neden bosanmalar bu kadar artti

eskıden sadece aldatmanın sadakatsızlığın,şiddet,kufur gbı seylerın boşanma nedenı olabılecegını duşunurdum.şimdi evlıyım ve ne yazıkkı doğru bır secım yapmadıgımı göruyorum.bazen boşanmayı dusunuyorum ne aldatma var ne dayak ne kufur.ama aileler ve saygısızlık had sahfada. bılmıyorum daha ne kadar tahammul edebıleceğim. çok kuçuk bır kızım var o olmasaydı hıç düşünmezdım hiç

Neden boyle dusundun canim

allah korusun :(..

eşimden hoşnutsam gerisini (aileymiş kardeşmiş evmiş işmiş..) hiç umursamam..allah bizi korusunn....

ama şiddet ve sadakarsizliği zerre kabullenemem..

kadinlar kendini cok gelistirdi cokkkkk eski kadin deyiller ama erkekler ayni kaldi
bir türlü kendilerini bu gelisime adapta edemiyorlar
malesef bosaniliyor sonrasi

Eskiden insanlarda sevgi saygı en önemlisi sabır varmış... Büyük büyüklüğünü bilirmiş küçükte küçüklüğünü.. Eşlerinden çekinirlermiş.. Şimdi öyle değil ki küçük çocuktan tut büyüne kadar herkes asabi , dediğim dedik ve inatçı.. Şimdi bu devirde evlilik yürütmek , saygı ve sevgi göstermek beklemek çok zor.. Bizden sonraki nesil de daha da farklı olucak herşey :34:

olsun istersin…
hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
aşktır; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin…
bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş ne de çözüm için bir şeyler yapma gayretinde.
iştir; sabahlarsın, “olsun” diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin…
dosttur; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi “o’na” ayırmaya çalışırsın…
sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın… bakarsın ki her şey başladığın gibi!
olmuyorsa, olmuyordur!

gönlün rahat mı?
elinden geleni yaptın mı?
cidden olmuyorsa zorlamayacaksın…

Bu söz çok doğru daha öncede duymuştumm..
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın !!
Zorlarsan kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramaz..

Kizlar bende çok severek evlendim yani bayaa mücadele verdim flört ederken hersey çok güzeldi ama evlenince kabus başladı eşimin sorumsuzlugu,rahatligi,madde kullanımı işleri zokızlarlastirdi ben eşimin sadece devamli çalışacağı bir iş istedim çünkü hep ben ödemelerde nereye kadardı kocanda olsa insanın zorunda gidiyor ben fazla maaş da istemedim mücadele versin istedim o yanlış anladı paragoz anladı fakat ailemin durumu iyi benim paraya ihtiyacım yoktu eşim anlamadı benim ciddi olduğumu kararımi verdiğim gece eşim eve gelmedi arkadasinda kaldı ve ben boyleyim kızım işine gelirse diyince film koptu ailelerimizde Çaba göstermedi onun aileside sahip çıkmadı bosanma davasini actilar eşim arıyor bulusmak istiyor madem boylesin diyorum neden cabalamiyosun ben ailenin karşısına cikamazmis....kızlar evleniceniz adamda önce Allah korkusu olsun,vicdan,bide devamli bir isi

Cok haklisin, son zamanlarda, hatta su son günlerde bosanma üzerine acilan konularda acayip bir artis var.
Bence bu en cokta artik insanlarin hic birseyi tahammülü olmadigindan oluyor.
Eskiden kadinlarin maddi özgürlükleri yoktu, isleri, meslekleri yoktu ama artik öyle degil.
Kadinlar bosansa bile kendi ayaklarinin üstünde durabilecegini bildigi icin, maddi güvenceleri oldugu icin daha rahat hareket edebiliyor.
Hem erkekler yani babamlarimiz ailesine, cocuklarina daha düskün olurdu, ne olursa olsun calisir eve para getirip cocuklarini, ailesini hic kimseye muhtac etmezdi.
Yani eski zamanin erkekleride kadinlarida farkliydi, simdi hayat sartlarida degisti.
Kisacasi bir sürü etken var, eskiden bosanmis kadina kötü gözle bakilirdi, bu konuda degisti, tabi hala o zihniyetde bir sürü insan var.

Kizlar bende çok severek evlendim yani bayaa mücadele verdim flört ederken hersey çok güzeldi ama evlenince kabus başladı eşimin sorumsuzlugu,rahatligi,madde kullanımı işleri zokızlarlastirdi ben eşimin sadece devamli çalışacağı bir iş istedim çünkü hep ben ödemelerde nereye kadardı kocanda olsa insanın zorunda gidiyor ben fazla maaş da istemedim mücadele versin istedim o yanlış anladı paragoz anladı fakat ailemin durumu iyi benim paraya ihtiyacım yoktu eşim anlamadı benim ciddi olduğumu kararımi verdiğim gece eşim eve gelmedi arkadasinda kaldı ve ben boyleyim kızım işine gelirse diyince film koptu ailelerimizde Çaba göstermedi onun aileside sahip çıkmadı bosanma davasini actilar eşim arıyor bulusmak istiyor madem boylesin diyorum neden cabalamiyosun ben ailenin karşısına cikamazmis....kızlar evleniceniz adamda önce Allah korkusu olsun,vicdan,bide devamli bir isi

arkadaşım yazdıklarına tamamen katılıyorum.Benimde boşanma sebeplerim bunlardı maalesef:(Çoğu erkek üzerine düşen görevi yapmıyo,siz hertürlü fedakarlığı yaparken karşı taraf karlı dağdan serin.Bu mudur yani kadın bankamatik midir evde çalış işte çalış üstüne karşındaki senin yaptıklarını suistimal etsin sonrada çıkıp ne yaptınki desin ben böyle bi 6 yıl yaşadım evet kimsenin kimseye hayatı zindan etmeye hakkı yok.

cok guzel yorumlayanlar olmus, kulaklara kupe.
yalniz cogunluk kadinlarin ekonomik ozgurlugu oldugu icin artik cefa cekmediginden bahsetmis.
ama konulara bakarsaniz cogunlukla burnundan kil. aldirmayan bosanmak isteyen erkek oluyor.
kadin erkek tabiri caizse kapisina gelse, aniden affediverecek ama gelmiyor o erkekler. gelenler de zaten affediyor (hemen hepsi)
yani bu sadece kadinlarda bitmiyor. kadin erkek iki taraf da ayni seyi yapiyor.

mesela yukarida yazan arkadas esinin ailesinin yaninda surat asan adamdan hayir gelmez demis. ayni sekilde dusunen erkekler yuzunden cikmiyor mu butun tantana?

tmaam saygisizlik etmesin ama beraber bulunmak istemedigi insanlarin yaninda insan sahte gulucukler mi atsin?

cok guzel yorumlayanlar olmus, kulaklara kupe.
yalniz cogunluk kadinlarin ekonomik ozgurlugu oldugu icin artik cefa cekmediginden bahsetmis.
ama konulara bakarsaniz cogunlukla burnundan kil. aldirmayan bosanmak isteyen erkek oluyor.
kadin erkek tabiri caizse kapisina gelse, aniden affediverecek ama gelmiyor o erkekler. gelenler de zaten affediyor (hemen hepsi)
yani bu sadece kadinlarda bitmiyor. kadin erkek iki taraf da ayni seyi yapiyor.

mesela yukarida yazan arkadas esinin ailesinin yaninda surat asan adamdan hayir gelmez demis. ayni sekilde dusunen erkekler yuzunden cikmiyor mu butun tantana?

tmaam saygisizlik etmesin ama beraber bulunmak istemedigi insanlarin yaninda insan sahte gulucukler mi atsin?

Bu sorun çıkmaz sokak aslında. Her konu kendi içinde değerlendirilmeli. Şöyledir böyledir diye ahkam kesiyoruz (ben de) buralarda ama bi çift için doğru olan şey diğeri için olmayabilir. Bazı durumlarda o sahte gülücükler gerekliyken bazı durumlarda kesinlikle olmamalıdır. İşin özü, durum karışık, keşke herkes birbirine karşı anlayışlı olabilse.

Benim bu konudaki fikirlerim büyük ihtimal pek çok kadının hoşuna gitmeyecek. Çok fazla boşanma olayı oluyor evet. Ve bence bunun nedeni kadınlarımızın sadece 'evde kalmış, koca bulamamış, yaşı geçmiş' damgası yememek için, 'yalnız kalmamalıyım' korkusuyla, bazen sırf anne olabilmek için ve çoğu zaman maddi rahatlığa ermek için yapmış olduğu evlilikler. Ben bu sitede evlenme baskısı yaptığı için bir yıl içinde üç erkek tarafından terk edilen kadın da gördüm, kocası babasına 200 tl harcamış diye kıyameti koparan kadın da gördüm... İsim vermeyeceğim tabii ki ama bunlar en basit iki örnek. Tabii bir de çok genç yaşlarda ilk flört ettiği adamla 'aman ben deli gibi aşık oldum' yanılsamasıyla hemen evlenip de iki ay sonra gözü açılıp neyin ne olduğunu anlayan kadınlar var. Ben genel yapı itibariyle evliliğin çok gerekli birşey olduğuna inanmıyorum. Çok gerekli olmadığına inanmakla birlikte çok da ciddi birşey olduğunu biliyorum. Eğer evlenilecekse mutlaka çok iyi düşünülmeli, bütün herşey göz önüne alınmalı. Öyle sırf evleneyim diye evlenilmemeli yani... Aynı zamanda evlenmek kadar boşanmak da çok ciddi bir eylem aslında. Mesela başka bir dikkatimi çeken konu ise çok ufak, belki en fazla yarım saatlik tartışma gerektirecek sorunlar yaşayan kadınların bir anda boşanmaya karar verebilmeleri ama eşinden dayak yiyen, aldatılan, tecavüze uğrayan, eşinin ailesi tarafından istismar edilen kadınların hep 'bir şans daha' vermeleri. Bazen ekran karşısında kilitlenip kalıyorum böyle olayları okudukça.

arkadaşım yazdıklarına tamamen katılıyorum.Benimde boşanma sebeplerim bunlardı maalesef:(Çoğu erkek üzerine düşen görevi yapmıyo,siz hertürlü fedakarlığı yaparken karşı taraf karlı dağdan serin.Bu mudur yani kadın bankamatik midir evde çalış işte çalış üstüne karşındaki senin yaptıklarını suistimal etsin sonrada çıkıp ne yaptınki desin ben böyle bi 6 yıl yaşadım evet kimsenin kimseye hayatı zindan etmeye hakkı yok.
Aynen bende sana katılıyorum canım sorumsuz erkekle evlilik mücadele si çok zormuş bende evlenmeden önce eşim daha farklı olur dedim olmadı Pazarcı olması sorun hiç değildi benim babamda pazarciydi fakat babam haftanin hergunu calisirdi eşim haftanın 3 günü buda zoruma giderdi ona dediğim eğer bu işten şikayet ciysen akrabalarinin yanında ise gir 500 tl alsanda devamlı sigortali bi isin olsun dedim adım paragoze çıktı bende bu duruma daha fazla dayanamadım şimdi ise benim dediğime geldi akrabasiyla çalışıyor ahh keşke evliligimiz süresince yapsaydin dedim adamda GİK yok cesur degilmis

bazı kadınların gerçekten çile çektiklerini görüyor ve düşünüyorum.bazısı da kafa tutuyor hayata olmayan cesaretleriyle.
yanlış seçimler, çevre baskısı, baba evinde bulamadığı özgürlük,rahatı koca evinde bulurum düşüncesi ya da sadece sevgi arayışı ama beraberinde mantıksızlığın hüküm sürdüğü ev hayatı...o kadar çok neden-sebep ilişkisi var ki aslında.bir de tahammül gücümüz düşük artık kabul edelim.en iyi olanaklar bile bazılarına batıyor resmen kadın-erkek.yine de dört duvar arasını kestirmek zor.

neden bu kadar cok bosanan - bosanmak isteyen var?
(ben de dahil)
acaba eskiler mi yapiyordu dogrusunu bosanma ihtimalini dusunmeyerek, ya da biz nasil olsa bosaniriz diye mi evleniyoruz?
benim esimle yasadigim sorunlari yasayip mutlu evliligi oldugunu dusunen teyzeler var!
yaptigimiz cogu yorumda bile agzimizdan bosandan baska bir sey cikmiyor!
acaba evlilik gereksiz bir kurum mu?
sahiden mutluyum diyenler evliliklerini oldugu gibi kabul edenler mi? yoksa sahiden mukemmel bir evlilik mi yasiyorlar?
sanirim kendi toplumumuzdan biriyle evlenseydim simdiye bosanmis olurdum. esim ve yetistirilme sekli icin bosanmak imkansiza yakin. esim mi sacmaliyor mutsuz olsak da beraber kalalim diyerek yoksa. ben mi her aksilikte bosanma secenegini aklina getirdigim icin yanlisim?

bence simdiki bayanlar her aksilikte bosanicam diyorlar.bosaniyorlar sonrada pisman olup ,eski esimi cok ozledim yada nisanlimi diye konu aciyorlar.ya arkadaslar kim sorun yasamiyoki yada yasamamiski oyle her kavgada bosanicamda olmaski canim

Bence mükemmel evlilik diye bişey yoktur. Dediğin gibi sadece evliliğini, eşini olduğu gibi kabul eden çiftler vardır :ssz:
İnsanlar mutluluklarını o kadar çok kanıtlama peşinde ki şu aralar, facebookta olsun, burda olsun kendilerini evliliklerini muhteşemmiş gibi gösteren fotoğraflar paylaşıyorlar. Ama ben inanmıyorum hiç birine :19: Aşka, sevgiye tabi inanıyorum ama 'aha da biz mutluyuz, görün işte' diye her gün gözümüze sokuyor bazı insanlar. Her evliliğin , her insanın şartlara göre kusurları vardır.:31:
Boşanmak da bence gayet normal.

Aynen bende sana katılıyorum canım sorumsuz erkekle evlilik mücadele si çok zormuş bende evlenmeden önce eşim daha farklı olur dedim olmadı Pazarcı olması sorun hiç değildi benim babamda pazarciydi fakat babam haftanin hergunu calisirdi eşim haftanın 3 günü buda zoruma giderdi ona dediğim eğer bu işten şikayet ciysen akrabalarinin yanında ise gir 500 tl alsanda devamlı sigortali bi isin olsun dedim adım paragoze çıktı bende bu duruma daha fazla dayanamadım şimdi ise benim dediğime geldi akrabasiyla çalışıyor ahh keşke evliligimiz süresince yapsaydin dedim adamda GİK yok cesur degilmis

İşte sorunda bu ya siz dünyaları karşınıza alırken karşınızdaki insanın kılını kımıldatmaması.ne yaparsanız yapın suçlu sizsiniz mücadele etmemekle paragöz olmakla suçlarlar sizi oysaki sizin istedğiniz düzenli bi hayattır.

İşte sorunda bu ya siz dünyaları karşınıza alırken karşınızdaki insanın kılını kımıldatmaması.ne yaparsanız yapın suçlu sizsiniz mücadele etmemekle paragöz olmakla suçlarlar sizi oysaki sizin istedğiniz düzenli bi hayattır.
Allaha havale ediyorum eşim beni öyle saniyordu sadece kadınlar arasında ben paraya çok önem veriyorum zannediyor halbuki bütün kadınlar aynı çünkü kadınlar erkekten sorumluluk bekler düzgün bir iş kışın yat yazın çalış hayat zorlaşıyor bende çalışıyorum tamam ama ben eğer cocugum olursa onun için birikim yapıyordum evimiz kira degildi sonuçta babamın verdiği bir evdi

Back
X