- 12 Şubat 2009
- 3.122
- 1.709
- 373
- 36
- Konu Sahibi Nilnilniloy
-
Allah canını almasinValla ben evlenme işi ilk ortaya çıktığında asla kabul etmiyorum, takma konusunda ısrarcı olan gelinlik giyip beline kuşağını takıp düğüne gelebilir demiştim, kimsenin de gıkını çıkarmaya cesareti olmamıştı. çarkıfelek'ten kazanılan çamaşır makinesi miyim ben kuşak bağlanacak bana, al sıfır, tepe tepe kullan der gibi. asla kabul etmiyorum öyle bir şeyi, çok aşağılayıcı.
Aynen öyle namusuyla sana teslim ediyorum damat anlamında. Hediye paketler gibi yere batsin örfü adeti.Hiç alakası yok bence güçlü olsun falan. Basbayağı bekaret sembolü. Eğer güçlü olsun diye olsa illa ki bir erkek takmazdı. Bekar abi kardeş takıyor. Neden teyze hala değil. Bekaret bu kadar önem verilen bir toplumda bunun bekaret sembolü olmadığına mı inanalım
Gayet te takmayana aaaa bakire değilmiş goruyor musun diyen denyolar var.Takana "aferin bakireymiş"
Takmayana "aaaa bak bakire değilmiş"
Pembe falan takana da "acaba bu ne ola ki böyle"
Demiyoruz. Ben rastlamadım. Sen diyorsan eğer o senin fesatlığın. Bakire olan olmayan takmak isteyen herkes takıyor. Adet olmuş. İstemiyorsan takma. Hem kuşağı takma hem de böyle saçma sapan bir konuyu kafana takma.
Benim bildiğim geline tatlı yedirir damat ailesi, tatlı dilli olsun diye hahahaha bazıları komik oluyor. Ama şey olayı çok itici, evliliğin ilk sabahı annenin kayınvalidenin falan arayıp "bir sorun olup olmadığını" (!) sorması. Ne diyeceksin ki, "Ayy annecim ihihi şeyyyy biraz küçükmüş ama..." Saçmalık.
Düğünlerde bağlanan kırmızı kuşak bir adet ama sanki tartışılamazmış gibi. Kimse kızına istiyor musun diye sormuyor bile. Kadınlar olarak neden izin veriyoruz buna. Anlayamıyorum. Bekaret sembolü ve çok utanç verici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?