Neden bizlere bu kötülüğü yapmalarına izin veriyoruz

Sanırım yine buna benzer bir konuda sizi alıntılayıp "Ben de böyle biliyordum" deyip artı bir koymuştum. :)
Çoğunluğun böyle yorumladığını bilmezdim, burada ilk o zaman öğrenmiştim.
Kırmızı kuşağı dua ile "Güçlü olasın, çalışkan olasın" diye bağlarlar bizde de ve kuşağı kendim isteyerek bağladım.
Bunun da altında "Yuvayı dişi kuş yapar" gibi, kadını yeni ailesi içinde daha önemli konumda tutan bi mantık olduğunu düşünüyorum.

Ama böyle bir bakışın yoğunluk olduğunu bilseydim, kullanmamayı tercih edebilirdim.
Kullanana da "Bekaret için bağlamışlarr" diyemem. Benim yöremde o anlamda değil çünkü.

Yani, aslında başlamışken "Neden beyaz gelinlik? Neden beyaz yani?" ile başlana bilirmiş de. :))

Tabi ki gerek yok. O zaman erkekler de sünnet olduk diye gerim gerim gerilince çok sevgili hanımlar tepki vermesin. Her kadının yaşadığı biyolojik bir döngü için ne gurur duyuyorum ne de utanıyorum. O ped falan gösterenler de genelde Twitter'da takipçi kasmak için yırtınan ilgi delisi ergenler, ciddiye alamıyorum. Sadece yeni nesilin bu kadar saçmalamasına üzülüyorum. Yaşlılar da bize derdi "Bu yeni nesil çok fena cık cık cık" diye, yeni nesil gün geçtikçe gerizekalılaşıyor mu yoksa yaşlandıkça yeni nesli aşağılamak default özellik olarak yükleniyor mu anlamadım ehehe.

Konu sahibi yalniz değilsin kısaca bir çok kadın takmalarına izin vermiyor artık. Keşke sana da baskı yapulmasaydı ama olan olmuş.

Sadece ergenler yapsa sadece üzülür geçerim ama koca koca kadınlar yapıyor bunları. Akıl alır gibi değil. Bir de feminist sayfalarda bunların yapılması daha da komik. Tıpkı verdiğin örnek gibi, hem sünnet mevzusunun abartılmasına şiddetle karşı çıkıp hem de regl olma mevzusunu bu denli göze sokmaya çalışmak ve hatta yüceltmek nasıl bir zihnin ürünüdür anlamıyorum ben.

Zaten bunlar hep kıyamet alameti deyip dağa kaçacağım yakında. İyice nine oldum bu yeni yetmeler yüzünden.

Utanmıyorum ama gurur da duymuyorum. Ağrısı bir yandan, şişkinliği bir yandan, siniri bir yandan... Hiç de mutlu olunacak, övünülecek bir şey değil. Keşke bu döngü kanama şeklinde olmasaymış. Kadın biyolojisinin bu yönü kötü bence.

Ben bağlamadım unuttuk düğünde ama bekaret sembolü olduğu doğru mu ilk defa duyuyorum eğer öyleyse hiç hoş bir adet diil o zaman.

Gene kulturumuzu gelenek goreneklerimizi yerin dibine sokanlar olmustur eminim:)) tek tek bakamiycam:))

Bu bi adet istemiyosanda takma madem kiz ol olma alakasi yok. Baska renk yap kirmizi istemiyosanda..artik hersey beyaz bile olnuyo gelinlikte. Eskidenmis bastan asagi beyaz olmasi. Renkli ayakkabilar renkli buketler tokalar.. renkli kurdelalar:))

Ben üşendim açıklamaya. sen yazmışsın eline sağlık

Bende hiç sevmiyorum hediye paketi gibi ne o öyle ya,gelinliğin güzelliğini bozuyor bence.ben takmamıştım,kimsede niye takmadın demedi yani.

Benim ablam kırmızı kuşak bağlama geleneğini yıktı. Üstüne bir de damat tarafına kapıyı kendisi açtı. Hadi gidelim dedi. herkes şok

Bu adeti bilmiyorum da bunun nesi kötü?
Ne güzel damat tatlılık düşünmüş derim ben olsam.

Kızınız bakire çıktı diye gidiyor(bu yönden kötü olduğunu düşünüyor bence ) ama bir de sabah erkenden gitmek zorunda saat gecikirse sıkıntı mı var diye düşünüyorlar bizim burda da katmer gidiyor

Maalesef gelenek görenek olmuş ben de 3 tane bağlatmıştım 3 erkek kardeşim var diye pembe mavi kırmızı tek olmadı

Bu kırmızı kuşak olayı; yöreden yöreye ve adetlere göre değişiyor. Bazı kesimlerde; bekaret sembolü olarak bağlanırken; bazı kesimlerde gayret saflık olarak sembolize ediliyor. Ben günümüzde çoğunlukla; bekaret amaçlı takıldığını sanmıyorum artık.

Çünkü artık 2. ve 3. evliliklerinde ki kadınlara bile kırmızı kuşak bağlanıyor.
:) ve burada bekaret tezi çürüyor.

Süregelen rutinleşmiş bir adet.
Rahatsız olan, baglattırmasın..

Gelenekleri devam ettirmek zorunda değiliz. Bana göre çoğu cinsiyetçi, gereksiz ve saçma. Erkek de taksın o zaman kırmızı kuşak, artık neyi temsil ediyorsa(yöreden yöreye değiştiğini biliyorum). Hiçbir geleneği hayatıma sokmadım, sokmam da. Benden önce yaşamış insanların, hiçbir mantığa, gerekliliğe dayandırmadan oluşturdukları adetleri devam ettirmek gibi bir yükümlülüğüm yok. Siz de böyle düşünüyorsanız, kimse size zorla bir şey yaptıramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…