Neden bizlere bu kötülüğü yapmalarına izin veriyoruz

Peki çocuklarınızı da el öpme alışkanlığı olmadan yetiştiriyor musunuz?
El öpme işi en rahatsız olunması gereken gelenek bence. Bunu düşündünüz mü hiç?
ben yetşitiriyorum kızımın büyüklere saygı duyulmasini öğretiyorum.büyüklere saygı duyarsa annesine babasinada saygı duyar.

Bazi konular sırf tantana yapmak icin açılıyor, "bence"
Elbette herkesin görüşü farkli, bu tarz şeyler tartışmaya çok açık ama hani konuya katilsan bile bi duyar kasma kokusu alirsin ya, benim kastettiğim şey o..

"Begenmiyorsan okuma, yorum yapma" diyecek olanlar acele etsin

isteyen takmasın istemzseniz istemiyorum deyin geçin.her yörede aynı anlama gelmiyor bizde bekaret anlamına gelmiyor pek.
ben seviyorum ama kırmızı istemiyorum pembe düşünüyorum anlamına baktım sadakat, sevdiği kişiye bağlılık demekmiş.
çiçeğimi de pembe yaptırmayı düşünüyorum uyumlu olsun diye
ama salona geçince çıkartırım ilk danstan sonra filan.

Peki çocuklarınızı da el öpme alışkanlığı olmadan yetiştiriyor musunuz?
El öpme işi en rahatsız olunması gereken gelenek bence. Bunu düşündünüz mü hiç?

Evet ben el opturmuyorum.. adetlerin hepsine karsi oldugum gibi ona da karsiyim.. itinayla hepsinden nefret ediyorum :)

İlk yorumu sen yapayım.Begenmiyorsan okuma kardisim :) :)

Herkesin konusuna kimse karışamaz.
Bu kadar duyar kasanlari görünce çok duyarsız olduğunu hissediyorum

ben bağlamadım kimsede kırmızı kuşağın nerede vs demedi , bencede gereksiz birşey anlamını falan geçtim hoşta durmuyor bence...

Ben öyle bir kuşak takmadım, tak diyen de olmadı. Erkek kardeşim önceden uyarmıştı zaten annemi sakın öyle bir şey yapılmasın diye. Düğün değil nikah yapmıştım zaten kuşak falan olmadı.

bizde kiz evden cikarken abisi yada babasi baglar ve bekar kizlara takarlar 2.evliligi olana takilmaz mesela neden cunkii bekareti sembol ediyor onlar icin

Son düzenleme:
İlk yorumu sen yapayım.Begenmiyorsan okuma kardisim :) :)

Herkesin konusuna kimse karışamaz.
Bu kadar duyar kasanlari görünce çok duyarsız olduğunu hissediyorum
Duyarsizim, duyarsizsin, duyarsiz
Bi de "israrla anlamiyorsunuz" diye diretiyor konu sahibi.. Yav arkadas, belki sen anlamiyorsun? Anladik, tamam, rahatsiz olmus olabilirsin, hakkindir ama binlerce farkli görüş sunulacak bi konu bu, Bdv'lik de kesinlikle değil.. Çünkü "dugunumde kuşak bağlanacak, ne yapmaliyim?" durumu yok, seneler önce olmus bitmis.. Bundan sonra kızına vs yaptirma, o da olsun bitsin..

bana da hediye paketi anlamında takılıyor gibi geliyor. Yani biz hediye yerine konuyoruz, erkek kardeşin , eğer yoksa baban: alın size kızı hediye ediyorum der gibi

Kamu spotu

ben bağlamamıştım. etrafımdan da bir kişi bile sormadı söylemedi. söyleseydi lafı ağzına tıkardım. gereksizden ziyada kötü bir görüntü bence

valla onlar neden gurur duyuyor bilmiyorum ama polikistik olarak ben yilda 3 kere adet olan insan olarak kendimle gurur duyuyorum mutlu oluyorum ay bu ay dogurganim diye :)))

Saygı hak edilen bir şeydir. Aha bunu öğrenseler yeter. Bizim ahali saygıyla biati karıştırıyor.
ya ben ozellikle erkeklerin elini operken cok midem kalkiyor acaba tuvaletten ciksrken elini yikadimi diye dusunmekten olaya adapte olamiyorum

sonradan sonraya çıkan adetlerden mi bu da?
bizde yok öyle birşey ben zaten yine bdv den öğrenmiştim kuşak mevzusunu.

Saygı hak edilen bir şeydir. Aha bunu öğrenseler yeter. Bizim ahali saygıyla biati karıştırıyor.

Kesinlikle, sadece buyuklere de degil.. bir insan sadece benden daha once dogma avantajini yakaladigi icin saygiyi hak etmemeli.. insana, hayvana, dogaya saygi yetisme sarti olmali zaten.. ama insan kisminda bir parantezle hak edene demeliyim bence onu atlamayayim :)

demek genel olarak karadenizde yok böyle bir şey.
bizde eşimle farklı illerden karadenizliyiz.
ben bdv de öğrenmiştim kırmızı kuşağı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…