Neden böyle oluyor annem neden böyle doğru mu değil mi anlamıyorum

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
226
43
13
26
Ya hanımlar bir konu açtım önceden şimdi de açmak istiyorum çünkü nasıl düşünsem bilmiyorum nişan süreci boyunca her şey iyi gidiyordu ki gidiyor yine de elhamdülillah ama annem karşı tarafı çok zorluyor yani şöyle ki kınayı onlar yapacak organizasyonu onlar tutacak pastası Kuru yemişi onlar alacak duvak örtü eldiven vs alacaklar yani demek istediğim maddiyat olarak her şey (annem diyor ki onları masrafa sokmadık bedava kız verdik ki bu cümleden nefret ediyorum) öyle olunca da biz niye yapalım onlar yapsın takım elbise bile almadık nişanlım kendisi aldı onda sadece yüzük var aldığımız başka da hiçbir şey yok annem şimdi de gelmiş süt hakkı diyor kınada kızın annesine vermeleri gerek vs.. nişanlım da bana şunları söylüyor aşırı masraf oldu ne yapacağım bilmiyorum bu gidişle çok borç olacak vs.. onunda annesi yani KV demiş ki biz gerçekten çok fazla şey yapıyoruz onlarda yapsın etsin (gelin görmeye geldiklerinde sadece annesi ve nişanlım hiçbir şey getirmediler o yüzden sen sus karışma ben ne diyorsam o olacaktır gibi gibi yani öyle bir duruma geldim ki annem yüzünden bilmiyorum iyi mi kötü mü ben mi safımda şimdiden eşime günahımı getiriyorum şimdiden kafam allak bullak

Ya hanımlar bir konu açtım önceden şimdi de açmak istiyorum çünkü nasıl düşünsem bilmiyorum nişan süreci boyunca her şey iyi gidiyordu ki gidiyor yine de elhamdülillah ama annem karşı tarafı çok zorluyor yani şöyle ki kınayı onlar yapacak organizasyonu onlar tutacak pastası Kuru yemişi onlar alacak duvak örtü eldiven vs alacaklar yani demek istediğim maddiyat olarak her şey (annem diyor ki onları masrafa sokmadık bedava kız verdik ki bu cümleden nefret ediyorum) öyle olunca da biz niye yapalım onlar yapsın takım elbise bile almadık nişanlım kendisi aldı onda sadece yüzük var aldığımız başka da hiçbir şey yok annem şimdi de gelmiş süt hakkı diyor kınada kızın annesine vermeleri gerek vs.. nişanlım da bana şunları söylüyor aşırı masraf oldu ne yapacağım bilmiyorum bu gidişle çok borç olacak vs.. onunda annesi yani KV demiş ki biz gerçekten çok fazla şey yapıyoruz onlarda yapsın etsin (gelin görmeye geldiklerinde sadece annesi ve nişanlım hiçbir şey getirmediler o yüzden sen sus karışma ben ne diyorsam o olacaktır gibi gibi yani öyle bir duruma geldim ki annem yüzünden bilmiyorum iyi mi kötü mü ben mi safımda şimdiden eşime günahımı getiriyorum şimdiden kafam allak bullak
Sizin anneniz 2025 yılında başlık parası isteyen kişi değil miydi? Milletin evlilik öncesi aldığı evi de sizin üstünüze istemişti. Tam bir görmemiş köylü kurnazı. Ama siz de az değilsiniz. Bunlar mesele yapılmayacak kadar ayıp istekler. Annenizin çenesini kapayıp hiç mesele bile etmemeniz gerekirken ne yapsam diye soruyosunuz her seferinde.

Sizin anneniz 2025 yılında başlık parası isteyen kişi değil miydi? Milletin evlilik öncesi aldığı evi de sizin üstünüze istemişti. Tam bir görmemiş köylü kurnazı. Ama siz de az değilsiniz. Bunlar mesele yapılmayacak kadar ayıp istekler. Annenizin çenesini kapayıp hiç mesele bile etmemeniz gerekirken ne yapsam diye soruyosunuz her seferinde.
Ama gerçekten çok zor biri ne desem ters tepki veriyor bunların yanlış olduğunu biliyorum elbette ama anlatamıyorum

Ama gerçekten çok zor biri ne desem ters tepki veriyor bunların yanlış olduğunu biliyorum elbette ama anlatamıyorum
Ben inanmıyorum size. Annenizin her abuk sabuk isteğiyle ilgili burda konu açıyosunuz. Sizi mal yerine koyup başlık parası bile istiyor. Hala bu konuda iyi mi kötü mü bilmiyorum diye soruyosunuz. Siz annenizin isteklerine bir yandan hak veriyorsunuz. Vermeseniz ben istemiyorum bunlar geri kalmış toplumlarda olur der geçersiniz. Evlendikten sonra kendi soyadınızı kullanmak isteyecek kadar modernsiniz ama iş parasal mevzulara gelince 100 yıl geride yaşıyosunuz.

Yukardaki üyeye nasıl bir tepki koymalıyım yazmışsınız. Hala kime ve neye tepki vermeniz gerektiğini bilmiyosunuz. Biraz paralı damat adayı görünce gözü dönen annenize tepki vermekle başlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kınayı kız tarafı yapar siz nişanlınızın üstüne yıkmışsınız annem istedi annem dedi diye diye. Anneniz niye bu kadar her şeyin içinde. Siz çalışmıyor musunuz? Siz resti çekin annenize kendiniz yapın yapabildiğiniz ölçüde.
Süt hakkı olayı ise iğrenç. Karşı tarafa hiç duyurmadan annenizin sğzını kapatın . Rezil olmayın erkek tarafına.

Kaba tabir olacak ama anneniz resmen sizi pazarlıyor. Adamın işi gücü ne bilmiyorum fakat diyelim ki her dediğinizi yaptı borç içinde evlendiğiniz zaman dilediğin gibi hareket edip harcama yapacağını mı düşünüyorsun? Sen de çalışırsan sendende çıkacak o borçların parası ve harcamalarınız kısıtlanacak. Benim bildiğim kınayı da kız tarafı yapar normalde ama annen baya söğüşlemiş erkek tarafını. Nişanlında sana bu şekilde yorum yapıyorsa gözü açılmış demek ki. Kv artık haklı olarak başlamış onlarda bir işe el atsın diye.

Anneniz tam bir cahil belli ki.Sizin karsi tarafa karşı başınızın kel olmasini hiç düşünmüyor mu?Nişanlın yaptığı tüm masrafları dile getirerek bunların hepsini evlenince gerekirse altınlari bozdurup ödeyeceğim desin bakalım yine isteyecek mi herseyi.

Lütfen şimdiden aileni kendi ailene karıştırtma. Önlemini al. Benim de benzer sıkıntılar oldu ama hiç birini eşime yansitmadim. Hiç karıştırmadık karışamadilar da. Çünkü her şeyimi kendim yaptım. Eşimde aynı şekilde. Kınada tazminatımı harcamıştım. Kına bitince bütün ödemeyi yaptım. Organizasyon vs.
Aynı şekilde düğünde de takılarla salon parasını ödedik. Borçlu evlenmedik. İlla şöyle olsun bu olmazsa olmaz demedik. Zamanla her şeyimizi tamamladık. Bir kaç şey var anneme karşı kalp kırıklığım ama hepsini yeri gelince söyledim. O yüzden bizim eve ne kendi ailem ne eşimin ailesi karışamıyor.

Süt hakkı ne yahu ne kadar çirkin
Anneniz sizi emzirdigi süte bile acıyor. O kadar eşya gibisinizki gözünde. Satıyor tabiri caizse. O yüzden ne kopararak kar zaten zararımız var modunda. Çok çok çirkin. Annenize net bir şekilde konuşun saçmalıyor. Evlendikten sonra kocanız ve ailesi bunları sürekli yüzünüze vuracak.

Eee siz annenizin eteği altından çıkamamışsınız,evlenme olgunluğuna erişememişsiniz ki.
Neyi zorluyorsunuz?
Bir beş sene falan olgunlaşmayı bekleyin.
Öyle her isteğin altına ailem istiyor denecek yaşı çoktan geçmişsiniz ama yok annem böyle dedi anam şunu istedi cümlelerini kendinize sığınak yapmışsınız.
Çıkın mertçe ben istiyorum deyin nişanlınız da ona göre gözden geçirsin.
Hoş bu isteklerin sadece “annenizin” isteği olduğunu düşünecek kadar safsa ya da annenizin isteklerini emir gibi gören ana kuzusu olduğunuzu göremeyecek kadar safsa, adam her şeye vardır hiç ona üzülemeyeceğim.

Bu durumda nasıl bir tepki ortaya koymam gerekir ki
Siz baştan beri her şeye ama her şeye annem böyle söylüyor nişanlım bunu diyor dediniz. Ben istemiyorum ama annem istiyor ben demiyorum annem diyor diye diye hep yan cebime koyun yaptınız. Kaç kere yazdım sizdeki anneyle huzurlu mutlu evlilik yapılmaz. O tepkiyi başlık parası istediğinde ortaya koyacaktınız. Sen bana bedel mi biçiyorsun diyecektiniz. Hadi yaşanılan yer, gelenek görenek cahil kafa cahillik yaptı dersin ama alınmış evi ille de kızımın üstüne yapılacak diye diretmesine de mık demediniz. Para yoksa ev yoksa bizden kuruş çıkmaz her şeyi onlar ödeyecek dediğinde de sesiniz çıkmadı. Akıl var mantık var kim kendini bu kadar enayi yerine koydurur? Sadece bir yüzük alınmış karşı tarafa. Bence dananın kuyruğu takı merasiminde kopacak. Allah erkek tarafına sabır versin çünkü cinnete ramak kalmış. Kadın kızını evlendirmiyor satıyor sanki. Süt hakkıymış, erkek annesinin süt hakkı yok mu? Kınayı bile mekanı, giyeceği, çerezi vs erkek tarafına yıkmışsınız ama para bize gelsin diyorsunuz. Pes.

Rica ediyorum, ben istemiyorum ki annem istiyor yazmayın artık.

Evet günahına giriyorsun. Enayi yerine koyuyorsunuz adamı. Annesiyle göbek bağı kesilmeyen adamalra laf edip senin gibileri de ayıracak değilim, seninde annenle göbek bagin kesilmemis. Annenin seni satıyor oluşuna tepki vermiyorsan ileride olacaklara da katlanirsin. Allah akıl fikir versin. Bitmiyor ya bizim böyle aç gözlülük bitmiyor, sonra onu dedi bunu dedi bosanicam, der tabii her malzemeyi verin sonra her lafı yersiniz. Çok sinir oluyorum böyle ilişkilere...

Kına yapmayın o halde.
Anneniz hiç bir masraf yapmak istemiyor madem.
Kına istemiyoruz nişanlımla böyle uygun gördük deyin.

Anneniz çok vicdansız.
İnsanlar belki sonuna kadar iş bozulmasın diye huyunuzu gidecek ama nikahtan sonra gelsin kavga gürültü.
Annenizle görüşmek istemeyebilir hatta sizin görüşmenizi bile kısıtlayabilir.
Uyuzluk değil mi?
Ne yapacak bu durumda açgözlü anneniz.
Boşanmaya mı götürecek sizi?
Bu yorumu böylece okutun annenize.
İnsan az yaşının kadını olur.
Önünü arkasını düşünür yahu!

Senin işin gücün var mı?
Ne kadar alaturka hayatlar

Şimdiden sana çok masraf oldu diyen bir nişanlı var karşında evlenince çalışmayıp onun eline mi bakacaksın?
Kaybedeceğin en başından belli bir kumar.

Süt hakkı ne demek biliyor musunuz? Annenin bebeğine verdiği sütün parasını öderler çünkü kadın artık koca tarafına ait bir maldır/ kadının annesinin de hakkı kalmaz yani.
Annenizin üstünüzdeki annelik hakkını alıp sizi mal gibi sahiplenmek demektir.
Bunu kendinize yakıştırıyorsanız devam edin.
Ama şimdi herkes susuyor diye de hep böyle gidecek sanmayın.
Evlenince başınıza kakılacak bunlar.
Kendinizi kötü durumlarda bulacaksınız 3 kuruş için.
İlk kavgada annen seni bize mal gibi sattı diyecekler.
O ağzınızı açıp annenizi susturmazsanız o olacak.

Back
X