• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle oluyor anlayamadım ?

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.012
1.200
133
Merhabaa :)
Pandemi döneminden beri arkadaşlarımdan ayrıyım mesafe nedeniyle görüşemedik. Telefonlaştığım , mesajlaştığım yani sürekli iletişim halinde olduğum arkadaşlarım benden uzaklaşmaya başladı . Bu olaya takılmam geçerim ama 3-4 arkadaşımda da aynı durumu yaşadım kafama takıldı.
Beni arıyorlar diyeyim aramalarına dönüyorum cevap vermiyorlar sonrasında öylesine aradım deyip mesaj atıyor ve o şekilde kalıyor.
Diğer arkadaşlarım aramama rağmen cevap vermiyor . Mesaj attığımda da görmedim diye geçiştiriyorlar . Ne yapmış olabilirim çözemedim .
Bazen konuşma sırasında içini dökersin sohbet uzar bu yüzden hep "beni dinlediğin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim iyi ki varsın "diyerek bitiririm.. Öyle sadece ben konuşayım herkes dinlesin şeklinde davranmıyorum ..

Acaaba enerji ile ilgili olabilir mi ? Çoğu zaman değersiz hissediyorum , sevemiyorum kendimi .. Belki enerjim itiyordur insanları bilemedim .Hayatıma giren flörtler de ince düşünceden yoksun değersiz hissetiren tiplerdi. Değişmek ,dönüşmek , hayatıma çekidüzen vermek istiyorumm .

Pandemi döneminden beri arkadaşlarımdan ayrıyım mesafe nedeniyle görüşemedik. Telefonlaştığım , mesajlaştığım yani sürekli iletişim halinde olduğum arkadaşlarım benden uzaklaşmaya başladı . Bu olaya takılmam geçerim ama 3-4 arkadaşımda da aynı durumu yaşadım kafama takıldı.
Beni arıyorlar diyeyim aramalarına dönüyorum cevap vermiyorlar sonrasında öylesine aradım deyip mesaj atıyor ve o şekilde kalıyor.
Diğer arkadaşlarım aramama rağmen cevap vermiyor . Mesaj attığımda da görmedim diye geçiştiriyorlar . Ne yapmış olabilirim çözemedim .
Bazen konuşma sırasında içini dökersin sohbet uzar bu yüzden hep "beni dinlediğin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim iyi ki varsın "diyerek bitiririm.. Öyle sadece ben konuşayım herkes dinlesin şeklinde davranmıyorum ..

Acaaba enerji ile ilgili olabilir mi ? Çoğu zaman değersiz hissediyorum , sevemiyorum kendimi .. Belki enerjim itiyordur insanları bilemedim .Hayatıma giren flörtler de ince düşünceden yoksun değersiz hissetiren tiplerdi. Değişmek ,dönüşmek , hayatıma çekidüzen vermek istiyorumm .
Kişinin kendini degersiz hissetmesi, kendini sevememesi bir tür kaygı bozukluğuymuş. Çocukluk travmaları vs.. Ayni sorun bende de var. Aslında insanlarla, enerji uymamasıyla ilgili değil de, kişinin kendi düşünce şekliyle alakalı. Çok terapi yaptım bu konuda. Bir miktar yol katettim.

Kişinin kendini degersiz hissetmesi, kendini sevememesi bir tür kaygı bozukluğuymuş. Çocukluk travmaları vs.. Ayni sorun bende de var. Aslında insanlarla, enerji uymamasıyla ilgili değil de, kişinin kendi düşünce şekliyle alakalı. Çok terapi yaptım bu konuda. Bir miktar yol katettim.
Yapbozda kalan son eksik parça gibi hep tamamlanma isteği oluyor bende .. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ? Ben de terapi almak istiyorum

Yapbozda kalan son eksik parça gibi hep tamamlanma isteği oluyor bende .. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ? Ben de terapi almak istiyorum
Genellikle aile içinde yeterince sevgi, ilgi ve değer görmeyen çocukluk dönemi ile travmalar başlıyormuş. Çok irdeledik terapistle. Açik olmak gerekirse beklediğim verimi alamadım ve bıraktım ama epey seans yaptık.
Basettiğiniz kişiler kaygılarınızı tetikliyorlar aslında.
Eş ailemde benim de davranişlarına cok takıldığım, beni görmezden geldiğini düşündüğüm biri vardı. Takıntı yapmıştım çünkü bana kendimi değersiz hissettiriyordu. O vesileyle başlamıştım terapilere. Aslında konunun onunla değil, kendimle alakalı olduğunu da öylelikle keşfetmiş oldum.
Aslında insanların nasıl davrandıkları kendi poblemleriymiş. Bize karşi kasıtlı yapılmış olsa bile demişti terapistim.
Kendimi bu duyguya kapılacak gibi hissettiğimde, bunu hatırlarım hep..

Genellikle aile içinde yeterince sevgi, ilgi ve değer görmeyen çocukluk dönemi ile travmalar başlıyormuş. Çok irdeledik terapistle. Açik olmak gerekirse beklediğim verimi alamadım ve bıraktım ama epey seans yaptık.
Basettiğiniz kişiler kaygılarınızı tetikliyorlar aslında.
Eş ailemde benim de davranişlarına cok takıldığım, beni görmezden geldiğini düşündüğüm biri vardı. Takıntı yapmıştım çünkü bana kendimi değersiz hissettiriyordu. O vesileyle başlamıştım terapilere. Aslında konunun onunla değil, kendimle alakalı olduğunu da öylelikle keşfetmiş oldum.
Aslında insanların nasıl davrandıkları kendi poblemleriymiş. Bize karşi kasıtlı yapılmış olsa bile demişti terapistim.
Kendimi bu duyguya kapılacak gibi hissettiğimde, bunu hatırlarım hep..
Çok teşekkür ederimm iyi ki yazdınız . Ne kadar uğraşılsa da çözümü olamıyor sanırım sadce algımızı değiştirmek için çabalayacağız .Hipnoz yaptırmayı bile düşündüm

Çok teşekkür ederimm iyi ki yazdınız . Ne kadar uğraşılsa da çözümü olamıyor sanırım sadce algımızı değiştirmek için çabalayacağız .Hipnoz yaptırmayı bile düşündüm
Düşünce şekli değişmeliymiş. Bana bir şema atmiştı terapistim, o şema üstünden ilerledik zaten hep. Bulursam size gönderirim mesaj olarak..

Gereğinden fazla incelik gösteriyorsun ve karşıdan da bekliyorsun galiba.
Samimiyet daha geçerli arkadaşlık ilişkilerinde.
Arkadaşına konuşmayı bitirirken dinlediğin için zaman ayırdığın için teşekkür ederim demek araya duvar örmek gibi bir şey bence.
Yeri gelir hadi kapatıyorum sonra devam ederiz kafam şişti diyebiliyorsan samimisindir bana göre.
Senin tarzın rahatsız edici biraz. Öncelikle bunu değiştirmelisin.

Gereğinden fazla incelik gösteriyorsun ve karşıdan da bekliyorsun galiba.
Samimiyet daha geçerli arkadaşlık ilişkilerinde.
Arkadaşına konuşmayı bitirirken dinlediğin için zaman ayırdığın için teşekkür ederim demek araya duvar örmek gibi bir şey bence.
Yeri gelir hadi kapatıyorum sonra devam ederiz kafam şişti diyebiliyorsan samimisindir bana göre.
Senin tarzın rahatsız edici biraz. Öncelikle bunu değiştirmelisin.
Yok dediğiniz gibi samimi konuşuyorumm da bazen saçma ilişkilerimi anlatmak vicdan yaptırıyor bana o yüzden diyorum :)

Merhaba,
Yazdiklarinizdan anladığım kadarıyla oldukça düşünceli hassas birisiniz ve karşınızdaki insanları da öyle sanıyorsunuz.
Maalesef insanların çoğu sizin gibi düşünmez bu şekilde kendinizi çok yıpratırsınız.
Siz onları aradığınızda öylesine aradım diyorlarsa muhtemelen bir iş yaparken yürürken vs boşluğu doldurmak için aramışlardır. Siz duymayinca baskasini aramislardir.
Siz aradığınızda açmıyor ve geri de dönmüyorlarsa aramayın boşverin gitsin kendinize dert etmeyin.

Eskiden çok ince düşünceli biri olarak benzer şeyleri yasadim. Son çare olarak kimseyi bulamayınca yalnız kalmamak için öğle yemeğine beni davet eden arkadaşım da oldu, bankamatikten para çekmekle ugrasmamak için sen ver bana sonra sen çekersin diyen de, kuafodeki bekleme süresini benle doldurmaya çalışan da...
Bunların hiçbiri direk anlaşılır şekilde yapılmadı ben sonradan anladim ve hepsiyle arkadasligimi bitirdim. Kimsenin yedekte beklettiği kişi olamam. Anında kestim coguyla irtibatı ne olduğunu bile anlamadılar.

Youtubeda kendini sevmeme değersiz hissetme ile ilgili bir çok kişisel gelisim videosu var izlemenizi tavsiye ederim. Oradan öğrendiğim kadarıyla insanlar çok ince düşünen nazik sürekli özür dileyen teşekkür eden insanları ozguvensiz görüp ezmeye kullanmaya çalışıyor. Sizin niyetiniz ne kadar iyi olursa olsun öncelikle kendinizi düşünün ve insanları kırmaktan hayır demekten gerekirse hesap sormaktan cekinmeyin. Siz kaldırabiliyorsanız onlar da kaldırabilir.

Ne kadar kendini aşırı begenen sürekli herkese laf sokan tersleyen insan varsa baş tacı yapılıyor. Kısacası kimseye yaranamazsınız takmayın kafaya.

Back
X