neden böyle düşünüyorum

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.626
22.583
598
Hanımlar ben arkadaşlarımla yaşadığım sıkıntıların ortak bir noktası olduğunu farkettim.

Genel olarak zor anlarında yanlarında olan, her konuda yardımcı olmaya çalışan ve saygılı bir arkadaş olduğumu düşünüyorum bana değer verdiklerinin de farkındayım. Fakat onları çıkarları için kullanan, vaktinde yenilip yutulmayacak laflar söylemiş insanlara da bu değeri hatta daha fazlasını veriyorlar bu beni haddinden fazla rahatsız ediyor ve ben bu durumlarda hep kendimi çekip görüşmeyi olduğunca azaltmışımdır. Bu yüzden çok arkadaş kaybettim yani.

Sorun ''onlar neden böyle yapıyor''dan ziyade neden ben böyleyim bu kıskançlık mıdır ?adını koyup kurtulmak istiyorum.

Sizce nasıl yapabilirim?

Biraz tuhaf bir davranış gibi geldi bana bu yaptığınız.
İki insanın arasındaki ilişkiyi üçüncü bir kişi olarak tam anlamıyla bilmeniz imkansız.
Siz çıkarcı, kullanan gibi görebilirsiniz bir insanı, bir diğeri öyle görmez, sever. Aralarındaki ilişkiyle alakalı bu dediğim gibi.
Arkadaşlarınızın diğer insanlarla ilişkileri ve iletişimleri sizin müdahale etmeniz gereken bir şey değil. Bu yüzden arkadaşlarınızla aranızın açılması da doğru değil.

Biraz tuhaf bir davranış gibi geldi bana bu yaptığınız.
İki insanın arasındaki ilişkiyi üçüncü bir kişi olarak tam anlamıyla bilmeniz imkansız.
Siz çıkarcı, kullanan gibi görebilirsiniz bir insanı, bir diğeri öyle görmez, sever. Aralarındaki ilişkiyle alakalı bu dediğim gibi.
Arkadaşlarınızın diğer insanlarla ilişkileri ve iletişimleri sizin müdahale etmeniz gereken bir şey değil. Bu yüzden arkadaşlarınızla aranızın açılması da doğru değil.

Yok farkındalar yani bu benim öngörüm değil kendi beyanları. Ama haklısınız ben de bazen tuhaflık yaptığımı düşünüyorum ama değişemiyorum malesef sindiremiyorum.

Yok farkındalar yani bu benim öngörüm değil kendi beyanları. Ama haklısınız ben de bazen tuhaflık yaptığımı düşünüyorum ama değişemiyorum malesef sindiremiyorum.
Kendi beyanları da olsa sonuçta kendi tercihleri. Umursamayın böyle şeyleri. Bir insanı hayatınızdan çıkaracaksanız bu sizinle ilgili bir sebepten olsun, üçüncü kişiler yüzünden değil.

tavrınızla alakalı bir problem yok bence yanlış yada doğru olarak dğerlendirilecek bir tavır değil. bence sorun şu bu tavırlarınızdan arkadaşlarınız ne çıkarıcak ? onlar bunu önemsiyor mu ? önemli olan bu bence

tavrınızla alakalı bir problem yok bence yanlış yada doğru olarak dğerlendirilecek bir tavır değil. bence sorun şu bu tavırlarınızdan arkadaşlarınız ne çıkarıcak ? onlar bunu önemsiyor mu ? önemli olan bu bence

Evet çok önemli bir noktaya değinmişsiniz ben hiç konuşmadım bundan rahatsız oluyorum vs diye bu şekilde konuşmalar hiç tarzım olmadı zaten. Tavrımı başka nedenlere ya da kişiliğime bağlıyor olabilirler çünkü sürekli dip dibe olmayı seven biri değilim. Farkında değiller yani muhtemelen belki de önemsemiyorlardır kim bilir

Evet çok önemli bir noktaya değinmişsiniz ben hiç konuşmadım bundan rahatsız oluyorum vs diye bu şekilde konuşmalar hiç tarzım olmadı zaten. Tavrımı başka nedenlere ya da kişiliğime bağlıyor olabilirler çünkü sürekli dip dibe olmayı seven biri değilim. Farkında değiller yani muhtemelen belki de önemsemiyorlardır kim bilir
İnsanlar bizi her zaman doğru anlamaya bilir. Bunu onlara söylerseniz ilişkilerini çekemediğinizi düşüne bilirler.
ben en yakın arkadaşım araba aldı dıye cok sevındım. çok dile getirme nazar değer dedim bana cevabı sen beni kıskanıyorsun oldu :KK51: yani iyi niyet karşındakinin anladığı kadar maalesef. bırak kendılerı görsün zamanla derim ben savgiler.....:KK68:

iş ortamında arkadaşlık gerçekten çok zor. ben de bu tarz sorunlar yaşıyorum diyebilirim. geçen sene bir arkadaşım vardı. daha önce samimi olduğu kızla arası açılınca bana yaklaştı. bi sene çok samimiydik sonra o kızla arası düzelince benimle görüşmeyi bi anda kesti. çok bozuldum çok üzüldüm ama unuttum gitti ve iş yerinde kimseyle çok samimi olmamaya karar verdim. şimdi bir dünya arkadaşım var ama onların samimiyetlerine ayak uydurmuyorum. kendi aralarında çok yakınlar iş dışındada görüşüyolar ben iş dışında görüşmüyorum. her konuşmalarına da girmiyorum böyle idare ediyorum işte. fazla beklentiye girmemek en iyisi :)

İnsanlar bizi her zaman doğru anlamaya bilir. Bunu onlara söylerseniz ilişkilerini çekemediğinizi düşüne bilirler.
ben en yakın arkadaşım araba aldı dıye cok sevındım. çok dile getirme nazar değer dedim bana cevabı sen beni kıskanıyorsun oldu :KK51: yani iyi niyet karşındakinin anladığı kadar maalesef. bırak kendılerı görsün zamanla derim ben savgiler.....:KK68:

teşekkür ederim : )

iş ortamında arkadaşlık gerçekten çok zor. ben de bu tarz sorunlar yaşıyorum diyebilirim. geçen sene bir arkadaşım vardı. daha önce samimi olduğu kızla arası açılınca bana yaklaştı. bi sene çok samimiydik sonra o kızla arası düzelince benimle görüşmeyi bi anda kesti. çok bozuldum çok üzüldüm ama unuttum gitti ve iş yerinde kimseyle çok samimi olmamaya karar verdim. şimdi bir dünya arkadaşım var ama onların samimiyetlerine ayak uydurmuyorum. kendi aralarında çok yakınlar iş dışındada görüşüyolar ben iş dışında görüşmüyorum. her konuşmalarına da girmiyorum böyle idare ediyorum işte. fazla beklentiye girmemek en iyisi :)

işte ben de kullanıldığımı düşünüyorum ister istemez

Deveye diken insana s..ken gerek, o yuzden. Adam gibi davranirsan prim yapmiyorsun, insanlara iyilik yaramiyor gercekten,.

Sizi anlıyorum bende sizin gibiyim. Herkesin herseyine kosturuyorum iyi kötü gün ayrımı yapmadan yanlarında oluyorum ama kıymet bilmiyorum. Çok bozuldugum zamanlar oldu artık yavaş yavaş aştım. Takmamaya çalışıyorum.
Şöyle bir örnek vereyim eşimin 3 yakın arkadaşı var 4 çift takılıyoruz. Bunların arasından 2 cift tatile gitti yazın. Kavga edip döndüler. Diğer çiftin düğünü vardı ben herseyine koştum durdum ama kına akşamı gelin Hanımdan ve çevresindeki herkesten azar yedim. Bindalli kemeri nerde şunu tut ne işe yariyorsun diye. Kimseye belli etmedim kırıldım. O kavgalı iki çifti bi gördüm can ciğer kuzu sarması olmuşlar ve onlarda bana emirler yagdiriyor. Erken ayrıldım eşime ağladım anlattım. Boşver dedi onlar çıkar için bi aradalar sen üzülme. Ya dedim bunlar daha dün birbirleri hakkında neler atıp tutuyorlardi şimdi nasıl yüzyüze bakarlar aklım almadı. Hala da almıyor ama bosverdim

Back
X