa hepimizin eşi çalışıyor bundan ben neden rahatsız olayim ki.

Gece calisip eve aksam mi geliyor onu tam anlayamadim.
Kadinlar mutsuz demeyelim. Her iki cinsiyetin de mutlusu mutsuzu var. Esiniz de bence mutsuzdur. 1 2 günlük destekleyici eleman alamaz mi, ne is yapiyor?

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim eşiminde kendi işi en erken 9 da eve geliyor bazen 11-12 de pazarları bile çalışıyor iş gereği başka şehre gidiyor bazen ben hep evde işleride yoğun olunca bişeyde diyemiyorum onun ailesi benim ailem gidilen yer rutine binince insan bunalıyor

Restorantimiz var başka çalışan elemanlarda var ama kendisi elemanlardan cok çalışıyor.Elemanlar yerine göre erken gidiyor kendisi bekliyor.Eve de en erken 1'den önce gelmiyor.2'de 2.30 bile geliyor.O saate kadar bekliyorum.Surekli bu durumdan memnun olmadigimi söylüyorum.En son msj yazdim bunaldim.Sen bizi düşünmüyorsun diye 3.30 da eve geldi.Yasak olmasinz ragmen gizli müşteri aliyor.Baskin yedi bir kere 35 bin simdi onun parasini cikariyorum diyor .İş yok napayim diyor riske girmeye ne gerek var.Kazandigini devlete verecek kendisi de köle gibi çalışsın. 2-3 gündür konuşmuyoruz.

Düz ovada yağmurdan kaçılmaz artık bacım... Elindeki bu...

Not: Başlık genel olmuş. Bazılarımız çok mutlu.
( bazıları: iç huzuru yakalayanlar)

Kadınlar diye genellemek yanlış,mutluyum. Kendi işimi yapmama rağmen mutluyum. İş ile özel hayatımı birbirine hiç karıştırmadım çünkü. Çok yoğun olduğum zamanlarda bile aileme kaliteli vakit hep ayırdım. Önceliğim onlar çünkü,onlarla daha rahat daha konforlu bi hayat için çalışıyorum ben. Eşiniz bu noktayı atlamış,sadece işe yönelmiş. Evlendiğinizden beri böylemiydi durum? Eğer öyleyse 3 çocuk ve bunca yıldan sonra bunun farkına varmanız biraz ilginç

Çalışıyorsa ne yapabilirsiniz?
Arada ufak izinler vs olusturma sansı var mı? Güvendiği birine işini emanet etse mesela.
Eşimle beraber olmayı istemen cok haklı Bi istek. Ama o olmadan da gezebilirsiniz. Arac kullanmayı öğrenin ve 3 cocuk ve annesi olarak takılın. Arada babayı ziyarete gidin.

Herkesin Bi kısmeti vardır. Kısmet sadece maddi olmuyor. Zaman da kısmet. Herseye sahip olsan da gezip tozmak da kısmet. Benim eşim çok yogun. Ne yapalım bizim de ruzkımız bu kadarmış diyorum. Tek sorununuz buysa hayatınızdaki olumlu yönlere odaklanın bence

gezmek eğlenmek için niye eşinize muhtaçsınız. hatta daha özgürsünüz. annenize gididn kahvaltıya gididn , arkadaşlar edinin . engeldeği hatta özgürlük .)) ben eşim hafta sonu ev de olduğu için arkadaşlarıma takılamıyorum

çocuklar kaç yaşında

restoran sizinmiş akşamları siz de gidin

hoş restoran demişsiniz de gece 2-3 arasında iş yapan içkili mekan mı

eşinizin ailesi ile paylaşımı hiç yok ise 3 çocuk fazla değil mi

yani çocuk zaten akşam 9-10 gibi yatar babayı hiç görmüyorlar mı

hazır okul vs de yok artık öğlen işe gidinceye kadar aile zamanı organize edin bari

yani akşamları birlikte zaman geçirmek diğer saatlerde insanlar evde olmadığı için

siz atıyorum sabah 8 öğlen 13 arasında ailecek evde iseniz o zaman aralığını değerlendireceksiniz

Bunu sorgulamak için 14 sene ve 3 cocuk çok fazla bana göre.
Evlilik oyle birsey degil ama duzeltmek icin bisey yapmamamissiniz
Baştan kabullenip, idare ediliyor sonra ağır geldiğinde ‘kadın değişti’ oluyor .
o sebeple çok mantıklı bir yorum, kesinlikle katılıyorum. Ama maalesef bir çok insan ev arkadaşlığı ve hayat arkadaşlığını karıştırıyor

kendi işi olan hele de büfe, restoran, market gibi işi olan adamların kaderi bu malesef.
kadınların çoğu ne var canım bıraksın diyor ama kasayı başkasına emanet etmek sanıldığı gibi kolay değil.
o yüzden işinin bu olduğunu bilerek evlenmek, buna göre karar vermek çok önemli cidden

babam da esnafti ve yogun calisirdi,
gunduz calisirdi ama aksam eve geldiginde bazen gece 11-12 olurdu,
bayram seyran zaten hep calisirdi.

annem bazen babama yardima giderdi,
bazen ailecek giderdik hatta temizlik falan, ya da sayim yapardik.
annem cumalari giderdi, babam cuma namazina gittiginde nobeti o devralirdi, sonrasinda dukkanda ekmek arasi ismarlayip yerlerdi.

biraz daha aktif olun siz de bence,
adamin isi bu ise o eve gelecek de birlikte bir seyler yapilacak diye dusunmeyin,
arada cocuklara bir bakici ayarlayin siz is yerine gidin, hem yardime edersiniz, hem size degisiklik olur, hem bir aksam yemegi yersiniz,

restoran varmis, cocuklari da goturun arada.

ne bileyim yapilir bulunur bir seyler yani,
negatife degil pozitife odaklanin.

Düz ovada yağmurdan kaçılmaz artık bacım... Elindeki bu...

Not: Başlık genel olmuş. Bazılarımız çok mutlu.
( bazıları: iç huzuru yakalayanlar)
Kesinlikle ancak insan kendi kendine mutlu olmayı başardığı da yakalıyor mutluluğu başkalarından beklemek hem yoruyor hem daha çok mutsuz ediyor

belki de evlendikleri için mutsuzlardır.
ama son 1.5 senede herkes mutsuz o ayrı konu.

benim de annem esnaf, tatili yok. akşam 10dan önce eve gelemez. evli olsa kocasıyla sorun yaşayıp dururdu bu yüzden sanırım.

Yanlıs anlamayın ama adam geçim derdinde
Siz ise gezip tozma derdindesiniz.

Gece çalışan insanın hicbir hayatı olmaz zaten.
Napsın adam, bin parçaya mi bölünsün?

Belki hafta sonları dışarı çıkabilirsiniz ama
5 kişilik bir ailenin de harcayacağı para da az degil .

Sizin de eşiniz de psikolojisi bozuk
Yanı adam da suç aramayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…