- 3 Haziran 2015
- 36.937
- 119.196
- 798
- 36
- Konu Sahibi Nilnilniloy
-
bende öle düşünüyorum. görümcem kırmızı kuşagi düğün bitince bağlatcam diyo.20 yıl sonra bu adet olmayacak bence çünkü yeni nesil çok bilinçli.
ben yetşitiriyorum kızımın büyüklere saygı duyulmasini öğretiyorum.büyüklere saygı duyarsa annesine babasinada saygı duyar.Peki çocuklarınızı da el öpme alışkanlığı olmadan yetiştiriyor musunuz?
El öpme işi en rahatsız olunması gereken gelenek bence. Bunu düşündünüz mü hiç?
Peki çocuklarınızı da el öpme alışkanlığı olmadan yetiştiriyor musunuz?
El öpme işi en rahatsız olunması gereken gelenek bence. Bunu düşündünüz mü hiç?
Bazi konular sırf tantana yapmak icin açılıyor, "bence"
Elbette herkesin görüşü farkli, bu tarz şeyler tartışmaya çok açık ama hani konuya katilsan bile bi duyar kasma kokusu alirsin ya, benim kastettiğim şey o..
"Begenmiyorsan okuma, yorum yapma" diyecek olanlar acele etsin
ben bağlamadım kimsede kırmızı kuşağın nerede vs demedi , bencede gereksiz birşey anlamını falan geçtim hoşta durmuyor bence...Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
bizde kiz evden cikarken abisi yada babasi baglar ve bekar kizlara takarlar 2.evliligi olana takilmaz mesela neden cunkii bekareti sembol ediyor onlar icinKırmızı kuşağın bekaret sembolü olduğunu burada öğrendim.
Bizde kırmızı kuşak,gayret kuşağıdır.
Düğün biterken gelin-damat evine giderken bağlanır dualar eşliğinde.
Kızım güçlü olsun,ayakları sağlam bassın diye baba/abi/amca vs. bağlar...
Duyarsizim, duyarsizsin, duyarsizİlk yorumu sen yapayım.Begenmiyorsan okuma kardisim :) :)
Herkesin konusuna kimse karışamaz.
Bu kadar duyar kasanlari görünce çok duyarsız olduğunu hissediyorum
Duyarsizim, duyarsizsin, duyarsiz
Bi de "israrla anlamiyorsunuz" diye diretiyor konu sahibi.. Yav arkadas, belki sen anlamiyorsun? Anladik, tamam, rahatsiz olmus olabilirsin, hakkindir ama binlerce farkli görüş sunulacak bi konu bu, tam Bdv'lik de kesinlikle değil.. Çünkü "dugunumde kuşak bağlanacak, ne yapmaliyim?" durumu yok, seneler önce olmus bitmis.. Bundan sonra kızına vs yaptirma, o da olsun bitsin..
valla onlar neden gurur duyuyor bilmiyorum ama polikistik olarak ben yilda 3 kere adet olan insan olarak kendimle gurur duyuyorum mutlu oluyorum ay bu ay dogurganim diye :)))Amenna ayıp görülmesin ama bizim milletimiz ayarsız anacım. Her konuda ayarsız. Normal bir eylemi anormal sayanlar kadar, normalleştirme çabasıyla kirli pedinin fotoğrafını paylaşan da anormal bana göre. Bana ne senin kirli pedinden yahu?
Bir diğeri mütemadiyen regl oluyorum ben, kanıyorum ben yazıyor. Hatta gurur duyuyorum yazıyor. Ya neden? Neden regl olduğun için gurur duyuyorsun mesela? E bu durumda sen de normal olan bir şeyi yücelterek anormal oluyorsun. Regl dediğimiz olay sıradan bir vücut değişimi değil mi en nihayetinde.
Anormal olan tepkiyi yok etmek için, anormal tepkiler vermeye gerek var mı? Ben bu kısma takılıyorum.
Saygı hak edilen bir şeydir. Aha bunu öğrenseler yeter. Bizim ahali saygıyla biati karıştırıyor.Evet ben el opturmuyorum.. adetlerin hepsine karsi oldugum gibi ona da karsiyim.. itinayla hepsinden nefret ediyorum :)
ya ben ozellikle erkeklerin elini operken cok midem kalkiyor acaba tuvaletten ciksrken elini yikadimi diye dusunmekten olaya adapte olamiyorumSaygı hak edilen bir şeydir. Aha bunu öğrenseler yeter. Bizim ahali saygıyla biati karıştırıyor.
Saygı hak edilen bir şeydir. Aha bunu öğrenseler yeter. Bizim ahali saygıyla biati karıştırıyor.
Ben baglatmadim
Daha dogrusu aklimiza bile gelmedi
Dugunden 1 ay sonra falan aa yapmadik dedim
Babaanem de bizim orada oyle bi adet yok
Ne ben kirmizi kusak bagladim ne de ablalarim(5tane) dedi
Ben samsunluyum ama babaanem surmeneli
Adetimiz olsa da baglatmam
Bakire evlendim ama bundan kime ne
Bence de kim ne derse desin bunun tek anlami bekaret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?