Neden biz kadinlar hep mutsusuz...

Arada izin kullanamaz mi esiniz tatile fln giderdiniz çocukların babalarıyla güzel anılar oluşturmaya ihtiyacı var. Kaç yaşına geldim keşke ailecek bir tatil anım olsaydı diyorum ben mesela. Çocukken ailecek bir yere gezmeye gitseydik diyorum. Sizin ve çocukların buna ihtiyacı var.

Ben burdaki yorumlari anlayamiyorum. Evlilik, hayata mutluluk katmak için yokmu? Kadinlar hayirdir, bankamatik ilemi evleniyorlar? Calisiyor diye, aile sorumlulugunu yerine getirmez diye birsey yok.

Evet sartlar esit degil, ancak çaba denilen birsey var. Adam en azindan haftada 1 gün izin alabilir, çaba gösterip eve erken gelebilir,.. Eminim ki adam istemiyor. Iskolik, artik evden o kadar uzaklasmis ki, o ev ona yabanci geliyor. Nasilde gidilcegini bilmiyor.

Yani bu olay çook daha önce endise edilmesi gereken bir olaydi. Ama onun yerine 3 cocuk yapildi. Babasiz büyüyen 3 cocuk. Stresli anne ile büyüyen. Yani ne olurdu da cocuk olmadan yada tek cocuk ile ya bosanma yoluna gidilseydi yada konu sahibide çalisip, esi kim bilir daha az çalisirdi?

Bu saatten sonra artik ya kaderine razi geleceksin ve mutsuz hayata devam edeceksin. Yada bosanacaksin. Ki oda artik kolay degil, 3 cocuk ile. Ve yerinde olsam artik esimi beklemeyi birakirdim. Rahat uykumu uyurdum. Bu evlilikte az biraz saglam psikoloji ile devam etmek istiyorsan, artik yanliz hayati kabul edeceksin. Kendine cocuk disi hobi, mesgale bulmalisin. Ve evdeki iste temizlikçi/her ise kosturan statünü kabulleneceksin. Yoksa bosanacaksin.

Benim de yoğun bir işim var bu ara eşimin yüzünü gördüğüm yok. Aynen eşiniz gibi beynim akıyor biraz tv bakıp uyuyorum. Ama benim çocuğum yok ve bu yüzden de bir müddet böyle çalışıp sonra ara vereceğim. Siz de eşinizin geleceklerini sağlaması gereken 3 çocuk var napsın adam. Hayat hep seçimler denektir, kalabalık aile istiyorsanız para gerekir para için de zaman gider gençlik gider. Keşke siz de çalışıyor olsaydınız eşinizin maddi stresi azalırdı

bu konunun kadın olup mutsuz olmakla ya da evli olup 3 çocuklu olmakla ilgisi yok

Eşinizin yoğun bir işi var 5 kişiye bakmak için de çalışmak zorunda

Hepimiz aynı durumdayız.

Hayatım boyunca çalışacağım , çalışmak zorundayım.

Ailemi ancak akşam 18.00 den sonra görebiliyorum.

Hafta sonu işim olmadığında beraber vakit geçirebiliyoruz.

Senede 1-2 hafta ancak tamamen evdeyim , çoğu sene o bile lüks.

Şartlar hep öyle ne yazık ki

Bu evli olmaya , kadın olmaya ya da eşinize özgü değil

kadınlar mutsuz değil. kendi hayatını eline alamamış, başkalarının hayatına yancı olmak zorunda kalan herkesin mutsuz olması normal.
mutluluğunuzu kocanıza bağlayacaksanız çok beklersiniz. hayatınızın iplerini kendi elinize alıp kendi istediklerinizle kendi kararlarınızla bir şeyler yaparsanız ancak gerçekten mutlu olursunuz.

Haftanin 3 bazen 4 günü eşim 24 saat evde olmuyor nöbet usulü çalıştığı için. Bi ara hesaplamıştı evliliğimiz boyunca 2 yıl evde olamamış.
Ama sizin söylediğiniz gibi mutsuz değilim. Eşim evde olduğunda telafi ediyor, iletişimde sıkıntımız yok. Bence siz gece beklemekten değil, baska problemlerden (iletişim, arabanızdaki soğukluk vb) kendinizi yalnız hissediyorsunuz

Kadınım ve gayet mutluyum. Evli de olsam mutluyum, bekarda olsam mutluyum. Çok nadiren modum düşer, demorilize olurum.
Mutluluk bir beceridir. Bardağın dolu tarafını görebilme sanatıdır.
Siz eşiniz çok çalıştığı, size vakit ayıramadığı için mutsuzsunuz, peki o halinden çok mu mutludur? Ama sonuçta faturaları birinin ödemesi gerekiyor.
bende eşinizin iyi kötü bir işi olduğu ve maddi sıkıntınız olmadığı için mutlu olmanız lazım.

Akşam yemeğini restoranınızda ailece yiyin, sabah işe gitmeden birlikte kahvaltı-kahve keyfi yapın. Hayatınızı eşinizden birşey beklemeye adamayın. Mutlu olduğunuz şeyler bulup onları yapın işten artan vakitlerde hoş zamanlar geçirin

Adam evde kalsa, faturalar nasıl ödenecek diye düşünseniz gene mutlu olamayacaksınız.
İş yok adam haklı.. ne yapsın.. o ister mi günde 13-14 saat koşturmak..
Benim eşim burda iş bulamadı yurt dışına gitti, çocuğum da yok, ben de gurbette yapayalnızım hiç kimsem yok, kedilerimle konuşmaktan miyavlayacağım ya da sıyıracağım, online psikolog bakıyorum bi yandan.
mutsuzum evet, ama eşim burdayken de parasızlıktan mutsuzdum, şimdi de yalnızlıktan mutsuzum =)
ama mecburuz, pozitif düşünmeye şartları kabul etmeye, bi şekilde huzurlu hissetmeye ...

Bence alin cocuklarinizi annenizle yada bi arkadasinizla tatile siz gidin, esiniz de calisip size sponsor olsun. Benim esim de yanimda olmuyor 3 4 ay durumlara gore farkli ulkede kalmasi gerekebiliyor. Cikiyorum tatilimi yapiyorum, esle dostla oturuyorum alisveris yapiyorum. Aslinda insan esinden ayri da istedigini yapabilir, siz de yapin

Bence siz dahil bazı kadınlar kendini mutsuz etmek için uğraşıyor, kusura bakmayın ama görüşüm böyle. Eşiniz evliliğinizin başından beri böyleymiş. Kabullenseniz mi artık? Siz bu durumda 3 çocuk yapmışsınız. Çok şey istemiyorsunuz ama eldeki koşullar sizin isteklerinizle 14 senedir örtüşmüyor. Eşiniz kendisi dahil 5 kişiye bakıyor, çalışmam mecburiyetinde bu durumda. Gezmek için illa eşinize ihtiyacınız yok. Alın çocuklarınızı gezmek istediğiniz kadar gezin. İlla eşinize bağlı değilsiniz ki.

Konuları böyle yazınca işinize yarayacak bir yorum gelme olasılığı hiç yok ki.
Çoğunluk eşiniz için çalışıyor, işi bu demiş, size farklı alternatif, bakış açıları sunmuş hâliyle ama siz eşinizin sizinle vakit geçirmeip pavyona gittiğini, eve çoğunlukla alkollü geldiğini yazarsanız, ailesi için çalışıp çabalayan bir adam olduğu yanılgısına kapınılmaz.

Boşanma aşamalarından da geçmişsiniz ona rağmen birşeyler düzelmediyse ya olduğu gibi kabul edecek ya da kendi yolunuza bakacaksınız.

Aynen boşanmadan döndük şu an pavyon bar hiç bir yer açık degil bazi şeyler değişti mi tabi ki hayır.Bir insanin huyunu degistiremiyorsun işyerinde kendisi yine alkol aliyor iş bitiminde hep alkollü yerlerde gece geç saate kadar çalışmış.O yüzden eve geldiği saatler erken gibi geliyor.Cocuklarla fazla zaman gecirmez arada kahvaltiya götürür tamam babalik görevini yapti.Benim burda kimsem yok ailem uzak.3 çocuğu da gezdirmek kolay değil altinda araban yoksa kendi işyeri de uzak.Benim babam akşam oldugunda evdeolurdu beraber yemek yerdik hafta sonu piknige giderdik şimdi bakiyorum hergün evdeyim temizlik,bulaşık pasif bir hayatim var.

Bunlar bir zihniyet yansıması ve kişinin kabulü ile alakalı.
Hayattaki rolünüzü ev işi ve çocuk bakımı üzerinden tanımlamazsanız, Sizin de bir iş ve beraberinde bir sosyal hayatınız olursa pek çok şey değişebilir.

Eril zihniyet bastırmaya çalışmış olabilir ama kabullenmemek yine bizim elimizde.

Biranda eltimmi konu acti diye dusundum
Cunku ben onunda sizin gibi oldugunu gordukce napiyor, nasil duruyor bu adamla (kaynimla) hicmi sklmiyo bunalmiyo rutin monoton bi hayata diyorum
En uzucu seyde cocuklar
Cocuklarin tek aktivitesi koye gitmek.

Esimede soyluyorum, abin surdan 4 5 yil sonra cocuklarinla vakit gecirmek istese bile cok gec kalmis olacak. Cunku cocuklarin hic bir aninda yaninda olmuyor. Tabikide hayat sartlari, cok calismasi gerekiyo, kendi isyeri anliyorum ama Okadar cok calismayla bari maddi olarak cocuklarini doyursa
Cocuklar buyudugunde babam manevi olarak yanimizda olmadi ama maddi olarak hep yanimizdaydi diyebilseler keske.

Ben bu tarz calisan insanlara karsiyim. Haftanin 7gununde hicmi 1gun tatili yok. Hadi 1gunu gectim 3 4 saat beraber bise yapmayadami vakti yok.

Ben yorgun olduğu için, çok çalıştığı için çocuklarıyla ilgilenmeyen erkek olayına inanmıyorum. Aynı şekilde yoğun çalışan- gececi anneler nasıl ilgileniyor?
Gereksiz bir kılıf.
Bu erkek çocuğuyla ilgilenmeyi sevmiyorsa, kendisine yakıştıramıyorsa memur olsa da ilgilenmezdi, evde otursa da.
Benim babam usta,haftanın genelde 6,çok işi varsa 7 günü çalıştığı, fiziksel olarak emek sarfettiği bir işi var. Oldukça da yorgun argin gelir eve,hatta bazen toz toprak olur doğru banyoya gider, böyle bir iş.
Ama çocukluktan beri tüm sorumluluklari annemle eşit paylaştı. Annemin hasta olduğu bir dönem öğle molalarinda eve gelip iki bebeği yedirip,bezlerini degistriip işe gidip akşam geldiğinde hem hasta karısıyla ilgilenip hem yemek falan yapar bir de çocuk bakardı.
Karısı saglikliyken de aynı şekilde. Eve ne kadar yorgun da gelse - geç de gelse hiç yoktan uyku seromonisine katılırdı, gelir iki dakika odada sohbet eder,fıkra anlatır iyi geceler der öyle geçerdi.
Bugün 60 yasinda, hala daha aynı sekilde devam ediyor.
Çünkü çocuklarıyla,ailesiyle ilgilenmeyi seviyor.
Eniştem de aynı şekilde, eve geliş saati çocuğunun uyku saatine denk geliyor, sabahları çıkış saati de öyle.bir haftasonlari görüyor çocuğunu, onda da full time çocuğuna zaman ayırır. Anne uyurken alıp disarda gezer, mutfağa girer kızıyla haftasonu simidi yapar, kitap okur vs vs...
Yani bir baba çocukla ilgilenmek istiyorsa her halükarda ilginenir. Benim çevremde oldukça fazla "iyi baba" var, gözlem yapabiliyorum. Çoğunun işi ağır, ama çocuklarının üstünden ilgiyi eksik etmiyorlar,lafta değil davranislarda belli ediyorlar evladının kıymetli olduğunu.
Çevremde aynı sekilde çok fazla "ben onlar için çalışiyorum,üf" babası da var. Bunlarda gözlem yapma imkanım da çok oldu. Hepsinin ortak özelliği para getirince çocuğun büyüdüğünü düşündüğü, çocuğu için çalıştığı vs vs.
Ne bir hafta bez değiştirmiştir, ne tek başına banyo yaptirmistir, ne de çocuğuyla eline telefon vermeden bir saat başbaşa aktivite yapmıştır.. favori sözcüğü 'annnesiiiii!!!!!'
Böyle adamlar çocukla oynamayı kendine yakıştıramıyorlar, iş güç bahane.emekli de olsa aynı, istifa da etse aynı şekilde devam eder,çünkü çocukta gözü yok.
O yüzden cok da aklamaya gerek yok.
Konu sahibin kocası da belli ki ikinci gruptan.
Mesleği ne bilmiyorum ama bence bir aile geleneği yaratmaya çalışmak iyi olabilir. Mesela adam geceleri çalışıyor ,demek ki sabahları evde. Her cumartesi ya da pazar sabahı harika -cesit çeşit bir kahvaltı hazırlama adeti edinebilir. Böyle bayram kahvaltısı gibi ,iki saat bitmeyen cinsten. En azından ev halkı haftada bir gün dahi olsa aynı sofraya oturur, haftalık gelişmelerden birbirini haberdar eder, haftada iki saat de olsa kesintisiz birbirinin yüzlerine bakarlar.
Bence bir gelişme gösterebilir. Her ailenin böyle rutinlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum kesinlikle.
Böyle evlilik de olmaz, hayat da olmaz çünkü

Bir insan ne kadar meşgul olabilir ki?Kocan dünyayı mi kurtarıyor?Bir yaz tatili 3-5 gün ailesiyle bir yerlere gitmek için herkesin zamanı vardır işine gelmiyor demek ki.çalışan çabalayan ailesini geçindirmek için didinen bütün erkeklere saygım var o ayrı.bide kadının parasını yiyip evde yatanlar var malum o tiplerden iyidir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…