Neden böyle oluyor annem neden böyle doğru mu değil mi anlamıyorum

Şu an nişanlının ailesi nişan bozulmasın diye pek çok şeye evet diyor ama yüksek olasılıkla bunların yarattığı maddi zorluğu evlendikten sonra sen de yaşayacaksın.Ya düğün altınların ertesi gün bozdurulup borç harç ödenecek ya sen maaşınla destek olmak zorunda kalacaksın .Yani bir nevi kime yapıldığı belli olmayan gösteriş ile önce kendini " ben buna değerim " şeklinde hissedecek sonrasında kendin de bunun parasını Ödemiş olacaksın .Öbür yandan eşinin ailesi sana "ananın babanın evinde görmediğini bizim kapımızda gördün " muamelesi yapacaklar bunu kendine yapma ..kimsenin de yapmasına izin verme

Bu evlilik yolunda anneler fazlasıyla olayın içinde,Ne damat ne siz iradeli değilsiniz ikinizde hem etkileniyor hemde onlarsız adım atamıyorsunuz.Hayatınızın dizginlerini elinize almazsanız bu evlilik çok sürmez.Sevdiğiniz adamla kafa kafaya verip herşeyi bütçeniz dahilinde istediğiniz gibi yapın.Büyüklere bu kadar söz hakkı vermeyin.....

Gel de çıldırma,evladın açlıktan ölmesin doğal beslensin diye emziriyorsun.Evlenince karşı taraftan bunun bedelini istiyorsun ama bu sadece kadınlara ait bir hak!!!! Bunu ilk kim çıkardıysa mezarında ters dönsün bu saçmalığa uyana da akıl,zeka diliyorum.Yıl 2025 hâlâ süt hakkı isteyen cahil anneler ve buna tepki göstermeyen sözde modern kızlar.....

Annenize rest cekin. Sizi soktugu durum cok kotu. Sut hakki ne ya, nisanlinin annesinin sut hakki yok mu? Boyle annem olsa utanirdim. Gerci bu kadar mudahalesine asla izin de vermezdim.

hmm bi düşünelim bakalım süt hakkı isterim diyen anne ve ona söz geçirmeyen bi kızı varken "neden böyle oluyor?". bi düşünelim bakalım 2025 yılında kızını/kendini mal gibi satmak "doğru mu değil miiii?" nesini anlamıyorsun, gayet anlıyorsun. senin içten içe onaylayıp dışından sesli söylemeyi kendine yakıştıramadığın her türlü ucuz gerici çirkef lafı annen söylüyor, sen de onun eteği arkasına saklanıyorsun, ben istemiyorum annem istiyor diye. gözleri açılıp son dk nişan atsalar emin ol sen de ucuz yırtmış olursun. ama benim gönlümden geçen düğün sonrası senin altınlarla borçları ödesinler ya da evlendikten sonra çalışıp maaşından verip borcun en az yarısını sen öde de ana kız sağlam bi zortlayın, cin olmadan adam çarpmazsınız bi daha

ben mi safımda şimdiden eşime günahımı getiriyorum şimdiden kafam allak bullak
Yaaa kıyamam safsiniz demek

Kizimin nisanini da kinasini da ben yaptim size göre biz o zaman gözü açılmadık sığırcık yavrusuyuz

Ben size bir şey diyeyim mi hani siz böyle ben demiyorum annem diyor ayağına istemem yan cebime koy tavrı sergiliyorsunuz ya sizce bu insanlar aptal mi bizim burdan gördüğümüzü onlar ordan görmüyor mu

İki ihtimal var ya sabirlari doluyor taşmak üzere çünkü kv söylenmeye başlamış muhtemelen nişanı bozacaklar

Ya da köprüyü geçene kadar meselesi ki bu daha kötü evlendikten sonra burnunuzdan gelecek

Bana kalırsa siz saf anne ve saf kız olarak bir kaç adım geri atın biz bunların bitmek tükenmek bilmeyen istekleriyle ömür boyu nasıl baş edeceğiz derler bitirirler kalakalirsiniz benden demesi yavrum

sut hakki ne ya insan kizini emzirdi diye kizini sattigi insandan para alir mi?
yani buna satmak diyesim geldi çünkü bu cocuk evlendirmek falan degil. herseyi onlar yapsinlar, onlar baslik parasi versinler, süt hakki versinler, evi üstüne yapsinlar...
eee, sen ona satildiktan - yani evlendikten sonra bu insanlar sana neden eş gibi davransin ki? satin alinmis mal gibi davranacaklar. Annen bunu hesap edemeyecek kadar cahil, prim verme hic ona. her soyledigini karsi tarafa iletip kendini de aileni de rezil etme, bazi bilgiler sende kalsin, paylasma annem bunu istedi şunu istedi diye

Ki şu bir gerçek ne kadar çok para verirlerse ev verirlerse o kadar çok dibinde oluyorlar ağzını açamıyorsun.
Ev verdik, size düşeni bile yaptık diyecekler konu sahibinin tepesinden inmeyecekler.
Böyle uyanıklık sanıp karşı tarafı yolduğunu sananlar sonra mesafesizlikten dert yanıyorlar hiç şaşmaz.
Konu sahibi aklını başına almazsan başına gelecek var.
Bak benim kayınvalide kayınpeder bana ağzını açamaz, evime bile gidip gelemezler. Neden? Bir kuruşlarını almadık her şeyi kendimiz yaptık. Evi de benim ailem verdi.
Bu işler böyledir aklını başına al

zaten karsi taraf gelinligini ikinci al diye kizin basini yiyen insanlar. onlardan da her pislik beklenir. koca zaten ayak yapmis "kinada kiz annesi altinlari alir ceyiz alir dugunde erkek annesi altinlari alir salon parasini öder" falan diye. muhtemelen göz boyamalik takip takip ertesi gün kollarindan cekip alacaklar bir ömür de lafini isitecek. berbat bir evlilik yaşayacak
zaten karsi taraf duzgun bir aile olsa bu aileden kiz almazdi

Bunlar ileride çok yüzünüze vurulur yalnız. Annenizin görgüsüzlüğüne inanamadım. 2 yaş bebeği olan bir anne olarak "süt hakkı"nı okuyunca neye uğradığımı şaşırdım. Bir anne evladına verdiği sütün karşılığını da mı bekler?

Resti çekmeniz gereken kişi anneniz. Bundan sonra tek birşey istemeyeceksin yoksa kaçarsam sorumlusu sen olursun diyeceksiniz. (Kaçmayın tabii ananıza ret çekmeniz işin söyleyin)

Anan başlık parası istiyor sen de ay neden böyle oluyor ay doğru mu acaba diye dolanıyorsun. İkiniz de çakalsınız. Bırak bu ayakları, bari dürüst ol ne koparirsak kardır diyoruz de. Saf numaranı kimse yemez salak nisanlindan başka onun da gözü açılır yakında.

İnşallah asgari ücret de olsa bir işiniz vardır. Yoksa evlendiğinizde bu borçlar ödenirken kayınvalidenizin ve hatta eşinizin zılgıtları bitmez, çok dinlersiniz annenizle ilgili iç içten duygularını...

Evlendikten sonra annen kendi hayatına bakarken, sen bu süreçteki açgözlülüğünüzün bedelini her türlü ödeyeceksin. Laf da edecekler, borç çok olduğu için altınlardan ödeyecekler, birçok şeyden kısmak zorunda kalacaksın. Annende süt hakkı diye kınada takılanları alacak. Harika bir evlilik hayatı seni bekliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…