Neden böyle güçsüz hissediyorum?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Birini hem çok sevmek hem de ondan kopmak istemek hisleri arasında sıkıştım kaldım. Erkek arkadaşımı seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama sanki yalnızlığımı çok özledim. Evet emek vermeden aşkı geç bir kap yemeğin bile olmuyor. Ama bazen ilişkiye verilen emek beni yoruyor. Neden diyorum kendime neden yıpratıyorsun kendini? O zaman da seviyorum diyorum. Soracaksınız problem ne? Öyle büyük bir problem de yok aslında sorun da bu. Kestirip atamıyorum çünkü elle tutulur bir neden yok. Ama bu bir şey olsa kestirip atamayacağım hissi beni korkutuyor. Bazen düşünüyorum bir gün gerçekten bitirmem gerekse gururum ağır bassa kolay mı bitirmek ya da nasıl başa çıkılır? Korktuğum başıma geliyor sanki bu hissi düşününce dünyam başıma yıkılıyor. Bu kadar zor bir şey mi bu? Bu kafadan nasıl çıkılır? Hiçbir şeyin garantisi yok bir gün olurda bitirmem gerekirse kendimi nasıl ikna etmeliyim siz nasıl ettiniz? Güçsüz olmak istemiyorum kafam çok karışık kendimi çıkmazda hissediyorum karışık olduysa ne olur kusura bakmayın.

Bence yeterince sevmiyorsunuz ama ayrılmak için de bahaneniz henüz yok. O bahaneyi bulduğunuzda ayrilacaksiniz zaten.

Her zaman dua et ve rabbimden hayırlısını iste gece yatmadan namaz kıl istihare uykusuna yat hakkında hayırlı olanı ıste ruyanda gorecegın renkler sana ayrılmanın hayırlı mı degıl mı oldugunu gosterır

Hiçbir şeyin garantisi yok bir gün olurda bitirmem gerekirse kendimi nasıl ikna etmeliyim siz nasıl ettiniz?
Edemedik.
Hoş şimdi çok bi problem kalmadı ama ilişki buralara gelene kadar az yastık ıslatmadım gözyaşımla.

Sanırım tüketmişsiniz aranızdaki duyguları

Sevseniz hiçbir şey zor gelmez

Bence siz arada kalmışsınız. Olur da ayrılırsanız pişman olacağınızı düşünüyorum.

Aslında çok seviyorum bütün hayallerim onunla. Ama bazen de diyorum bu bir alışkanlık mı acaba?
Yok yani aklınızdan ayrılık geçiyorsa ve geleceğe dair endişe tasiyorsaniz bir tür alışkanlık var ya da içten içe kendinizi onu sevdiğinize inandırmak istiyorsunuz.

Sanırım tüketmişsiniz aranızdaki duyguları

Sevseniz hiçbir şey zor gelmez

Bazen sevgi yeterli gelmiyor. Çok sorguladım kendimi seviyor muyum diye her seferinde ne kadar sevdiğimi daha iyi anlıyorum. İlk günkü gibi kalbimi heyecanla çarptırabiliyor beni hep güldürebiliyor hala heyecanlanıyorum onunla her yaptığımız şeyde ama bu vazgeçememe hissi beni korkutuyor. Bağlanma hissi beni çok korkutuyor.

Yok yani aklınızdan ayrılık geçiyorsa ve geleceğe dair endişe tasiyorsaniz bir tür alışkanlık var ya da içten içe kendinizi onu sevdiğinize inandırmak istiyorsunuz.

Nedense vazgeçemiyorum ama bu körü körüne bağlanma hissi beni çok korkutuyor gözümü kör etsin istemiyorum ama nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum.

Bunu herkesin göremediğini duymuştum aslında.
Ama her zaman dua ederim.

Bunu herkesin göremediğini duymuştum aslında.
Ama her zaman dua ederim.
bende aynı duyguları yaşadım 3 sene gorustuk cok kısıtlayıp karısıyordu sürekli ayrılmak ıstıyordum ama sanki onsuz dunyanın sonu gıbı olacaktı ve kopamıyordum bende agır basan tarafı sectım ayrılmadık evlıyız suan bazen insanların duyguları karmaşık olabılıyo kendımden bılıyorum

Sizi bu ilişkide rahatsız eden tam olarak nedir?

Aslında sorun şu bende bu kadar kaybetme korkusu varken sanki karşımdaki insan bu konuda çok rahat. İstese kestirip atacakmış gibi duruyor. Bende bu konuda kendimi güçsüz hissediyorum zayıf hissediyorum.
Evet o bunu hiç dile getirmez ona göre sorun yok aramızda her ne olursa olsun devam etmeliyiz. Ama ciddi bir tartışma olsa sanki onda hiç kaybetme korkusu yokmuş gibi geliyor bana. Bunu ona söyledim çok kolay silebiliyorsun beni diye. O da sana öyle geliyor ben inadımdan gururumdan geri adım atamıyorum diyor. Oysa bana öyle gelmiyor seven gurur falan dinlemez diyorum. Karakter meselesi ben böyle inatçıyım laz damarı var bende diyor.

Bizimde olay tam tersi aslında. Ben istemiyorum desem hiç zorlamaz peşimden koşmaz bitmesin ne olur demez. Evet bu güzel bir şey asla takıntılı biri değil. Ama ufak bir tartışma yaşasak ben şu an konuşmak istemiyorum desem hemen naza çeker kendini onu istemediğimi düşünüp yazmaz bana. Bende konuşmak için can atarım. İşte bu kaybetme korkusu beni deli ediyor. O kendine çok kolay hakim olabiliyor ama.

Hmm bu çok ölçülebilir bir şey değil. Ortada net büyük bir kavga yok. Olası bir kavgada nasıl davranacağından emin değilsiniz. Benden vazgeçerse ne yaparım çok acı çeker miyim, o beni gözden çıkarabilirken neden onsuz yapamaz gibi düşünüyorum derdindesiniz. Bunlar hep karakter meselesi. Kimi burnu yere düşse gururundan almaz. Kimi duyguları için zorlayabilecegi her kapıyı zorlar. Ben mesela ilk gruptanim. Aşk için çok fazla çabalamak kendini heder etmek hiç benlik değil. Üzülürsem bu salak yerine konmak, kandırılmak hissinden olur. Bu yüzden tam empati yapamıyorum. Net çaresi var mı derseniz o kriz anını görmekten başka bir seçeneğiniz yok gibi.

Sende kendıne hakim olacaksın oyle bi hakım ol ki sen arkana dönup gıdebılesın oda arkandan gelebilsin ona kaybetme korkusunu sen yaşat bu sefer

Size şöyle söyleyeyim.
Eşim olan insanla tanıştığımız ilk yıllarda kendisini sevmiyordum, türlü sebeplerle defalarca ayrılmak istedim. Ama inanın peşimi bırakmadı, ağladı yalvardı yakardı. Ben de merhametsiz bir insan değilim kahretsin ki dönüp gidemedim arkamı. Sırf benden ayrılsın diye ona “senden önceki erkek arkadaşımı unutamadım, hala onu seviyorum” dedim.. bana ne dedi biliyor musunuz “olsun.ben unutmanı beklerim,onun unuttuğun gün ne olur yolun bana çıksın”dedi..
Ben de bunca fedakarlık yapan bir insanla birkaç yıl sonrası evlendim..
Şimdi ne oldu biliyor musunuz?
3 ay önce bir konuda tartışma yaşadık,1 ay ayrı kaldık ve boşanma protokolü yolladım, onu imzaladı..
Büyükler araya girdi biz devam ettik tekrar..
Sonra yine bir mesele çıktı ve bana “işine gelmiyorsa elinde imzalı kağıt var,git ver onu” dedi..
Öyle mi dedim, 2 gün sonrası gittim davayı açtım.. 3 Mayıs’ta boşanıyoruz..
Bunları neden anlattım? Demek istiyorum ki erkek arkadaşın seni şimdiden gözden çıkarabiliyorsa ona tam olarak güvenme.. sen de ona onun hissettirdiklerini hissettir..
Ahh keşke evlenmeden önce beni böyle itseydi şuan bunları yaşamamış olurdum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…