- Konu Sahibi fahri konsolos
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eskıden sadece aldatmanın sadakatsızlığın,şiddet,kufur gbı seylerın boşanma nedenı olabılecegını duşunurdum.şimdi evlıyım ve ne yazıkkı doğru bır secım yapmadıgımı göruyorum.bazen boşanmayı dusunuyorum ne aldatma var ne dayak ne kufur.ama aileler ve saygısızlık had sahfada. bılmıyorum daha ne kadar tahammul edebıleceğim. çok kuçuk bır kızım var o olmasaydı hıç düşünmezdım hiç
olsun istersin
hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
aşktır; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin
bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş ne de çözüm için bir şeyler yapma gayretinde.
iştir; sabahlarsın, olsun diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin
dosttur; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi ona ayırmaya çalışırsın
sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın bakarsın ki her şey başladığın gibi!
olmuyorsa, olmuyordur!
gönlün rahat mı?
elinden geleni yaptın mı?
cidden olmuyorsa zorlamayacaksın
Neden boyle dusundun canim
Kizlar bende çok severek evlendim yani bayaa mücadele verdim flört ederken hersey çok güzeldi ama evlenince kabus başladı eşimin sorumsuzlugu,rahatligi,madde kullanımı işleri zokızlarlastirdi ben eşimin sadece devamli çalışacağı bir iş istedim çünkü hep ben ödemelerde nereye kadardı kocanda olsa insanın zorunda gidiyor ben fazla maaş da istemedim mücadele versin istedim o yanlış anladı paragoz anladı fakat ailemin durumu iyi benim paraya ihtiyacım yoktu eşim anlamadı benim ciddi olduğumu kararımi verdiğim gece eşim eve gelmedi arkadasinda kaldı ve ben boyleyim kızım işine gelirse diyince film koptu ailelerimizde Çaba göstermedi onun aileside sahip çıkmadı bosanma davasini actilar eşim arıyor bulusmak istiyor madem boylesin diyorum neden cabalamiyosun ben ailenin karşısına cikamazmis....kızlar evleniceniz adamda önce Allah korkusu olsun,vicdan,bide devamli bir isi
cok guzel yorumlayanlar olmus, kulaklara kupe.
yalniz cogunluk kadinlarin ekonomik ozgurlugu oldugu icin artik cefa cekmediginden bahsetmis.
ama konulara bakarsaniz cogunlukla burnundan kil. aldirmayan bosanmak isteyen erkek oluyor.
kadin erkek tabiri caizse kapisina gelse, aniden affediverecek ama gelmiyor o erkekler. gelenler de zaten affediyor (hemen hepsi)
yani bu sadece kadinlarda bitmiyor. kadin erkek iki taraf da ayni seyi yapiyor.
mesela yukarida yazan arkadas esinin ailesinin yaninda surat asan adamdan hayir gelmez demis. ayni sekilde dusunen erkekler yuzunden cikmiyor mu butun tantana?
tmaam saygisizlik etmesin ama beraber bulunmak istemedigi insanlarin yaninda insan sahte gulucukler mi atsin?
Aynen bende sana katılıyorum canım sorumsuz erkekle evlilik mücadele si çok zormuş bende evlenmeden önce eşim daha farklı olur dedim olmadı Pazarcı olması sorun hiç değildi benim babamda pazarciydi fakat babam haftanin hergunu calisirdi eşim haftanın 3 günü buda zoruma giderdi ona dediğim eğer bu işten şikayet ciysen akrabalarinin yanında ise gir 500 tl alsanda devamlı sigortali bi isin olsun dedim adım paragoze çıktı bende bu duruma daha fazla dayanamadım şimdi ise benim dediğime geldi akrabasiyla çalışıyor ahh keşke evliligimiz süresince yapsaydin dedim adamda GİK yok cesur degilmisarkadaşım yazdıklarına tamamen katılıyorum.Benimde boşanma sebeplerim bunlardı maalesefÇoğu erkek üzerine düşen görevi yapmıyo,siz hertürlü fedakarlığı yaparken karşı taraf karlı dağdan serin.Bu mudur yani kadın bankamatik midir evde çalış işte çalış üstüne karşındaki senin yaptıklarını suistimal etsin sonrada çıkıp ne yaptınki desin ben böyle bi 6 yıl yaşadım evet kimsenin kimseye hayatı zindan etmeye hakkı yok.
neden bu kadar cok bosanan - bosanmak isteyen var?
(ben de dahil)
acaba eskiler mi yapiyordu dogrusunu bosanma ihtimalini dusunmeyerek, ya da biz nasil olsa bosaniriz diye mi evleniyoruz?
benim esimle yasadigim sorunlari yasayip mutlu evliligi oldugunu dusunen teyzeler var!
yaptigimiz cogu yorumda bile agzimizdan bosandan baska bir sey cikmiyor!
acaba evlilik gereksiz bir kurum mu?
sahiden mutluyum diyenler evliliklerini oldugu gibi kabul edenler mi? yoksa sahiden mukemmel bir evlilik mi yasiyorlar?
sanirim kendi toplumumuzdan biriyle evlenseydim simdiye bosanmis olurdum. esim ve yetistirilme sekli icin bosanmak imkansiza yakin. esim mi sacmaliyor mutsuz olsak da beraber kalalim diyerek yoksa. ben mi her aksilikte bosanma secenegini aklina getirdigim icin yanlisim?
Aynen bende sana katılıyorum canım sorumsuz erkekle evlilik mücadele si çok zormuş bende evlenmeden önce eşim daha farklı olur dedim olmadı Pazarcı olması sorun hiç değildi benim babamda pazarciydi fakat babam haftanin hergunu calisirdi eşim haftanın 3 günü buda zoruma giderdi ona dediğim eğer bu işten şikayet ciysen akrabalarinin yanında ise gir 500 tl alsanda devamlı sigortali bi isin olsun dedim adım paragoze çıktı bende bu duruma daha fazla dayanamadım şimdi ise benim dediğime geldi akrabasiyla çalışıyor ahh keşke evliligimiz süresince yapsaydin dedim adamda GİK yok cesur degilmis
Allaha havale ediyorum eşim beni öyle saniyordu sadece kadınlar arasında ben paraya çok önem veriyorum zannediyor halbuki bütün kadınlar aynı çünkü kadınlar erkekten sorumluluk bekler düzgün bir iş kışın yat yazın çalış hayat zorlaşıyor bende çalışıyorum tamam ama ben eğer cocugum olursa onun için birikim yapıyordum evimiz kira degildi sonuçta babamın verdiği bir evdiİşte sorunda bu ya siz dünyaları karşınıza alırken karşınızdaki insanın kılını kımıldatmaması.ne yaparsanız yapın suçlu sizsiniz mücadele etmemekle paragöz olmakla suçlarlar sizi oysaki sizin istedğiniz düzenli bi hayattır.