Neden boyle oluyor duzen mi boyle?

ilginc Kiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2017
2.834
9.783
158
Arkadaslar bunu bir nevi dertlesmek ic dokmek icin actim.

Son zamanlarda hersey anlamsiz gelmeye basladi soyle ki benim hep dogrularim, deger yargilarim oldu ve bunlar uzerinde hayatim ilerledi.

Ornegin bakiyorum ben is icin surekli ugrasir ve tirmalarken bazi insanlar bunu bakkaldan ekmek alir gibi gerceklestiriyor ve bunun nedeni arkasinda guclu kisiler olmasi torpil vb yoksa herkes iyi olsun oyle bir insan degilim.

Ben sevemedigim veya kafamin uyusmadigi kisilerle iliski kurmazken bazi kizlar iki uc kisiyi ayni anda idare ediyor ve o kiz iyi oluyor.

Arkadas ortamlarinda da ben hicbir arkadasima kotu niyetli bakmazken arkalarindan konusan kiz iyi oluyor.Ben sasirip kaliyorum.Ben kimsenin birseyini kiskanmazken ki benden daha iyi seylere sahipler benim sahip olduklarim gozlerinde buyuyor.

Insanlar genel boyle ve tiksindim artik.Ben duygusalim ondan mi daha cok etkileniyorum bilmiyorum.
Ugrasmadan birseyler elde edenleri gordukce ve yoruldukca cabalayasim gelmiyor.

Etrafima bakiyorum adam kizla parasi icin evleniyor.Kizi da aldatiyor.Diyorum oh ne ala hem parasini kulllaniyor hem gonlunu eglendiriyor.

O zaman dogrularin anlami kalmiyor.
Imtihan diyenler olucak ama soyle bir bakinca insanlarin davranislarindan imtihani taktiklari ve bu dogrultuda ilerlediklerini dusunmuyorum.
Hatta bazen yanlis yapanlarin bile yaptigi dogruya cikiyor.Ben de bir sanssizlik mi var lanetlenmis gibi hissediyorum.

Gercekten benim gibi hisseden ve beni anlayan insanlarin yorum yapmasini istiyorum belki benim goremedegim seyleri gorenler vardir.

Ben galiba anlatmak istedigimi anlatamadim.Farkli seyleri kast ettim.

Zamanın olgusu bu sanırım . Olduklarınızla elinizdekileri düşünerek mutlu olmaya bakın bence diger durumları düşünmek sizede hayatınızada olumsuzluktan başka birşey getirmeyecektir
Haklisiniz ama suan sahip oldugum pek bir sey yok gibi bunlar da cok iyi hissetmemi saglamiyor kirilmaktan baska bir sey hissedemiyorum.

Al benden de o kadar . Duygusalız. Bazıları da tek sen mi doğrusun diyip terlseyebilir seni burada aldırma benim basıma geldi cünkü. Malesef zaten iyiler her zaman kazanır diye birşey yok gercek hayatta kötüler sefa sürüyor

Tesekkur ederim canim beni anliyorsun.
Burada sacma sapan konulara bile yorum yapiyorlar bu konuya yorum yapilmaz veya tersleme tarzi mesaj gelir.

Bulamadim canim sanki kismetim kapanmis bu konuda.Bir de issizlik orani cok yuksek o da var.Senin is yerindeki kizlar her ortamda oluyor ben de denk geldim ve sinir bozucu oluyorlar. bitter64

düzeni takmayarak iç huzura odaklanan insan mutluluğu bulabilir bence =) torpilde olsa nasipten öteye köy yok . torpille gelinen yerlerde huzur bulduklarını sanmıyorum ben. bulsalarda gecicidir. hakkıyla yaşamak kadar güzeli yok torpil şöyle dursun

aslında hayatı olduğu gibi kabullenmekle alakalı bir durum. demek ki hayat düzenini içine sindirememişsin. bence olduğu gibi kabullen her şeyi, sorgulama. gönlün huzur bulur o zaman

Insan surekli haksizlikla karsilasinca sorguluyor aslinda veya onlarin iyi oldugunu gormek insanin icini acitiyor.

Cem Yilmazin bir sozu var:"Kotuler kosuyorsa iyiler en azindan yuremeli "diye bu olsa bununla bile avunur insan ama yurumek bile mesele.

Bence çok fazla karşılaştırma yapıyorsunuz.. kendi sahip olduklarinizla mutlu olmaya bakın.mesela bir yetimhaneye gidip ziyaret edin.onkolojiye gidin hayatının baharında 4.ewreye gelmiş hasta ziyaretinde bulunun..özel eğitim okullarıni ziyaret Edip oradaki öğretmenler le konuşun ve öğrencileri görün..gözümüz görmeye bilir,kulağımız duymayabilirdi.Allah bize hayat gibi büyük bir nimet vermiş nefes alıyoruz hamdolsun.sahip olduklarinizla şükreden.lanetli değilsin ey güzel insan birazcık bakış açınız bir değiştirsen nekadar Rahmet ile muamele gördüğünüzu anlarsınız.

Çoğu konunuz iş ile ilgili. Kariyer.net vs. sitelere baktınız mı? Eğer iş seçen biriyseniz bulamamanız normal. Ben öğretmenim. Kurslarda çalıştığım için az çok çevre yaptım ve özel ders veriyorum şu an ama buna çok kolay ulaşmadım. İlk çalıştığım yerde öğretmen diye alındım ama hem kayıt elemanlığı,hem temizlik hem de öğretmenlik yaptım. O kadar berbat bir yerdi ki sabahları süpürürken hamamböceği bile görürdüm yemin ederim. Her gün tuvaleti de yıkardım, toz da alırdım. Bu kadar şey yapıyordum üstelik çok para falan da kazanmadım. Aylık 300 alıyordum ama bir yerden başlamam gerek dedim ve başladım. Çok şükür mezun olduğumdan beri işsiz kalmadım. Benden 6 yaş büyük ablam hiçbir iş beğenmez ve hep torpilden bahseder hatta ağlar. Bu ülkede torpil var ok ama bazı şeyler de bizim elimizde. Mesleğiniz dışında da iş bakabilirsiniz.

Aslinda inanirmisiniz hayatimda bu evreye kadar hic karsilastirma yapmadim.

Tam tersi beni surekli karsilastirdilar baskalariyla ve baskidan dolayi (cevre baskisi) ben de yapmaya basladim galiba

Tabiki benden kotu durumda olanlari goruyorum Allah yardimcilari olsun.Ama ornegin hasta bir insana Neden ise giremedin?Bosuna mi universite okudun?Hayatinda biri yok mu gibi sorular sormazlar.
Girdiginiz ortamlarda is,evlilik gibi konulari sanki ulke kurtarmis gibi anlatip ovulunce boyle oluyor.

Canim konularimi okumussun ama su kismi kacirmissin:

Ben de agir sartlari olan bir ise girdim temizlik de yaptim kisisel esyalarini bile temizletti beni yipratmak icin.
Farkli yere cekmeyin ama guzel bir kiz oldugumu soylerler ben faydasini degil eksisini gordum hep ve farkli gozle baktilar oyle bir iste bile calisamadim cikardilar.

Aynen böyle oluyor, işi benim öğrettiğim adam öyle yazacağına öğle yazan adam, arz rica ayrımı yapamayan 2 senelik memur tak diye uzmanlık sözleşmesi imzaladı maaşı 2 katına çıktı helal olsun valla cidden işinde uzman

Bulamadim canim sanki kismetim kapanmis bu konuda.Bir de issizlik orani cok yuksek o da var.Senin is yerindeki kizlar her ortamda oluyor ben de denk geldim ve sinir bozucu oluyorlar. bitter64

5 sene iş bulamamak için fazla uzun bir süre illaki bir iş olurdu diye düşünüyorum. Ya sen tecrübesizsin ya yeteri kadar basvuru yapmıyorsun vazgeçtin ve bekliyorsun. Yani 5 yılda illaki bir iş bulurdun. Belki şartlarını yüksek tutuyorsun bir gözden geçir canım

Bunu simdi gördüm canım. O pis insanlar hep olacak. Önemli olan pes etmemek. Bende işten yana şanssızdım. Ama işsiz kalmadım cok şükür cabuk bulup girdim hep. İlk girdiğim yerdeki patron laubali iğrenç biryerdi maaş zor alırdım 6 ay dayandım . İkinci yer güzel başlamıştı ama orda da fena illet bir kız vardı pisliğin tekiydi dedikoducu huzurum kalmamıştı onlar cıkarsı kriz var Die 8 ay calistim yine. Sonraki yer evime baya uzaktı yinede gittim orda da az kişiydik sohbet edecek kimse yoktu 10 ay calistim sonradan huzur buldum cok iyiydim kendimi topladım derken işten ayrılmak zorunda kaldım işyeri kaanıyordup şimdiki yerde ise cok farklı insan profilleri var direniyorum işte napalım hep böyle . Benim bir arkadasım da 4 yıldır aynı yerde calısıyor ama neler neler atlattı orada. Patronu ahlaksız teklif bile yaptı cok seyi atlattı ağladı zorladı ama.şartlar gereği cıkmadı. Hala da orda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…